Cep telefonuna taksit yasağı kalkıyor !

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mila12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mila12

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
255
Telekominikasyon sektörü temsilcilerinin Ankara’ya yaptığı taksit çıkarması sonuç verdi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın açıklamalarında sinyalini verdiği yeni sistem de, tüketicilerin gelirlerine göre cep telefonuna taksit yapılması öngörülüyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), tarafından hazırlanan ve 1 Şubat ‘ta yürürlüğe giren ve cepte taksitli satışı sonlandıran düzenleme de değişiklik yapılması planlanıyor. Telekomünikasyon sektörünün temsilcileri cep telefonu satışlarını önemli ölçüde düşüren düzenlemenin değişmesi için harekete geçmişti.

BİR SİSTEM ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Babacan ve BDDK temsilcileri ile görüşen sektör temsilcileri, taksitin gelire göre düzenleneceği bir sistem üzerinde çalışıldığını söyledi. Sektör temsilcileri, görüşmelerde “Taksit sınırlandırması akıllı telefon satış hızını olumsuz yönde etkiliyor. Yolcu beraberinde getirilen telefonların sayısı bu dönemde hızla arttı. Bu durumda hem devletin kasası hem de satmadığı telefonun bakımını üstlenen ve avukat masrafı artan distribütörler zarar görüyor” mesajını iletiyor.

KUYUMCULUK GİBİ KALDIRILSIN

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) yetkilileri, telekomünikasyon sektörünün taksit sınırlaması ile büyük sekteye uğradığını belirterek, “Bizim burada amacımız kuyumculuk sektöründe yapıldığı gibi taksit kısıtlamasanının tamamen kaldırılması. Sektör taksit sınırlandırması nedeniyle olumsuz yönde etkilendi” dedi. Yetkililer, yapılan üst düzey görüşmelere ilişkin ise, “Biz taleplerimizi uzun süredir farklı kademelere iletiyoruz. En son bize verilen bilgi tamamen kalkması yerine gelire göre taksit getirecek bir düzenleme hazırlığı olduğu. Ekim sonuna kadar düzenlemenin belirli bir olgunluğu geleceğini düşünüyoruz” dediler.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27150256.asp

Reaksiyon puanı
10,315
yahu anlamıyorum, bu ne iştir... telefonculara taksit yasağı zaten gelmiş, uygulamaya da konmuştu, hem de epey zaman önce...
bayat bir haberi yeni diye mi yutturuyor bu gazeteler, yoksa biz bir "zaman travması"mı yaşıyoruz anlamış değilim.

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bakalım Zaman Herşeyi Zaman Gösterir

borcvrmeyencorc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yahu anlamıyorum, bu ne iştir... telefonculara taksit yasağı zaten gelmiş, uygulamaya da konmuştu, hem de epey zaman önce...
bayat bir haberi yeni diye mi yutturuyor bu gazeteler, yoksa biz bir "zaman travması"mı yaşıyoruz anlamış değilim.
bu haberde o yasağın kalkıcağını söyluor dikkatli oku konu baslığını

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Dış borç artmaya devam etsin.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bildiğim kadarı ile 6 aylık taksit dilimine geçilecek... ayrıca yaptırımlar olacak mı? henüz bilmiyorum ama bence kontrol olmadan işler iyi gitmiyor.

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Yasak filan yoktu, kimse kimseyi kandırmasın...

Teknomarketler banka temsilcileriyle dolu. Kart ile peşin aldığınız telefona hemen taksit yapabildiğiniz gibi, kartınız yoksa anında kredi ile telefon alınabiliyor.

Operatör ve evkur vb. mağazalardaki kazıktan bahsetmeye gerek yok.

Taksit yasağını çok saçma bulmuştum zaten.

phoenix_

Doçent
Reaksiyon puanı
0
baştan yapılacaktı gelire göre taksitlendirme, kökten çözüme gittiler, bir işe yaramadı. gazetelerde veya telefonlara mesajla falan bilmem kaç ay vade mesajları yine geliyordu nasıl yasak anlamadım...

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Gelirine göre taksit derken :blink: Parası az olan ucuz telefon mu alacak yoksa geliri az olana daha fazla taksit mi gelecek :blink: Her ikiside ayrımcılık gibi geldi bana :)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Saçmalıklar ülkesi olduk çıktık.
Taksidin kaldırılması iyi tamam da bunu da operatörlerin ve senetle iş yapanların kucağına atmadan yapsalar olmazdı sanki.

Insallah araçlar için olanı kaldırmaya kalkmazlar.
Ula bir de yasaklar gelince açıkta gerileme oldu dedikten sonra bunu yapıyorlar