Xperia z şarj olma sorunu

kerim.duzyurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xperia z cihazım 1,5 ay öncesine kadar %100 şarjı max 1,5 saatte doluyodu şuanda 3,5 saat felan sürüyo şarj cihazımı komple degiştirdim orj kutusundan cıkan şarj makinesinden aldım kablosuyla birlikte düzelir umuduyla ama şarj cihazını değiştirmemde bir işe yaramadı. Aynı sorunu yaşayan ve çözen ark varsa yardımlarını bekliyorum

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Ayarlar güç yönetimi pil kullanımından çalışan uygulamaları durdurup şarj edin düzelmezse batarya çökmüş

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
*#*#7378423#*#* tuşlayın.

Service tests'e girin. Aşağıda Battery Health Test yazana basın. Good, no need to replace it yazıyorsa cihazınızın pilinde sıkıntı bulunmamaktadır.

kerim.duzyurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Service tests'e girin. Aşağıda Battery Health Test yazana basın. Good, no need to replace it yazıyorsa cihazınızın pilinde sıkıntı bulunmamaktadır.
Dediğini yaptım
3ccd30228c86701a3ee935587fce0aae.jpg
bu ekran cıktı telefonu 6 aydır formatlamıyorum onla alakalı olabilirmi

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Cihazın pilinde bir sorun yok gibi görünüyor. Cihazı 6 aydır sıfırlamamak ile alakalı olacağını düşünmüyorum ama belkide yüklediğiniz bir uygulama sıkıntı çıkarıyor olabilir, isterseniz deneyin sıfırlamayı cihazı. Onun dışında Xperia Z'ye yeni bir güncelleme yaptıktan sonra böyle bir şey ile karşılaştıysanız cihazınızı Sony Companion'dan onarmayı deneyin. Bunlar sonuç vermezse teknik servise verin.

kerim.duzyurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cihazın pilinde bir sorun yok gibi görünüyor. Cihazı 6 aydır sıfırlamamak ile alakalı olacağını düşünmüyorum ama belkide yüklediğiniz bir uygulama sıkıntı çıkarıyor olabilir, isterseniz deneyin sıfırlamayı cihazı. Onun dışında Xperia Z'ye yeni bir güncelleme yaptıktan sonra böyle bir şey ile karşılaştıysanız cihazınızı Sony Companion'dan onarmayı deneyin. Bunlar sonuç vermezse teknik servise verin.
Tamam denicem sonucu yazarım teşekkürler

S

SDN Okuru

SDN Okuru
experia z kullanıyorum.cihazım çok yavaş şarj olmaya başladı orjinal şarj aletinde sorun olduğunu düşündüm çünkü ara ara kesintiler oluyor güçlü yanan kırmızı ışığı zayıflıyor şarj almıyordu,internetten orjinal olduğunu düşündüğüm ep880 şarj aleti aldım ama yine düzelmedi,önceden 1.5 2 saatte full dolarken şimdi 5 6 saatte doluyor ve çok çabuk şarjı bitiyor.8 dk internette dolaşmamla yüzde 10 düşüyor.service testte battery health menüsü yok bende,pili çökmüş olabilir mi telefonun

P

PDF okuyucusu

SDN Okuru
Benim Sony xperia z3 ' um var sarj dayken aniden sarj kablosunu ucu yuvadan çıktı ondan sonra bir daha açılmadı aradan 5 6 saat geçtikten sonra yarım saat şarja taktım açıldı ama sarj %1 di akşamdan sabaha kadar durdu yinede %5 e çıktı gene taktım bir kaç saat % 3 e düştü (sorun sarj aleti nde değil evdeki 6 tane sarj aletini de denedim olmadı) yardimci olurmusunuz ??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
xperia z cihazimin sarji bitti kapandi ve sarja taktigimda sarj olmadi sarj soketi degistirildi o zamanda ugraslarima ragmen sedece bi kez sarj oldu telefonu actim fabrika ayarlarini sifirladim. telefon sifirlanirken sarj %22yken birden 0'a dustu ve simdi yine sarj olmuyor ve acilmiyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba kardeşim bende seninki gibi xperia telefon var z1 modeli telefon %0 dan %100 yaklaşık 2 saat veya 2 buçuk saat sürüyo ama hemen bitmiyo full şarjda 1.5 gün götürüyo yani anlayacağın normalmi 2 saate şarj olması:blink:

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
merhaba kardeşim bende seninki gibi xperia telefon var z1 modeli telefon %0 dan %100 yaklaşık 2 saat veya 2 buçuk saat sürüyo ama hemen bitmiyo full şarjda 1.5 gün götürüyo yani anlayacağın normalmi 2 saate şarj olması:blink:

Sony'nin sana verdiği şarj aleti bir saatte 1,5 mA dolduruyor. Telefonun 3000 Milliamper olduğuna göre 2 saatte doldurması gayet normal.

_MooNLighTT_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende de z1 var son 2-3 gündür şarj sorunu yaşıyorum, sanırım şarj miktarını düzgün göstermiyor, neden oldu bilmiyorum, telefonun şarjı %38 deyken oyun açtım 5dk geçmeden uyarı bile vermeden tak kapandı telefon, tekrar açayım dedim telefonu açıldı (eskiden açılmazdı şarj ını sonuna kadar bitirmeden kapanmıyodu zaten), ama %1 gösteriyo, eve geldim şarja taktım 2 saat şarjda durdu %10 oldu görünüyor, telefonu kapatıp açayım sapıttı bu düzgün göstermiyo heralde dedim tekrar açıldığında %92 gösterdi, neyse %100 olunca çıkardım %70 e kadar normaldi, %70 den sonra chrome da gezinirken 2dk geçmedi tel kapandı, tekrar açtım %1 gösteriyor, şarja taktım 1,5-2 saat durdu %8 dolmuş, yine kapattım açtım %84 dedi, sorun bataryada mı yoksa sistem kafayı mı yedi bilmiyorum, burda denildiği gibi Battery Health Test kısmına girdim Good, no need to replace it yazıyor, sorun büyük ihtimal sistemsel ama çok sinir bozucu %70 den %0 a düşmesi ne demek ya

S

sony z anakart

SDN Okuru
sony z anakart satıyorum lazım olan varsa yazsın isteyen telefonu komple alabilir sadece ekran bozuk

harun usta - kayseri

S

serhendi

SDN Okuru
Selam arkadaşlar benim problemim şöyle xperia z kullanıyorum. Telefonum orjinal şarj cihazıyla şarj olmuyor. Aynı orjinal şarj cihazının kablosunu kullanmak kaydıyla araçta deniyorum şarj oluyor. Çeşitli şarj cihazları hatta xperia z3 şarj cihazınıda denedim ondada şarj olmadı. Sadece araçta şarj edebiliyorum . Sorunu ne olabilir.?

H

Huhaa

SDN Okuru

ben numarayı yazdım batery yazmıyor yardımcı olurmusunuz

T

TUGAY AKTAS

SDN Okuru
Z3 Compact cihazım var telefonu şarj ediyorum fakat %50 de takılı kaldı hiç bir şekilde değişmiyor çözüm nedir acaba

O

Omer1221

SDN Okuru
Z3 kullanıyorum sardı bitti birdaha şarj olmadı .kırmızı ışık yanıyor ama şarj olmuyor.

mmali1907fb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony Xperia Z5 kullanıyorum şarjı eskiden hızlı dolarken şuanda çok yavaş dolmakta.Önerilerinizi bekliyorum sorun nerededir ne yapmalıyım şimdiden teşekkürler