1 Yıldır uzamıyorum ama ?

Jupıter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha 14 yaşındayım ergenliğin başında :( 1.72 boyum babam 1.85 yada 1.83 tam hatırlamıyorum annem 1.57 o yüzden uzayamamaktan korkuyorum 2 yıldır biraz fazla mast. yapıyordum birkaç gündür yapmıyorum boya etki ettiğini öğrendiğim an bıraktım doktorada gittim bugün epifizlere baktırmak için epifizlerin açık normal 18-20 yaşına kadar uzarsın dedi sizce uzayabilir miyim ? mastürbasyon gerçekten etki ediyor mu ? Birazcıkta sağlıksız besleniyordum yani sadece sebze yemiyordum artık herşeyden yiyorum sizce basketbol+sağlıklı beslenmeyle ne kadar olabilirim ? Cevaplarınız için teşekkürler.

Reaksiyon puanı
16,128
günde 500ml süt iç ballı olabilir yani 2 bardak süt iç sevmesende tadının güzel olduğunu varsay.

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
basketbol oyna uzarsın. aslına bakarsan boya takılma sen düzgün ol boyun uzun olmasa da olur.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Daha 14 yaşındayım ergenliğin başında :( 1.72 boyum babam 1.85 yada 1.83 tam hatırlamıyorum annem 1.57 o yüzden uzayamamaktan korkuyorum 2 yıldır biraz fazla mast. yapıyordum birkaç gündür yapmıyorum boya etki ettiğini öğrendiğim an bıraktım doktorada gittim bugün epifizlere baktırmak için epifizlerin açık normal 18-20 yaşına kadar uzarsın dedi sizce uzayabilir miyim ? mastürbasyon gerçekten etki ediyor mu ? Birazcıkta sağlıksız besleniyordum yani sadece sebze yemiyordum artık herşeyden yiyorum sizce basketbol+sağlıklı beslenmeyle ne kadar olabilirim ? Cevaplarınız için teşekkürler.

boya etki eden en büyük faktör uykudur. gece en az 6 saat ve öğleden sonra 1-2 saatlik uyku çok büyük katkı sağlar. ayrıca vücutta yağ ne kadar fazlaysa boy uzaması da o kadar az olur. düzenli spor yapmanızı da tavsiye ederim

Jupıter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
boya etki eden en büyük faktör uykudur. gece en az 6 saat ve öğleden sonra 1-2 saatlik uyku çok büyük katkı sağlar. ayrıca vücutta yağ ne kadar fazlaysa boy uzaması da o kadar az olur. düzenli spor yapmanızı da tavsiye ederim
9-10 saat uyuyorum. Öğleden sonra uyuyamıyorum pek. Biraz kilom var çok fazla değil baskebola gideceğim birde vitamin eksikliğim var biraz elim falan soyuluyor eczaneden takviye alıcam yararı olur mu ?

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
9-10 saat uyuyorum. Öğleden sonra uyuyamıyorum pek. Biraz kilom var çok fazla değil baskebola gideceğim birde vitamin eksikliğim var biraz elim falan soyuluyor eczaneden takviye alıcam yararı olur mu ?

dikkat et gece uyuman önemli. yani gece 12 sabah 6 arası en çok büyüme hormonunun salındığı zamanlar. öğleden sonra uykusu da 1 saat olsun çok yararlı olur

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Uzarsın 1.80 e kadar yolu var belkide 1.85 sana bağlı düzenli ve kemik gelişiminine destekli şeyler yapman gerekiyor beslenme ve spor

Jupıter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uzarsın 1.80 e kadar yolu var belkide 1.85 sana bağlı düzenli ve kemik gelişiminine destekli şeyler yapman gerekiyor beslenme ve spor
Herşeyi yapabilirim :D sadece neden 1 yıldır uzamıyor kafama takıldı :/

- - - Mesaj Güncellendi - - -

dikkat et gece uyuman önemli. yani gece 12 sabah 6 arası en çok büyüme hormonunun salındığı zamanlar. öğleden sonra uykusu da 1 saat olsun çok yararlı olur
neden 1 yıldır uzamıyor kafama takıldı :/

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
daha yaşın 14. her sene düzenli uzayacaksın diye bi şey yok. asıl boy atma zamanın 15-17 yaş arası. 22 yaşına kadar da yolu var.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Herşeyi yapabilirim :D sadece neden 1 yıldır uzamıyor kafama takıldı :/

neden 1 yıldır uzamıyor kafama takıldı :/

İllaki uzamıştır aynı kalmamışsındır mesela benim babam 1.78 civarı anne tarafım uzun bir kadına göre ve benimde boyum uzun haliyle bir arkadaşımda vardı boyu kısaydı bir anda uzadı cocuk şuanda normal uzuyor ama boyu normal halde kafaya takma

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Yani uzamıyacaksın diye kafana takma. Dedem 2.03 ben 13 yaşında 172 yim. Yeni hızlı uzamaya başladım. Sporla 185 olursun.

