Bilgisayarımda Enerji Var Görüntü Yok.

uNercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar,

Öncelikle taslak olarak sistemimi belirteyim,

-AMD FX6300 İşlemci
-Asus GT740 2GB DDR5 OC Ekran Kartı
-MSI 970A-G43 Anakart
-2x2 Kingston 1333Mhz DDR3 Ram
-750W CoolerMaster PSU

Gelelim probleme,

Yukarıda belirttiğim bileşenlerin en eskisi 2 aylık ve tüm parçalara elektrik gelmesine rağmen görüntü alamıyorum.

Bilgisayarımı yavaş yavaş yenilemeden önce ilk olarak belirttiğim ekran kartını satın aldım. Bu sırada bilgisayarımda 300W PSU vardı. Ekran kartımı birkaç gün problemsiz şekilde kullandıktan sonra "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti, Kernel Sürücü Versiyon XXX" gibi hatalar almaya başladım ve bi' şekilde çözüme ulaşamayınca bahsettiğim PSU'yu satın aldım. Yine bir kaç gün problemsiz kullanımın ardından aynı problemi yaşamaya başlayınca kartı garantiye gönderdim, yaklaşık 20 gün sonra ürünün değişimini gerçekleştirdiler.

Kartımı garantiye gönderdiğim süreç boyunca anakart onboard sürücümden görüntü almaya başladım ve bu beni birkaç gün idare ettikten sonra bilgisayarım açılmamaya başladı. Akabinde eski anakartımın(GIGABYTE 78LMT-S2) garantiye yolladım ve uzun süre gelmeyeceğini bildiğimden ötürü yukarıda belirttiğim anakartı satın aldım.

Kartı elimdeki donanımlarla birleştirdiğimde görüntü alamadım ve bi' kaç deneme yanılmanın ardından işlemciminde arızalı olduğunu öğrenip sıfırını satın aldım. Yine görüntü alamayınca farklı çalışan ramler denedim. Bunlara rağmen olmayınca yeni aldığım anakartımı garantiye yolladım ve tekrar sıfırını yolladılar.

Velhasıl-ı kelam anakart, işlemci, ekran kartı, kasa ve psu sıfır. Deneme yanılma ile görüntü problemimi çözemedim. BIOS pilimi değiştirdim ve anakarta CMOS reset attım. Farklı VGA ve HDMI/DVI kabloları denedim. Farklı güç kaynakları denedim.

Forumdaki benzer konuların belkide tamamına göz gezdirdim ama herhangi bir çözüme ulaşamadım. Çaresizlikten çıldırıcam. Ürünleri tekrar tekrar garantiye göndermek istemiyorum çünkü daha önce gidip geldiler ve bu yaklaşık 2 ayımı boşu boşuna götürdü. Umarım gözümden geçen birşey vardır ve çözümünü burda bulabilirim, şimdiden yardımlarınız ve çözüm önerileriniz için teşekkürler.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Öncelikle büyük geçmiş olsun çok büyük talihsizlikler yaşamışsınız bu kadar olur denecek tiptenmiş. Gelelim çözüme;

Öncelikle anakartı kasadan çıkarıp uzay montaja geçin. Ekran kartını dışarı aldıktan sonra bios pilini çıkartın. Anakartın üstünde işlemci ram hiçbir bileşen takılı olmasın kutudan çıktığı gibi olsun. Güç kaynağının 30 pin connector ve P4 kablolarını anakart üzerine takın ve power sw yardımıyla anakarta ilk hareketi verin. Güç kaynağının arkadaki anahtarından kapatın ve işlemciyi takın. Aynı şekilde çalıştırın ve kapatın. Bu sırada işlemcinin ısısını gözetin ısınmıyorsa sorun kuzey köprüsünde veya işlemcidedir. Bu sefer rami takın ve ardından vga kablosunu onboarda takın çalıştırın. Halen görüntü gelmiyorsa başka ram ve başka ram slotlarında deneyin. Halen görüntü gelmiyorsa kuzey köprüsünün ısısını kontrol edin eğer ısınmıyorsa anakartın devre elemanlarında veya çipsetinde arıza vardır. Eğer ısınıyorda görüntü gelmiyorsa anakartta genel bir arıza mecvuttur. Başka bileşenlerle bu işlemleri sürekli deneyebilirsiniz.

