İntel i5 5 4460 Isınma sorunu ( daha 1 günlük )

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Merhaba arkadaşlar.

Dün bilgisayar topladım kurulumunu kendim yaptım her şey düzgün çalışıyor fakat işlemcinin ısı derecesi normal değil. İçinden gelen stock fan ile beraber kullanmaktayım ve internette falan gezerken örn bu konuyu açarken sıcaklık 48-50 derece arası değişiyor. Battlefield 4 oynuyorum şöyle 45 dakika, sıcaklık 56-57 derecelerde geziyor. Yani 7 8 derece artıyor oyunlarda tamam bu çok iyi değer olabilir fakat internette gezerken 50 derecede?? bu anormal bir durum bence 25-30 derecelerde gezmesi lazımdı diye düşünmekteyim.

Kasa olarak Zalman'ın Z3 Plus olanını kullanmaktayım arkada önde 2 adet fan bulunuyor ve üstte yan yana 2 adet daha fan var. Toplamda 4 stock fan ile geliyor kasa.

Anlamadım gitti...

Anakart olarak msi z97 pc mate kullanmatayım ve tüm driverları kurdum @Seyhoo vermişti + olarak bios'u da güncelledim. Bu arada 49 derece anakart sıcaklığı gösteriyor buda fazlamıdır? :D kurulum yaparken yanlış bişimi yaptım ya anlamadım gitti.

HDD 42 derece gösteriyor genelde hdd 35 derece olurdu benim eski kasada...

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Stok soğutucu ile bu sıcaklıklar normal. Normal gezerken 25 derece gibi düşük sıcaklıklar istiyorsan iyi bir soğutucu almalısın. Boştayken 50 derece ve civarı normal bir sıcaklık. Oyunlarda 70 derecenin altında çalışmasıda normal. Stok soğutucudan fazla verimlilik bekleme. Sıcaklık değerlerin normal. Daha iyi bir soğutucu alırsan sıcaklık değerleri istediğin değerlere düşecektir. Anakart donanım kullanımına bağlı olarak ısınabilir.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Stok soğutucu ile bu sıcaklıklar normal. Normal gezerken 25 derece gibi düşük sıcaklıklar istiyorsan iyi bir soğutucu almalısın. Boştayken 50 derece ve civarı normal bir sıcaklık. Oyunlarda 70 derecenin altında çalışmasıda normal. Stok soğutucudan fazla verimlilik bekleme. Sıcaklık değerlerin normal. Daha iyi bir soğutucu alırsan sıcaklık değerleri istediğin değerlere düşecektir. Anakart donanım kullanımına bağlı olarak ısınabilir.

Anladım hocam teşekkürler içim rahatladı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yaz aylarında bu sıcaklıklar normal.

Evet onuda hesaba katmak lazım aslında. Yaz sıcaklarında 25 30 derece beklersem kışın 5 10 derecemi olucak? :D bide ısı prosu olucaz var ya kendi sorunumuzu çözemiyoruz :) yinede bir anormallik varmı diye kontrol için açtım konuyu.

Reaksiyon puanı
16,128
e2MAeeAItznWkgGu4JltEL-Mnct2kKwe1gTR9mgdJmE=w1119-h629-no

ısılar normal bu bu halde...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Stok fan ile bu ısı degerleri gayet normal. Benim i7 4790k su an bosta 41-43°, disarisi 30° gösterdimi rahat 50 dereceyi bulabiliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
intel olmasa daha düşük olurdu yazık sana... çile çekecen... intel saunasında iyi pişmeler...

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=312196]edox[/MENTION] [MENTION=301001]Sansar667[/MENTION] [MENTION=462155]enesyuksel[/MENTION] Yük altında yaklaşık 1 saat kesintisiz bf4'den sonra ki durum.

Yanlız şöyle bişi fark ettim GPU yani ekran kartı 70 derece falandı 30 dakika önce kontrol ettiğimde sonra fanı %65 'den 100'e kaldırdım 87 civarında takılıyor :D kart ısısı normalmi? Asus r9 270 kullanmaktayım.

Bu arada PSU'dan gelen harıltı hurultu seslerine çok sinir olmaya başladım yarın götürücem şu ses yüzünden kasayı vatana...

