Asus zenfone 2 - sony xperia m4 aqua ?

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle iyi günler...
Orta segment için 2 yeni telefon bu ay içinde satışa sunulacak.

• Asus Zenfone 2: 4 Gb ram, 32 Gb depolama alanı, 2.3 GHz 4 Çekirdekli İntel atom işlemci 5.5 inc ekran ~ 1300 tl
  • Sony Xperia M4 Aqua:2 Gb ram, 8/16 Gb depolama alanı 1.5/1.0 GHz Snapdragon 615 8 Çekirdekli işlemci 5 inc ekran(su-toza dayanıklı) ~ 1100 tl
Siz olsanız hangi telefonu seçerdiniz ve tercih sebebiniz ne olurdu ?

PlaTooNOx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben olsam M4 Aqua seçerdim.
Daha kaliteli
Su ve toz geçirmez
Daha ucuz
Daha şık tasarım
Qualcomm işlemci.

Daha ilk gördüğümde bayılmıştım telefona. M2 Aquayıda çok sevmiştim fakat donanımı düşüktü.

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediklerine aynen katılıyorum.Fakat Asus ilk tanıttığı günden itibaren bu telefonu bekliyordum.Açıkçası o gün getirse düşünmeden alırdım fakat çok uzattılar.Servis sorunları ve güncelleme sıkıntısı ortaya çıktı.Donanımsal olarak daha önde.Fakat sektöre yeni giren bir marka olması güveni düşürüyo.

PlaTooNOx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Donanımlarına çok takma bence sonuçta 2side aynı oyunları açacak, aynı işleri yapacak. Aralarındaki fiyat farkıda çok değil. Ben olsam ikisinide elime alıp inceler, gönlüme hoş geleni alırdım. Fakat M4 Aqua çok şık yav :)

HeroGaki

Doçent
Reaksiyon puanı
10
@talha7
İki telefonunda fiyatı daha açıklanmadı sen nerden biliyorsun bu fiyattan geleceğini ?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Zenfone 2 her zaman beğendiğim bir cihazdı. Ama çok geç kaldı. Atı alan Üsküdar'ı geçti yani. Ki Zenfone 3 tanıtılacak yakında Zenfone 2 eskiyecek. Ayrıca Asus da hTC'nin yaptığını yapıp 2 den fazla amiral gemisi sunuyor. Zenfone 2'den yanlış hatırlamıyorsam 6-8 tane var üstüne üstlük şimdi de Zenfone Selfie çıktı.

Asus da sapıttı yani. Nasıl güncelleyecek her birini. İmkanı yok gibi bir şey.

Asus bu telefon pazarına geldiği gibi de gidecek demiş olayım. Zenfone 5 ve 6 ile ivmeyi yükseltti ama Zenfone 2 sırf bu yüzden hayal kırıklığı oldu.

Bu ikisi arasında M4 Aqua derim

Neden?
Asus bile intel işlemcileri zoraki kullanıyor olmalı ki Zenfone 2 için Snapdragon 615 versiyonu çıkardı.

Sony'e M4 Aqua/Z3+'a kadar önyargılıydım ama bu iki cihazda şarj soketi kapaklı olmamasına rağmen suya dayanıklı.

Ama not olarak düşeyim henüz hangi sürümün (8/16 GB) geleceğini bilmesem de şu devirden sonra orta seviye için 16, üst seviye için 32 GB altına düşülmemeli.

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@talha7
İki telefonunda fiyatı daha açıklanmadı sen nerden biliyorsun bu fiyattan geleceğini ?

M4 Aqua ön siparişe açıldı.Ve fiyatı 1.099 TL.
Asus da ise diğer zenfone modellerinin güncel yurtdışı fiyatları ve ülkemizdeki güncel fiyatlarının orantılı bir sonucu diyebilirim.Ve sadece benim değil bir çok kişinin tahmini fiyatı bu ..

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Zenfone 2 her zaman beğendiğim bir cihazdı. Ama çok geç kaldı. Atı alan Üsküdar'ı geçti yani. Ki Zenfone 3 tanıtılacak yakında Zenfone 2 eskiyecek. Ayrıca Asus da hTC'nin yaptığını yapıp 2 den fazla amiral gemisi sunuyor. Zenfone 2'den yanlış hatırlamıyorsam 6-8 tane var üstüne üstlük şimdi de Zenfone Selfie çıktı.

Asus da sapıttı yani. Nasıl güncelleyecek her birini. İmkanı yok gibi bir şey.

Asus bu telefon pazarına geldiği gibi de gidecek demiş olayım. Zenfone 5 ve 6 ile ivmeyi yükseltti ama Zenfone 2 sırf bu yüzden hayal kırıklığı oldu.

Bu ikisi arasında M4 Aqua derim

Neden?
Asus bile intel işlemcileri zoraki kullanıyor olmalı ki Zenfone 2 için Snapdragon 615 versiyonu çıkardı.

