Osmanlıca klavyeler hazırlandı

sadomax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu dönem ileride "gericilik nedir? nasıl yapılır?" diye ders kitaplarına girer. Bunların yaptığına "arapperest kişilik bozukluğu" deniyor. Eğer eski türkçe (osmanlıca denilen şey) öğrenilecekse bu zaten hep vardı. İsteyen zaten o dalda okuyor ama ana okuluna kadar arapçayı dayatırsan orada işler değişir.
arapça öğretilmeyecek kardeşim . millet yine kuran okuyamayacak . gönlünü ferah tutabılırsın . yanı korkma kucuk yastan millet allah kelamını falan ogrenmeyecek rahat ol kasma kendını.
Bak şöyle düşün biz latin harflerine gectik ya ingilizce mı ogrenmıs olduk ? hayır dimi . inglizce metın onumuze koysalar okuyup anlayamıyoruz dımı ? Bak aynı harflerı kullanıyoruz ama ingilizcenın i sinden bile anlamıyoruz :)
bunuda oyle dusun . o harflerı ogrendıgımızde arapca konusamıcaz . o harflerın seslerıyle turkce konusucaz . durum bu
rahat ol yani :)

ayrıca tekrar soyluyorum . tarihinizden geneleklerınızden kulturunuzden korkmayın .
Bir yenilik olurda türkiyeye günah dıye sokulmazsa sonunuza kadar arkanızda olacagım . gırtlagım patlayana kadar sızı destekleyecegım . ama 600 yılı gecık tarıhınızı anlatan alfabenin size ogretılmek ıstenmesınden korkmayın kötü birsey olmayacak arkadaslar

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Nefret'in şahi sarkisinda söyle bir söz geciyordu: "Torunları ise batıya hayran olmuş"

Simdiki neslin durumunu anlatmis adamlar. Bati hayranliginiz bitmedigi sürece daha cok kiciniza tekme yersiniz.

Tarihte bircok örnegi var bunun.

Ne siz, ne de sizin gibiler bizlere osmanliyi unutturamaz. Allah onlardan razi olsun.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Avrupa'daki yasitlarimiz 2-3 dil ögreniyorken biz ingilizceyi 2. dil yapamiyoruz diyen vatandas: Avrupa'da bu 2-3 dil arasinda Türkce var mi? Hangi bati ülkesi sizin ingilizceye beslediginiz sevgiyi Türkceye besliyor?

sadomax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dil öğrenme meselesine de kısaca bir yorum yapayım .
Biz türk milleti olarak 2-3 dil öğrenecek bir millet degılız malesef.
En kolay alfabeyı getir onu dahi zor oğrenir . Onu ogrenecekte 2. dile gececekte onuda ogrenecek vs. zor işler .

Ben japonca dahil hiçbir dilde dili kelimeleri ve çizgileri asla suclamam.
Sen uzaya cıkacaksan japoncaylada cıkarsın , latinceylede cıkarsın arapcaylada cıkarsın . hatta ileri gidiyorum sen kendini bilime gelısmeye adarsan hiyoreglif le kullanarak bile uzaya cıkarsın . o çalıskanlık sende varsa ikinci bir dili hatta 3. bir dılıde ogrenıp rakip ülkelerininde gerısınde kalmazsın onlarıda takıp edersın

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Nefret'in şahi sarkisinda söyle bir söz geciyordu: "Torunları ise batıya hayran olmuş"

Simdiki neslin durumunu anlatmis adamlar. Bati hayranliginiz bitmedigi sürece daha cok kiciniza tekme yersiniz.

Tarihte bircok örnegi var bunun.

Ne siz, ne de sizin gibiler bizlere osmanliyi unutturamaz. Allah onlardan razi olsun.

Avrupa'daki yasitlarimiz 2-3 dil ögreniyorken biz ingilizceyi 2. dil yapamiyoruz diyen vatandas: Avrupa'da bu 2-3 dil arasinda Türkce var mi? Hangi bati ülkesi sizin ingilizceye beslediginiz sevgiyi Türkceye besliyor?

avrupada ya da dünya milletlerinin Türkçeyi öğrenmek için bir sebebi var mı anlat bakalım?
bir de yazdığım cümlenin neresinden ingilizceye sevgi beslediğim anlamını çıkarttın onu da bir söyle de kendimi gözden geçireyim!
haa bir de osmanlıyı unutturmayacağız demişsiniz. osmanlı kendisini nerde unutturmuş biliyormusunuz: Anadolu da ülkesini kurtarmaya çalışan vatanseverler varken İstanbul da İngilizce konuşan generallere ülkesinin anahtarlarını teslim ettiğinde ve yine ülkesini kurtarmaya çalışan vatanseverleri engellemeye çalıştıklarında!

