Hafıza Kartı Alırken Dikkatli Olun !

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bizzat kendi yaşadığım bir durum siteden alıntılayacağım
==== veri kaybına neden oluyor. çok önemli ====

bu aralar çin mafyasının eline düşmüş olan dolandırıcılık ürünü. 64gb diye satılan markalı sd kartı takıyorsunuz gerçekten 64gb boş yer görünüyor. kullanmaya başladığınızda bir sorun fark etmiyorsuınuz. ilk 4gb (ya da örneğin 16gb gibi) yani kartın asıl kapasitesini kullanırken normal çalışıyor. ta ki asıl kapasitesini geçince tekrar baştan yazıp önceki bilgilerinizi eziyor (bkz: overwrite) çünkü adreslemesi yanıltıcı programlanmış.

nasıl yapıyorlar: 4gb kullanım alanı olup gerisinde hata veren kartları veya normal 4gb kartları (yine 8, 16,32 olabilir) özel cihazla programlayarak 64gb gibi gösteriyorlar. üzerine de mesela kingston 64gb yazıyorlar.
on liralık kartı size 50 liraya kakalamaya çalışıyorlar ve insanların çoğu da bunu yiyor. ama bir süre sonra ağır veri kayıpları yaşamaya başlıyorlar.

nasıl fark edilir: kingston'larda orijinal olanların seri numarası vardır. satın aldığınızdaki ambalajı serttir, sadece bıçak veya makasla açabilir. h2testw isimli programla test edilince hata çıkmaz.
Kaynak:https://eksisozluk.com/sahte-sd-kart--3986448
Konunun videosu:
[video=youtube;nrFiePAL0Pg]http://www.youtube.com/watch?v=nrFiePAL0Pg[/video]

Arkadaşlar ben de bu durumda karşılaştım bizim buradaki çoğu telefoncuların sattığı bir ürünmüş bu buradaki güya sözde kvk tabelası asılı müşterilerine bir fatura bile çıkarmayan telefoncu burası bizim burada fatura ile telefonu sadece BİM ile Migros satıyor daha da telefon satan yer yok düşünün yani yokluk böyle bişe nerede bu devlet nerede bu millet diyorum sadece ben yandım siz yanmayın

efe77

Asistan
Reaksiyon puanı
38
Sayende öğrendiğimiz iyi oldu.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Hocam kusura bakma ama, faturasiz ürün aliyorsan en büyük suc senin. Faturan yoksa herhangi bir sorunda hicbir hakka sahip degilsin. Ne olursa olsun, her zaman faturasini al.

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Hocam şüphelenip bende test yaptım hemen microSD kartıma sonuç böyle çıktı. Problem yok sanırım?

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,164
Vay arkadaş olaya bak.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Aynı yöntemle zamanında Sahte harici harddisk yapıyorlardı.

fft99_mf1267169.Jpeg

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
daha öncede benzer haberler çıkmıştı diye hatırlıyorum

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Annemin samsung note 2 sinden çıkan 32 gb lık hafıza kartına çökmüştüm. İlk başlarda gerçekten 32 gb dı şimdide 9.1 gb olarak gösteriyor kendisini. Aklıma geldiği iyi oldu biraz kurcalayalım bakalım altından neler çıkacak

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Bilgilendirme için teşekkürler. Yalnız güvenli firmalardan alışveriş yapıp faturasıyla birlikte tabi bir sıkıntı hile olacağını düşünmüyorum.:) Şuanda nokia lumia telefonumda 64 gb hafıza kartım var hiçbir sıkıntı yok.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Hocam şüphelenip bende test yaptım hemen microSD kartıma sonuç böyle çıktı. Problem yok sanırım?

Bir micro SD kartın nasıl o kadar veri yazma ve okuma hızı oluyor onu anlamış değilim. Birde benimkine bakın turşuluktan ölecek. 32 gb yazıyor hafıza karının üzerinde burda 9.1 gb yazıyor. Ama aldığımda 32 yazıyordu disk yönetiminde.

tyiC7I7.png

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Bir micro SD kartın nasıl o kadar veri yazma ve okuma hızı oluyor onu anlamış değilim. Birde benimkine bakın turşuluktan ölecek. 32 gb yazıyor hafıza karının üzerinde burda 9.1 gb yazıyor. Ama aldığımda 32 yazıyordu disk yönetiminde.

tyiC7I7.png
SanDisk Extreme Pro 64 GB microSDXC. 95MB/S a kadar verim alabiliyorum.

FataL Rhyme

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar KVK'ya gittim bugün hafıza kartını gösterdim ikna ettim sonunda adam gitti hafıza kartlarının alındığı yere adam bize gelen hafıza kartları sahteymiş dedi çarşamba günü gel değiştirelim dedi [MENTION=416984]CorvoAttano[/MENTION] hocam M8 bugün geldi hoparlör patlak bi şekilde ses açma tuşunu da dokunmatik gibi yapmışlar çok sert gittim kvkya yeter dedim bu telefon her garantiye gittiğinde bi yeri bozuk geliyor dedim adamın verdiği cevap "ben napim lan?" şeklinde oldu sinirlendim m8'i sattım başka bi telefoncuya note 3 ile takas yaptık abi düştüğümüz durumlara bak paramızla rezil oluyoruz

CorvoAttano

Profesör
Reaksiyon puanı
61
Arkadaşlar KVK'ya gittim bugün hafıza kartını gösterdim ikna ettim sonunda adam gitti hafıza kartlarının alındığı yere adam bize gelen hafıza kartları sahteymiş dedi çarşamba günü gel değiştirelim dedi [MENTION=416984]CorvoAttano[/MENTION] hocam M8 bugün geldi hoparlör patlak bi şekilde ses açma tuşunu da dokunmatik gibi yapmışlar çok sert gittim kvkya yeter dedim bu telefon her garantiye gittiğinde bi yeri bozuk geliyor dedim adamın verdiği cevap "ben napim lan?" şeklinde oldu sinirlendim m8'i sattım başka bi telefoncuya note 3 ile takas yaptık abi düştüğümüz durumlara bak paramızla rezil oluyoruz
Hem şaşırdım hemde üzüldüm dostum. Keşke acele etmeseydin. Yasal yollara başvurabilirdin.

canbul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, buraya yeni üye oldum. Fazla inceleme fırsatım olmadı, amacım toptan SD hafıza kartları (güvenilir) nereden alabilirim?