Tekrar büyük geçmiş olsun, kolay gelsin.

uNercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımı şu an burda bir servise bıraktım. Dediklerinizi kısmen denedim ama sırasıyla bahsettiğiniz şekilde bir çözüm yolu denemedim. Yarın bahsettiklerinizi uygulayacağım fakat anakartımın onboard girişi yok tek atladığım nokta o olucak. Ona alternatif olaraksa farklı ekran kartları denemiştim, en azından ekran kartımda problem olmadığı kanaatindeyim. İlginiz için teşekkürler.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bilgisayarımı şu an burda bir servise bıraktım. Dediklerinizi kısmen denedim ama sırasıyla bahsettiğiniz şekilde bir çözüm yolu denemedim. Yarın bahsettiklerinizi uygulayacağım fakat anakartımın onboard girişi yok tek atladığım nokta o olucak. Ona alternatif olaraksa farklı ekran kartları denemiştim, en azından ekran kartımda problem olmadığı kanaatindeyim. İlginiz için teşekkürler.

Gerçekten bende merak ettim konu altında alıntılarsınız. Merak ettiğiniz bir konu varsa yardımcı olurum.

uNercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çoook büyük bir oh çektim bugün ve çözüme ulaştık. Bunca dikkatin ve sebeb olabilecek büyük nedenleri araştırmanın arasında gözümüzden kaçan ufak birşey olduğunu biliyordum. Nihayetinde öyleymiş ve DVDROM'da bulunan bir CD yüzünden görüntü alamıyormuşum.

İşin şaka görünen tarafıysa anakartı plastik bir zemin üzerinde sadece ana parçalarla birliktede denemiştim ve yine çözüme ulaşamamıştım.

Servis ile görüştüğümde; parçaların tamamını söküp farklı bir zeminde monte etmeye çalıştığımda anakart üzerindeki statik elektriğin tamamen boşalmamış olma ihtimalini göz önünde bulunduruyor bu konuda. Haliyle aceleci davranırken bunu düşünemedik ve seri bi' şekilde çözüme ulaşmayı denemek aksine götürdü beni.

Tek bir CD yüzünden yeni işlemci ve ram'ler satın aldım. Henüz kontrol etmedim ama muhtemelen bi' önceki ürünlerim çalışıyor olabilir. İlginiz, alakanız için çok teşekkür ediyorum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Çoook büyük bir oh çektim bugün ve çözüme ulaştık. Bunca dikkatin ve sebeb olabilecek büyük nedenleri araştırmanın arasında gözümüzden kaçan ufak birşey olduğunu biliyordum. Nihayetinde öyleymiş ve DVDROM'da bulunan bir CD yüzünden görüntü alamıyormuşum.

İşin şaka görünen tarafıysa anakartı plastik bir zemin üzerinde sadece ana parçalarla birliktede denemiştim ve yine çözüme ulaşamamıştım.

Servis ile görüştüğümde; parçaların tamamını söküp farklı bir zeminde monte etmeye çalıştığımda anakart üzerindeki statik elektriğin tamamen boşalmamış olma ihtimalini göz önünde bulunduruyor bu konuda. Haliyle aceleci davranırken bunu düşünemedik ve seri bi' şekilde çözüme ulaşmayı denemek aksine götürdü beni.

Tek bir CD yüzünden yeni işlemci ve ram'ler satın aldım. Henüz kontrol etmedim ama muhtemelen bi' önceki ürünlerim çalışıyor olabilir. İlginiz, alakanız için çok teşekkür ediyorum.

Uzay montajı bu yüzden tavsiye ediyoruz. Tekrar geçmiş olsun :)