Sony'e M4 Aqua/Z3+'a kadar önyargılıydım ama bu iki cihazda şarj soketi kapaklı olmamasına rağmen suya dayanıklı.

Ama not olarak düşeyim henüz hangi sürümün (8/16 GB) geleceğini bilmesem de şu devirden sonra orta seviye için 16, üst seviye için 32 GB altına düşülmemeli.

Aynı süreçlerden geçtiğimizi düşünüyorum.Zenfone 2'yi ilk çıktığından beri ne zaman gelcek diye heyecanla bekliyordum.Fakat önceki seride satış sonrası çıkan problemler ve Asus'un ürünü Türkiye pazarına çok geç sokması ilgimi azalttı.
Sony kullanıcısı olmama rağmen ürünlerini pek takip etmeyen biriydim.Fakat öncesinde Z3 Compact şimdi de M4 Aqua ilgimi çekmeye başladı.Ama bununla beraber fiziksel tuşa dönme konusunda inat etmesi ve kamera yazılımı konusunda hala tam anlamıyla bir gelişme göstermemesi olumsuz yönleri.Depolama alanı da tabiki büyük problem ...

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kesinlikle zenfone 2 derim 1-2 hafta icinde turkiyede tanitilacak zenfone 2 herturlu m4 aquadan ustun gelip burda bilmeden yorum yapiyolar yok intel mi yine felan diye hic intel islemcili telefon kullanmadan sallıyorlar iste sen en iyisi bekle zenfone 2 yi git eline felan al ayrica zenfone 2 buyuk ihtimal 4gb ramli modeli gelicek ben olsaydim zenfone 2 yi beklerdim bi zenfone 5 kullanicisi olarak.

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle zenfone 2 derim 1-2 hafta icinde turkiyede tanitilacak zenfone 2 herturlu m4 aquadan ustun gelip burda bilmeden yorum yapiyolar yok intel mi yine felan diye hic intel islemcili telefon kullanmadan sallıyorlar iste sen en iyisi bekle zenfone 2 yi git eline felan al ayrica zenfone 2 buyuk ihtimal 4gb ramli modeli gelicek ben olsaydim zenfone 2 yi beklerdim bi zenfone 5 kullanicisi olarak.

Peki zenfone 5i kullanırken bir servis deneyimin oldu mu?Zenfone kullanan birçok kişi servis anlamında şikayet ediyor.

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Peki zenfone 5i kullanırken bir servis deneyimin oldu mu?Zenfone kullanan birçok kişi servis anlamında şikayet ediyor.
Hic oyle bi durumla karsilasmadim ancak benim fikrim il den ile degidir bu durum ama bende duydum servis sikayetlerini

S

SDN Okuru

SDN Okuru
asus candır 4 gb ram var m4 ün 2 ktı ve işlemci olarak intelinkini kullanıyor

j.connor

Asistan
Reaksiyon puanı
1
m4 aqua 'nın batarya süresi ne kadardır bilen var mı?

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
bence de sony ama ikisi bence farklı segment. zaten zenfone 1300tl değil daha uçuk bi fiyat verir eminim. donanımsal olarak zaten zenfone 2 m4'ü ikiye katlar. ama kasa kalitesi ve tarz tartışılır..

PlaTooNOx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ciddi ciddi g2 mi verip m4 aqua almayi dusunmeye basladim :mrgreen:

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
M4 Aqua çok iyi bir cihaz

Ama 8 GB dahili depolama düşündürüyor.

Ona da SD karda uygulamaları taşıyabilme ile çözüm bulacak kullanıcılar.

Diğer rakipleri

A7 : 1699 TL
Desire 820 : 1399 TL.

Buna bakarak 8/16 GB lafı olmaz bence de.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Aramızda hala bilmeyenler var sanırım..
Zenfone 2 nin 4GB modeli TR'ye gelmiyor arkadaşlar. Boşuna kıyaslama yapmanın anlamı yok. Yurt dışından getirecekseniz orası ayrı
Ayrıca M4 Aqua yı da inceledim. Cihazda Z3 ün aynı premium kasası var su ve toz geçirmezlik ve yeterli donanım bu cihazı öne çıkarıyor.
Süper orta segment.

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Zenfone 2 nin 4GB modeli TR'ye gelmiyor arkadaşlar. Boşuna kıyaslama yapmanın anlamı yok. Yurt dışından getirecekseniz orası ayrı
Ayrıca M4 Aqua yı da inceledim. Cihazda Z3 ün aynı premium kasası var su ve toz geçirmezlik ve yeterli donanım bu cihazı öne çıkarıyor.
Süper orta segment.
Kesin bilgimi kaynak ?

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
4 gb gelmeyecekse abartmanın lüzumu yok bence:P

Talha7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence de sony ama ikisi bence farklı segment. zaten zenfone 1300tl değil daha uçuk bi fiyat verir eminim. donanımsal olarak zaten zenfone 2 m4'ü ikiye katlar. ama kasa kalitesi ve tarz tartışılır..

