İphone 5s den samsung s5 e geçmek ?

coreysekiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar , yaklaşık 1.5 senedir iphone 5s kullanıyorum , gayet memnunum aldığım günden itibaren beni delirtecek bir kasma veya bir sorunla karşılaşmadım, iphone 3gs cıktıgından beri apple telefonlarını kullandım sırasıyla iphone 3gs , 4s, ve 5s , ne yalan söyliyeyim samsung'un telefonlarını gördükçe imrenmeye başladım ekranları çok büyük ve baya özellik var , kısacası iphone 5s i satıp samsung s5 almak istiyorum, arada kaldım,:hammer: olumlu olumsuz yardımcı olursanız sevinirim.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Şimdi roman gibi yazabilirim ama üyeler yanlış anlıyorlar beni o yüzden şöyle söylemek istiyorum.

Samsung alma, Samsung note 4 olsun galaxy S3 olsun touchWiz bir zaman sonra şişip kasma yapmaya başlıyor kime sorarsan sor bunu söylerler.

İlk başta kasmaz bir zamandan sonra kasar.

Hiç bir android firması Apple'ın güncelleme seviyesine ulaşamaz. S5'e en fazla 1 2 güncelleme gelir, şu anda kitkat kullanıyorsa ya lollipop verip final yaparlar yada 6.0 verip final yaparlar.

5s ile ios 10'u çok rahat görürsün hatta daha fazla bile alırsın, iphone 4 4-5 yıl oldu güncelleme alalı ama donanımı yetersiz olduğu için bazı şeyleri kaldıramadı çozuttu.

5s güçlü bir telefon 5 yılda güncelleme alsa kafayı sıyıracağını sanmıyorum.

Kısaca parana yazık, büyük ekran için attan inip eşeğe binmek gibi bişi olucak bu.

Samsung'u kötülüyormuyum? evet kötülüyorum çünkü gerekeni gördüm şimdiye kadar.

Sony, HTC gibi markalar varken Samsung niye? plastiğe para verilmez, touchwizde sıkıntılı zaten.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Büyük ekranmı istiyorsun? Sony xperia Z Ultra al ben alıp kullandım bu telefonu daha sonradan satmak zorunda kalmıştım bazı kişisel sebeplerden dolayı.

Kestane

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Merhaba arkadaşlar , yaklaşık 1.5 senedir iphone 5s kullanıyorum , gayet memnunum aldığım günden itibaren beni delirtecek bir kasma veya bir sorunla karşılaşmadım, iphone 3gs cıktıgından beri apple telefonlarını kullandım sırasıyla iphone 3gs , 4s, ve 5s , ne yalan söyliyeyim samsung'un telefonlarını gördükçe imrenmeye başladım ekranları çok büyük ve baya özellik var , kısacası iphone 5s i satıp samsung s5 almak istiyorum, arada kaldım,:hammer: olumlu olumsuz yardımcı olursanız sevinirim.

sırf ekran büyük diye geçeceksen geçiş yapacağın marka bence samsung olmamalı. yani performans bakımından bence ilk başlarda olmasa da sonradan düşüş olacak ve eminim 5s i çok ararsın. illa değiştirecem diyorsan ki bence seni götürüyorsa değiştirme, androidden başka bi marka düşün. sana performans kaybı yaşatmayacak htc yi öneririm. desire eye vs güzel telefonları var büyük ekranlı. ama dediğim gibi seni götürüyorsa 5s e devam et illa değiştirecem dersen de fiyat söyle o aralıkta yardımcı olalım.
dip: [MENTION=380082]Vikings[/MENTION] şu "attan inip eşeğe binmek" sözü bağımlılık yapıyor aman dikkatli ol :D

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
5s den s5 e gecersen pisman olursun ancak s6 ya geçeyim dersen çok daha iyi olur samsunglarin fiyati cabuk düşüyor biraz bekle s6 al derim ben

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
[MENTION=380082]Vikings[/MENTION] [MENTION=424997]Kestane[/MENTION] söyleyecek söz bırakmamışsınız yemin ediyorum 😃.

