Samsung Galaxy Note 4 Kullananlar Kulübü

S

SDN Okuru

SDN Okuru
14 Şubatta eşime Türkcel bayisinden note 4 aldım. Avea hattı ile kullanıyoruz. Vifi de de kendi hattında da İnternete çok yavaş giriyor. Benim note 3 'üm var çok daha hızlı . S 5 ve Hatta s3 mini çok daha hızlı nete giriyor. Bunun sebebi ne olabilir? Foto vs içindeki herşeyi aldık. Note 4 'ü kapatıp 3 tuşu ile sıfırladık. Her şey silindi. Yeni baştan başlattık. Yine hızı aynı. Ne yapmalıyım?

teknokardeş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yahu ne alaka be güzel kardeşim, sen bu mereti çıkarıp satmağa başladığında devletin vergileri bilinmiyor muydu yani?
ne yani devlet onlara sen bunu kasımda çıkarırsan senden vergi almayacağım diye bir garanti mi verdi?
bunun devletle falan ilgisi yok. güncellemenin devletle ne ilgisi var yahu?
sen fiyatlarından bahsediyorsan o ayrı konu. ben fiyatlarını değil, güncellemenin gecikmesini bahsetmiştim.

Mübarek kardeşim ben fiyatlardan bahsediyorum

Uğur Çakmak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
keremtunaa arkadaş ve bütün forum arkadaşlara : :helpsmilie:
Note 4 cihazım internete çok yavaş giriyor. Bazan takılıyor. Alalı bir buçuk ay oldu. Türkcel bayisinden alınma. Avea hattı ile kullanıyorum.
Note 3 ve s3 mini epey daha hızlı nete giriyor. Kapatıp 3 tuşu ile sıfırladık. Yine aynı . Ne yapmalıyız?

generalhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Note 4 cihazım internete çok yavaş giriyor. Bazan takılıyor. Alalı bir buçuk ay oldu. Türkcel bayisinden alınma. Avea hattı ile kullanıyorum.
Note 3 ve s3 mini epey daha hızlı nete giriyor. Kapatıp 3 tuşu ile sıfırladık. Yine aynı . Ne yapmalıyız?

Bir ara bende de oldu. Operatörden ayarları yeniden gönderdim,kaydettim düzeldi. Kablosuzda bile girmiyordu,takılıyordu.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Operatörü ara o mobil ağ ayarını şuradan sil diyor siliyorsun yeni ayar gönderiyor hızlanıyor ben avea ile geçenlerde 29 mb gördüm [emoji15] [emoji15]

Tozlukaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim size bir sorum olacak. Benim telefonumda Note 4 sizce Note 4'den S6 Edge'ye geçmelimiyim? Tavsiyeleriniz nelerdir yardımcı olursanız sevinirim...

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Yok o dediklerin olamdı su ile temas falan çok temiz kullanırım hard reset attım birkaçkez yinede çözüm olmadı ısınmaya istersen bi dene A1cpu tool programını kur info bölümünden bakabilirsin işlemci ısısı ve batarya ısısı ben boom beach oynuyorum ve bariz ısınıyor kardes sen ve senin gibi kullanıcılar böyle ısınmıyor diyince ben kıllanıyorum mesela benim işlemci ısısı 55 60 derece aralarında geziyor
Jz44cbD.png
Antutu Benchmark programında stabilite testi var.Benim telefonumun değerleri bu şekilde.Sen de bir test et.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bir ara bende de oldu. Operatörden ayarları yeniden gönderdim,kaydettim düzeldi. Kablosuzda bile girmiyordu,takılıyordu.
Bende de bazen kopmalar oluyordu.En son yüklememde Avea'nın ayarlarını kaydetmiştim.Sonra cihaz servise gitti geldi.Sıfırlanmıştı.Hiç dokunmadım.Fabrikasyon olarak devam ediyorum.