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Tek Bir Sorum Olucak Daha Q Klavyeyi Kullanırken Zorlanalar Var F Zaten Ondan Beter Bu Osmanlıca Klavye Hepsindende Zor

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Türkçe konuşup Arap abecesiyle yazı yazmaya çalışmak kazmayla ağaç kesmeye çalışanın haline benzer.

Osmanlıca geri geldiğinde Kur'anı çok iyi anlayabileceğini sanan kişiler var ne yazık ki. Resmi dil Arapça dahi olsa o öyle olmuyor. Arapların haline bakmak yeterli.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Haber Osmanlıca klavye ürettiler .
Sohbetler 7 ok ampul vs.
Şu konudan sapmamayi öğrenin artık

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=217304]cagdasc[/MENTION]

Daha neyini kanitlama mi bekliyorsun anlamadim ki? ingilizce de ingilizce.. ögrenme diyen yok, ama kendi atalarinin dilinden de bu kadar korkma.

"avrupada ya da dünya milletlerinin Türkçeyi öğrenmek için bir sebebi var mı anlat bakalım?"

Neden yok sence? Arastir bakalim.

ingilizler isgal ettigi her ülkede ilk olarak okul acti ve halka ingilizce ögretti. Kendi kültürlerini yaymak icin cok cabaladi.

Ingilizce bosuna dünya dili olmadi. Ac su GÖZLERINI ve gercekleri görmeye basla.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Osmanlıca diye bir dilin aslında olmadığını, babaları dedeleri dedikleri kişilerin aslında bunu konuşmadığını falan bilse insanlar..
Bilseler de bir şey değişmez sanırım ya, neyse.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Türkçe'nin dünya dili olabilmesi için Türk Devletlerinin bilimde, teknolojide, sanatta çok ilerlemiş olması şart.
Sanayi devrimini İngiltere yaptı, bilgi çağı devrimini ABD yaptı. Biz ne yaptık?
Türklerin dünyayı etkileme dönemi sanayi devrimi ile bitti. Şimdi Türkçe'yi dünyanın tanımasını beklemek mantıklı mı?
İngilizce'yi öyle ya da böyle -mükemmel olmasa da- işini görecek kadar öğreneceksin. Mecbursun çünkü. Yok reddediyorsan bir çok şeyden feragat etmen gerekli.

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Osmanlıca Zorunlu Değil Seçmeli Olarak Öğretilebilir.Bu Tartışmalar Gereksiz Ülkenin Bu Kadar Sorun Varken Osmanlıca İşsizlik Sorununu Çözmüyor Değilmi.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
İnglizce ile Osmanlıca'yı kıyaslayan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum sakıncası yoksa.

İngilizce öğrenmek ile Osmanlıca öğrenmek arasında nasıl bir bağlantı kuruyorsunuz, söyleyebilir misiniz?
"Bir lisan bir insan" diyerek bakıyorsanız peki, gerçi o lafın arkasındaki anlama ters biraz ama, kabul ediyorum.
Başka ne sebep vardır Osmanlıca öğretilmesini İngilizce öğretilmesi ile kıyaslamak için? Hani, "dil dildir, ecnebininkini öğreniyoruz da bunun neden öğrenmiyoruz?" mu diyorsunuz? Gerçekten merak ediyorum.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
İngilizce'yi öyle ya da böyle -mükemmel olmasa da- işini görecek kadar öğreneceksin. Mecbursun çünkü. Yok reddediyorsan bir çok şeyden feragat etmen gerekli.

Yahu hocam biz ögrenmeyin demiyoruz ki :)

Dil ögrenmekten kimseye zarar gelmez. Buradakilerin bir cogu olaya "bize kuran ögretecekler" gözüyle bakiyor. Yok araplar yok bilmem ne..

Soruyorum size; Türkiyede (ben de dahil) kendi dilini kac kisi kusursuz konusabiliyor veya yazabiliyor?

zonahe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hocam bana bu videoyu izletme fırsatı sunduğun için sana teşekkürler ederim...

cagdasc

Asistan
Reaksiyon puanı
14
@cagdasc

Daha neyini kanitlama mi bekliyorsun anlamadim ki? ingilizce de ingilizce.. ögrenme diyen yok, ama kendi atalarinin dilinden de bu kadar korkma.

