Tanısan çok seversin

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Microsoft yöneticisi Brad Brooks, sonunda Windows Vista adına patladı: "Abartmayın kardeşim, öcü değil ya bu program!"

Windows Vista'nın, pek sevilmediği malum. Çok sayıda sorunu olduğu da aşikar. Hele hele Microsoft'un zorlayıp itelemesiyle, kimi kullanıcılar nezdinde giderek daha da sevimsiz bir hal alıyor.

Ancak Microsoft, yıllarca uğraşıp geliştirdiği ürünün bu kadar olumsuz karşılanmasına, hatta Apple'ın "Get a Mac" kampanyasıyla açık açık alaya alınmasına dayanamadı ve sonunda Houston'da düzenlenen "Microsoft Worldwide Partner Conference" etkinliğinde "Gül gibi işletim sistemi o bir kere!" diye patladı.

Etkinlikte, Vista'nın pazarlamasından sorumlu başkan yardımcısı Brad Brooks, Vista'nın ne kadar çok alanda hakettiği övgüyü almadığını biiiir bir anlattı. Brooks'a göre, bu alanlardan ilki güvenlik. Vista'nın, çıkışından itibaren geçen bir yıl içerisinde, açık kaynaklı ya da ticari herhangi bir işletim sisteminden çok daha temiz bir güvenlik siciline sahip olduğunu söyleyen Brooks, Vista'nın 2007'de XP'den yüzde 20 daha az güvenlik sorunu çıkardığını ve Vista kullanıcılarının kötü niyetli yazılımlara yakalanma ihtimalinin, XP SP2 kullanıcılarından yüzde 60 daha düşük olduğunu belirtti.

Brooks, Vista kullanıcılarının şimdi çok şikayet ettikleri mimari değişikliklere, iki seneye Windows 7 geldiğinde yatıp kalkıp dua edeceklerini de anlatarak, "Çünkü bu değişiklikler Windows 7'de de bulunacak. Böylece Vista kullanıcıları geçiş sürecine çoktan başlamış olacak. Yani Vista'ya yatırım yapmak, yeni nesil işletim sistemlerine yatırım yapmaktır aslında," dedi.

Uyumluluk sorunlarının da abartıldığını iddia eden Brooks, "Biz o 'Uyumluluk Merkezi'ni oraya neden koyduk? Koskoca veritabanı var, şıp diye bulur, kullansanıza," dedi.

Profesyonel kullanıcının da ağzına bir parmak bal çalan Brad Brooks, "Vista Small Business Assurance Program" (Vista Küçük İşletme Destekleme Programı) ile küçük işletmelere ücretsiz destek ve yüz yüze eğitimler verdiklerini açıkladı.

Özetle Brooks "Vista iyidir iyi," diyor, "Tanısanız çok seversiniz!"

Kaynak

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Geçicem Vista'ya bugün yarın bakalım nasıl olacak...

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Nmss dedi ki:
Geçicem Vista'ya bugün yarın bakalım nasıl olacak...

Kimileri döner XP' ye kimileri geçer Vista' ya ne olacak böyle :P

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
chimera Bu İsmi Nerden aldın acaba:) Ultima online mi oynuyordun ultima onlinede bu isimde bi yaratık var ama deli bisey:)

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yüksek sistemlerde bile stabil çalışmayan ya da ağır çalışan Vista'yı çoğu kişinin uzun bir süre tercih edeceğini sanmıyorum. Kısmet Vista SP2 ya da Windows 7'ye artık.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kaç kere çok zorladım kendimi. en fazla 2 hafta dayanabildim. En gıcık olduğum kısmı aslında windowsunda en çok kullandığım kısmı dosya kopyalamak. 1 MB'lik veriyi kopyamalası bile saniyeler sürüyor. Yok hesaplanıyor, yok hazırlanıyor. Windows XP'deki "klasor ayarları ayarlanıyor" gibi birşey hehe. Neyse bize gelmedi.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Kaç kere çok zorladım kendimi. en fazla 2 hafta dayanabildim. En gıcık olduğum kısmı aslında windowsunda en çok kullandığım kısmı dosya kopyalamak. 1 MB'lik veriyi kopyamalası bile saniyeler sürüyor. Yok hesaplanıyor, yok hazırlanıyor. Windows XP'deki "klasor ayarları ayarlanıyor" gibi birşey hehe. Neyse bize gelmedi.

sp1 ile düzelttiler onu

dr_divx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
malesef 2 kere vistaya geçmeme rağmen tekrar eve dönüş yaptım..son xp ye geçmemin nedeni bir oyundu açmadı bende xp ye geçtim,oyunun adı (cossacks european wars) sonra haldır haldır h.d.d çalışıyor ne yapıyorsunki sanki.. sonra dx 10 olayı var daha 10 için birşeyler yokken dx 11 muhabbetleri ,tam üçkağıtçı işleri bunlar teknolojinin üçkağıdıda bu işte ...

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
yeni bir ekran kartı alırsan dx10 un olur, eğer sp1 yüklersen hdd harıl harıl çalışmaz, arkadaşlar yapmayın vista sp1 ile çok şey değişti, hep eski sorunları yazısounuz

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
chimera Bu İsmi Nerden aldın acaba:) Ultima online mi oynuyordun ultima onlinede bu isimde bi yaratık var ama deli bisey:)

Çookkk uzun zamandır bu nick bende. SDN hayatımın öncesinde de bu nicki kullanıyordum. Ultima online dediğin oyunu da oynamadım ne yazık ki :)

akif87

Asistan
Reaksiyon puanı
0
BEn uzun zamnadır kullanıyorum vistayı ve memnumun açıkcası oyle hiçbir zamanda xp ye donmeyi duşünmedim...

DaY_WalkeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Vistaya geçmeyi düşünüyorum aslında... ama Driver'ları baştan indir,program uyuşmazlığı,oyunlar v.s beni düşündürüyor.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Vista Kadar Kötü bir İşletim sistemi olamaz windows 98 kulanırım gene vistayı kulanmam:)

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Şuanki sistemim Vista için uygun değil. Kısmet olurda yeni bir bilgisayar alırsam bende düşünüyorum Vistaya geçmeyi. En azından deneyeceğim. Beğenmezsem XP'ye dönerim tekrar.

KintaRo

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ama kabul edelim, Görselliği, Aero Masaüstü ve yenilikleri gerçekten çok güzel. Tabi Stabilite görsellikten daha önemli.

anarchst

Profesör
Reaksiyon puanı
4
herksin dönüp dolaşıp geleceği yer xp dir.

Reaksiyon puanı
189
şua ana kadar kullandığım işletim sistemleri arasında vista kadar hızlı tepki veren bir sistem görmedim açıkcası. tamam biraz fazla sistem özelliği istiyor ama o özellikleri sisteme sağlarsanız o kadar mükemmel çalışıyor ki tadından yenmez. kısacası yeteri kadar iyi bir sisteminiz var ise eğer vista bence en iyi performansı veren sistem olacaktır.

apple halt etmiş. çok az ram kullanıyo ama driver sorunu çok fazla. ben kendi notebookuma kurdum. wireless driveri yok. ayrıca mac os un diğer sistemlerden (heleki vistadan) üstün bir özelliği yok. mac os kullanacağıma pardus kullaırım dedim ve Vista + Pardus beni fazlası ile idare ediyor...