Kafa kafaya iki kart hangisi daha iyi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ismuail
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bgunacti14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba kardeşim, ben vatan da çalışıyorum.. ikiside iyi kart. neler yapacaksın kartla, monitörün nedir, girişleri nedir?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
R9 285 mimari olarak ve performans olarak daha üstün ve bu bariz ortada

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım bu kadar da sallama. 285 nereye bariz daha üstün??? tamam sallayın, sallamayın da demiyoruz.

hadi mimariye bakalım:

280: 2048 stream processor 128 texture units 384bit memory bandwidth
285: 1792 stream processor 112 texture units 256bit memory bandwidth

Eee her şey daha kötü. peki nedir mantığı. bu kart daha düşük güç tüketimli bir karttır ve 280 nin daha düşük maliyetli muadilidir. Daha örnekler verirdim ama gereği yok. Bu senin kaçıncı sallamanı düzeltmem. Şuraya iki satır bir şey yazmadan önce bi araştırın be arkadaşım.

İki kart arasında bariz fark yoktur performans olarak. Hemen hemen aynı performansı vermektedir. Bence güç kaynağınız yeterliyse ve daha ucuza bulabiliyorsanız 280 alın. Aksi halde 285 alın. performans olarak çok bir fark göremezsiniz.

ismuail

Asistan
Reaksiyon puanı
2
merhaba kardeşim, ben vatan da çalışıyorum.. ikiside iyi kart. neler yapacaksın kartla, monitörün nedir, girişleri nedir?

Kartla oyun oynicam yeni sistem topluyorum şuan elimde paradan başka hiçbirşey yok bütçemde bu ikisinden birine yetiyor :)

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
R9 285 Dual-x 280'e göre çok daha iyi gb ve bit'e takılma çekirdek-bellek hızı ve mimarisi çok daha önemli :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
VRam ve Bit her şey değildir. 285 daha performanslı bir kart.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Mesajımı yayınlayacağınıza hala bozuk plak gibi Vram ve bit her şey değildir diyorsunuz. Gidin şu kartların oyun testlerine bakın. 285 in iyi olduğu tek kısım güç tüketimi. iki kart neredeyse aynı. dahası Vram oldukça önemlidir benzer performans veren kartlarda. İstersenşz yüksek çözünürlükteki oyun testlerine bakın. O zaman anlarsanız. ne biçim forum burası anlamıyorum

ismuail

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Mesajımı yayınlayacağınıza hala bozuk plak gibi Vram ve bit her şey değildir diyorsunuz. Gidin şu kartların oyun testlerine bakın. 285 in iyi olduğu tek kısım güç tüketimi. iki kart neredeyse aynı. dahası Vram oldukça önemlidir benzer performans veren kartlarda. İstersenşz yüksek çözünürlükteki oyun testlerine bakın. O zaman anlarsanız. ne biçim forum burası anlamıyorum

Kardeşim sakin yahu :) fikrini beyan et sen hangisi daha iyidir sebep göstererek belirt okuyayım ben :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sebebi 4 no lu mesajda belirtmişiz. 285 tamamıyla 280 nin yerine daha düşük maliyetli bir kart olarak düşiünülmüş ve hatta 2 gb ram ile gelmesinin sebebi ise 1080p üzeri için planlanmadığını gösterir. Ve 1080p üzerinde bariz olarak 280 nin gerisindedir. ARkadaşım sakin olmuyorsak senin için olmuyoruz. Hadi sen google dan bakıp testleri bir sonuca varamıyorsundur ama şurada sana tavsiye verenler az biraz araştırsınlar. Hemen iki satır 285 bariz daha üstün. Neresi bariz Allah aşkına, şu yaşta araştırmaktan çekiniyorlarsa hiç işe girmesinler.

ismuail

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Başka görüşü olan ?

bgunacti14

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kartla oyun oynicam yeni sistem topluyorum şuan elimde paradan başka hiçbirşey yok bütçemde bu ikisinden birine yetiyor :)

Kardeşim öncelikle şunu söyleyeyim. Bellirli bir oyun için almıyorsan (mesela biz şuanda mağazada peynir ekmek gibi sadece gta v oynamak için ekran kartı satıyoruz) genel olarak oyun için alacaksan R9 285 almalısın.. Ama belli bi oyun içinse, yine 285 al. ancak bu belli olan oyun bellek isteyen bi oyunsa mesela shadow of mordor gibi R9 280 almalısın..

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Arkadaşlar hiç yeni konu açmiyim bu monitör için ne düşünüyorsunuz oyun için;
http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-215-i2269vw-genis-ekran-led-ips-monitor.html#genel-bakis

İyi ve hoş bi monitör.. IPS zaten olmazsa olmaz bi özellik.. Tavsiye ederim bu monitörü.. Eğer bütçeyi artırmak ve biraz daha iyi ve büyük bi monitör almak istersen, tavsiyem budur..

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-23-234e5qsb01-led-ips-monitor.html

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım biz görüşümüzü belirtmiyoruz rakamlara göre konuşuyoruz. Bir Allah ın kulu kalkıp da bu rakamlar nedir diye ne bakıyor ne araştırıyor. Ayrıca 1080p de min fps her oyunda ama her oyunda 285 den daha fazladır. Bazıları daha min fps nedir onu bilmez burada kahve muhabbeti yapıyor. 285 280 den büyüktür, he he daha iyidir diye. sen bgunacti kardeşimiz sana yol göstermiş, sen de biraz söz dinle