Harici HDD açılmıyor. Çözümlere baktım ama sorun halen daha devam ediyor.

Black_Trouble

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

WD 1023 elements usb Harddiskim açılmıyor. Aygıt yöneticisinde görünüyor sürücü yükleniyor ama ne bilgisayarımda nede disk yönetiminde gözükmüyor. evde WİN8 pc de disk1 başlatılamadı yazıyor. yeniden başlat dediğimde "Erişim Engellendi" uyarısı alıyorum.

chkdsk e: /f
chkdsk r/ e:
komutlarını denedim ama olmadı. lütfen yardım edin.

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Daha konuyu görür görmez "KESİN WD dir" dedim.. Ve WD yine beni yanıltmadı

Black_Trouble kardeşim keşke yapabileceğimiz birşey olsa ama Deneyimlerime göre konu WD olunca yapacak birşey kalmıyor. Vakti zamanında bütün oyun, müzik ve film arşivimi barındıran 1 TB lık WD hard diskim için denemediğim yol kalmamıştı.. inşAllah senin problemin bir şekilde çözülebilen problemdir de çözüp dosyalarına ulaşırsın...

İlerki dönemler için alabileceğiniz en güzel önlem WD den uzak durup Samsung veya Toshiba'ya yönelmek olacaktır.

Black_Trouble

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Toshiba diskimde de aynı sorun oldu ve kurtaramadım. Yapmış olduğum programlar ve düğün fotoğraflarım içindeydi. film arşivim çok önemli değil. :(

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Hdd yi akınca dıt dıt diye sesler geliyorsa, içinden tıkır tıkır sesler geliyorsa, disk başatımadı yazıyorsa gecmiş olsun.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Son çare olarak bu şekilde söküp, bilgisayara dahili hard disk olarak bağlayabilir ve deneneyebilirsin.

[video=youtube;PwQu37T1a50]http://www.youtube.com/watch?v=PwQu37T1a50[/video]

altacbori

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] 'ya katılıyorum.
Bu aygıtların kutuları sonradan değiştirilebiliyor ve aniden bozulabiliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı sorun bendede oldu. arkadaşlar yardım lazım :crying:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende de şuan aynı sorun var, marka WD. :( Bilgisayarım'da sadece Yerel Disk H: yazıyor, sağ tıklanamıyor. Antivirüs taraması da yapılmıyor.

brsxbrs

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
eğer disk yönetiminde hdd'niz görünüyorsa,

Wr7pjN.png

4RaV5J.png

Arızalı olmayan her HDD için geçerlidir.

Saygılar.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
bu durumlarda hdd bir kaç kez yere vurark çalıştırdım yedeklerimi alıp çıktım sende bi dene. hafif darbelerle yere bur köşesini sonra bak bakalım çalısacakmı

bazen chkdsk işe yarar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Allah razı olsun paragon partition manager free ile hallettim sorunumu .
programı indirin ve kullanımı basit zaten formatlayın hdd yi oradan da aplly seçeneğine tıklayın ve bekleyin .

pascalmania

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güzel kardeşim dediğini harfiyen uyguladım yalnız hd'nin içine hala giremiyorum. neden acaba ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
tam format at sonra recuva programi ile silinen bilgileri geri getir ben bu sekilde cozdum ama 1 gunumu aldi islem cok uzun suruyor...

DeMoNiC

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer disk yönetiminde hdd'niz görünüyorsa,

Wr7pjN.png

4RaV5J.png

Arızalı olmayan her HDD için geçerlidir.

Saygılar.

dostum allah senden razı olsun :D aynen dediğini yaptım, programı indirdim ve chkdisk yaptım eski haline döndü :D 1 TB çok önemli verimi geri kazandım sayende çok teşekkür ederim :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
slm bendede aynı sorun var ve bu programda check file system çalışmıyor ne yapmalıyım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Hocam yukarıdaki MiniTool bende işe yaradı Philips aletimde çok saol :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bendede aynı problem var ama check file system açılmıyor bunu nasıl çözerim

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hacı eline koluna sağlık valla eli öpülecek adamsın. cok teşekkürler MR ZOMBİ

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Abi baktım check file system yok bilgisayarımda yok sadece aygıt var gözüküyo napabilirim ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler hala yapamadıysanız Buldum Bilgisayarıma sağ tıklayın yönet deyin orada depolama yazıcak ona basın bida basın sonra :) şimdi altta açamadığınız diski görüceksiniz dikkat disk0 yerel disk c ve d dir diğerine tıklayın işte kaç gb biliyosunuzdur ona sağ tıklayın sürücünün harfi ve yolu değiştir yazıyo ona basın çıkan yerde ekle yazıyo ona tıklayın harfini ata diyo onu siz bilirsiniz sonra tamam deyin olmadıysa harddiski bozdunuz yani :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bende Samsung M3 portable var ışı yanıyor ama pc ye takınca dıt dıt dıt diye ses geliyor aygıt cihazlarında da görüyor ama açmıyor ne yapmalıyım kesin çözüm lütfeenn :'(( :'((

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar bendede Harici Disk Toshiba 1 TB var açılmıyor ışığı yanıyor pc ye taktıgımda . pc de disk olarak görülüyor ama açamıyor. nasıl yapmam lazım içindeki bilgiler önemli benim için