Cızırtılı ve boğuk ses sorunu

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
(PC w7 şuan xp yapamam geriye)Ya arkadaşlar ben pcyi xp den windows 7 yaptım. Bir kulaklık mikrofonum var. Windows xp de çok güzel çalışıyordu mic'i felan kusursuzdu fakat windows 7 ye geçtim her şey alt üst oldu. Kafayı yemek üzereyim bir türlü çözen yok bende çözemedim. Windows xp de çızırtısız yüksek ses gidiyordu karşıya çok kaliteliydi windows 7 bir geçtim cızırtılar, boğuk ses , düşük ses başladı. Lütfen yardımcı olun var mı başına gelip çözen? Ses driverını güncelledim realtek yüklü. Ön panele takıyorum mic sesi biraz yükseliyor fakat hala cızırtı devam ediyor. Cızırtı gitsin diye eko açıyorum ses boğuk çıkıyor çok azalıyor. Ve ön panele takınca kulaklıkta sağ taraftan gelen ses kulaklığın solundan çıkıyor. Arka panele takıyorum mic ses azalıyor fakat cızırtı hala var. Neden böyle bozuldu mic'im? Birde ön panelde sürekli giriş var gösteriyor yönetimde ama hiç bir şey takılı değil. SS atıyorum

d4869d6aaf1243b251c74f0b65f172e0.png

BELKİ İŞİNİZE YARAR SSLER
dfe91fb.png

Ekli dosyayı görüntüle 11842
Ekli dosyayı görüntüle 11841
att2d03a5.png

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok mu yardım edebilecek çözüm bilen . Bir hata nasıl çözümsüz olur ya

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
165 kişiden hiç kimseye olmadı mı bu sorun :) İnternette çok araştırdım bir kaç kişinin başına daha gelmişti onlara da kimse yazmamış. Poff

kolay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kullandığınız ses sürücüsünden kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum. Onboard ses kartı mı kullanıyorsunuz?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=462723]Jokurx[/MENTION]

Windows ses özelliklerine girip mikrofon kisminin resmini paylasabilir misin? Gelismis ayarlar ile birlikte.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Kasada ki statik elektriği kontrol et. Kontrol kalemi ile kasanın boş brir kısmına dokun elektrik gösterecek muhtemelen.

kolay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
(Üstteki sorunun cevabına göre bunları yazıyorum.)
Realtek adresinden High Definition Audio Codecs (Software) indirip (sisteminize uygun olanını) kurun. Kurulumu yaptıktan sonra bilgisayarınızın sağ alt ,saatin olduğu köşede yer alan ses ikonuna sağ tıklayıp kayıt aygıtları bağlantısına tıklayın.Açılan ekran da Mikrofon bağlantısına çift tıklayın. Üst sekmelerden Geliştirmeler sekmesine tıklayıp buradaki Gürültü Tutma , Akustik Eko İptali, Tek Sesli Mikrofon efektlerini seçin. Anlık mod da yer alan tiki de kaldırabilirsiniz.

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Jokurx

Windows ses özelliklerine girip mikrofon kisminin resmini paylasabilir misin? Gelismis ayarlar ile birlikte.

Burası mı hocam?

xsxs.png

- - - Mesaj Güncellendi - - -

(Üstteki sorunun cevabına göre bunları yazıyorum.)
Realtek adresinden High Definition Audio Codecs (Software) indirip (sisteminize uygun olanını) kurun. Kurulumu yaptıktan sonra bilgisayarınızın sağ alt ,saatin olduğu köşede yer alan ses ikonuna sağ tıklayıp kayıt aygıtları bağlantısına tıklayın.Açılan ekran da Mikrofon bağlantısına çift tıklayın. Üst sekmelerden Geliştirmeler sekmesine tıklayıp buradaki Gürültü Tutma , Akustik Eko İptali, Tek Sesli Mikrofon efektlerini seçin. Anlık mod da yer alan tiki de kaldırabilirsiniz.

Hocam pc den aygıt yöneticilerine giriyorum sese giriyorum orda bir realtek hd var bide ati hdmi audio var. Verdiğiniz linktede bunların ikisi var hangisini indirip kurayım?

Kasada ki statik elektriği kontrol et. Kontrol kalemi ile kasanın boş brir kısmına dokun elektrik gösterecek muhtemelen.

O işlerden fazla anlamıyorum hocam ama olma ihtimali var derseniz denerim. Baktıktan sonra ne yapmam lazım?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
topraklı prizinde toplaklama sorunu var elektrikçi çağır topraklamayı kontrol etsin.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
10166 ile dene ama topraklamada sorun varsa olabilir ki havadan da etkilenebilir topraklama...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Mikrofona tikla özellikler kismina gir ve gelismis ayarlar sekmesini ac.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

Sana zahmet bir de "gelistirmeler" kismini yükleyebilir misin?

