LG G4 : Uzun Kullanım Testi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Telefon çıktıktan 1 ay sonra uzun kullanım testi diye yayınlanması saçma. Kısa kullanım testi olur anca bu. Uzun kullanım için en az 3 ay kullanılmalı. 1 ayda testin doğruluğu ispatlanamaz. 1 ayda hangi telefon yavaşlamış çökmüş. ...

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ben bişi eklemek istiyorum, telefon ısınıyor diyorsunuz tamam oyun oynarken elbette ısınıyor ama s810'dan bir kaç tık daha az ısınıyor.

Asıl ısınma olayını oyun oynamazken fark edebiliyorsunuz. Mesela benim iphone 5s ile 3-5 hatta 5-10 tane tarayıcıda sekme açtığımda biraz geç çalışıyor yani takılma donma olmuyor elbette ama tıkladığımda direk sekmeden sekmeye geçmiyor kısaca ağır çalışıyor ve telefon elimde yanıyor bildiğin ısınıyor yani.

Aynı şekilde ablamın iphone 6 plus'ı da öyle, arayüzde takılırken yada facebook olsun instagram olsun tarayıcı olsun kullanırken iphone 5s ve 6+ ısınıyor oyun oynuyormuşsun gibi bildiğin yanıyor yani.

Ama G4'de bu sıcaklık ılık seviyelerde oluyor, bir şey indirmediğin sürece normal kullanımda arayüzde takıl, facebookda instagramda takıl ısı hissetmiyorsun.

Ablam gelip diyor ben telefonla oyun oynamıyorum ama çok ısınıyor yanıyor elimde, dediği oldu 6+ için.

Yani 808 burada farkını koymuş. Isınıyor diyorsunuz eyvallah ( oyun için ), ama arayüz konusunda ve sosyal medya vs takılırken bir ısı pek hissedilmiyor.

Kameraya elini koyunca aşırı sıcaklık yada el yakma gibi durum söz konusu değil. Bu yüzden daha az ısınıyor ve daha az güç tüketiyor.

Benim yorumlamam bu kadar :D

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Bu sefer note 4 ü öveceğim bir konu sıcaklık note 4 te yokkk.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Kısa kullanım testi olmuş bu :) iki üç ay sonra tekrar test isteriz tolga bey :.. Beş on dakikalık olur sadece değişen farklılaşan konulara değinilse de olur. Bu ukt yapmak için yapılmış olmuş biraz

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Isınma problemine deginmedin mi güzel kardeşim. É é tamam yeri işte bende dedim note 4 te ısı problemi yok.

Ben buna katılmıyorum açıkçası. Note 4'ü kullanmadım ama note 3 oyunlarda baya ısınıyordu test ettim defalarca, ablam kullanıyordu. Note 3'de s800 kullanıldı, ablamda ki note 3 yurt dışından gelmişti g2 ile aynı yonga setine sahipti. S800 ısınıyordu zaten g2de de ısınıyordu çekirdek hızlarını düşürüyordu.

Note 3'de aynısıydı, s810 kullanıldı note 4'de zaten s810 ısınmasıyla tanındı :D kısaca katılmıyorum bu duruma, çünkü donanımsal bir sorundu.

Ha M9 gibi güncelleme ile çekirdek hızları düşürülmüşse note 4'ün orası ayrı. Ama stock haliyle kullanıyorsan ısınmadığına inanamayacağım.

Ayriyetten LG G4'ün ısınma sorunundan bahsettim, LG üzerine kurulu bir konuda Note 4'ün ısınmadığı konu ile alakasız bence.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kısa kullanım testi olmuş bu :) iki üç ay sonra tekrar test isteriz tolga bey :.. Beş on dakikalık olur sadece değişen farklılaşan konulara değinilse de olur. Bu ukt yapmak için yapılmış olmuş biraz

Ben hem katılıyorum hem katılmıyorum :mrgreen: bu ukt testinde hemen hemen her şeyden bahsedilmiş. 2 ay daha fazla kullansaydı bir şeyin değişeceğini pek sanmıyorum. Şöyle 3-4 ay kullanıp ukt yapsalar elbette daha güvenilir olurdu ama şu anda hem iyi hem kötü yanlarından bahsettiler bence herşey ortada şu anda.