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
[MENTION=312196]edox[/MENTION] [MENTION=301001]Sansar667[/MENTION] [MENTION=462155]enesyuksel[/MENTION] Yük altında yaklaşık 1 saat kesintisiz bf4'den sonra ki durum.

Yanlız şöyle bişi fark ettim GPU yani ekran kartı 70 derece falandı 30 dakika önce kontrol ettiğimde sonra fanı %65 'den 100'e kaldırdım 87 civarında takılıyor :D kart ısısı normalmi? Asus r9 270 kullanmaktayım.

Bu arada PSU'dan gelen harıltı hurultu seslerine çok sinir olmaya başladım yarın götürücem şu ses yüzünden kasayı vatana...
Isı değerlerin normal değil 80 derece çok yüksek ekran kartının markası ne geri iade edebiliyosan Asus veya Msi marka al soğutmaları çok iyi. Psu sesini biliyorum insanı delirtiyor iade et.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Isı değerlerin normal değil 80 derece çok yüksek ekran kartının markası ne geri iade edebiliyosan Asus veya Msi marka al soğutmaları çok iyi. Psu sesini biliyorum insanı delirtiyor iade et.

Ekran kartını 12 martta satın almıştım aradan 5 ay falan geçmiş 5 ay içinde o macun vs kurumuş olamaz yahu o kadar çabuk olucağını sanmam. Çünkü daha kartı hiç açmadım bile yani.

Ne diyecem ekran kartım ısınıyor iade istiyorum, ne kadar oldu diyecekler 5 ay o zaman servise gidecek diyecekler. 1 ay boyunca servisimi bekleyecem keyfini? :D bide termal macun sürer geri yollarlar tamamen çıldırırım.

Psu manyak bişi ya harıl harıl gart gurt sesler çıkartıyor ayar oluyorum. Bak pcyi açıyorum sıkıntı yok oyuna giriyorum bir süre sonra başlıyor, oyunu kapatıyorum sesler hala devam ediyor. Düzelmesi için pcyi kapatıp biraz bekleyip açmam gerekiyor.

Bu kadar saçma bişi görmedim ya.

Bu arada ısı değerlerin normal değil derken ekran kartı içinmi bahsediyorsun ?

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] , bence sıcaklık dereceleri normal sadece ekran kartı biraz göze batıyor aslında o da normal bana kalırsa pek sıkıntı yapılacak bişey yok. Zalman z3plus kasada tam fiyat performans kasası çok satılıyor ve şikayet edeni görmedim , senin şanssızlığın herhalde.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
@Vikings , bence sıcaklık dereceleri normal sadece ekran kartı biraz göze batıyor aslında o da normal bana kalırsa pek sıkıntı yapılacak bişey yok. Zalman z3plus kasada tam fiyat performans kasası çok satılıyor ve şikayet edeni görmedim , senin şanssızlığın herhalde.

Ben zaten Allahın buglu üretimi olduğum için hayatta teknoloji işinde işimin düzgün gittiği bir zaman olmadı. 2 Tane LG G4 aldım 2 side sorunlu çıktı kendi g4'mü servise verdim değiştirdiler aldım açtım ekranda çizgiler gittim değişime verdim 3'cü g4'ü verdiler şimdiye kadar bir soruna rastlamadım sadece çift tıklayınca arada sırada algılamıyor ekranı açmak için.

Diğer g4 serviste onuda yaptık rom attık dediler bişi değişmemiş :D

Bundan önce 5 adet ekran kartı değiştirme maceram oldu. HD 7770'den r7 260x, R7 265, gtx 750 ti, gtx 750 ve son olarak r9 270'e geçtim :D habire sorun habire problem.

Yani benim elektronikte şansım yok buglu yaratılmışım ben update lazım bana vallaha.

Şu anda sinirlenip üzüldüğüm nokta şu, ekran kartı %100'de nasıl olurda 87 90 derece civarında takılır bu r9 390 değil ki :D
İkinci sinirlendiğim olay ise kasayı alıp oraya götürüp test edip geri getirmek. Full yokuş çıkmam lazım yada taksile gidicem :P

Bide çalışıyorum saat 8.30'da evde oluyorum değişimler 19:30'a kadar açıkmış yani psu değişecekse 19 30'damı gitmem gerekiyor? öyle diyor.

