PC durup duruken yavaşladı.

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
8 gb ram
phenom 2 x4 955 3,20 işlemci
amd hd5750 ekran kartı
windows 7 64 bit

bir iki gün öncesine kadar kendi halinde çalışan bilgisayar şimdi aşırı şekilde kasıyor. oyunlarda slow motion hareket ediyor. en basitinden bir chorem u simge surumuna küçült yaparken bile sayfanın aşşaya inişi 2-3 saniye sürüyor. işlemci ekran kartı flan ısılarını kontrol ediyorum herşey normal. hatta normal altı çok iyi derecelerde. kullanıma bakıyorum minimum seviyede. özellikle steam açınca daha bi yavaşlıyor pc.

yapmadığım işlem kalmadı hızlandırma programları vs en sonunda format atıyımda kurtulayım dedim akıl alır gibi değil ama format resmen hiç bi işe yaramadı ve halen bilgisayar slow motion çalışıyor.

bu olay nasıl başladı derseniz bf4 ün korsanını indirmiş kardeşim onu yüklemiş oyuna girdiğinden beri böyle korsan olduğundan mı yoksa grafik seviyesi yetmeyip ekran kartınımı sapıttırdı ne oldu anlamdım ama pc cort.......
destere.gif

lütfen yardım edin kafayı yicem valla

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Harddiskinde sorun olabilir bad sector taraması yap. Anakartındada sorun olabilir. İşlemcinin iğnelerini kontrol et yamulma kopma falan var mı diye. Yani her parçadan yapabilir teker teker test etmen gerekiyor

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
advanced systen care 8 kurdum herşeyin genel taramasını yaptı herşey fazlasıyla normal görünüyor. donanımsal değilde daha çok yazılımsal bi sorun gibi geliyor bana sanki ufak bi ayar varda onu yapsam çat diye düzelecek gibi bi hali var pc nin :cursing:

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
advanced systen care 8 kurdum herşeyin genel taramasını yaptı herşey fazlasıyla normal görünüyor. donanımsal değilde daha çok yazılımsal bi sorun gibi geliyor bana sanki ufak bi ayar varda onu yapsam çat diye düzelecek gibi bi hali var pc nin :cursing:

Hiç alakası yok aksine donanımsal. Eğer harddiski tamamen biçimlendirip format attıysanız driverleri doğru kurup hala aynı sorunu yapıyorsa yazılımsal olma durumu yoktur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
win 7 bı sure sonra oyle donmalar yaşatıyor bende cok format attım o yuzden şimdi win 8 kullanıyorum donma sıfıra düşmüş durumda.

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hiç alakası yok aksine donanımsal. Eğer harddiski tamamen biçimlendirip format attıysanız driverleri doğru kurup hala aynı sorunu yapıyorsa yazılımsal olma durumu yoktur.

tamamen biçimlendirme yapamadım malesef d de arşivim var 1,5 tb. sadece c ye format atıp yeniden windows kurdum.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
tamamen biçimlendirme yapamadım malesef d de arşivim var 1,5 tb. sadece c ye format atıp yeniden windows kurdum.

Harddiskinden ses geliyor mu ? Bad sector taraması yap parçalarını sırayla kontrol etmen gerekiyor

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Harddiskinden ses geliyor mu ? Bad sector taraması yap parçalarını sırayla kontrol etmen gerekiyor

yaptım bad sektör yok hdd de . dedim ya birden bire bf4 den çıkınca tüm pc slow motiona geçti öyle kaldı

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
yaptım bad sektör yok hdd de . dedim ya birden bire bf4 den çıkınca tüm pc slow motiona geçti öyle kaldı

Ekran kartını kontrol et, ekran kartını çıkar onboarda tak öyle bir dene. Ramlari teker teker dene. Anakartında arıza olabilir kondansatörlerde patlama bobinlerde şişme var mı diye kontrol et.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Aynı anda çift antivürüs kurmuş olma ihtimalin varmı, görev yöneticisinden bak işlemci, ram, hdd hangisi sistem kaynaklarını sömürüyor

k3kin

Asistan
Reaksiyon puanı
3
son çare olarak bilgisyarı temizledim ve pc hayata döndü. çok ilginç tabi birde güvenli kipte combofix yaptım ama asıl faydayı hangisi sağladı asla bilemeyeceğim :D