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
biraz önce birleşik arab emirlikleri (united arabian emirates) 5.0.1 firmware ini odin ile yükledim. herhangi bir problem olmaksızın türkçe olarak yüklendi. ilk izlenim olarak hoşuma gittiğini söyleyebilirim.

mhmtdgn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Jz44cbD.png
Antutu Benchmark programında stabilite testi var.Benim telefonumun değerleri bu şekilde.Sen de bir test et.
Ben onuda yaptım degerler aynı ısnıyor ama neye göre aradaki farkı nasıl anlıyacaz sen benim dediğim programı kur çok faydalı A1 cpu tool info bölümünde oyunu aç bir sure sonra bir bak derceler nasıl benim en yüksek ısı derecem işlemci 55 60 larda bataryada 37 lerde bu değerler normalmi onu bilemiyoruz

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Samsung müşteri hizmetlerini aradım ve güncelleme işini sordum. Son sürüm olarak 4.4.4 var dedi Burak bey ve üstüne Samsung tarafından şu an için bir açıklama yok. Gelecek mi diyorum bilmiyoruz diyor, sosyal medya hesaplarınızı kontrol edin yakında diyorsunuz dedim, resmi açıklama yok dedi. Müşteri memnuniyeti tam da bu. Süper. Vermiyoruz deyin olsun bitsin. Böyle kepazelik yok.

keremtunaa

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Samsung müşteri hizmetlerini aradım ve güncelleme işini sordum. Son sürüm olarak 4.4.4 var dedi Burak bey ve üstüne Samsung tarafından şu an için bir açıklama yok. Gelecek mi diyorum bilmiyoruz diyor, sosyal medya hesaplarınızı kontrol edin yakında diyorsunuz dedim, resmi açıklama yok dedi. Müşteri memnuniyeti tam da bu. Süper. Vermiyoruz deyin olsun bitsin. Böyle kepazelik yok.
Bu hafta için geçti.Haftasonu güncelleme yayınlamıyorlar zaten.Önümüzdeki hafta Pazartesi gününe kadar telefonunuzun güncelleme kısmına hiç dokunmayın bile.Türkiye 3. dünya ülkesi değil uzay ülkesi.

ismailvtas

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Ben de aynı açıklamalarla karşılaştım. Hatta geliştirilmiyor diye de düşünmeye başladım. Madem gelistirmeyeceksin. Bölgelere böl şu dünyayı. O bölgelerdeki ofislerine de ülke organizasyonlarını koy onlar Türkçe'yi vs halletsin. Tüm bölgeye de aynı anda çıksın. Cq ymus Cymis. Polonya da kullanılan şey gayet bizde de kullanılır duruma gelirdi böylece.

Reaksiyon puanı
16,128
standart yap her yerde aynı anda çıksın android evrenseldi güya...
tabi eski modelleri nasıl ayıklıcaklar sonra?

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
5.1.1 çıkıyor biz hala bekliyoruz. Kalem olayını çözen bir telefon bulursam kesinlikle samsung almayacağım. Kimseye de aynı şekilde aldırmayacağım. Resmi kanallarda ses seda yok. Amerikada da operatör cihazları aldı en son sprint. Ki en son onlar alır genelde. Sonuna hiçbir artısı olmayan Q koyunca çok farketti sanki. Forumlara bakıyorum, 5.1 ile lollipop temmuzda gelecek, olsun kitkat kullanırız devam diyenler var. Bu nedir ya? Google IO mayısta yeni sürümü tanıtacak biz hala geçen senenin almadık ve Temmuza kadar beklerim diyenler var. Neymiş stabil geliyormuş! Pes. Bir firma geçen yıldan Beta'sını alıp o sürümü duzeltemediyse stabil olayı yalan dolan. Amiral gemi olayında samsungun son yıllardaki en büyük rezaleti Note 4. Facebook sayfalarında utanmadan "Biz işte onlarca cihaz için en iyi güncellemeleri vermek için çalışıyoruz ve bu yüzden geç kaliyor" şeklinde yorum yazmışlar. Onlarca cihaz? S5 aldı, Note 4, Note 3, S4 dışında hangisi alacak? Alpha daha duyurulmadi. Note 3 Neo duyurulmadi. Note 2 aynı şekilde (Bence son anda vermeyecekler) bu onlarca cihaz hangisi merak ediyorum? 3 cihaz onlarca oldu. Touchwiz uyumsuzluğu da yok sadece beceriksizlik ve müşteriyi takmama. Müşteri hizmetlerini arayın anlarsınız. Sizi hiç ciddiye almıyorlar. Bir daha alırsam, o da benim aptallığım olsun. Hafta sonu da uyur bunlar. Önümüzdeki hafta da gider böyle. Sonra kalırız paramızın rezilliğiyle.