Hep bir sorun ya valla bunaltır insanı şu teknoloji işi.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
@edox @Sansar667 @enesyuksel Yük altında yaklaşık 1 saat kesintisiz bf4'den sonra ki durum.

Sıkıntı Yok Rahat Ol :D Ayrıca sıcaklarında etkisi var odada klima yoksa tabi :D

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Sıkıntı Yok Rahat Ol :D Ayrıca sıcaklarında etkisi var odada klima yoksa tabi :D

Oda da klima var fakat üşüttüğüm için açamıyorum tam sırtıma vuruyor burnum tıkalı boğazım şiş sabahtam beri çay içmekten çinlilere döndüm.

Yoksa her gün püfür püfür arkamdan vuruyor :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION], bu değerler temmuz sıcağına göre normal. Ayrıca bu ısı artışı performansa olumsuz etki etmeyecektir. Tabiki transistörlerin ve kuzey köprüsünün sağlığı için sıcaklık iyi değil fakat iyi soğutma istiyorsan CM T3 EVO yani 100 TL yi gözden çıkacaksın. Sessiz, serin ve kaliteli bir stok fandır.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
@Vikings, bu değerler temmuz sıcağına göre normal. Ayrıca bu ısı artışı performansa olumsuz etki etmeyecektir. Tabiki transistörlerin ve kuzey köprüsünün sağlığı için sıcaklık iyi değil fakat iyi soğutma istiyorsan CM T3 EVO yani 100 TL yi gözden çıkacaksın. Sessiz, serin ve kaliteli bir stok fandır.

COOLER MASTER HYPER TX3 EVO 775/1155/1156/1366&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU - Vatan Bilgisayar

Şundan alıcam zaten direk. Bu ayın sonunda yada diğer ayın başında direk alıcam şimdilik idare edeyim.

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Ekran kartını 12 martta satın almıştım aradan 5 ay falan geçmiş 5 ay içinde o macun vs kurumuş olamaz yahu o kadar çabuk olucağını sanmam. Çünkü daha kartı hiç açmadım bile yani.

Ne diyecem ekran kartım ısınıyor iade istiyorum, ne kadar oldu diyecekler 5 ay o zaman servise gidecek diyecekler. 1 ay boyunca servisimi bekleyecem keyfini? :D bide termal macun sürer geri yollarlar tamamen çıldırırım.

Psu manyak bişi ya harıl harıl gart gurt sesler çıkartıyor ayar oluyorum. Bak pcyi açıyorum sıkıntı yok oyuna giriyorum bir süre sonra başlıyor, oyunu kapatıyorum sesler hala devam ediyor. Düzelmesi için pcyi kapatıp biraz bekleyip açmam gerekiyor.

Bu kadar saçma bişi görmedim ya.

Bu arada ısı değerlerin normal değil derken ekran kartı içinmi bahsediyorsun ?
Ben yeni aldın zannettim ona iade et dedim. Ekran kartın için dedim ama Amd ısınıyor...

COOLER MASTER HYPER TX3 EVO 775/1155/1156/1366&AM2+AM3/AM3+/FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU - Vatan Bilgisayar

Şundan alıcam zaten direk. Bu ayın sonunda yada diğer ayın başında direk alıcam şimdilik idare edeyim.
O soğutucu beklediğin performansı verecektir :) ekran kartıda yüksek çözünürlük ve ayarlara çıkıldıkça ısınıyor ayarları düşürüpte dene bi ama yine de Amd...

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar psu ses yaptığından dolayı değişime gittim ve hiç müşteri hizmetlerinle uğraştırmadan aynı kasadan söküp takıp yolladılar, sanırım akrabanın çalışmasının avantajı bu :P

Psu değiştikten sonra ısı değerlerimde çok düşüş oldu anlamadım gitti.

Demek ki ısı değerlerim psu'dan kaynaklı böylemiymiş. Şu nette takılıyorum ve 39 40 derece arası klima çalışmıyor üstelik hastayım diye. Klimada çalışsa 35lerde takılır heralde :)

Reaksiyon puanı
16,128
Arkadaşlar psu ses yaptığından dolayı değişime gittim ve hiç müşteri hizmetlerinle uğraştırmadan aynı kasadan söküp takıp yolladılar, sanırım akrabanın çalışmasının avantajı bu :P

Psu değiştikten sonra ısı değerlerimde çok düşüş oldu anlamadım gitti.

