Galaxy S6 RAM Sorunu Yaşıyor!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
Galaxy S6 RAM Sorunu Yaşıyor!

Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S6'nın agresif RAM tükettiği ortaya çıktı. Galaxy S6'nın RAM tüketim sorunu hakkındaki detaylar haberimizde.

Galaxy S6'da RAM tüketimi konusunda sorun yaşadınız mı?

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Evet, 400mb ram bosta kaliyor. Arkadaşımdaki s6yi inceledim. Telefon inanilmaz bi sekilde, kendinden beklenmeyecek bicimde kasiyor. Gozle gorulur bi kasma var yani. Cok ilginc bi durum.

Phalearos

Asistan
Reaksiyon puanı
3
S3 den sonrasi cop bence s serisi olarak notelar cok iyi zaten onlara lafim yok.bide samsung bence bunu takmaz ne guncelleme verir nede baska bisey

Trakyacus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet, 400mb ram bosta kaliyor. Arkadaşımdaki s6yi inceledim. Telefon inanilmaz bi sekilde, kendinden beklenmeyecek bicimde kasiyor. Gozle gorulur bi kasma var yani. Cok ilginc bi durum.

Ben mağazada inceledim zorladim hic kasmadi.Kullanici yorumlarindada kasiyor diyen gormedim nasil kasiyor :S S6 alicam yarin ?

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Ben mağazada inceledim zorladim hic kasmadi.Kullanici yorumlarindada kasiyor diyen gormedim nasil kasiyor :S S6 alicam yarin ?

İlk haliyle sistem boş ama 2 ay sonra kendini farkettirir. Mağazalardan inceleyip ben kasma sorunu yaşamadım demek kesin yaşamaz anlamına gelmiyor. Uzun bir iki ay falan kullanınca sistem ağırlaşır. İos öyle mi :)

xrasimx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Meizu mx4 kullanıyorum yemin ederim 300 mb boşta kalıyor hiç bir uygulama çalışmadığı halde :D

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6

Kardes androidte uygulamayi kapatinca direk kapatsa kasmaz. Android arka planda sakliyor uygulamayi acinca kaldigin yerden devam ediyorsun. Farklar var arada. Ustun koru ios stabil soyle boyle demekten vazgecelim artik milletce

ridvan1452

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Samsung olunca böyle haberler duymak normal mağzadan inceleme yeterli değil bence samsung almayın berbat bir telefon olduğunu 3 ay sonunda anlarsınız 1 yıl sonrada sizi çileden çıkarır. Isınır, siz uygulamaya basarsınız siz bastıktan 1 sn sonra işlem yapar hepsi s6 serisinde de olacak buraya yazıyorum. İphone alın bende samsung kullanıcısıydım ama iphone aldıktan sonra kalite belli oluyor.

TheFame

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Hiç şaşırmadım nedense
Ram modülü LPDDR4'tü değil mi ? :lol:

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Kardes androidte uygulamayi kapatinca direk kapatsa kasmaz. Android arka planda sakliyor uygulamayi acinca kaldigin yerden devam ediyorsun. Farklar var arada. Ustun koru ios stabil soyle boyle demekten vazgecelim artik milletce

Samsungun hatası o işte. İos ta uygulamayı kapatınca kökten kapatıyor ama androidde arka planda hala çalışıyor.
Androide 16 Gb ram koysalar yine yetmez ama İos için 1 Gb ram yeterli

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hiç şaşırmadım nedense, bekliyordum çünkü.
Samsung deli gibi donanıma odaklanmaya devam etsin, yazılımını ilerletemedikçe hiçbir faydasını göremeyecek. Gelirlerinin %50 sini reklama harcayan bir firmadan ne bekleyebilirsin ki.
İnsanlar cafcaflı reklamlar yüzünden koyun olmuş. İki markadan başka bir şey bilmiyorlar adeta zombi gibi

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
İlk haliyle sistem boş ama 2 ay sonra kendini farkettirir. Mağazalardan inceleyip ben kasma sorunu yaşamadım demek kesin yaşamaz anlamına gelmiyor. Uzun bir iki ay falan kullanınca sistem ağırlaşır. İos öyle mi :)
Çok şaşırdım ben de. Mağazada kurcaladığımda sistemin çok rahat kullanımının olduğunu görmüştüm. Ama arkadaşın telefonuna bakınca ki kendisi telefonu 2 hafta önce aldı telefonun gözle görülür biçimde kastığını, ramin temizlense bile boşta 400mb kadar olduğunu gördüm. Ben de 2 hafta önce aldım LG G3. Ondan daha fazla uygulama var telefonda ama 1.2gb boşta ram var bende. Dediğim gibi, ilginç bi durum yani.

Bu arada iOS ile Android'i karşılaştırmak doğru olmaz. İki farklı çalışma prensibine sahip sistemlerden bahsediyoruz. Basit kullanıcılar (telefonun inciğini cinciğini kurcalamayanlar) için iOS idealdir.

Meridian

Dekan
Reaksiyon puanı
761
Samsung hayranları diğer markalarının neyine laf attıysa aynı şeyleri yaşamaya başlamış.
Bu gidişle çok güvendikleri touchwiz patlar elde. :D

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Çok şaşırdım ben de. Mağazada kurcaladığımda sistemin çok rahat kullanımının olduğunu görmüştüm. Ama arkadaşın telefonuna bakınca ki kendisi telefonu 2 hafta önce aldı telefonun gözle görülür biçimde kastığını, ramin temizlense bile boşta 400mb kadar olduğunu gördüm. Ben de 2 hafta önce aldım LG G3. Ondan daha fazla uygulama var telefonda ama 1.2gb boşta ram var bende. Dediğim gibi, ilginç bi durum yani.

Bu arada iOS ile Android'i karşılaştırmak doğru olmaz. İki farklı çalışma prensibine sahip sistemlerden bahsediyoruz. Basit kullanıcılar (telefonun inciğini cinciğini kurcalamayanlar) için iOS idealdir.

Valla apple izin verse de isteyenler ios kurabilse

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Dur düşündüm de acayip saçma bir fikir gibi geldi bana

HELL6

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yine bir Ender Öztürk faciası o bahsettiğin forumlarda satıcılar cirit atıyor forumda üç beş kendini bilmezin yazdığı birşeyi utanmadan sıkılmadan haber olsunda ne olursa olsun mantığı ile haber yapıyorsun. Git phonearena'yı izle oku adamlar ufs 2 modülünün nasıl hızlı olduğunu karşılaştırmalarla ortaya koyuyor. Onun haricinde stabilitede iphone ile başı çeken tek Android cihaz. Ram dolması demek uygulamaların kendini kapatması demek en esnek Android cihazına denilen sözlere bak. Git bunların hepsini izle otur çalış ingilizcen yoksa teknoseyir donanımhaber videolarını izle

yasinayaz23

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yine bir Ender Öztürk faciası o bahsettiğin forumlarda satıcılar cirit atıyor forumda üç beş kendini bilmezin yazdığı birşeyi utanmadan sıkılmadan haber olsunda ne olursa olsun mantığı ile haber yapıyorsun. Git phonearena'yı izle oku adamlar ufs 2 modülünün nasıl hızlı olduğunu karşılaştırmalarla ortaya koyuyor. Onun haricinde stabilitede iphone ile başı çeken tek Android cihaz. Ram dolması demek uygulamaların kendini kapatması demek en esnek Android cihazına denilen sözlere bak. Git bunların hepsini izle otur çalış ingilizcen yoksa teknoseyir donanımhaber videolarını izle
Stabilitede basi ceken tek androidmi guldurmeyin allah askina. Hic xperia,htc kullanmamissimiz.

Trakyacus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Forum donanim haberdeki kullanıcıları kasma olmadığını söylüyor 15 20 gün kullananlar var baya çok inanasım gelmiyor kastığına note 4 kasmıyor s6 arayüzü daha hafif daha akıcı

Kastığına dair videodaa göremedim hiç . Kasıyorsa çekip video felan koyun herkes görmüş olsun.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Forum donanim haberdeki kullanıcıları kasma olmadığını söylüyor 15 20 gün kullananlar var baya çok inanasım gelmiyor kastığına note 4 kasmıyor s6 arayüzü daha hafif daha akıcı

Kastığına dair videodaa göremedim hiç . Kasıyorsa çekip video felan koyun herkes görmüş olsun.
Sorun şu ki ne zaman kasacağını bilemezsin anlık ve sürpriz birşey.

Trakyacus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun şu ki ne zaman kasacağını bilemezsin anlık ve sürpriz birşey.

Tüm uygulamaları aynı anda açıp geçiş yapmadığın sürece kasmas herhalde.
Yani kullanıcıları öyle bişey yok diyor ne zamandan kastın 2 ay sonra felansa Allah kerim bişey diyemeceğim :D

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Rami temizledim, 560mb'a kadar cikti, sonra yeniden 470 seviyesine dustu.
fdb071d4ae619db6cb1ac6455ce015dd.jpg

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Samsungun hatası o işte. İos ta uygulamayı kapatınca kökten kapatıyor ama androidde arka planda hala çalışıyor.
Androide 16 Gb ram koysalar yine yetmez ama İos için 1 Gb ram yeterli

bu iyi bisey. ayrica samsung un hatasi denemez zaten androidin olayi bu ama soyle bisey var android gelistiricileri ram saklamak yerine kokten kapatmayi yapamazlar miydi saniyorsunuz? Zaten bunu yapmadiklari icin android kullanici dostu bi isletim sistemi.

Reaksiyon puanı
16,128
herkes 16gb ram koysunlar desin bir gün kullandığın pcnin raminden fazla rami olan telefonun olur...
o zaman kasamaz rami dolduramaz ki.

kestal

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Grenify kullansınlar mis gibi [emoji4]
Telefonum rootlu falan değil işe yaramayan uygulamaları direkt devre dışı bırakıyorum Grenify de otomatik olarak kurdunmu tertemiz telefon[emoji4]Ama Samsung bu içine doldurmuştur her bir haltı,ram8 gb bile olsa dayanmaz[emoji3]

S

SDN Okuru

SDN Okuru
S6 yı 4 aydır kullanıyorum.
Ve telefonda büyük ısınma problemi yaşıyorum.
Sürekli kilitleniyor ve soğumadan açmak imkansız. 2500 tl para verdik. Rezil olduk.
Ne yapmak lazım bilmiyorum.