generalhd

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5.1.1 çıkıyor biz hala bekliyoruz. Kalem olayını çözen bir telefon bulursam kesinlikle samsung almayacağım. Kimseye de aynı şekilde aldırmayacağım. Resmi kanallarda ses seda yok. Amerikada da operatör cihazları aldı en son sprint. Ki en son onlar alır genelde. Sonuna hiçbir artısı olmayan Q koyunca çok farketti sanki. Forumlara bakıyorum, 5.1 ile lollipop temmuzda gelecek, olsun kitkat kullanırız devam diyenler var. Bu nedir ya? Google IO mayısta yeni sürümü tanıtacak biz hala geçen senenin almadık ve Temmuza kadar beklerim diyenler var. Neymiş stabil geliyormuş! Pes. Bir firma geçen yıldan Beta'sını alıp o sürümü duzeltemediyse stabil olayı yalan dolan. Amiral gemi olayında samsungun son yıllardaki en büyük rezaleti Note 4. Facebook sayfalarında utanmadan "Biz işte onlarca cihaz için en iyi güncellemeleri vermek için çalışıyoruz ve bu yüzden geç kaliyor" şeklinde yorum yazmışlar. Onlarca cihaz? S5 aldı, Note 4, Note 3, S4 dışında hangisi alacak? Alpha daha duyurulmadi. Note 3 Neo duyurulmadi. Note 2 aynı şekilde (Bence son anda vermeyecekler) bu onlarca cihaz hangisi merak ediyorum? 3 cihaz onlarca oldu. Touchwiz uyumsuzluğu da yok sadece beceriksizlik ve müşteriyi takmama. Müşteri hizmetlerini arayın anlarsınız. Sizi hiç ciddiye almıyorlar. Bir daha alırsam, o da benim aptallığım olsun. Hafta sonu da uyur bunlar. Önümüzdeki hafta da gider böyle. Sonra kalırız paramızın rezilliğiyle.

Kesinlikle haklısınız. Kalem özelliğini çözen bir başka android bulursam anında bakmam samsung tarafına.

Phalearos

Asistan
Reaksiyon puanı
3

Bu note 4 o kadar kotu mu ya ?

Phalearos

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sorun note 4 değil. Premium diye aldığımız cihaza Samsung'un kayıtsız tavrı. .. :) Note 4 iyi ancak samsung la bu aralar kavgaliyiz. Bakalım nasıl alacak gönlümüzü ki hiç umudum yok :)

Guncellemeden baska eksigi var mi ? Cunku yurtdisindan rom yukleriz sorun deil o cunku

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sizce siyahını mı alayım beyazını mı

Siyahın premium hissi var

Ben daha önce beyaz da kullandım sonra siyaha geçtim. Kişisel zevk koşuluyla siyah bana daha güzel geliyor. En azından çerçeve ve ekran arasında bütünlük hissi veriyor. Kesinlikle zevk işi. İkisini de elinize alın hangisi hoşunuza giderse. Gold seven de var misal ama kesinlikle bana hitap etmiyor. Siyahın çerçevesi de daha güzel duruyor benim için yalnız parlak kısımlar çiziliyor ve siyahta daha çok belli oluyor gibi geldi. Belki de ben taktım. Beyazın handikapı arka kapak çizildiği takdirde kir toz çiziğe dolacağından rahatsız ediyor. Ben de öyle oldu. Aynı şekilde Nexus 5 beyaz almıştım onda da öyle olmuştu. Dediğim gibi çok kişisel bir olay ama ben bütünlük açısından siyah diyorum. Zevk sizin.