"avrupada ya da dünya milletlerinin Türkçeyi öğrenmek için bir sebebi var mı anlat bakalım?"

Neden yok sence? Arastir bakalim.

ingilizler isgal ettigi her ülkede ilk olarak okul acti ve halka ingilizce ögretti. Kendi kültürlerini yaymak icin cok cabaladi.

Ingilizce bosuna dünya dili olmadi. Ac su GÖZLERINI ve gercekleri görmeye basla.

bu sefer de atalarımın dilinden korktuğumu yazmışsın:D
merak etme edox ben işim gereği osmanlıca altlıklarla çalışmam gerektiğinde öğrenmem gerektiği kadar osmanlıca da öğrendim. haa unuttum gitti şu anda.
okulda zorunlu olarak bu ders verildiğinde de unutulup gidecek.
benim ilk yazdığım mesajımda anlatmak istediğim şey sadece dedesinin mezar taşı vb bahanelerle osmanlıca diretmesinin mantıksız olduğuydu.
amaç ecdadımızın diliyse bizim ecdadımız orta asyaya uzanır. dilimiz ve kültürümüz araplara dayanmaz.
bana göre amaç atalarının dillerini kültürlerini öğrenmek falan değil arap düşkünü yöneticilerinin tatminlerini sağlamak. sadece bunu anlatmak istedim. ne ingilizce sevdalısıyım ne de atalarımın dillerinden korkuyorum.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
@edox
Ne yazık ki birçok insan bazı kışkırtıcıların peşine düşmüş, bir kısmı Osmanlıyı düşman bilmiş, bir kısmı da cumhuriyeti. İkisinin de tarafı değilim açıkçası.

Şu Osmanlıca dersi de bir yem olarak atıldı başka bir şey değil. Millî Eğitim Şurası denilen şey ve alınan kararların bir geçerliliği yok. Daha öncelerden öğretmenlerin ders ücretlerinin baya çok arttırılması vb. kararlar da alındı ama kesinlikle uygulamaya geçmedi.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=217304]cagdasc[/MENTION]

Ben de diyorum ki her olayi araplara, dine baglamaniza gerek yok. Isteyen ögrenir, isteyen ögrenmez.

WarriorEagle

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Herşeyin aşırısı zarar..! Dozunu Kaçırmayın Sakın ..! Eskilerden Sağcı Solcu Olayları Vardı Onlara Benzettiniz Olayları Osmanlıcayı Öğrenmek İsteyeni Dinci Öğrenmek İstemeyeni Ateist Belirlediniz.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Şu da var ki Osmanlının son yüzyıllarındaki aydın kesimi Türkçeyi Türkçelikten çıkarmış Arapça ve Farsça kelimelerle mahvetmiştir. Aynı şimdiki aydınların İngilizce, Fransızca vs. dillerdeki sözcükleri kullanarak bilginliğini arttırdığını sanması gibi. Türkçe karşılığı olmayan sözcüklerin kullanımını anlarım da karşılığı olanların kullanılması bu dile bir ihanettir.

sadomax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu da var ki Osmanlının son yüzyıllarındaki aydın kesimi Türkçeyi Türkçelikten çıkarmış Arapça ve Farsça kelimelerle mahvetmiştir. Aynı şimdiki aydınların İngilizce, Fransızca vs. dillerdeki sözcükleri kullanarak bilginliğini arttırdığını sanması gibi. Türkçe karşılığı olmayan sözcüklerin kullanımını anlarım da karşılığı olanların kullanılması bu dile bir ihanettir.

kesinlikle katılıyorum . Aydın kesimler tarihimiz boyunca dönemin yaygın diline oyle bir sarılmıslarki tapmıslar o dillere resmen .
O yabancı dili bir üstünluk sevıyesı gormusler . o dilin kelımelerini kullanan kişilerde aydınlar oldugu için bu kelimelerın kullanımı iyi birseydır diye görüldü .
Şimdide en küçük en basit kelimelerde bile ingilizce kullanıp bilgiliyim havası verilmeye calısılıyor.
Mühendis yetişiyor tasarım kelimesini ağzına bile almıyor . illada dizayn diyecek .
Gazeteciyle roportaj yapıyorlar iyimser diyeceğine optimist diyor . Bizde sanıyoruz ooo bu adam baya bilgili .
cidden çok vahim bir durumdayız . Eskiyi elestiriyoruz ama şimdiki halimiz ağlanacak derecede

