Yeni Nexus Huawei'den Geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Yeni Nexus Huawei'den Geliyor

Google'ın her yıl tanıttığı Nexus serinin yeni üyesi, bu defa bir Çinli üreticiden geliyor. Bir süredir gündemde olan Huawei ve Google ortaklığı artık kesin sayılır. İşte detaylar...

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
LG'ye dönecektin Google!

Huawei Türkiye'ye getirmez ki bunu :(.

LG Nexuslar paralel ithalat da olsa geliyodu Türkiye'ye.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
Kesin Huawei Kirin işlemci diye de tutturur , sonra Büyük Hilmi ' nin de dediği gibi bafidi bafidi :D

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Google kendi nexusunu niye çıkarmıyor daha çok satar?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Şu çikolata reklama gibi, ikisinide dene tarafını seç hesabı. Her yeni nexus telefonunda farklı markaları deneyip deneyip duruyor. Yok yani ne yapacaksın şirketlerimi evlendireceksin? :D ne güzel lg ile nexus 5 yaptın, 6'da 7'de artık kaç numara olucak bilmiyorum fakat lg olarak devam etseydin iyi olurdu gugıl bey.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Google kendi nexusunu niye çıkarmıyor daha çok satar?

Yapmaya üşeniyordur :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
alınmaz... huawei üretirse alınmaz... yazık...

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Beyler kusra bakmayın da çok cahilsiniz. Huawei sanki kıytırık bir marka, çok kalitesiz değil mi? Huawei isabetli bir karar, bunu bekliyordum ben. Ayrıca Kirin İşlemci ile çıkacağını sanmıyorum, geliştirici cihazı olduğu için Snapdragon koyarlar.

mraliaras

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Huawei yeni Nexus'u Türkiye'ye getirir(Huawei Türkiye pazarına girmeye çalışıyor) ama daha Motorola'nın yaptığı Nexus Türkiye'de yokken yeni Nexus neden gelsin ki?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Huawei Türkiye pazarına girmeye çalışmıyor, zaten yıllardır ülkemizde. Nexus çıktığı gibi ülkemizde olacak.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Beyler kusra bakmayın da çok cahilsiniz. Huawei sanki kıytırık bir marka, çok kalitesiz değil mi? Huawei isabetli bir karar, bunu bekliyordum ben. Ayrıca Kirin İşlemci ile çıkacağını sanmıyorum, geliştirici cihazı olduğu için Snapdragon koyarlar.

Çok cahilsiniz keşke ölsen :mrgreen: Huawei güzel markada daha iyi marka bulabilirlerdi yani, ben daha iyisini bekliyordum. Olsun bakalım cihaz ne olucak neye benzeyecek.

Zaten dediğin gibi geliştirici cihazı olduğu için snapdragon olması lazım, kirin falan hikaye.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] Kirin kullanabilirler.

Çünkü Samsung da gidip Exynos'lu Nexus 10 ve TI Omap'lı Galaxy Nexus üretti.

Ya da hTC de tegralı Nexus 9 üretti.

Mediatek MT6582 Karbonn+Micromax ile de Android one üretti google.

Bence Google diğer özelleştirilmiş işlemcilerin dünya genelinde duyulmasını istiyor bir teşvik gibi.

Zaten nexuslar amiral gemisinin donanımının aynısına sahiptir.

P8 Kirin 930/935 Nexus P8 midir nedir o da aynı olur.

mraliaras

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Huawei Türkiye pazarına girmeye çalışmıyor, zaten yıllardır ülkemizde. Nexus çıktığı gibi ülkemizde olacak.

Peki neden yaygın değil? yıllardır ülkemizde internete bakmadan dürüst ol kaç tane telefonu var özellikleri ne bilen çok nadirdir, yani yıllardır ülkemizde olsun daha pazara tam giremedi.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Peki neden yaygın değil? yıllardır ülkemizde internete bakmadan dürüst ol kaç tane telefonu var özellikleri ne bilen çok nadirdir, yani yıllardır ülkemizde olsun daha pazara tam giremedi.
Ideos x5 vardı ikinci Android cihazım. 2.3 güncellemesi gelip bırakmıştı sanırım Huawei. 800mhz tek çekirdek. Donanım haberde konuya yazmıştım 2011 yılında bakabilirsiniz isterseniz. Huawei Honor vardı sonra ; 1.4ghz tek çekirdek. Sony nin bir modeli ile aynı işlemciye sahipti. 800 tl etiketi vardı. Ascend Y100 hatırlıyorum bir de eskilerden. Ayrıca dünyanın en hızlı telefonunu yapan ilk Huawei'dir. Ascend X miydi neydi. 1.5 ghz 4 çekirdek. Bir sene sonra veya kısa bir dönem sonra dünyanın en ince cep telefonunu yaptı diye hatırlıyorum. P8 olması lazım. 2 çekirdekli en ince cihaz diye girdi pazara. Son hatırladığım Y100'ü Vodafone veya Avea vermiş olması lazım. Hala teyzemde durur. Ben sizler gibi Android 4 ile başlamadım öğrenmeye, Android donut sürümünden beri bu işin içindeyim, birçok telefonu yakından tanırım.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Ama yanlışınız var.

