Ekran Kartı Anakartımla Uyumlu mu?

Heartles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Peki tüm oyunları yüksek çözünürlükte açar mı? Kaç yıl idare eder? Başka bir forumda o kart darboğaz yapmaz demişti?

Darboğaz yapar. Piyasadaki tüm oyunları ultra oynayabilirsin ama işlemcin ekran kartını besleyemez

Ayrıca o ekran kartını almanı önermem 400 liraya daha güzel kartlar var onları almalısın

Heartles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Darboğaz yapar. Piyasadaki tüm oyunları ultra oynayabilirsin ama işlemcin ekran kartını besleyemez

Ayrıca o ekran kartını almanı önermem 400 liraya daha güzel kartlar var onları almalısın
Hocam peki en fazla 450TL lik öneride bulunurmusunuz?

Heartles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
ATI almak zorunda değilsin ki iyi bir ZOTAC alabilirsin

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
450 Tl lik ati ekran kartı önerilerinizi bekliyorum :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Darboğaz yapmaz dimi? bide kaç yıl idare eder her oyunu yüksek çözünürlükte açarmı?

Yapar. Overclock yapıp suyunu çıkarsanızda darboğaz yapar. Kart günümüz oyunlarının hepsini FULL HD çözünürlükte high ayalarda oynatır. (Bazılarını ise AA kapalı şekil de oynatır) ama o işlemci bu kartı besleyemediği için tam anlamıyla performans alamazsınız.

Heartles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yapar. Overclokc yapıp suyunu çıkarsanızda darboğaz yapar. Kart günümüz oyunlarının hepsini FULL HD çözünürlükte high ayalarda oynatır. (Bazılarını ise AA kapalı şekil de oynatır) ama o işlemci bu kartı besleyemediği için tam anlamıyla performans alamazsınız.
hocam sizin önerdiniz kartdamı yapıyor darboğaz ben ne takıcam bu pc ye :(

Heartles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
peki ne kadar performans verirki? HD7850 olanı başka forumdan arkadaş darboğaz yapmaz demişti genede emin olmak için burayada konu açtım. Sizin önerdiğiniz kartta oyun oynarken kasma yapıcaksa almanın bi anlamı yok :(

Kart oldukça iyi. Günümüz oyunlarını low-medium-high arası oynatır.

Heartles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kart oldukça iyi. Günümüz oyunlarını low-medium-high arası oynatır.
peki bu darbaoğaz oyun oynarken fark yaratırmı nasıl anlaşılıyor darboğaz? Oyunu kasmadan sorunsuz oynatırmı? İşlemciyi değiştirmem için LGA775 olması lazım ki internette öyle işlemci bulamadım

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
peki bu darbaoğaz oyun oynarken fark yaratırmı nasıl anlaşılıyor darboğaz? Oyunu kasmadan sorunsuz oynatırmı? İşlemciyi değiştirmem için LGA775 olması lazım ki internette öyle işlemci bulamadım

Darboğaz işlemcinin düşük ekran kartının ise yüksek olduğu durumlarda ortaya çıkar. Böyle bir sistem de işlemci performansı yüksek olan kartı besleyemediği için kartın yarı performansı alınır. Yani kartın performansı hiçbir zaman tam anlamıyla alınmaz. Oyun içerisinde yapılacak FPS ölçümleri ve ayarlar ile anlaşılır. Oyunlarda kasma ise şu şekil de olur. Oynayacağınız oyun 30 FPS'nin altına düşerse kasmalar meydana gelir. Oyun içerisinde her yerde aynı FPS yi almakta mümkün değil. Açık alanlar da veya daha fazla detay isteyen yerler de FPS oranı düşer. Anakartınız eski olduğu için ona uygun işlemcileri pisaya da bulmanız zor. Her oyunu kasmadan sorunsuz bir şekil de oynamazsınız.

