sserkancakirr
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Zenfone 2 (32gb) mi? Note 3 9000 mi arkadaşlar?
Malzeme kalitesi ve note 3 mu diyorsun asustaki plastik tipki G3 teki gibi cok kaliteli ve metal gorunumu yan taraflara gelirsek samsungum soyulma faciasi varzenfone 2 daha mantıklı ama kalınlık yada malzeme olarak zenfone 2 hiçte iyi değil söylemek gerekirse performansta çok aralarında fark yok notum note 3
Usta konustu artik herkes susabilir 😔note 3 almak varken g3 almak mantıksız
- - - Mesaj Güncellendi - - -
note 3 ile zenfone 2 denk aşağı yukarı aralarında dağlar kadar fark yok mesela s4 ile note 3 gibi
Bence cok abarttin note 3 G2 ile rakip her ne kadar oyle denilmesede cogu kisiler tarafndan. G3 android M alinca super olur suan gercekten kotu .g3 almamak için pili yeter resmen sömürüyor zenfone 2 hayatımda gördüğüm en tipsiz telefon
Kesinlikle Note 3 alma. Bence Note 3 yerine g3 tercih etmek daha mantikli.
Alpha&Note 4&S6/Edge ile Samsung işlemci alanında gelişti. A101'de Alpha var Samsung istersen alabilirsin.
Ama Note 3/S4 önermiyorum ki Note 5 çıkacak yakında.
Mesela kuzenimin rehberi 4 sn de aciliyor menu gecisleri bile kasiyor hele galeriyi hic sorma 😄 samsungu ilk alinca hizli gelir ben asla onyargi yapmayan biriyim ve surekli samsungdan iyi tel yapabilir umuduyla bakiyorum hatta s6 yi ove ove bitiremedim teknosada kullanmistim ama ne yazikki oda git gide yavasliyor (ilk hizi iphone 6 kadar hizli abartma yok yan yana) , simdi ise s6 edge vs g2 videosu var youtube da ve ram sorunu yavaslamalar ( abartlcak bir sey yok ama o fiyata telefon al ve kassin oylemi) ya ben niye bu kadar uzun yaziom ve parantez ici kullaniyyom 😔samsunglar bir süre sonra kasıyor diye bir algı var siz samsung kullanıyorsanız ne düşünüyorsunuz
zenfone telefonlara "arvato" diye bir servis bakıyormuş. Nasıl bilirsiniz bu servisi?
samsunglar bir süre sonra kasıyor diye bir algı var siz samsung kullanıyorsanız ne düşünüyorsunuz
zenfone telefonlara "arvato" diye bir servis bakıyormuş. Nasıl bilirsiniz bu servisi?
Asus'un servisi hakkinda pek bir bilgim yok daha yeni geldi Turkiye'ye yakinlarimdan da herhangi bir tecrube yorumu duymadim.
Bir sey diyemeyecegim.
Ama Samsung konusunda istediginizi soyleyebilirim. Yakinlarimin arasinda kim Samsung aldi da memnun kaldi gormedim hic. Yakinim S4 miniden G3'e gecti hayat budur dedi. Samsunglarin hayret ettirecek bir hantallığı var. Uzaylilarin varliği yoklugu disinda tek merak ettigim sey Samsung'un bunu nasil basarmis olmasi.
Bende ace 2 var tek memnun oldugum yani suya darbeye olan amansiz dayanikliligi. En dandik islemci 4.1.2'de geberen bir cihaz ama hakkini yiyemeyecegim. Bayagi masa su olmus farkinda degilim 5 dk surdu sarj girisi dahil su vardi batarya da sonra kulaklik girisi hoparlor izgarasindan iceride. Hemen kapattim kuruladim yine tik yok. O konuda beni belki de tek memnun edecek cihaz. Cok sakarim beni bu konuda yari yolda birakmadi. Kut kut dusuruyorum takmiyor islevini kaybetmeden calisiyor.
Zenf. 2'de begendigim tek ozellik launcherler gibi ikon paketlerini direkt uygulayabiliyorsun. LG home'da tema paketleri indirip yukluyoruz yani icon paketlerini değil. Aralarinda cok fazla kisisellestirilemeyen tek cihaz Note 3.
Zenui bloatware (gereksiz sisirme yazilim) konusunda Note 3 ile yarisamaz ama yine de hatiri sayilir gereksiz uygulama var. LGde esamedi okunamaz g3'u bastan sona kurcaladim tum uygulamalar da gerekliydi bana gore gomulu olanlar arasinda. Touchwiz'de ise Bayagi fazla gereksiz uygulama oldugunu gozlemledim. Root ile de kurtuldum her birinden. Cihaz azicik daha seri oldu.
