Norton Antivirüs Tarafından Tespit Edilmiş Bu Dosyaları Sileyim mi?

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar merhaba gene ben görmemişin bi bilgisayarına virüs bulaşmış modunda başınızı ağrıtmaya devam ediyorum :D

bilgisayarıma norton security with backup kurdum, bilgisayarı biraz tarattığımda aşağıda gördüğünüz virüslü olduğunu belirtiği dosyaları buldu, bu dosyaları sileyim mi? yanlış alarm sonucu önemli bir dosyamı silmeyeyim diye soruyorum. eğer aşağıdaki dosyaların bilgisayarım için bir önemi yoksa gerçekten virüslü değilse dahi silerim

evet arkadaşlar ne diyorsunuz ne yapayım?

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
norton diye bir antivirüs varmış. şuan öğrendim :dirol:

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
cevabınız için çok teşekkür ederim bir de yazında "gibi" kısmı olmasa :)
resimde dosyaların bulunduğu konumları göremedim zararlı isimlerine bakarak gibi dedim:) dosya konumlarına bakın kişisel dosyalarınız değilse silin

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
resimde dosyaların bulunduğu konumları göremedim zararlı isimlerine bakarak gibi dedim:) dosya konumlarına bakın kişisel dosyalarınız değilse silin
dosya konumlarına nasıl bakabilirim?

birde bu dosyalar crack dosyası değildir dimi? (zaten bu konuyu açmamın sebeplerinden biri de bu, ekşi sözlükte okuyorum millet antivirüslerin crack dosyalarını sildiğinden yakınıyor)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
dosya konumlarına nasıl bakabilirim?

birde bu dosyalar crack dosyası değildir dimi? (zaten bu konuyu açmamın sebeplerinden biri de bu, ekşi sözlükte okuyorum millet antivirüslerin crack dosyalarını sildiğinden yakınıyor)

antivürüsün günlüğünde/logunda yazıyor olması lazım. crackleri çoğu antivirüs zararlı olarak algılar :) onun için dosya konumuna bakmanızda fayda var. eğer şühede kalırsanız bırakın karantinada kalsın. bi zararı olmaz :)

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
kimse kendini övmüyor ama bir sürü virüs buldu

ya antivirüslerin hepsi böyle aslında bişey buldukları yok çoğu zararsız arka plan uygulamaları. kullanıcı 'bak virüs buldum ben' demek için saçma sapan dosyaları virüsmüş gibi size gösteriyolar. sonra neymiş efendim müthiş antivirüs birsürü virüs buldu. yemezler

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
antivürüsün günlüğünde/logunda yazıyor olması lazım. crackleri çoğu antivirüs zararlı olarak algılar :) onun için dosya konumuna bakmanızda fayda var. eğer şühede kalırsanız bırakın karantinada kalsın. bi zararı olmaz :)
cevabınız için çok teşekkür ederim
ya antivirüslerin hepsi böyle aslında bişey buldukları yok çoğu zararsız arka plan uygulamaları. kullanıcı 'bak virüs buldum ben' demek için saçma sapan dosyaları virüsmüş gibi size gösteriyolar. sonra neymiş efendim müthiş antivirüs birsürü virüs buldu. yemezler
dediğiniz de gerçek payı var, ama sildikleri bazı dosyalar gerçekten bilgisayarı hızlandırıyor