Galatasaray, Soma parasını 7 aydır gönderemedi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Galatasaray ile Atletico Madrid'in Soma faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla 6 Ağustos 2014'te oynadığı yardım maçından elde edilen para hala gönderilmedi. Bunun sebebi ise iki kulübün masraf konusunda anlaşamamaları...

soma-gs.jpg

13 Mayıs 2014’teki Soma faciasının ardından çok sayıda kişi ve kuruluş, kazada yaşamını yitiren 301 maden işçisinin ailesine maddi yardımlarda bulundu. Galatasaray Kulübü de 6 Ağustos’ta İzmir Atatürk Stadı’nda Arda Turan’ın takımı Atletico Madrid ile yardım maçı organize etti. Karşılaşmada tam 1.4 milyon TL hasılat toplandı. Paranın hemen Soma’ya gönderilmesi planlanıyordu, ancak aradan 7 ay geçmesine rağmen yerine ulaşmadı.

İlk olarak MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’ın açıkladığı bu olayın sebebini Galatasaray Kulübü yetkilileri Hürriyet’e açıkladı.

İşte cevabı..

“Öncelikle bu konuda alınmış bir yönetim kurulu kararı yoktu. Atletico Madrid maçından elde edilecek hasılatın Soma’ya gönderilmesi fikri, o dönemin başkanı Ünal Aysal’dan çıktı.

Atletico Madrid ile, bütün masraflarını karşılama karşılığında anlaşmaya varmıştık. Maçtan 1 milyon 400 bin lira hasılat elde edildi. Ancak Atletico Madrid yönetimi ile masraf rakamı konusunda anlaşamadık. Onlar bizim teklif ettiğimiz rakamın 30 bin Euro fazlasını istiyor. 7 aydır görüşmelerimiz sürüyor. En kısa sürede anlaşmaya varıp, parayı göndermeyi planlıyoruz.

Atletico Madrid’e verilecek rakamın yanına diğer masrafları da ekleyince, geriye yaklaşık 300 bin lira kalıyor. Bir aksilik çıkmazsa bu parayı önümüzdeki hafta Soma’da yaşamını yitiren madencilerin aileleri için açılan banka hesabına yatıracağız.”

Hürriyet

G.Saray Soma'ya bağışı gönderdi!

Galatasaray Kulübü, Soma'da yaşanan maden faciası sonrası yaraların sarılması için toplanılan yardım parasının gönderildiğini açıkladı.

Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Soma faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine yardım amacıyla Galatasaray ile Atletico Madrid arasında İspanya Ligi’nin LFP World Challenge programı çerçevesinde oynanan maça ilişkin anlaşmazlık giderilerek, maçtan Kulübümüzün payına düşen net hasılat olan 453.220,24 TL, hayatını kaybeden madencilerimizin ailelerine ulaştırılmak üzere Soma Kaymakamlığı'na ulaştırılmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur." LİG TV

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Ulan tüh sizin suratınıza. 30 bin euro için 7 aydır sarkıtıyorsunuz. Ne hallere düştük arkadaş!!

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Koskoca Klupsün Yazıklar Olsun Sana Be

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Şidi konuyu aydınlatalım.Mhp milletvekili bunu mecliste söylerken galatasaray demiyor.2 kulübümüz diyor.Bunlar diğerleri de bjk-fb ve chelsea.Galatasaray bir şekilde konuyu açıkladı.Peki diğer kulüpler neden susuyor ? Neden herkes Galatasaray'a yükleniyor.Ayrımcılık yapmasın kimse.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Şidi konuyu aydınlatalım.Mhp milletvekili bunu mecliste söylerken galatasaray demiyor.2 kulübümüz diyor.Bunlar diğerleri de bjk-fb ve chelsea.Galatasaray bir şekilde konuyu açıkladı.Peki diğer kulüpler neden susuyor ? Neden herkes Galatasaray'a yükleniyor.Ayrımcılık yapmasın kimse.

Ayrımcılık yaptığım filan yok. Ben kendi kulübüme bakarım. Başkaları beni zerre kadar ilgilendirmez. Bu kadar hassas konuda çok güzel bir etkinlik yapılmış. Verin 30 bin'i bitsin gitsin. Sanki mali durumumuz dört dörtlükte 30 bin'i hesaplar olduk. Neme lazım 30 bin kulubü batırır filan.

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
30 bin euro için 7 ay... Vay be

Duhan.Soysal

Profesör
Reaksiyon puanı
184
Hiç kimse taraf tutmasın.... Doğru nun yanında olsun..

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yahu sen ustune dusen parayı gonder sonra kmınle ıstıyosan herhangı bır konuda anlaşmanı surdur ....

önce söz verdiğin işi yap .....