Tobirama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başka bir sitenin linkini paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama şu siteye girip sorun bildirden sorununu yazarsan yardımcı olabilirler uzman kadro var sanırım Alpha

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Jokurx

Sana zahmet bir de "gelistirmeler" kismini yükleyebilir misin?
@edox

usta orda sadece anlık mod ve DC Ofset iptali açık. Dediğim gibi onları işaretle diceksen bu sefer ses çoooook azalıyor ve boğuk çıkıyor.

Başka bir sitenin linkini paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama şu siteye girip sorun bildirden sorununu yazarsan yardımcı olabilirler uzman kadro var sanırım Alpha

Şansımı deneyeceğim usta. Nasıl bir şeydir bu ya

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

[video=youtube;a_RH5sTfuLQ]https://www.youtube.com/watch?v=a_RH5sTfuLQ[/video]

Buradakileri bir dene bakalim.

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Jokurx

[video=youtube;a_RH5sTfuLQ]https://www.youtube.com/watch?v=a_RH5sTfuLQ[/video]

Buradakileri bir dene bakalim.
@edox

Usta dediğim gibi cızırtı gidiyor fakat ses azalıyor ve biraz boğuk gidiyor. Ben xpdeyken böyle geceleri kısık sesle konuşurken bile karşı taraf çok net anlayabiliyordu. Çok ilginç bir problem bazı yerlerde de gördüm çok araştırdım ama işte çözümü kimse bulamamış...

EDİT : Ve hani mikrofon 100 ve 30 boost lu bu şekilde. millet 0 boost 75 te konuşuyor full :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Burası mı hocam?

xsxs.png

Hocam pc den aygıt yöneticilerine giriyorum sese giriyorum orda bir realtek hd var bide ati hdmi audio var. Verdiğiniz linktede bunların ikisi var hangisini indirip kurayım?

O işlerden fazla anlamıyorum hocam ama olma ihtimali var derseniz denerim. Baktıktan sonra ne yapmam lazım?

Sen kontrol kalemini al eline kasanın boş metal kısmına bir dokundur. Muhtemel elektrik gösterecek. Gösterirse anlaki sorun bu. Bilgisayarını taktığın topraklamadan. Veya anakart kasanın metal kısımlarına değiyor.

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sen kontrol kalemini al eline kasanın boş metal kısmına bir dokundur. Muhtemel elektrik gösterecek. Gösterirse anlaki sorun bu. Bilgisayarını taktığın topraklamadan. Veya anakart kasanın metal kısımlarına değiyor.

Aslında düşünüyorum da format atacağım gün mü attıktan sonra ki gün mü çok yağmuş yağmıştı şimşek felan bu prizi değiştirsem? Ondan olabilir mi?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Aslında düşünüyorum da format atacağım gün mü attıktan sonra ki gün mü çok yağmuş yağmıştı şimşek felan bu prizi değiştirsem? Ondan olabilir mi?
Kontrol kalemi var mı ? Elektrikten hiç mi anlamıyorsun ? Prize bir dokundur kontrol kalemini bak kaçtaneside elektrik gösterecek. Dokunduracağın alan prizin delikleri ve yanda bulunan topraklama telleri. Sorumluluk kabul etmem. Beceriksizim diyorsan çağır bir elektrikçi.

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kontrol kalemi var mı ? Elektrikten hiç mi anlamıyorsun ? Prize bir dokundur kontrol kalemini bak kaçtaneside elektrik gösterecek. Dokunduracağın alan prizin delikleri ve yanda bulunan topraklama telleri. Sorumluluk kabul etmem. Beceriksizim diyorsan çağır bir elektrikçi.

Eletrikçi değilim malesef anlamam ben direk yeni alınan 3 lü prizle değiştireyim.

bir elektrikçi çağır baksın.

Yeni 3 lü priz takıp denicem bakayım olacak mı :)

alper34

Asistan
Reaksiyon puanı
46
Driver booster 2 kurup bir denermisin. Eksik ve hatalı driver var mı bir tarasın
xp de oluyorsa yedi de ne alaka elektrikle ilgili sorun konyrol kalemiyle ne alaka

Jokurx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@Lazzz
@ConfickerBelasi

Yeni 3 lü priz taktım ama olmadı siz direk ana priz diyorsanız oraya bakamam. Fakat lazzz hocam sizin dediğiniz gibi kasanın içine açıp kalemi dokundurup bakıcam. Buraya ne olduğunu yazarım.

Driver booster 2 kurup bir denermisin. Eksik ve hatalı driver var mı bir tarasın
xp de oluyorsa yedi de ne alaka elektrikle ilgili sorun konyrol kalemiyle ne alaka
[MENTION=82683]Alper34[/MENTION]

Hocam 10 sürücüme çok eski dedi içinde realtek te var ati hdmi da var . Güncelleyeceğim şimdi . İnşallah olur

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
USB ses kartı ile dene. Eğer ses normal geliyorsa ses bağdaştırıcısının hemen bitişiğinde bulunan ktristal osilatörde sıkıntı vardır. USB ses kartı veya PCI ses kartı ile bu sorunu çözebilirsin. İyi bir elektronikçiye anakartı götür o halleder.