Aynı şey osmanlı donemındede baska diller için yapıldı ve dil son donemlerde yabancı dıllerın etkısınde agır bir dil oldu

ilerdede şu an kullandıgımız dil için .
"eskiden gelen arap fars kokenlı kelimelerin yanında birde modern donemdede yogun sekılde almanca fransızca ve ingilizce kelimeler dolmuş dillerine tamamen uyduruk bir dil olmus" diyecekler sanırım.

akrepzeus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PYqVZ8.jpg
]

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Guluyorum :)

Sizin bu ek dersten niye korktugunuzu anlamiyorum .
Bir nefret var engellenemeyen amacsiz pis bir nefret .

İnsan bilmedigi seyin dusmani olurmus .

Ek ders ? Zorunlu olarak dayatılan derslerde dünya birincisiyiz. Bunu zorunlu yapmaktaki amaç nedir ? İsteyen gitse isteyen gitmese ne olacak. Din dersini zorunlu yap ama sadece müslümanlık öğret, Osmanlıca'yı zorla öğreneceksiniz de. Bana burda ecdad muamelesi yapmayın bunun tercümanı var çevirisi var. Adam ilgili gitmiş okumuş öğrenmiş ben niye öğrenmek zorundayım ?

Din dersi ile Osmanlıca'yı zorunlu yapacağına koy bir tane programlama dersi. Küçüklükten programlama öğret milletin zekası gelişsin. Koy rubik küp dersi, hızlı ve etkin düşünmeyi öğrensinler. Felsefe koy, liselerde bile kaldırdılar proje dersi falan koydular. Millet neler yapıyor bizim düştüğümüz şu duruma bak ya..

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ek ders ? Zorunlu olarak dayatılan derslerde dünya birincisiyiz. Bunu zorunlu yapmaktaki amaç nedir ? İsteyen gitse isteyen gitmese ne olacak. Din dersini zorunlu yap ama sadece müslümanlık öğret, Osmanlıca'yı zorla öğreneceksiniz de. Bana burda ecdad muamelesi yapmayın bunun tercümanı var çevirisi var. Adam ilgili gitmiş okumuş öğrenmiş ben niye öğrenmek zorundayım ?

Din dersi ile Osmanlıca'yı zorunlu yapacağına koy bir tane programlama dersi. Küçüklükten programlama öğret milletin zekası gelişsin. Koy rubik küp dersi, hızlı ve etkin düşünmeyi öğrensinler. Felsefe koy, liselerde bile kaldırdılar proje dersi falan koydular. Millet neler yapıyor bizim düştüğümüz şu duruma bak ya..

Haşa kafir mi olsunlar çocuklar sorgulaya sorgulaya... :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Osmanlı niye yıkıldı bilen var mı?
"Muhteşem" Süleyman döneminde medreselerde aklî ve müspet bilimler programlardan çıkarılmış, yalnızca dinî, hukukî bilimlere yöneltilmiştir. Avrupa aydınlanırken biz karanlığa gömülmüşüz.

:D

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13

Aynen öyle, sorgulanmaz :) Hangi bakandı hatırlamıyorum ama bir bakanımız; bilgisayar bu işini yapacak kadar bil yeter der, dinayet işlerimizin yıllık bütçesi 5 buçuk milyarken ve bu ülkede böyle insanlar(!) varken ileriye falan gidemeyiz biz. Bu kadar güzel bir ülkenin geldiği konum beni çok üzüyor dyecek söz bulamıyorum vallahi.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Aynen öyle, sorgulanmaz :) Hangi bakandı hatırlamıyorum ama bir bakanımız; bilgisayar bu işini yapacak kadar bil yeter der, dinayet işlerimizin yıllık bütçesi 5 buçuk milyarken ve bu ülkede böyle insanlar(!) varken ileriye falan gidemeyiz biz. Bu kadar güzel bir ülkenin geldiği konum beni çok üzüyor dyecek söz bulamıyorum vallahi.
O bakan yanlış hatırlamıyorsam Binali Yıldırım idi.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
F klavye rezillik değildir [MENTION=417926]pinterest[/MENTION]. F klavye bizim milletçe bulduğumuz, Almanya'nın, ABD'nin yapamadığı birşeyi becerdiğimiz tek şeydir.

Bunu Q klavye 10 parmak yazabilen ve yazan biri söylüyor, ilk başta F klavye öğrenmediğim için pişmanım. :-(