Satayı usbye çeviren devre arızalandı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Nit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
RrUaxmA.jpg

Arkadaşlar bu arızalandı başka hdd de denedim aynısını yaptı diğer harddiskler çalışıyor. Bunu ne yaparsam çalıştırırım yada aynısından bulur muyum bana yardımcı olur musunuz ? Bide merakımdan soruyorum bu üzerine yazdığım numaralarda hangi parçalar var öğrenmek istiyorumda. Bu arada kart ışığı yanıyor hdd yi çalıştırıyor ama hddye erişim sağlayamıyorum diğer sağlam harddisklerdede böyle şimdiden teşekkürler

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
1-Katı kapisatör
2-Diyot
3-Transistörler
4-Resim net değil diyot olması lazım değilse sigortadır
5-Kapisatörler
6-Diyot

O kartların sorunu zor çözülür hep arıza yaparlar zaten. Yağsız kontak spreyi sık düzelmezse at çöpe yenisini al bilgisayarcılarda vardır yada internette hdd sata to usb yazarak sipariş edebilirsin.

Nit

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Sağol kardeş yarın gider sorarım olmazsa vatandan harici disk kutusu sipariş ederim. Çalışmasına dair pek ümidim yok zaten teşekkürler

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
1-Katı kapisatör
2-Diyot
3-Transistörler
4-Resim net değil diyot olması lazım değilse sigortadır
5-Kapisatörler
6-Diyot

O kartların sorunu zor çözülür hep arıza yaparlar zaten. Yağsız kontak spreyi sık düzelmezse at çöpe yenisini al bilgisayarcılarda vardır yada internette hdd sata to usb yazarak sipariş edebilirsin.

1 kondansatör değil 25MHz kristal usb sata dönüştüren chip var o bozulmuş olmalı o değişmiyor olabilir yani çöp olmuş o.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
1 kondansatör değil 25MHz kristal usb sata dönüştüren chip var o bozulmuş olmalı o değişmiyor olabilir yani çöp olmuş o.

Evet o bozulan kısım arka tarafta olmalı o kısımda değişmiyor karta uygun yazılmış olması lazım. Bide 1 25Mhz kristal ayrıca katı kondansatör diye geçiyor biliyordum yanlış mı biliyor muşum ?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Evet o bozulan kısım arka tarafta olmalı o kısımda değişmiyor karta uygun yazılmış olması lazım. Bide 1 25Mhz kristal ayrıca katı kondansatör diye geçiyor biliyordum yanlış mı biliyor muşum ?

kapasitörle ilgisi yok kristal oluyor o 1 numara e-postası gelmedi bu konunun nedense...

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Hocam FB1 yazan sigortadır onu ölçmen lazım. Bazı arkadaşlar bilip bilmeden yanlış isim vermişler parçalara.

Erol.k

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Ayrıca soketi de ölçmen lazım ayaklarında temassızlık olabilir.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
tamir etme şansı var mı? evinde havye olduğunu ve yeterli bilgisi olduğu şüpheli ayrıca elindeki çinlilerin tamir edilmesin diye ürettiği bişey gibi.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
umarım akortek'tekilerden daha iyi lehim yapıyorlardır onların lehimlediği mikro usb düştü ben tekrar lehimledim basit havye ile olmıcak işmiş...

drag-superman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum selam ,
resimlerkiler piyasada yada elektronikçilerde bulabilecegin basit parcalar
orda kondanstr,entegre , o minik turuncu olan da zener diot onu alsan da ince uclu havyan varsa ancak monde edebilirsin ben olsam denerdim çözülmeyecek bişe degil. bendekinin transistörleri fazla ısınıyor bakalım o ne zaman fire verecek :D sonucunu merak ediyorum

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
2,5" sata harddisk kutusu al içinde bu aletin aynısından var fiyatı min 12.5TL den başlar