YiğitBey

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Uzun boylu olmanın aslında sanıldığı kadar olumlu noktaları yok. Boyu kafana takma. Ama eğer boyunun uzamasını çok istiyorsan, basketbol oyna.

Anar Cebiyev

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ne diyosunuz siz arkadaşlar. 16 yaşındayım ve boyum 1.67. Bence 14 yaşında 1.72 boy çok fazla.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Yengemin yiğeni 13 yaşında 196ydı.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Benim dedem uzundu. Benim anne baba normal. 13 yaşınızda boyunuz kaçtı onu merak ettim.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Benim dedem uzundu. Benim anne baba normal. 13 yaşınızda boyunuz kaçtı onu merak ettim.

Vallaha hatırlamıyorum ki ama şunu söyleyim lisede en uzunum, orta okulda büyüklerin boyuna yetişiyordum. 13 yaşımda da birinci sınıf olmama rağmen herkesten uzundum :)

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Anladım. Ben 172. Dedem 203 diyince sen de problem olmasın diyen kişiler olmuştu.

Starbowl

Profesör
Reaksiyon puanı
260
Lise değil. 8.sınıf. 1 aydır Kickboxa gidiyorum zaten. Orada iyi koşuyoruz. Basketi 3 yıl önce bırakmıştım.

Jupıter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
basketbol oyna uzarsın. aslına bakarsan boya takılma sen düzgün ol boyun uzun olmasa da olur.
Bu yıl okulum 8-4 olucak kursa gitmeye zamanım yok gideceğim okul sosyal açıdan zengin içinde yüzme havuzu basketbol sahaları falan var boş zamanlarımda okulda yapsam olur mu ?

bu yıl okulum 8-4 olucak derslerden pek vaktim olmayacak basketbol kursuna gidemeyeceğim okul sosyal açıdan zengin orda boş zamanlarımda yüzsem basketbol oynasam tek başıma işe yarar mı ?

Uzun boylu olmanın aslında sanıldığı kadar olumlu noktaları yok. Boyu kafana takma. Ama eğer boyunun uzamasını çok istiyorsan, basketbol oyna.
bu yıl okulum 8-4 olucak derslerden pek vaktim olmayacak basketbol kursuna gidemeyeceğim okul sosyal açıdan zengin orda boş zamanlarımda yüzsem basketbol oynasam tek başıma işe yarar mı ?

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
[MENTION=465668]Jupıter[/MENTION] basket de faydalıdır ama yüzmeyi daha çok tavsiye ederim. basketbol boy uzatmada o kadar etkili değil. daha çok uzun kişiler basketbol oynadığı için herkes basket boyu uzatır sanıyor.

Jupıter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Jupıter basket de faydalıdır ama yüzmeyi daha çok tavsiye ederim. basketbol boy uzatmada o kadar etkili değil. daha çok uzun kişiler basketbol oynadığı için herkes basket boyu uzatır sanıyor.
servisle gideceğim okula bir boşluk yaratıp zaman bulmayı başarabilirsem harika olucak hem yüzme hem basketbol ama günde 1 2 saat onun dışında hafta sonu 3-4 saata çıkabilirim basketbolu tek başıma oynıcağım ama zıplama falan herşeyi yapıcam

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
bak kardeşim yaşına göre boyun zaten iyi 20 e kadar uzarsın eger sigara içersen,halter sporu yaparsan,gelişime engelliyen şeyler yaparsan boy çok uzamas bunlardan uzak dur...masturbasyon etkilemes bunlar hep hurafe senin yaşındaki gençleri sulandırıyorlar aklını eger öyle birşey olsaydı benim boyum bu kadar olmazdı :D sebze ye demir al protein al basket oyna sağlıklı beslen en az 1-76,1-77 olursun tabi dediğim gibi senin elinde birazda saglıklı beslenme çok önemli....