Samsung gibi aşırı ram tüketimide yok, cihazın arayüzü touchwiz gibi şişme falan yapmıyor. Video şu an için yeterli olduğunu düşünüyorum.

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben buna katılmıyorum açıkçası. Note 4'ü kullanmadım ama note 3 oyunlarda baya ısınıyordu test ettim defalarca, ablam kullanıyordu. Note 3'de s800 kullanıldı, ablamda ki note 3 yurt dışından gelmişti g2 ile aynı yonga setine sahipti. S800 ısınıyordu zaten g2de de ısınıyordu çekirdek hızlarını düşürüyordu.

Note 3'de aynısıydı, s810 kullanıldı note 4'de zaten s810 ısınmasıyla tanındı :D kısaca katılmıyorum bu duruma, çünkü donanımsal bir sorundu.

Ha M9 gibi güncelleme ile çekirdek hızları düşürülmüşse note 4'ün orası ayrı. Ama stock haliyle kullanıyorsan ısınmadığına inanamayacağım.

Ayriyetten LG G4'ün ısınma sorunundan bahsettim, LG üzerine kurulu bir konuda Note 4'ün ısınmadığı konu ile alakasız bence.

Ben hem katılıyorum hem katılmıyorum :mrgreen: bu ukt testinde hemen hemen her şeyden bahsedilmiş. 2 ay daha fazla kullansaydı bir şeyin değişeceğini pek sanmıyorum. Şöyle 3-4 ay kullanıp ukt yapsalar elbette daha güvenilir olurdu ama şu anda hem iyi hem kötü yanlarından bahsettiler bence herşey ortada şu anda.

Samsung gibi aşırı ram tüketimide yok, cihazın arayüzü touchwiz gibi şişme falan yapmıyor. Video şu an için yeterli olduğunu düşünüyorum.
Note 4 de note 3 de turkiyede exynos lu ayrica yurt disinda note 4 de s810 degil s805 kullanılıyo.
Ayrica fanboylugu birakin objektif olun.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Note 4 de note 3 de turkiyede exynos lu ayrica yurt disinda note 4 de s810 degil s805 kullanılıyo.
Ayrica fanboylugu birakin objektif olun.

Pardon aklımda 810 kaldı için Note 4 için S810 kullanıyor dedim bir yanlışlık olmuş kusura bakmayın.

Yorumumun yine arkasındayım, S800'de ısınıyordu s801'de, S805 de haliyle ısınıyor ve s805, 800 ve 801'den daha güçlü bir işlemci.

Benim yorumum Snapdragonlu note 3 ve 4 içindi. Exynoslu sürümünü kullanmadım ve test etmedim.

Ayrıca fanboy lafına gelirsek, ben zamanında defalarca söyledim. Mobil dünya kısmında fanboy kelimesini istemiyorum dedim. İster şahsi ister genel isterseniz ortaya söyleyin fark etmez.

Bana dediğiniz için takmıyorum fanboy lafınızı çünkü beni tartışmaya kışkırtamazsınız çoktan aştım o tarz tartışmaları.

Buradan tekrardan söylemiş oldum, üyeleri kışkırtacak kelimeler kullanmayın!

Bu arada Samsung'a ben gayet objektif yaklaştım.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Note 4 ısınmiyor. Deneyimliyemedigin cihaz hakkında bilinçsiz ve önyargılı olma. Note 4 ısınmiyor. Bunu ben cihazı aldığından beri deneyimledim ve isindigini görmedim.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Note 4 ısınmiyor. Deneyimliyemedigin cihaz hakkında bilinçsiz ve önyargılı olma. Note 4 ısınmiyor. Bunu ben cihazı aldığından beri deneyimledim ve isindigini görmedim.

Hocam doğurudur ama snapdragonlu modeli için katılmıyorum. G2 kullandım ısınıyordu, aynı yonga setine sahip Xperia Z ultra kullandım yine ısınıyordu ve 4.4.4 ile bu ısı problemi biraz düşürülmüştü, RR3 oynarken akıcılık tekrardan geriye gelmişti hatta g2'ye kitkat geldikten sonra rr3de akıcı oynanmaya başlanmıştı.