Örneğin bu

http://forum.shiftdelete.net/popule...ssin's-creed-unity-sistem-gereksinimleri.html

Heartles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Darboğaz işlemcinin düşük ekran kartının ise yüksek olduğu durumlarda ortaya çıkar. Böyle bir sistem de işlemci performansı yüksek olan kartı besleyemediği için kartın yarı performansı alınır. Yani kartın performansı hiçbir zaman tam anlamıyla alınmaz. Oyun içerisinde yapılacak FPS ölçümleri ve ayarlar ile anlaşılır. Oyunlarda kasma ise şu şekil de olur. Oynayacağınız oyun 30 FPS'nin altına düşerse kasmalar meydana gelir. Oyun içerisinde her yerde aynı FPS yi almakta mümkün değil. Açık alanlar da veya daha fazla detay isteyen yerler de FPS oranı düşer. Anakartınız eski olduğu için ona uygun işlemcileri pisaya da bulmanız zor. Her oyunu kasmadan sorunsuz bir şekil de oynamazsınız.

Örneğin bu

http://forum.shiftdelete.net/popule...ssin's-creed-unity-sistem-gereksinimleri.html

Yani illaki kasma olucak diyosunuz :(

Heartles

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Böyle fazla sistem isteyen optimizasyonu iyi yapılmayan yeni nesil oyunlar da olur. Sizin ekran kartından önce işleciyi değiştirmeniz gerek.

en azından onboard dan daha iyi performans verir :D pes, fifa ,ve gta4, crysis 2-3 gibi oyunları kasmadan oynarmıyım acaba? dediğim gibi işlemci bulamadım. bide sizin önerdiğiniz 256 bit olanımı yoksa 128 biy olanımı hangisini alayım?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47

emperorkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
400 watt kaliteli bir PSU yeterli.

iyi akşamlar,

Ekran kartım HD7850
işlemci AMD FX 4100 quad-core
ram 8gb

yeni oyunlarda yani performans isteyen tüm oyunlarda, oyunun 2inci dakikasında mavi ekran hatası veriyor.
bilgisayar 4 gün açık kalsa sorun olmuyor ama ekran kartının gücünün gerektiği oyunlarda aynen dediğim gibi 2nci dakikada hiç sekmeden mavi ekranla karşılaşıyorum,
bu dediğiniz dar boğazdan olabilir mi ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
iyi akşamlar,

Ekran kartım HD7850
işlemci AMD FX 4100 quad-core
ram 8gb

yeni oyunlarda yani performans isteyen tüm oyunlarda, oyunun 2inci dakikasında mavi ekran hatası veriyor.
bilgisayar 4 gün açık kalsa sorun olmuyor ama ekran kartının gücünün gerektiği oyunlarda aynen dediğim gibi 2nci dakikada hiç sekmeden mavi ekranla karşılaşıyorum,
bu dediğiniz dar boğazdan olabilir mi ?

iyi akşamlar

Darboğaz olayını yukarıda anlattım. Darboğaz da bahsettiğiniz gibi bir hata olmaz ama donanımın aşırı derecede zorlandığı bir oyunda veya yüksek çözünürlüklük (4K) video da sistem mavi ekran hatası verip kendini resetler. Donanımsal bir sorun da olabilir. Onbard ile deneyin. Mavi ekran hatasında çıkan kodu yazarsanız daha iyi yardımcı olunur. Konuyu windows veya donanım sorunlarına açarsanız bilenler yardımcı olacaktır.

emperorkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
iyi akşamlar

Darboğaz olayını yukarıda anlattım. Darboğaz da bahsettiğiniz gibi bir hata olmaz ama donanımın aşırı derecede zorlandığı bir oyunda veya yüksek çözünürlüklük (4K) video da sistem mavi ekran hatası verip kendini resetler. Mavi ekran hatasında çıkan kodu yazarsanız daha iyi yardımcı olunur. Konuyu windows veya donanım sorunlarına açarsanız bilenler yardımcı olacaktır.

Aşağıdaki hatayı alıyorum beni yönlendirebilir misiniz o foruma acaba ?
NbdJ1O.png