Asus normal satışı 1300 olmasa dahi ilk aşamada genellikle %20 ye yakın daha uygun fiyattan piyasaya sokuyor.Bu bir çok üründe yaşandı.Türkiye'ye de fazlasıyla yansıdı bu.Bir ihtimal 1100 civarlarında piyasaya sürme sürprizini de yapabilir Asus.

Süper orta segment.

Kimden aldın acaba bu bilgiyi?Senin dediğinin aksine bir durum var çünkü.4 gb versiyonu ilk olarak satışa sunulacak ürün.Seri de 2gb versionlarının gelip gelmeyeceği açıklanmadı gelecekse bile bu ay satışa sunulması beklenmiyor.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
[MENTION=458152]Talha7[/MENTION] inşallah kardeşim. hala galaxy wonder kullanıyorum. şikayetçiyim ama şu devirde de telefon alasım gelmiyor, alasım gelirse de böyle uygun fiyat görmek işime gelir :cool:

itsfresh

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bulundugun yerde yagmur fazla yagiyorsa aqua'yi al, yagmur yagmiyorsa zenfone oneririm.

Aquanin kirmizisi satista olsaydi alirdim.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Kesin bilgimi kaynak ?

Asus normal satışı 1300 olmasa dahi ilk aşamada genellikle %20 ye yakın daha uygun fiyattan piyasaya sokuyor.Bu bir çok üründe yaşandı.Türkiye'ye de fazlasıyla yansıdı bu.Bir ihtimal 1100 civarlarında piyasaya sürme sürprizini de yapabilir Asus.

Kimden aldın acaba bu bilgiyi?Senin dediğinin aksine bir durum var çünkü.4 gb versiyonu ilk olarak satışa sunulacak ürün.Seri de 2gb versionlarının gelip gelmeyeceği açıklanmadı gelecekse bile bu ay satışa sunulması beklenmiyor.
Asus Türkiye teknik destek yetkilisi.

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Asus turkiyeye itibar etme lolipop guncellemesinde haziranin sonu diyolardi mesela bence %90 ihtimal 4gb ramli modeli gelicek sadece islemci farki olacak oda ghz farki bize gelicek olan z3560 yurt disindaki z3580 ghz farkindan baski hic bi fark yok

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Asus turkiyeye itibar etme lolipop guncellemesinde haziranin sonu diyolardi mesela bence %90 ihtimal 4gb ramli modeli gelicek sadece islemci farki olacak oda ghz farki bize gelicek olan z3560 yurt disindaki z3580 ghz farkindan baski hic bi fark yok
O Türkiye'ye gelecek model dediğiniz 1,8 Ghz modeli değil mi Z2'nin?

Eğer böyle bir şey yaparsa Asus 1099 dan sokmak zorunda bu telefonu piyasaya. Çünkü performansı Snapdragon 805'e eşit olur.

Umarım pahalı olmaz yani.

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1099tl mi 805 e esit dediginiz cihaza 1099 tl mi diyosunuz ? 1300 tl ye sd400 lu islemciler varken 1099 dan gelirse sukredin bence 1199 tl den girecek 4 gb ramli versiyonu

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Kardeşim inşallah gelir bende istiyorum sadece duyduklarımı ve emin olduğum bilgileri paylaşıyorum.[emoji4]

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
1099tl mi 805 e esit dediginiz cihaza 1099 tl mi diyosunuz ? 1300 tl ye sd400 lu islemciler varken 1099 dan gelirse sukredin bence 1199 tl den girecek 4 gb ramli versiyonu
O s410 ile satılan hiçbir cihaz rağbet görmüyor(A3/E7/AscendG7)

Onlar kazıkçı Asus ise f/p üzerinden gidiyor.

O değil de evet sunulduğu gibi piyasaya sunulsa ve 2,3 Ghz versiyonu sunulsaydı 1599 TL ye dahi satılsa hakkıydı.

Cihazın tanıtılması üzerinden neredeyse 1 yıl geçecek mantık olarak daha ucuz olmalı. Intel işlemcinin maliyeti düşük olduğundan daha uygun fiyat beklentisinde olmak hakkım.

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
O s410 ile satılan hiçbir cihaz rağbet görmüyor(A3/E7/AscendG7)

Onlar kazıkçı Asus ise f/p üzerinden gidiyor.

O değil de evet sunulduğu gibi piyasaya sunulsa ve 2,3 Ghz versiyonu sunulsaydı 1599 TL ye dahi satılsa hakkıydı.

Cihazın tanıtılması üzerinden neredeyse 1 yıl geçecek mantık olarak daha ucuz olmalı. Intel işlemcinin maliyeti düşük olduğundan daha uygun fiyat beklentisinde olmak hakkım.
Yalnız 1 yil degil 4-5 ay oldu cihaz tanitali :)