Bu note 4 o kadar kotu mu ya ?

Yok hocam o kadar problemli değil. Sadece ilk şeriflerde problem vardı gibi geldi bana. Ben daha önce beyaz kullanıyordum ve şebeke sorunu, kasa açıklığı, ısınma ve cok nadir olan Random Reboot problemleriyle uğraştım. Daha sonra Siyah Turkcell cihazına geçtim ve şu ana dek hiçbir problemle karşılaşmadım. Kılıfsız çok güzel bir tutuşa sahip. Bu zamana kadar da performans konusunda hiç sorun çıkarmadı 150 uygulama yüklü ve hepsini aktif kullanıyorum hemen hemen. Bizim sitemimiz güncelleme. Ülke bazlı samsung politikası. Odin ile Flash işini biliyorsanız zaten problem yok. Biz sadece bu saçma sisteme tepki veriyoruz. Cihaz çok güzel yoksa. Nexus 5, LG G3, Xperia Z2, S5, M8 hepsini kullandım. Yalnız kalem olayı ve alışkanlık açısından en güzeli Note 4. Samsung bu saçma sapan güncelleme politikasını terk etse uzun süre keyif alarak kullanabilirsiniz. Kasa açıklığına dikkat edin alırken. Ve hattınızı takmadan arama ekranında *#0*# tuşlayın ve test ekranından ölü piksel ve sensörleri deneyin. Bunlar rutin kontroller. Keyif alabileceğiniz bir cihaz güncelleme işini takmıyorsanız.

Phalearos

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ben daha önce beyaz da kullandım sonra siyaha geçtim. Kişisel zevk koşuluyla siyah bana daha güzel geliyor. En azından çerçeve ve ekran arasında bütünlük hissi veriyor. Kesinlikle zevk işi. İkisini de elinize alın hangisi hoşunuza giderse. Gold seven de var misal ama kesinlikle bana hitap etmiyor. Siyahın çerçevesi de daha güzel duruyor benim için yalnız parlak kısımlar çiziliyor ve siyahta daha çok belli oluyor gibi geldi. Belki de ben taktım. Beyazın handikapı arka kapak çizildiği takdirde kir toz çiziğe dolacağından rahatsız ediyor. Ben de öyle oldu. Aynı şekilde Nexus 5 beyaz almıştım onda da öyle olmuştu. Dediğim gibi çok kişisel bir olay ama ben bütünlük açısından siyah diyorum. Zevk sizin.

Yok hocam o kadar problemli değil. Sadece ilk şeriflerde problem vardı gibi geldi bana. Ben daha önce beyaz kullanıyordum ve şebeke sorunu, kasa açıklığı, ısınma ve cok nadir olan Random Reboot problemleriyle uğraştım. Daha sonra Siyah Turkcell cihazına geçtim ve şu ana dek hiçbir problemle karşılaşmadım. Kılıfsız çok güzel bir tutuşa sahip. Bu zamana kadar da performans konusunda hiç sorun çıkarmadı 150 uygulama yüklü ve hepsini aktif kullanıyorum hemen hemen. Bizim sitemimiz güncelleme. Ülke bazlı samsung politikası. Odin ile Flash işini biliyorsanız zaten problem yok. Biz sadece bu saçma sisteme tepki veriyoruz. Cihaz çok güzel yoksa. Nexus 5, LG G3, Xperia Z2, S5, M8 hepsini kullandım. Yalnız kalem olayı ve alışkanlık açısından en güzeli Note 4. Samsung bu saçma sapan güncelleme politikasını terk etse uzun süre keyif alarak kullanabilirsiniz. Kasa açıklığına dikkat edin alırken. Ve hattınızı takmadan arama ekranında *#0*# tuşlayın ve test ekranından ölü piksel ve sensörleri deneyin. Bunlar rutin kontroller. Keyif alabileceğiniz bir cihaz güncelleme işini takmıyorsanız.