Intel islemci bataryayi emiyor. LG ise G3'de batarya az gidiyor diye G3'de guc tasarrufu modunda isindigi zaman cekirdekler frekanslarini azaltiyor. Isinma gidince eski hale geri donuyor. Avantaj batarya daha iyi gidiyor dezavantaj belki cok yuksek seviye oyu oynuyorsan bir sure fps dususu olacaktir.
Aynen note serisini bende begenirim ama yine ayni touchwiz i kullaniyor ve TR de gec guncelleme aliyoe hala 5.0 almadi bu neyin sacmaligi dedigim gibi kuzenimin note 3 u kasim kasim kasiliyor benim G2 ile yan yana ayni anda acarken.Samsung Note serisi S serisi ile kiyaslanamaz. Note 3 gayet iyi bir telefon, s4 mini gibi bir telefonla kiyaslanmasini dogru bulmuyorum.
@edox ben samsungun genel olarak hantalligindan bahsettim. S4 mini de genel olarak akrabalarimin hepsinde oldugundan onun uzerinden yorumladim Samsung'u.
Samsung'dan mini alinmamasi gerektigini hatirlatan bir cihaz. S5 mini de ayni hic mi ozenmiyor samsung su cihazlara.
S4 mini ile yakin zamanda cikan G2 mini lollipopu da aldi. 1 gb ram ile Samsung 8 gb depolamali cihazi guncellemekte zorlaniyormus. Kulahima anlatsin Ace 4 style vs essence lite arayuzune sahip mesela chaton gibi yazilimlar kurulu degil ve depolama 4 gb lik cihaz.
Note 3 kullanan bir arkadasim bir de kuzenim var. Ikisi de memnun degil kuzenim guncelleme konusuna onem veriyor lollipopun samsungun usengecligi yuzunden hala gelmemesinden yakiniyor.
Ve acayip isiniyor G3 kadar hemde. G3'de 2K ekran var da isiniyor Note 3?
Arkadasim Note 3 (Snap)'dan Alpha'ya gecti cok memnun. Bataryasi cok daha iyi dayaniyormus onun kullanim bicimine gore. Neden cunku islemci 20nm touchwiz essence daha az kasiyor Note 3'deki touchwiz nature S800 olsun Exynos olsun fark etmeden kastiriyor cihazi. Bir arayuz boyle fark ettiriyor. G2 olsun G pro olsun G3 olsun Note 3'u tokatlar. Sebebi de LG'nin G2//G3 ile iyiden iyiye sadelestirdigi Optimus arayuzu yuzunden. @Vikings'in de ablasi saniyorum tecrubesi var S800 Note 3 ile. O da basarili bulmadigini soylemisti Note 3'u
Hem Note 3 hala Turkiye'de lollipop alamadigindan Touchwiz essence gibi yine kasan ama kasmalarin o Nature'a gore daha da azaldigi arayuzu alamadigindan ve genel olarak Samsung TR'de guncellemeleri gec cikardigindan. Kesinlikle Samsung alinmamali Note 4 asagisi. Az once kuzenim bana A7 almakta kararli oldugunu soyledi var gucumle vazgecirip Samsung istiyorsan note 4 alti alma dedim ancak dinledi beni. Gidip A7 gibi sorunlu S615 cihaza para bayilacakti. MT6752 daha iyidir ki MT6752'li cihazlar (P70/M1 Note) 800 TL.
S4 mini ise ace 2'nin rekor 12 aylik Tr JB (Keske gelmeseydi de yine 2.3.6'da kalsaydi cok kotu oldu cihaz) bekleme surecine 14 ay S4 mini icin kitkat bekleterek rekor kirdi. Aldiklari guncelleme de su. Bataryayi vampir gibi emiyor cihaz.
Son cumlene ozellikle Samsung konusunda yuzde yuz katiliyorum. Sirf clash of clans 4.1 istediginden guncelledim cihazi. Guncellemez olaydim oynamasaydim Cocyi. Sanki oynayabiliyorum da.
LG lollipopu G2 mini G3 beat L90 gibi S400'lu cihazlara ve L bello gibi MT65..'li cihaz (Normalde Sony olsa hTC olsa umrunda bile olmaz cihazi guncelleme. Biliyorsun cakma telefonlarin islemcisi Mt6592/95 haric tabi) getirmisken Samsung cephesinde A3/A5/E5/E7 gibi S410 2 Gb ram (A3 1 , E5 1,5) lollipopu almasi bekleniyor.