İntel i5 işlemci Çeşitlerinin anlamı? K,U,T sürüm farkları?

Sinann7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bende core 2 Duo E7500 İşlemci var. Bende artık oyun için i5 işlemci almaya karar verdim maddi durumumca. Fakat işlemcilerin sonunda örneğin 2550K, 2450M, 3337U, gibi harfler var.Bu K,M,U gibi harfler neyi ima ediyor ve hangisi daha iyi? Bazılarında hiç harf yok örn: i5 4670, 3550, 3570 gibi. Bilgilendirirseniz sevinirim :rolleyes:

E. Balimre

Asistan
Reaksiyon puanı
0
M mobil işlemciler , u ultrabook işlemcileri , k çarpan kilidi açık işlemciler.Mobil işlemciler dizüstü bilgisayarlarda , ultrabook işlemcileri ultrabook ve bazı dizüstülerde , çarpan kilidi açık işlemciler ise bazı masa üstülerde bulunur.K işlemciler overclock için esneklim sağlar.

Sinann7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hocam saolasın şuan daha iyi fikir sahibiyim. Ben sadece oyun için hangisi daha iyi olur diye merak ettim, sen hangisini tavsiye edersin? Oyun için K iyi diyorlar ya da hiç harf yazmayanlar var onlar hakkında bilgin varmı?

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hocam saolasın şuan daha iyi fikir sahibiyim. Ben sadece oyun için hangisi daha iyi olur diye merak ettim, sen hangisini tavsiye edersin? Oyun için K iyi diyorlar ya da hiç harf yazmayanlar var onlar hakkında bilgin varmı?

k serisi sadece çarpan kilidi açık işlemci demek harfsizlere ek olarak bir de şöyle bir durum var k serisi işlemciler güvenlik bakımından harfsizler kadar iyi değil kıyaslama linkte mevcut.Overclock ile işim olmaz dersen k serisi almana gerek yok
http://ark.intel.com/tr/compare/75122,75123

Sinann7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Teşekkür ederim usta yardımların için ben en iyisi harfsizini alayım benm için daha uygun, oyun oynama konusunda sıkıntı çekmem istemyorum umarım iyi fiyata 4000 serisinden bulabilirim :rolleyes: