Iphone da 16gb yeterli mi ?

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
arkadaşlar iphone 5s 16/32 gb ya da iphone 6 16 gb alaxcam da sizce iphone da 16 gb yeterli mi birde bir sey sorcam hiç akıllı telefon kullanmadım (dolaylı olarak kullandım) mesela güncelleme yaptığımız zaman telefonun hafizasından mıo gidiyor? mesela bize 12 gb gibi bir alan verecek sanırım telefon ben bunu güncellediğim zaman bu 12gb dan uygulama gibi mi gidecek yoksa ayyrı bir sey mi ? MÜZİk fotoya toplam (olmaz ama) 2gb yer tutar 1gb da ekstra baska uygulama (buda olmaz ama ne olur ne olmaz) birde yksek grafik oyun oynamak istiyorum onlar içinde 5 gb toplam oyun indirsem toplam 8gb gibi yeter mi yoksa 5s 32 lik mi alsam ?

Subzero0*

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Iphone 6 alacaksan mutlaka 64gb almalısin. Güncelleme olduğunda yeri doldurmaz fakat uygulama boyutu artarsa ayni doğrultuda hafizanda yer azalir. 16gb hiç bulaşma 64 al kafan rahat etsin

Şöyle iphone 6 4k resim çektiğinden iphone 5s'den filan resim video boyutu fazla oluyor.
16 alsan sana 11gb geliyor 3-4gb resim video desen kaldı 7gb uygulamalar 2 gb desen kaldi 5 gb ee yüksek grafikli oyun diyorsun onlarin 1 tanesi 1 gb tutsa al sana yer bitti. Tam uygulama yükleyeceksin "hafızanizda yeteri kadar alan yok" der.
64 al 64

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
iyi diyonda 2850 gibi bir fyat verirsem benim kaşım gözüm seğirir :D olmadığından değil ama ne biliyim 5s 32liğe bakıyım biraz o zaman

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Dostum ben 16GB kullanıyorum 5s spotify'da bir sürü müziklerim var ve premium kullanıyorum ses kalitesi 320 kbps bu yüzden şarkıların boyutları biraz yüksek.

3GB boşta yerim var
11130254_10206747825203066_8658724928393315554_n.jpg

10420428_10206747824883058_822878284164325000_n.jpg

18823_10206747824523049_9182949967690368544_n.jpg

11096403_10206747823963035_9157971725483280236_n.jpg

App store'da satın aldığım oyunlarım varda oynamadıklarım var yada satın alıp kullanmadığım uygulamalarım var onları indirmiyorum.

Kısaca benim gibi uygulamaların varsa ve spotify kullanmıyorsan boşta 6GB yerin falan kalıcak.

Not: Modern Combat 5 yüklü onuda hesaba kat 1GB, MC5 olmasa 7GB yerin kalıyor yeterde artar oyun için bence.

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION]

spotify nasıl bir sey bilemiyorum yani su sıralar bu tip seylere kafa yoramıyorum cok mesgülüm bu aralar ama artık telefonumun pili bitti. yeni bir sy sart oldu aldım mı götürdüğü yere kadar götürsün ve kocaman bir tel olmasın ondan 5s ya da 6 alayı uzun ömürlü olsun diye 64 lük alsam biteremem parada bosuna gider 32 lik alsam yeter ama 16 lık yerer mi o düşündürüyo müzik dediğim film müzikleri gibi seyler sözlü müzikleri pek sevmiyorum sadece arada güzel en fazla 10 sarkı o birde film müzikleri tarzı dinlerim foto cok cekmiyom ama ilerde ne olur bilmem birde bir kaç uygulama (face twit gibi appler) birde aldım mı oyun oynayacapım ondada apple güzel gerçekten ondan düşüyünotum ama tasarım olarak 5s önde ama bir kere tasarım iyi diye hata yaptım ondan tasarım geri planda bende yine de 16 lık yeter mi diyosun vikings ? dediğin gibi mc5 filan oynamak istiyorıum ama teefonu oyunla doldurmam yüklerim bitirir belki silerim kuzenimde diyor 16 lıkyeter diye ama bilemedim 2400 lira gibi vatan da ondan i6 da düşünüyorum

http://www.gelbial.com/asp/product/19373/APPLE-IPHONE-6-64GB-ALTIN?ref=akakce&v=1.60 güvenilir mi ?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=403405]xxmeeminxx[/MENTION] Valla hiç bir şeyin güvenilirliğini veremem yani :D internetten alışveriş pek yapmam yaparsamda adını bildiğim siteleri kullanırım.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
arkadaşlar iphone 5s 16/32 gb ya da iphone 6 16 gb alaxcam da sizce iphone da 16 gb yeterli mi birde bir sey sorcam hiç akıllı telefon kullanmadım (dolaylı olarak kullandım) mesela güncelleme yaptığımız zaman telefonun hafizasından mıo gidiyor? mesela bize 12 gb gibi bir alan verecek sanırım telefon ben bunu güncellediğim zaman bu 12gb dan uygulama gibi mi gidecek yoksa ayyrı bir sey mi ? MÜZİk fotoya toplam (olmaz ama) 2gb yer tutar 1gb da ekstra baska uygulama (buda olmaz ama ne olur ne olmaz) birde yksek grafik oyun oynamak istiyorum onlar içinde 5 gb toplam oyun indirsem toplam 8gb gibi yeter mi yoksa 5s 32 lik mi alsam ?
bence iphone ve diğer telefonlarda artık 16 gb yetersiz sd kart bile olsa androidlerde yeterli değil en az 32 gb lık modele yönelmek lazım iphone 6 dada 32 gb yok 64 gb lıga bakman lazım kardeş gerçekten 16 gb yetersiz...

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
İphone'da telefon üstünden güncelleme yapılırsa fazla alan yer. Güncellemerini mutlaka pc üstünden yapmalısın

Fenomenon

Asistan
Reaksiyon puanı
0
16 gb atık günümüzde yetersiz. Hadi 500-600 liralık telefon olsa neyse de 2000 lira para vereceksin. 1gb üstü oyunlar var, fotoğraf boyutları büyük, müzik var, video'dan bahsetmiyorum bile, falan falan sonra telefona yeni uygulama yüklemek istediğinde yer açmak için 40 takla atmak zorunda kalırsın.

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9
İphone'da telefon üstünden güncelleme yapılırsa fazla alan yer. Güncellemerini mutlaka pc üstünden yapmalısın

güncelleme yaparsam pc den yaparım zaten wifi yk kablolu sınırsız kullanıyorum peki 5s 32 gb mı almalıyım ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

16 gb atık günümüzde yetersiz. Hadi 500-600 liralık telefon olsa neyse de 2000 lira para vereceksin. 1gb üstü oyunlar var, fotoğraf boyutları büyük, müzik var, video'dan bahsetmiyorum bile, falan falan sonra telefona yeni uygulama yüklemek istediğinde yer açmak için 40 takla atmak zorunda kalırsın.

5S 32 gb önerir misiniz ?

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Ben i6 16 gb kullanıyorum birsürü boş alanım var oyun meraklısı degilsen 16 yeter

kacak83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende şimdiye kadar iphone tüm serilerini en düşük seviyelerinde kullandım. Şuan 6 Plus kullanıyorum tüm ihtiyaçlarımı karşılayacak uygulamalar ve oyunlar yüklü 16 Gb hayli hayli yetiyor. Ha şunu belirtmekte fayda var resim ve videolarını en az 4 5 ayda bir bilgisayarına atarsan yer her zaman kalır bence.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
İ6 16 gb kullanıyorum benimde 2 gb boş yerim var. En çok spotify yer kaplıyor. Onun dışında rahat 50 tane uygulama yüklüdür telefonda. Benim için yeterli 16 gb tabii bu durum kullanıcıya göre değişir.

xxmeeminxx

Asistan
Reaksiyon puanı
9

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Şahsen 5.5 6 ay oldu alalı cihazı hiç format atmadan kullanıyorum 3 gb boş alanım var bütün uygulamalar fana şişti en az 40 uygulamam var 16 gb düzgün kullanıcıya yetiyor aslında.

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Bana yetiyor. Oyun pek oynamadığım için cihazımda oyun yok. Müzik için de Spotify premium üyelik kullanıyorum. Cihazda şuan 84 adet uygulama yüklü kullanılabilir alanım 4,7GB.

stompdowncan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyun meraklısı değilsende yetmiyor. Kardeşimde iPhone 5 var 32GB. Oyun yok, filim falan izlemiyor. Müzik hastası değil çok müziği yok ama 32GB bile az geliyor. 64GB ideal bence. Ben malesef iPhone 3GS kullanıyorum 8GB. Hergün temizlemek gerekiyor. Whatsapp'tan fotoğrafları hergün siliyorum. Kardeşimde her haftasonu siliyor ama az diyor...

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Oyun meraklısı değilsende yetmiyor. Kardeşimde iPhone 5 var 32GB. Oyun yok, filim falan izlemiyor. Müzik hastası değil çok müziği yok ama 32GB bile az geliyor. 64GB ideal bence. Ben malesef iPhone 3GS kullanıyorum 8GB. Hergün temizlemek gerekiyor. Whatsapp'tan fotoğrafları hergün siliyorum. Kardeşimde her haftasonu siliyor ama az diyor...

Oyun yok film yok müzik yok. Peki neyine yetmiyor 32 gb ? Daha başka ne olacak ki zaten telefonda.

stompdowncan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyun yok film yok müzik yok. Peki neyine yetmiyor 32 gb ? Daha başka ne olacak ki zaten telefonda.
Üretken biriysen depolama hiç bir zaman yeterli olmuyor... Boş boş işlerle uğraşıyorsan telefonda o telefona ihtiyacın yoktur zaten. 1000TL'lik telefonda oyun oynatıyor, onda da kamera var, onunda ekranı var....

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Üretken biriysen depolama hiç bir zaman yeterli olmuyor... Boş boş işlerle uğraşıyorsan telefonda o telefona ihtiyacın yoktur zaten. 1000TL'lik telefonda oyun oynatıyor, onda da kamera var, onunda ekranı var....

Ne üretiyorsun kardeşim biraz açıklar mısın ? 1000₺ ilk telefonla iPhone 6'yı da bir tutuyorsan helal olsun sana. Benim telefonumda 89 tane uygulama var. Ve bunların çoğunu kullanıyorum. Her işimi de telefonumla hallediyorum. 6 plus 16 gb bana hertürlü yetiyor.

Onur Ibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kesinlikle 16 alma babamda annemde herkeste iphone var.16 zorluyor babama yeni iphone 6 aldık 64 gb gayet memmun silme yok dert yok tasa yok biraz ekle al bence

stompdowncan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne üretiyorsun kardeşim biraz açıklar mısın ? 1000₺ ilk telefonla iPhone 6'yı da bir tutuyorsan helal olsun sana. Benim telefonumda 89 tane uygulama var. Ve bunların çoğunu kullanıyorum. Her işimi de telefonumla hallediyorum. 6 plus 16 gb bana hertürlü yetiyor.
69 uygulamanın çoğu sosyal medya, mesajlaşma veya bunun gibi basit uygulamlar. Bunları 1000TL'lik telefonlar da açıyor. Ama biraz ileri gittin mi iş amaçlı uygulamlarlar kullanmaya başladın mı onların içeriği geniş oluyor ki sende içini dolduruyorsun.

Böyle düşün
Microsoft'un tüm hizmetlerinden yararlanan insan Lumia alınca herşeyini oraya yüklüyor nerdeyse. Buna Word,Excel,Powerpoint dosyaları da dahil. Her zaman internete giremeyeceksin belki bulutta herşeyi saklayamazsın. Telefonuyla birsürü fotoğraf çekmiş proje için birisine yollayacak veya dizüstü yanında yok telefondan halletmeli birçok şeyi. Maillerle gelen proje dosyalarının hepsini telefonda barındırmak zorundasın.

Telefon'u boş insan kullanmıyor yani. Fazla uzatma çünkü 128GB bile boşa üretilmedi. Müzik arşivini telefonda saklayan bile var...

Ek olarakta uygulama marketinden tonla uygulama var onlar boşa yapılmadı. 69 uygulama aslında az bile çoğu kişi için

x10minirom

Doçent
Reaksiyon puanı
0
stompdowncan, biraz abartmadın mı? Şimdi bak bir kere iPhone cihazında dosya yöneticisi yok, aktarmak, indirmek bayağı karışık biliyoruz da 128 GB biraz fantezi olmuş. Şunu da diyeyim de "Telefon'u boş insan kullanmıyor yani" diyorsun da bunu demek ayıp değil mi. Haklısın 16 GB pek yetmiyor bu zamanda uygulamaların boyutları yüzünden fakat biraz yanlış konuşmuşsun. İnsanlarında maddi kapasiteleri var bu zamanda kim 128 GB alır demeyeceğim çünkü kendimi hataya düşürmeyim. 64 GB versiyonda 350 TL'lik bir fark var bunu da düşün. Ha şunu da diyim oyun uygulama geliştiricisi isen o 350 TL fark işe yarar.

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
69 uygulamanın çoğu sosyal medya, mesajlaşma veya bunun gibi basit uygulamlar. Bunları 1000TL'lik telefonlar da açıyor. Ama biraz ileri gittin mi iş amaçlı uygulamlarlar kullanmaya başladın mı onların içeriği geniş oluyor ki sende içini dolduruyorsun.

Böyle düşün
Microsoft'un tüm hizmetlerinden yararlanan insan Lumia alınca herşeyini oraya yüklüyor nerdeyse. Buna Word,Excel,Powerpoint dosyaları da dahil. Her zaman internete giremeyeceksin belki bulutta herşeyi saklayamazsın. Telefonuyla birsürü fotoğraf çekmiş proje için birisine yollayacak veya dizüstü yanında yok telefondan halletmeli birçok şeyi. Maillerle gelen proje dosyalarının hepsini telefonda barındırmak zorundasın.

Telefon'u boş insan kullanmıyor yani. Fazla uzatma çünkü 128GB bile boşa üretilmedi. Müzik arşivini telefonda saklayan bile var...

Ek olarakta uygulama marketinden tonla uygulama var onlar boşa yapılmadı. 69 uygulama aslında az bile çoğu kişi için

Alacak olan kişinin bütçesi yetiyorsa tabiki hafızası yüksek olanı alsın. Ama yüksek gb'lı oyunları oynamayacak müzik içinde Spotify vb. uygulamaları kullanacaksa 16 gb'ta yetiyor bence. Ben her sene telefonu değiştirdiğim için hafızası yüksel olana fiyat farkı vermiyorum.

stompdowncan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alacak olan kişinin bütçesi yetiyorsa tabiki hafızası yüksek olanı alsın. Ama yüksek gb'lı oyunları oynamayacak müzik içinde Spotify vb. uygulamaları kullanacaksa 16 gb'ta yetiyor bence. Ben her sene telefonu değiştirdiğim için hafızası yüksel olana fiyat farkı vermiyorum.
O kadar para biriktiren üzerine 3-5 birşey daha da katar... 200TL'nin üstüne 20TL katmak farklı 2000TL nin üzerine 200TL katmak farklı