PlayStation 4 Kullananlar Kulübü

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Sony Playstation Blog'undan %10 indirim kodlarını yayımladı. Ayrıca herkese 5 gün bedava PLUS üyeliği verilmiştir PLUS üyeliğine sahip olanların ise süresi uzatılmıştır.

http://blog.eu.playstation.com/2015/01/23/get-10-psn-discount-code/

TR PSN içindir: QCDTCD526N

NOT: Kodu bir oyunu ön sipariş yapmada ve Playstation PLUS üyeliğini almada kullanamazsınız.
Plus üyeliğin bu 5 gün uzaması için ekstra bir kod girmemiz veya her hangi bir işlem yapmamıza gerek varmı otomatik mi tanımlanıyor ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Plus üyeliğin bu 5 gün uzaması için ekstra bir kod girmemiz veya her hangi bir işlem yapmamıza gerek varmı otomatik mi tanımlanıyor ?

Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok direkt otomatik olarak ekleniyor.

Bu arada kod 26 Ocak'a kadar geçerlidir. US PSN için bir kod paylaşımı yapılmadı. Bu geceden sonra paylaşılabilir. Verilen kodun tek seferlik olduğunu ve sadece Türkiye'de geçerli olduğunu da hatırlatayım.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bu çevirici dışında bir de şu vatanda slinkler var ps3 videoları var ama ps4 te çalıştığını ne gördüm yada çalışıyor yada çalışmıyor demiş onlar hakkında bilginiz var mı ?

Bu çevirici olayı PS4'te biraz sakat iş. PS3'te neredeyse her çevirici işe yararken PS4'te tam tersi bir durum var. Çalışacağını sanmıyorum. Riske etmek istemiyorsanız aldıktan sonra sorunsuz çalışsın istiyorsanız bunu alın.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...ga-donusturucu-guc-adaptorlu-159673612/detay/

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bu çevirici olayı PS4'te biraz sakat iş. PS3'te neredeyse her çevirici işe yararken PS4'te tam tersi bir durum var. Çalışacağını sanmıyorum. Riske etmek istemiyorsanız aldıktan sonra sorunsuz çalışsın istiyorsanız bunu alın.

http://www.sahibinden.com/ilan/alis...ga-donusturucu-guc-adaptorlu-159673612/detay/
Aynı ürünü buldum amazonda bunu kargo maliyeti ne kadar olur :)
http://www.amazon.com/Patuoxun®-Con...rt_vw_1_p?ie=UTF8&refRID=0P6XTNJS2MGTX11JKJ8V

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
2.54. Dolar. Sepete attıktan sonra bu rakam değişebiliyor. Amazonun her ürünü Türkiye'ye göndermediğini de hatırlatayım.
Adres bilgilerinde Türkiye seçtikten sonra devam ettirmiyor bir sonraki sayfaya. Türkiye ye gönderilmiyor hehralde.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Adres bilgilerinde Türkiye seçtikten sonra devam ettirmiyor bir sonraki sayfaya. Türkiye ye gönderilmiyor hehralde.

Öyleyse göndermiyor. Sahibinden satılanda kargo bedeli alınmıyor. Satıcı ile görüşürseniz bir miktar indirim de yapabilir.

wtchme

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
fiyat farkina bak ya biri 20 tl digeri 50 tl :D

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Sonunda aldım Dvı tarafından monitörlede 720pde görüntü elde ettim çokda iyi oldu. İstediğim oyun olmadı tlou yerine cod aw oldu buda teknosadan birçoğu oyunun bulunmaması nedene ile vs
Psn: DrColovaria

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278

Sonunda aldım Dvı tarafından monitörlede 720pde görüntü elde ettim çokda iyi oldu. İstediğim oyun olmadı tlou yerine cod aw oldu buda teknosadan birçoğu oyunun bulunmaması nedene ile vs
Psn: DrColovaria
Hayırlı olsun hangi adaptörü kullandiniz. Dvi ya çevirmek için.

