Windows 10 Gelince Windows 7'ye ne olacak?

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
2015'in ortalarında Windows 10'un çıkacağı konuşuluyor. Sizce Microsoft, Windows 7'yi bırakır mı? Benim isteğim güncel oyunlarda ve ilerde çıkacak oyunlarda (belki far cry 5 veya ac serisinin yeni oyunu gibi ileriye dönük oyunlar) sıkıntı yapar mı? Birde tabi ki Windows'u torrentten indirme olayı var. O konuda ki düşüncelerinizi de alabilir miyim?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Oyunlar konusu, oyun yapım şirketlerine bakar. Onlar destek verirse sorun çıkmaz. (Büyük ihtimal destek verirler)

Torrentten indirme olayı da her zamanki gibi olacaktır tabiki. Bende 8 lisansları olduğundan dolayı zaten ücretsiz geçeceğim ama Windows 10'a.

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Oyunlar konusu, oyun yapım şirketlerine bakar. Onlar destek verirse sorun çıkmaz. (Büyük ihtimal destek verirler)

Torrentten indirme olayı da her zamanki gibi olacaktır tabiki. Bende 8 lisansları olduğundan dolayı zaten ücretsiz geçeceğim ama Windows 10'a.

Hocam bendede lisanslı 7 var bende ücretsiz geçeceğim ama bu ücretsiz olayı sadece bir yıl. Sonra ücret isteyecekler.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Windows 7 beni rahat 4-5 sene daha götürür. Her sene yeni sistem yükleyecek degiliz.

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
Windows 8.1 kullanıyorum orjinal olarak, 10 a yeni bilgisayar alınca geçerim ancak :)

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,925
Windows 7 nin desteği bitti.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
win7 ye artık özelllik gelmeyecek sadece güvenlik güncellemeleri gelecek

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Microsoft Windows 7'yi bıraktığını açıkladı, siz hala ne olacak diyorsunuz... Tarihin arka sayfalarına gidecek ne olabilir ki başka!!!

Bedavaya geçiş sağlamış Microsoft geçin gitsin işte.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Microsoft Windows 7'yi bıraktığını açıkladı, siz hala ne olacak diyorsunuz... Tarihin arka sayfalarına gidecek ne olabilir ki başka!!!

Bedavaya geçiş sağlamış Microsoft geçin gitsin işte.
linuxta bedava sen linux kullanıyormusun mesela hemde süresiz 1 yıl felanda değil

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Win 7 Ultimate 64 bit son derece memnunum, Win 10 tamamen çıktıktan sonra tam stabil hale gelirse belki yüklerim. Yüklemesem de bişi kaybedeceğimi düşünmüyorum şimdilik.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Güncellemeleri kapattim WIN 7'de. Destegi kesseler ne olacak :)

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bende ücretsiz verdikleri bir yıl kullanırım. Sonra eğer iyi bir fiyat fırsatı olursa alırım. Onun dışında Windows 7'ye 5 yıl kadar bir süre özellik değil ama güvenlik güncellemeleri gelmeye devam edecekmiş. Bu süre içerisinde oyunlarda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Zaten 5 yıl sonra aynı pcde kalacağımı zannetmiyorum. O 1 yıl dışında Windows 10'a geçeceğimi düşünmüyorum. Yeni bilgisayarla anca. Ancak şu torrent olayı aklımda kaldı. Nasıl oluyor, güncelleme geliyor mu, bir eksiği var mı falan hiç bilmiyorum. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Arkadaşım 8.1'i torrentten indirip kurmuş. Sanırım bir sorun yokmuş :D

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Ben Arch Linux kullandığımdan beni ilgilendirmiyor bir kere yükle ömür boyu kullan budur işletim sistemi rolling release olduğundan bir pacman -Syu yaparım en güncel sürüme geçerim her sene format mı atacağız işimiz gücümüz yok vakit nakittir

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
linuxta bedava sen linux kullanıyormusun mesela hemde süresiz 1 yıl felanda değil

Bir şeyi yanlış anlamakta bu kadar ısrarlı olması bunca insanın takdire şayan... Windows 7, 8 ve 8.1'den 1 yıl boyunca Windows 10'a geçiş yapmak ücretsiz. 1 yıl bitince Microsoft'a para filan ödemiyorsun. Windows 10 ile devam ediyorsun. Artık Windows 10 senin...

Ama bir şekilde bu geçişi yapmazsan bir sene sonra geçerim dersen Microsoft senden para alıyor.

Windows 8 geçişinde de böyle olmuştu. XP ve 7'den geçiş için 29 TL gibi bir bedel vardı. Geçen geçti, geçemeyenden çok daha yüksek para istediler.

Bunu Türkçe ve İngilizce böyle olduğunu defalarca okudum. 1 yıldan sonra Microsoft para filan almıyor.

Ha Office 365'te olduğu gibi Windows 10'un aylık ödemeli bir lisanslama modeli çıkar, o ayrı. Office 365'te fiyatlar da çok iyi olduğu için kullanıyorum. Windows 10'u alacağım yeni bilgisayarda da bu şekilde bir model çıkar ise yine tercih edebilirim.

Reaksiyon puanı
2,148
Bir şeyi yanlış anlamakta bu kadar ısrarlı olması bunca insanın takdire şayan... Windows 7, 8 ve 8.1'den 1 yıl boyunca Windows 10'a geçiş yapmak ücretsiz. 1 yıl bitince Microsoft'a para filan ödemiyorsun. Windows 10 ile devam ediyorsun. Artık Windows 10 senin...

Ama bir şekilde bu geçişi yapmazsan bir sene sonra geçerim dersen Microsoft senden para alıyor.

Windows 8 geçişinde de böyle olmuştu. XP ve 7'den geçiş için 29 TL gibi bir bedel vardı. Geçen geçti, geçemeyenden çok daha yüksek para istediler.

Bunu Türkçe ve İngilizce böyle olduğunu defalarca okudum. 1 yıldan sonra Microsoft para filan almıyor.

Ha Office 365'te olduğu gibi Windows 10'un aylık ödemeli bir lisanslama modeli çıkar, o ayrı. Office 365'te fiyatlar da çok iyi olduğu için kullanıyorum. Windows 10'u alacağım yeni bilgisayarda da bu şekilde bir model çıkar ise yine tercih edebilirim.
Eğer öyleyse hemen [MENTION=130683]Mehmet.Yildiz[/MENTION]'dan bir 8.1 lisansı alalım :D

PunchAss

Asistan
Reaksiyon puanı
2

Hocam içim rahatladı teşekkürler :D