Öncelikle S5'in ne kadar başarısız, gerek kasa kalitesi gerek sunduğu özelliklere karşı kapladığı alan gerekse birkaç ay sonra touchwiz yüzünden bitmek bilmeyen kasmalarla karşılaşırsın.

Ayrıca S5'in iPhone 5S'e fark attığı tek şey kalp atış hızını ölçen bir sensörü olması.

Öte yandan i5S'in 64 bit işlemcisi bile S5'i tokatlar.

S5 çok değil Note 5 tanıtılınca unutulacak fiyatı 899 TL civarına inecek.

Ben sizin yerinizde olsam ya i5S'de kalırdım ya da tercihimi hTC cihazardan yapardım.

One e8 ve desire eye, daha uygun fiyata desire 820 var.

Sonuçta i5S kullanmış biri olarak stabilitesi bir cihazda arayacağınız yegane özellik olur.

Bu durumda Samsung ile Sony cihaz tercih etmeniz alehinize olur.

Ancak hTC android ekosistemini merak etmiş bir iOS kullanıcısının isteklerine cevap verebilir.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
vikings ve diğer arkadaşların dediklerine bende katılıyorum sana önerceğim cihazlar nexus 5 veya nexu6 al hem stok android hem büyükler hemde ios a alışmışın güncellemede bunlara hızlı geliyor...samsung touchwiz eskiye göre daha iyi olsada sıkıntı yapıyor zamanla samsunga note 4 ve üstü modeller hariç bulaşma derim...son modellerde çok daha iyi touchwiz...

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Sana şöyle söylim, bende bundan 1 yıl önce sanırım 5s kullanıyordum iyi bir teklif geldi s5 + iyi bir miktar üstüne para neyse kabul ettim, ilk zamanlar s5 güzel geldi ama iphone 5si aradım , gs5 i 3-4 ay kullanıp başka telefona geçtim. Geçmene gerek yok diye düşünüyorum. Tabi işlevsellik önemli sen samsung un kendine özgü özelliklerini kullanacaksan birşey diyemem. Karar senindir.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Attan inip eşeğe binmek gibi bir şey. :lol:

Öncelikle kendin "aldığım günden itibaren beni delirtecek bir kasma veya bir sorunla karşılaşmadım" demişsin. S5'e geçtiğinde bu sorunları yaşıyacaksın. Boşa macera aramaya gerek yok yukarda arkadaşlarda söylemişler. Ek olarak Samsung'un gereksiz özelliklerine ve göz boyamalarına kanıpta pişman olan çok sende onlardan olursun.

Benim tavsiyeme gelirsek bi 6 ay daha bekle yeni iPhone al artı olarak apple watch'da alabilirsin paran varsa.

coreysekiz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dediklerinizde gayet haklısınız fakat , kuzenim samsung galaxy note 3 çıktığında aldı, dün baktım telefona kasma falan yok , şimdi s5 , note 3 ten daha iyi diye biliyorum, emin olamıyorum, iphone bıktırdı gerçekten param olsa dahi iphone 6 almam o derece bıktırdı, ama tabi samsung a geçip büyük bi işkence görmekte istemem, çok arada kaldım, şuan samsung galaxy s5 kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
Attan inip eşeğe binmek doğru ama baydı :D

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
O zaman hTC ya da Sony'e geç.

hTC ve Sony cihazlar Samsunglara göre çok daha stabil.

Ayrıca S5 dahil ve aşağısı kasıyor. Bir tek Note 4 ve Alpha stabil çalışıyor. Alpha ile Note 4'ü görme şansım oldu. S5'e benzemiyorlar. Belki de Samsung düzelme yoluna gidiyor ama S5 doğru bir tercih değil demedi deme.

O i5S'de bulunan 64 bit bile cihazın uzun süre güncelleme alacağının göstergesi. Bunu bilerek bir Samsung cihaz tercih et.

Yerinde olsam JB işine girerim madem sıktı iPhone.

Ayrıca 16 GB dahili depolama birimli S4'de 9 GB kullanıcıda kalıyordu. S5'i bilmiyorum ama sunduğu gereksiz diye tabir edilebilecek uygulamalar yüzünden kim bilir ne kadar alan kullanmana müsaade edecek.