Huawei de HTC gibi Vodafone ile anlaşmalı.

Anlaşma gereğince Honor serisi hariç Ascend ve Mate serisi Türkiye pazarına diğer ülkelerle beraber satışa çıkıyor. Ve genel olarak daha uygun fiyata.

Benim burada yakındığım motorola gibi huawei de Nexus'u getiremeyecek olması çünkü malzeme kalitesi üst seviyede nexus 6 vakası yaşatmayacak bir nexus çıkacak ve ülkemize gelmeyeceği neredeyse kesin.

Edit : [MENTION=350013]memogoren[/MENTION] doğru söylüyorsun da sanırım bahsettiğin cihaz ascend p6.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
[MENTION=417926]pinterest[/MENTION] Huawei birçok telefonunu getiriyor. Anlamadığım nokta neden Nexus gelmesin? Huawei nin her telefonu Vodafone ile anlaşmalı değil ki.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=350013]memogoren[/MENTION] ben öyle biliyorum sonradan değiştiyse bilmem ama Huawei Türkiye distribütörü vodafonedu. Uzun süre ilk duyuran vodafone oldu cihazları.

Mesela P6'yı reklamlara çıkaran bir Vodafone oldu.

O 349 TL ye reklamlarda en uygun fiyata çift çekirdekli telefon Y320'yi duyuran Vodafone idi.

Ama doğru P7 ile Mate 7 her yerde var. Belki de Huawei işi ilerletip Vodafone ile sınırlı kalmamış da olabilir.

Keşke gelse. Emui güzel ama stok android keyfi vermemeyecek bir arayüz bence. Hem huaweinin fiyat politikası takdire değer yani ilk defa daha uygun fiyata Nexus görme şansımız olabilir

Benim bir sorum var Huawei Abd de yasakli degil mi?

Nexus mutlaka Abd'de satılmalı acaba Huawei markayı atıp Honor diye satışa sunup Google'a jest mi yapacak? Ya da tam tersi. Google Huawei'yi piyasaya yeniden sokarak jest mi yapacak?

Not Avrupa'daki durum aynen bu. Huawei honor olarak piyasaya sürüyor Avrupa'da cihazları.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ha evet o en ince cihaz P7 idi şimdi hatırladım. Az buz kalmış aklımda.. Distribütör bence şu an Vodafone değil. Neden derseniz birçok teknoloji markette cihaz mevcut. Nexus gelecektir, eminim buna. Hatta 2.telefonum olacak. Nexus hastası biri olarak almadan edemem onu.

mraliaras

Asistan
Reaksiyon puanı
12
[MENTION=417926]pinterest[/MENTION] Huawei birçok telefonunu getiriyor. Anlamadığım nokta neden Nexus gelmesin? Huawei nin her telefonu Vodafone ile anlaşmalı değil ki.

Samsung Galaxy 5 ile başladım 2.1 Android sürümü vardı. Hangi ülkede gördün bir alt sürümü gelmeden bir üst telefonu geldiğini. Note 3'ü ülkemizde getirmeden Note'4u getirdiğini?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Sizin zihniyet ve düşünce tarzınız yanlış. Motorola dolandırıldığından beri ülkemizde yok. Bu yüzden gelmedi Nexus 6. Huawei ise yıllardır ülkemizde binlerce cihaz satmış firma. Hala da satıyor.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=350013]memogoren[/MENTION] yanlış anladın ben yeni nexusun gelemeyiş olasılığını stoğa ve genel olarak Ascend ile Mate serisini piyasaya sunmuş bir üreticinin nexus sunmayacağını düşündüğümden öyle dedim yoksa biliyorum Huawei Türkiye'ye f/p oranını tutturan cihazlarla geliyor hep.

[MENTION=436265]BySeeker[/MENTION]

Huawei'nin bayağı cihazı geldi Türkiye'ye.

Mesela S2 ve Nexus serisinden sonra rom desteği belki de en iyi telefon olan ideos x5 geldi mi? Geldi.

P1 geldi
P6 geldi
Mate geldi
Y320 geldi
P7 geldi
Yanında G7 de geldi
Mate 7 geldi
En son da p8 geliyor hangi cihaz eksik anlamadım.

Not p1 den sonra p6 geliyor.
Gelmeyen bir honor var o da Avrupa'ya özel premium modeller.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Huawei sevmememin tek nedeni cihazlarında düşük GPU lar kullanmaları..