Hangi SSD daha iyi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
sandiskten uzak dur. Vaad ettiği performansı veremiyor. Samsung 840 Evo yada Corsair 120GB LS Serisi alabilirsin

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
cruzer edge'ini kullandım sandisk ssd almamalı diye düşünmeye başlamıştım doğru tahmin etmişim...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

birde usb bellek alışımı görün...

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Yorumlarınız üzerine samsung 840 evoyu araştırmaya başladım.

Başka önerisi olan varsa lütfen yazsın.

突厥汗國

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,275
Sandisk Uzak Dur. Kendı Kullandım Sorunsuz Olan Burdan Bakabılırsın..

SpyChef

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende sandisk'ten uzak dur derim. Dediğin gibi samsung 840 evo iyi ona baın

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar samsungu da ben onermiyorum :) hiç iyi değil ssd konusunda kullandım..

son olarak kingston alınca rahatladım. şuan kingston kullanıyorum 120gb. çok memnunum

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
şayet sandiskte karar kıldıysanız mutlaka"extreme"serisi derim..ben sandisk kullanıyorum..2 adet ultra 128g26 birtanede 120 extreme..
masaüstüne takılı;sandısk extreme 120 lik w7 de..diğerleri w8.1 ve w10..hızlılar ve memnunum..yanlarına birer hdd takılı..
ssdyi nereye takarsanız takın"MUTLAKA YÖNERGELERE UYUN"üretici ne diyorsa onu uygulayın "şehir efsaneleri"ne kulak asmayın..
sandisk ultranın kutusunda şöyle bir uyarı var örneğin:bu diskin bir bölümü veri depolamaya uygun deyildir..açılımı;diski bölümlemeyin..kolay gelsin.

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Sandiskten uzak dur.
Ocz'den uzak dur.
Corsair ise alınabilir.
En kralı Team ssd'dir. Bütün diğer ssd markalarına parçalarını yollayan team firmasıdır. Ayrıca fiyat performans açısından en iyi alabileceğin üründür. Pişman olmazsın emin ol hemen hemen bütün ssdleri denedim team ve corsair üstüne tanımam.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
şayet sandiskte karar kıldıysanız mutlaka"extreme"serisi derim..ben sandisk kullanıyorum..2 adet ultra 128g26 birtanede 120 extreme..
masaüstüne takılı;sandısk extreme 120 lik w7 de..diğerleri w8.1 ve w10..hızlılar ve memnunum..yanlarına birer hdd takılı..
ssdyi nereye takarsanız takın"MUTLAKA YÖNERGELERE UYUN"üretici ne diyorsa onu uygulayın "şehir efsaneleri"ne kulak asmayın..
sandisk ultranın kutusunda şöyle bir uyarı var örneğin:bu diskin bir bölümü veri depolamaya uygun deyildir..açılımı;diski bölümlemeyin..kolay gelsin.
usb belleklerde bölümlemeye gelmiyor en iyisi tek parça kullanmak.

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Samsung Evo 840 tavsiyemdir, kendim kullanmaktayım, performansı harika. Yalnız bir tavsiyem olacak sizlere, bu tür ürünleri TR' den almayın! Ben amazon.com' dan 840 Evo 250 GB' lık SSD' yi herşey dahil toplamda $68' a satın aldım ki fiyat toplamda bana 150 TL' ye bile gelmedi. Aldığım ürünün TR fiyatı 400 TL civarı. Ve unutmadan ekleyeyim, ürünün 3 yıl uluslararası garantisi mevcut!

Saygılar.

Edt: Hatta şu ürünü şiddetle tavsiye ederim. Sık sık indirime girmekte. İlk alışverişinizde amazon.com kargo ücretini silebiliyor (-ki siliyor), ayrıca $95 altı ürünlerde vergi ödemiyorsunuz. Eğer ürünün fiyatı $95 üzerinde ise amazon vergi bedeline göre size iade işlemi de gerçekleştirebiliyor. 2 gün önce bu ürünü alıyorduk (-bi arkadaş istemişti), o süre zarfında fiyatı $109 civarındaydı. Gerisini siz düşünün artık ;)

Rüstembey

Doçent
Reaksiyon puanı
1
usb belleklerde bölümlemeye gelmiyor en iyisi tek parça kullanmak.
isabetli ve bilinçli cevaplarınızdan sizi biliyorum..ssdler piyasaya yeni çıktı sayılır.aslı çok yıllar öncesine kadar gider..çok karmaşık ve değişik yapıya sahipler...kalıtesini belirleyici etmenlerden en önemlisi kullandığı kontrölcüdür(ev kullanıcıların kullandığı ssdlerden bahsediyorum)..birde sığa yükseldikçe tabii performans artar..ha tavsiyeye sıra gelende o iş beni aşar..herkes kullandığını metheder veya çalıştığı yerin sattığını.....

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Anakartın sata 1 olduğunu öğrenince ssd almaktan vazgeçtim.

Herkese yorumları için teşekkür ederim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
isabetli ve bilinçli cevaplarınızdan sizi biliyorum..ssdler piyasaya yeni çıktı sayılır.aslı çok yıllar öncesine kadar gider..çok karmaşık ve değişik yapıya sahipler...kalıtesini belirleyici etmenlerden en önemlisi kullandığı kontrölcüdür(ev kullanıcıların kullandığı ssdlerden bahsediyorum)..birde sığa yükseldikçe tabii performans artar..ha tavsiyeye sıra gelende o iş beni aşar..herkes kullandığını metheder veya çalıştığı yerin sattığını.....
ssd değil ama sandisk usbler:
EkrenGoruntusu-84.png
EkrenGoruntusu-82.png

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
samsung 840 evo kullanıyorum memnunum tavsiye ederim

Reaksiyon puanı
2
Lenovo X250 ve X201 üzerinde Sundisk , Kingston HyperX , Samsung evo 750 ve Samsung evo 850 ile Samsung Pro 850 kullanarak test yaptım . Fiyat / Performans söz konusu olduğunda Samsung evo 750 , Fiyat önemli değil ise Pro 850 Açık ara önde . 750 ile 850 Arasındaki hız farkı teknolojik yapılarından yazılımdan kaynaklanmakta . Notebook kullanıcıları için notebookların sata 2 kullandıkları gö önüne alındığında Fiyat performans kullanarak Samsung evo 750 nin en verimli çözüm olduğunu söyleyebilirim .
Sundisk dahil diğer tüm diskler Açık ara geride kalıyorlar .