Demek ki ısı değerlerim psu'dan kaynaklı böylemiymiş. Şu nette takılıyorum ve 39 40 derece arası klima çalışmıyor üstelik hastayım diye. Klimada çalışsa 35lerde takılır heralde :)
sorunlu psu demek ki...

Sansar667

Profesör
Reaksiyon puanı
526
Bir psu nelere kâdir , battfield sonrası sonuçları bekliyoruz :)

Reaksiyon puanı
16,128
benim psu can çekişiyor gibi...
Kod:
sensors
w83627ehf-isa-0290                                                                                                                                                                              
Adapter: ISA adapter                                                                                                                                                                            
Vcore:        +1.28 V  (min =  +0.00 V, max =  +1.74 V)                                                                                                                                         
in1:          +1.30 V  (min =  +2.04 V, max =  +1.50 V)  ALARM                                                                                                                                  
AVCC:         +3.28 V  (min =  +2.98 V, max =  +3.63 V)                                                                                                                                         
+3.3V:        +3.28 V  (min =  +2.98 V, max =  +3.63 V)                                                                                                                                         
in4:          +1.66 V  (min =  +2.04 V, max =  +2.04 V)  ALARM                                                                                                                                  
in5:          +1.70 V  (min =  +1.91 V, max =  +1.53 V)  ALARM                                                                                                                                  
in6:          +1.86 V  (min =  +1.77 V, max =  +1.34 V)  ALARM                                                                                                                                  
3VSB:         +3.28 V  (min =  +2.98 V, max =  +3.63 V)                                                                                                                                         
Vbat:         +3.18 V  (min =  +2.70 V, max =  +3.63 V)                                                                                                                                         
in9:          +1.62 V  (min =  +1.98 V, max =  +2.04 V)  ALARM                                                                                                                                  
fan1:        2109 RPM  (min =    0 RPM, div = 8)                                                                                                                                                
fan2:        2909 RPM  (min = 2678 RPM, div = 8)                                                                                                                                                
fan3:           0 RPM  (min = 1506 RPM, div = 128)  ALARM
fan5:           0 RPM  (min =    0 RPM, div = 128)
temp1:        +42.0°C  (high = -39.0°C, hyst =  -3.0°C)  ALARM  sensor = thermistor
temp2:        +54.5°C  (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C)  sensor = thermistor
temp3:        +49.0°C  (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C)  sensor = thermistor
cpu0_vid:    +0.000 V
intrusion0:  ALARM

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
çok yazılmış çizilmiş ama belirteyim, aldığın sıcaklıklar bir işlemci için çok normal sıcaklıklar. daha soğuk yada sıcak olmasının sana bir faydası yok 'normal olduğu için ' :dirol:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
+
HWMonitor daha doğru gösteriyor ve zaten biliyorsun intel pişman eder...

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
+
HWMonitor daha doğru gösteriyor ve zaten biliyorsun intel pişman eder...

Valla kardeşim amd'den geçtim pişman falan etmedi :) sıcaklık değerleri gayet normal performansı efsane neresi pişmanlık açıklarmısın?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION]
yakında anlarsın... INTEL kronik sorunları ile seni bezdirecek... ısınma sorunu hala en büyük sorunu... OC ile 4~5GHZ hız aşırt gör gerçekleri...

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
o gort sdn okumayanı kılığında...

Aynen öyle çok bilmişlik yapıyor :) k olmayan işlemciye 5ghz'e oc yap diyor sonra ısınmayı gör diyor. Zaten oc yapıcak olsam i7k işlemci alırdım bide sıvı soğutma bakardım keyfime ki gerek yok yani şu anki işlemcimin performansı gayet iyi.

Reaksiyon puanı
16,128
Aynen öyle çok bilmişlik yapıyor :) k olmayan işlemciye 5ghz'e oc yap diyor sonra ısınmayı gör diyor. Zaten oc yapıcak olsam i7k işlemci alırdım bide sıvı soğutma bakardım keyfime ki gerek yok yani şu anki işlemcimin performansı gayet iyi.
şuan intel amd'nin 10 yıl önünde skylake ile amd tarih olur mekanı cennet olsun amd'nin...