Güvenlik bölümü neden farklı

muskafa

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
USB bellek ile Hard-Disk'in güvenlik yerleri neden farklı. USB belleğime virüse karşı koruma için yazmayı kapattım güvenlikten Hard-Disk için hangisinden yapacağım.

Ekli dosyayı görüntüle 10663
usb_izin.png

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Hdd de Administratoru secin altın kısımda da usb de yaptıgınız işlemlerin aynısını yapın gelişmiş e tıklayın değiştirme ve yazma tiklerini kaldirin tamam'a tıklayın

Kuvvetmira

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bunu yerel sistem sürücüsü içinde yapsak sorun olur mu ?

muskafa

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
1
Hdd de Administratoru secin altın kısımda da usb de yaptıgınız işlemlerin aynısını yapın gelişmiş e tıklayın değiştirme ve yazma tiklerini kaldirin tamam'a tıklayın

Teşekkürler. Bir de şunu soracağım bu yapacağım işlem tehlikeli değil değil mi? Aksine iyi mi? Birde HDD'de duran boş gibi dosyalar toplam 10 GB onları ne yapıyım? Gizliyim mi? Sileyim mi? (ALKAN hariç diğerleri) Bir de şimdi ALKAN klasörünün güvenlik ayarlarını açacağım ya yine virüs bulaşır mı oraya. İçine dosya atmak için ALKAN a izin vereceğim ya.

Ads_z.png

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Teşekkürler. Bir de şunu soracağım bu yapacağım işlem tehlikeli değil değil mi? Aksine iyi mi? Birde HDD'de duran boş gibi dosyalar toplam 10 GB onları ne yapıyım? Gizliyim mi? Sileyim mi? (ALKAN hariç diğerleri) Bir de şimdi ALKAN klasörünün güvenlik ayarlarını açacağım ya yine virüs bulaşır mı oraya. İçine dosya atmak için ALKAN a izin vereceğim ya.

Ads_z.png

Bence ilk olarak hddnize temiz bir format atın soradan dosyalarınızı geri hdd ye alarak yazma koruması koyun çunki dediginiz içi bos olan dosyalar muhtemelen virüs bulastıgı zaman daha once olusmus, eğer yazma korumasını kaldrirsanız virüs bulasa bilir yine içerdeki klasörlere, yazma korumasını ben kendim de kullanıyorum ancak sürekli kullandıgınız hdd ye yazma koruması bence koymayın çunki sürekli dosya alip veriyorsunuz, ama soyle bir cozum ola bilir hdd nizi sadece tek bir bilgisayara takın oda kendi bilgisayarınız olsun baska pc lere takmayın kendi bilgsayarınızda da saglam bir antivirüs bulundurun baska yerden dosya alacagınız zamanda kendi pcinizde taratarak hdd ye atın,yazma korumasının faydalimi zararlimı konusunda bu işlemi cok fazla yapınca (sürekli yazma koruması ac kapa gibi) flas bellek hata verebiliyor, virüs konusunda da cok gariptir ama bazi guclu virüsler yazma koruması olsa bile flas belleklere hdd lere bulasa biliyor yazma koruması olsa bile yinede dikkat edip her bilgisayara takmamak gerekiyor,