Zaten başta akıcıda ısındıktan sonra akıcı olmuyordu. Ablamın s800, adreno 330lu note 3'de oyunlarca yanıyordu DT3 vs. baya oyun test ettim.

Bunlara dayanarak Snapdragonlu telefonların ısındığını söyleyebilirim. Mesela benim G4'de ısınıyor 40-43 derece oluyor oyun oynarken tabi oyundan oyuna değişiyor.

Oyun oynamıyorken ılık seviye oluyor kameranın etrafı. 808'i bu yüzden övdüm çünkü Qualcomm'un hemen hemen bütün snapdragon işlemcileri hep ısınıyordu 808'de bu biraz düşürülmüş ve en büyük fark oyun oynamazken anlaşılıyor, sosyal medya uygulamalarında gezerken hep ılık seviyesinde.

Exynoslu bir note telefon kullanmadım aslında var halamlarda ama test etmedim. Uzun lafın kısası benim yorumum snapdragonlu cihazlar içindi.

Ufak bir karışıklılık oldu bir anda samsungların TR'de ki cihazlarında exynos kullandığı aklımdan çıktı o yüzden size katılmıyorum dedim.

Yoksa yorumunuza şu anda katılıyorum, eğer öyle diyorsanız öyledir tekrardan kusura bakmayın.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Lg G3 kullanan 2 tane yakınım var ve mikrofon sorunu onlarda yok..
>>Fakat g3 lerde (hepsinde değil) ekran sararma sorunu var..
>>G4 elime alıp incelemedim fakat elektronikte bazı bilenen unsurlar vardır..
>>TOLGA bey için şunu söylüyeyim DERİ FREKANSI EMER.. Yani cep tlf ile veya telsiz tlf.la deri olan yerlere yaklaşmayınız denir ki.. Bu ispatlanmıştır..
>>O nedenle ben g4 alacak olsam arka kapağı deri olmayanı tercih ederdim..

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>Bazı arkadaşlar polis telsizinden filan bahsetmişler.. Onlarda suni deri..
>>Bi kere daha söylüyorum deri frekansı emer..
>>7 yılımı ünlü bir firmanın Bölge md. lüğünde ve teknik serviste geçirmiş biri olarak söylüyorum..
>>Ayrıca eğitim için gelen Fransa ve kore ürünlerinin mühendislerininde bizzat söylemlerinden dolayı söylüyorum..
>>Duvar kalınlıkları ve yutonk nasıl etkiliyorsa deride etkiliyor..

zaferrsari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende G4 var. Oyun oynarken bütün telefonlar ısınır. Ama gezinirken ısınma olmuyor. S810 dan farkı bu. Anlatabiliyor muyum

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar cihazın mikrafon sorunu Shiftdelete.net'e yollanan cihaza özel olması gerekiyor sanırım. 2 Tane G4 var bende ve ikisinde de bu sorunu yaşamıyorum.

Hatta [MENTION=346205]Jiraiya06[/MENTION]'yı aradım geçenlerde defalarca sordum sesim nasıl geliyor diye? gayet güzel net geliyor dedi.

Sayfam için videolar çekiyorum ve mikrafon sesimi gayet güzel alıyor. Uzun lafın kısası bu şebeke çekmeme sorunu, sesin bozuk çıkması vs Genel bir sorun değil. O cihaza özel sorunmuş galiba.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
galaxy young ile değiştircem seni diye tehdit et hizaya gelsin...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben batarya kullanımını ilk anda kötü bulmuştum tabi ilk günler heyecanı ile aşırı kullanım da vardı. Ancak "Du Battery Saver" kurup otomatik arka plan temizleme, derin uygulama kapatma gibi özellikleri aktif ettiğimde nerdeyse %50 bir batarya artışı oldu :) performansı da hiç etkilemiyor bu arkaplan programların kapanması bu arada. bildirimler olsun haberler olsun anında yine geliyor. Çok şiddetle tavsiye ederim. Ben çekim sorununu avea operatörüne bağlarım ancak. çünkü vodafone ile metroda bile telefon konuştum ben. ayrıca tasarımda plastik hissi felan yaşamadım. Gayette masada görenler hayranlıkla bakıyo inceliyo özellikle samsung kulanıcıları :)