O *#0*# olayi ne ise yariyo aciklarmisin rica etsem alirken nelere dikkat ediyim ? Genis bi sekilde anlatirsaniz hocam sevinirim.

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
O *#0*# olayi ne ise yariyo aciklarmisin rica etsem alirken nelere dikkat ediyim ? Genis bi sekilde anlatirsaniz hocam sevinirim.

Hocam *#0*# test ekranına giriş kodu. Yasa gereği sim kartı takmadan ve Wifi bağlantısı yapmadan cihazı test etme hakkına sahipsiniz. Bu menüye girip renk testlerini yapın, ölü piksel var ise almadan iade edin ki olasılık dahilinde. Renk testlerinden sonra altta sensörlerin test kısmı var. Oradan sensörleri test edin. Çalışıyorsa sorun yok. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey kasa açıklığı. Zaten ekran ve kasanın on yüzde birleştiği kısma baktığınızda açıklık varsa görebilirsiniz ve almayın bence. İnternette örnek çekimler var, fikir açısından bakın. Cihazın yeni partilerden olmasına dikkat edin. İlk partilerde tahminim problem olduğu yönünde. Şebeke olayı tamamiyle şans işi. Ama yeni alınan cihazlarda görülmüyor ve Lollipop ile düzelmiş bilgisi var emin değilim. Isınma sorunu da aynı şekilde. Benim ilk cihaz ısınıyordu ama bu yeni cihaz hiç ısınmadı. Sadece Runtime değişikliğinde oldu ki o da normal. Oyunlarda hiç ama hiç olmadı. Bu da yeni serilerde yok diye gözledim. Bunlara dikkat edin. Gerisi zaten problem değil. Kasa açıklığı hariç diğerleri her cihazda olabilecek şeyler. Mesele şebeke sorunu G3 ve Z2 ile çok yaşadım. Konuları da var forumlarda. Ölü pixel sadece Z2'de yaşadım 4 tane vardı ve full parlaklık sadece siyah ekranda görünüyordu. Böyle yani. Kasa açıklığına dikkat diğer testleri de yapıp gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

vega1977

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Üretim serisini nerede yazıyor ve ilk son olduğunu nerden anlıyoruz

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Seri numarası ile ilgili bir yöntem vardı da şu an bulamadım. Sorun alacağınız yerden. Cihazların teslim tarihi ile de öğrenebilirsiniz. Mesela benimki şubatta Turkcelle teslim edilen cihazdı. TİM'deki yetkili bunu dedi en azından. İlk parti cihazlarda problem çıkma ihtimali çok yüksek, sonraki partilerde bu hatalar giderilmeye çalışır. Hoş çıkış tarihinin üzerinden aylar geçti. Çok kuytu bir yerden almıyorsanız yani sürekli döngü olan yerlerde büyük ihtimal yeni ve sorunsuz serilerdir. Seri numara üzerinden üretim serisini bulma yönetimini de bulursam paylaşırım buradan.

vega1977

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Benim telin üretim tarihi 11. Ay ama şebeke sorunu yaşıyorum ilk seri tanımına giriyor mu 11. Ay

grindx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim telin üretim tarihi 11. Ay ama şebeke sorunu yaşıyorum ilk seri tanımına giriyor mu 11. Ay

İlk seri hocam. Global anlamda değil ama ülke bazlı bir ayrım olduğu için ilk seriye giriyor sizinki de. Şebeke sorunu için Lollipop ile çözüldü deniliyor. Denediniz mi?

vega1977

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Lolipop denedim yeni sim kart çıkardım 64 k hiç bir faydası olmadı

vega1977

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Tel yerinden oynamadığı halde şebeke bi full oluyor bi sıfır