Ram de problem mi var anlamadım yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4kh4nn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

4kh4nn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar . pc de xp kurulu . amd işlemci ati hd3500 1gb ekran kartı var . 1 gb kingston 667 mhz ram var.
yine aynı ramden 1 gb daha eklemek istedim. ( çalışan bi pc den çıkan ram yani o da ) slota yerleştirdim . pc açılıyor gayet güzel . sistemde falan ram gözüküyor toplamda 2 ram şeklinde .
ama biraz kullanımdan sonra mavi ekran hatası veriyor . mavi ekran hatası olmadıgında da bazı programlar ( itunes vb ) uygulamalarda hata falan oluyo..
ama ram i söktüğümde normal çalışıyo pc .

ram de mi problem var pc de mi problem var anlamadım. rami takıp format falan mı atsam . neden böyle oluyo anlamadım yardımlarınızı bekliyorum .

yorum yapanlara şimdiden teşekküler.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
taktıgın ram arızalı belliki çıkart onu
veya. o rami diğer ramin slotuna tak belki slot arızalıdır

4kh4nn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
slotta bişi oldugunu sanmıyorum . çalışan rami slottan denedim slot çalışıyo .
ama ramin sistemde falan görünmesi çalışıyo olduğuna işaret olamaz mı

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
slotta bişi oldugunu sanmıyorum . çalışan rami slottan denedim slot çalışıyo .
ama ramin sistemde falan görünmesi çalışıyo olduğuna işaret olamaz mı

Hatalı okunamayan blok vardır. Ram bloklarındaki hafızaya bilgi dolarken hatalı bölüme dolduğu an mavi ekran verir çünkü yarım bilgi geldiği an windows kendini kapatır yeniden başlatır memtest86 ile taratman gerekiyor

4kh4nn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hatalı okunamayan blok vardır. Ram bloklarındaki hafızaya bilgi dolarken hatalı bölüme dolduğu an mavi ekran verir çünkü yarım bilgi geldiği an windows kendini kapatır yeniden başlatır memtest86 ile taratman gerekiyor
şuan anlattığım pc yi kullanmıyorum başka pc deyim . memtest86 ile nasıl taratıcam o program karışık geldi bana . ve taratmam sonucunda ne öğrenebilirim

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
şuan anlattığım pc yi kullanmıyorum başka pc deyim . memtest86 ile nasıl taratıcam o program karışık geldi bana . ve taratmam sonucunda ne öğrenebilirim

Evet karışık ama taratma sonucunu fotoğraf çek gönder bakarız ama başka yapabilecek bişey yok
tuzki-bunny-emoticon-026.gif

4kh4nn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en kısa zamanda taramayı çekip fotoğrafını atıcam teşekkürler.

4kh4nn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam pc ye geçtim . rami takmaya çalıştım tek şekilde ama pc açılmadı . testi yapamadım .

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
hocam pc ye geçtim . rami takmaya çalıştım tek şekilde ama pc açılmadı . testi yapamadım .
Pc ye rami taktığında fanlar çalışıyomuydu yoksa hiçmi açılmadı

Fanlar çalıştığı halde görüntü gelmiyorsa ram bozuk demek.

4kh4nn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pc ye rami taktığında fanlar çalışıyomuydu yoksa hiçmi açılmadı

Fanlar çalıştığı halde görüntü gelmiyorsa ram bozuk demek.
fanlar çaılışıyodu . açılırken tek bip şeklinde öterken . sürekli ötüyodu.

4kh4nn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam ram başka pc de çalışıyodu ama . neden böyle bi durum oldu ki .
anakartım asus m2a-vm bu arada .
slotlarını mı ayarlayamadım acaba . 4 ram slotu var 2tanesi siyah renkli 2 tanesi sarı renkli. hangilerine takmalıyım sizce

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
hocam ram başka pc de çalışıyodu ama . neden böyle bi durum oldu ki .
anakartım asus m2a-vm bu arada .
slotlarını mı ayarlayamadım acaba . 4 ram slotu var 2tanesi siyah renkli 2 tanesi sarı renkli. hangilerine takmalıyım sizce
Anakartın kitapçığı varsa ona göre kombinasyonlar vardır bi kitapçığı bul bak bence

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bir rami siyah 1. Ye diyer rami sarı 1. Ye tak bu dual channel yapar bide kullanmadığın ramı tüm slotlarda dene belki slotlardan biri bozuktur.

4kh4nn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir rami siyah 1. Ye diyer rami sarı 1. Ye tak bu dual channel yapar bide kullanmadığın ramı tüm slotlarda dene belki slotlardan biri bozuktur.
hocam denedim . ama ikisini sarıya taktım cpu-z de baktım dual gözüküyo .
ama windows sapıtmaya başladı gibime geldi. chrome hata verdi sayfa yüklerken . sildim tekrarda yükleyemiyorum . ramden kaynaklı sorunmudur acaba bu
format düzeltir mi soruunu

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
hocam denedim . ama ikisini sarıya taktım cpu-z de baktım dual gözüküyo .
ama windows sapıtmaya başladı gibime geldi. chrome hata verdi sayfa yüklerken . sildim tekrarda yükleyemiyorum . ramden kaynaklı sorunmudur acaba bu
format düzeltir mi soruunu
Cpu %100 mü yiyo bak görev yöneticisinden

Schliz3r

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Normalde başka bir donanım eklesen bi format at derim. Fakat Ram de böyle bir şeye gerek yok. Yapabileceğim 3 şey var. Aynı renk slotlara takmak. Yan-yana takıp denemek. Yine olmadı ikinci ram e veda etmek.

Eğer sadece takmaya çalıştığın ram le hiç açılmıyorsa bilg. ve uzun "bip" sesi çıkıyorsa. Ram bozuktur zaten.

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Normalde başka bir donanım eklesen bi format at derim. Fakat Ram de böyle bir şeye gerek yok. Yapabileceğim 3 şey var. Aynı renk slotlara takmak. Yan-yana takıp denemek. Yine olmadı ikinci ram e veda etmek.

Eğer sadece takmaya çalıştığın ram le hiç açılmıyorsa bilg. ve uzun "bip" sesi çıkıyorsa. Ram bozuktur zaten.
Aynen katılıyorum.Ama CPU%100 yiyorsa format cd si ile bellek tanılaman lazım

4kh4nn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

normal tek ram ile de çalışıyo . şuan aynı renklere takılı pc gayet güzel açılıyo sorunsuz.

ama pc de yüklü olan programlardan bazıları saçma hatalar veriyo . chrome yükleyemiyorum mesela mozilla da olmadı . LOL vardı onu güncellemiyo hata veriyo . bunlar neyden kaynaklı olabilir .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Cpu %100 mü yiyo bak görev yöneticisinden

%3-%5 falan gözüküyo

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
normal tek ram ile de çalışıyo . şuan aynı renklere takılı pc gayet güzel açılıyo sorunsuz.

ama pc de yüklü olan programlardan bazıları saçma hatalar veriyo . chrome yükleyemiyorum mesela mozilla da olmadı . LOL vardı onu güncellemiyo hata veriyo . bunlar neyden kaynaklı olabilir .

- - - Mesaj Güncellendi - - -

%3-%5 falan gözüküyo
Memtest ile ramlerini kontrol et