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayırlı olsun hangi adaptörü kullandiniz. Dvi ya çevirmek için.
Teşekkür ederim. Kullandıgım aletin resmini atabilirim isterseniz. Dvi to hdmi olarak geçiyor. 10 tl gibi bir paraya aldım. Birtek monitörümde ses olmadıgı için ds4ten kulaklıkla aldım sesi onun dışında bir sorun yok. Ses olayınıda kısa zaman içinde halledeceğim

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Teşekkür ederim. Kullandıgım aletin resmini atabilirim isterseniz. Dvi to hdmi olarak geçiyor. 10 tl gibi bir paraya aldım. Birtek monitörümde ses olmadıgı için ds4ten kulaklıkla aldım sesi onun dışında bir sorun yok. Ses olayınıda kısa zaman içinde halledeceğim
Resmini atarmisinjz nereden aldınız ?

kaba17

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aldım tıkır tıkır çalışıyor hocam. Sanırım monitör ilede alakalı. İsterseniz ekran görüntüsüde atabilirim. Monitörün Hdcp desteği mi olması lazımmış ne öyle birşeyler diyorlar.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Aldım tıkır tıkır çalışıyor hocam. Sanırım monitör ilede alakalı. İsterseniz ekran görüntüsüde atabilirim. Monitörün Hdcp desteği mi olması lazımmış ne öyle birşeyler diyorlar.
Benim ki destekliyor mu bilmiyorum vala ya idaraten yeni monitör alacağım ya da bu aparat ile idare edip ileride daha kaliteli bir Monitör alacağım.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
O aparat sadece dvi girişi olan monitörler de çalışıyor. Vga için ise söylediğim aparat gereklidir.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
:) Dvi ile analog aynı değil. Dvi dijital görüntü veriyor analog ise sinyal. Bağlantı giriş noktalarıda farklıdır. Sizinki vga ise bunu alacaksınız.

Resimlerine bakın bir tarafı vga diğer tarafı ise hdmi.

Dvı vga onları giriş çıkışları biliyorum benim anlamadığım nokta farklı şimdi okuduğum bir çok makaleye göre dijital yayın hiçbir çevirici olmadan kablo ile analog yayına analog yayında dijitale dönmez diye biliyorum bir çevirici gerekiyor bunun için şimdi dvı ve vga analog hdmı ise dijital hdmı dijital dvı analog olduguna göre hiçbir converter aracı olmadan dıjıtal yayın analog yayına nasıl dönüşebiliyor benim kafam buna takıldı :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada benim monitör lg 1950sq bu 2006 dan kalma 50 tl verip çevirici mi alsam 350 tl civarı enaz 21 inç monitör mü alsam arada kaldım. Bu aralar parada sıkıntı olduğundan çok kararsız kaldım açıkçası dhcp desteği varmı benm monitörde hiçbir yerde yazıyı bulamadım daha doğrusu Türkiye de bu monitörü kullanan pek kişiye rastlamadım :D

LG 1950SQ

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Dvi ile hdmi aynı görüntüyü veriyor yani ikisi hiçbir görüntü kaybı yaşatmadan görüntüyü dijital olarak ekrana ulaştırıyor. Vga ise sinyal şeklinde görüntü gönderiyor.

Bu konuda anlatmıştım.

http://forum.shiftdelete.net/monitorler/346411-vga-dvi-donusturucu.html
DVI-A analog yayınmış teşekkürler.

bende hdmı yerıne dvı çıkışı olan monitörlere bakayım hdmı işin içine girince fiyat en az 100 tl artıyor

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
DVI-A analog yayınmış teşekkürler.

bende hdmı yerıne dvı çıkışı olan monitörlere bakayım hdmı işin içine girince fiyat en az 100 tl artıyor

Monitör bu ise hdcp desteği yok.

monitor_lg_flatron_l1950sq_sn.jpg

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
PS4'te hdcp'yi etkileştir kapat seçenekleri var. Safe mod ile açıp oradan bir ayar yapıp kullanmak mümkün olur. O aparat kendi içinde yazılımsal olarakta hdcp desteği sunuyor ama o monitör için değer mi görüntü kalitesi açından söylüyorum ayrıca tartışılır.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
PS4'te hdcp'yi etkileştir kapat seçenekleri var. Safe mod ile açıp oradan bir ayar yapıp kullanmak mümkün olur. O aparat kendi içinde yazılımsal olarakta hdcp desteği sunuyor ama o monitör için değer mi görüntü kalitesi açından söylüyorum ayrıca tartışılır.
720p de açacak oyunları hemde biraz küçük kalacak şimdi ben dvı çıkışlı bir monitör tercih edip arkadaş gibi 10 tlık herhangı bır dönüştürücü işimizi görecektir değil mi ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
720p de açacak oyunları hemde biraz küçük kalacak şimdi ben dvı çıkışlı bir monitör tercih edip arkadaş gibi 10 tlık herhangı bır dönüştürücü işimizi görecektir değil mi ?

DVi girişi olan monitörlere çok basit şekil de bağlanıyor. Herhangi bir dvi to hdmi işinizi görür.