• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Bir türlü çözemediğim sorun...

abdurBrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar.

İnternette çok araştırdığım ama yine de çözüm bulamadığım sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum..

PC: Casper Nirvana CGU.2820-4L05A diye lanet bişey.

Bu lanet pcnin biosunda ne yaptımsa cd ile çalıştırma bölümünü bulamadım. Nette de:

* F2 ile biosa girilir
* Security sekmesinden >Secure boot management’a girilir
* Secure boot=Disabled Default Key Provisioning=Disabled olarak seçilir
* Clear Secure Boot Keys Seçilerek, keys enter ile devredışı bırakılır
* Boot sekmesine gelip Launch CSM=Enabled olarak seçilir F10 yapıp çıkılır
* Tekrar Biosa girildiğinde Optik sürücü görülecektir

diye yazmışlar. Ama o da yok arkadaş !!! Ben de sorunu daha iyi görmeniz açısından fotolarını yükledim..

Allah rızası için bi yardımcı olun sevgili arkadaşlar.. Kafayı yiyecem az kaldı...

wwkacl.jpg

330vjuq.jpg

16kdzmg.jpg

1il5x2.jpg

i404eb.jpg

Bir de aşağıdaki ekran çıkıyo ve sonra pc sürekli yeniden başlıyor...

2ikqg5s.jpg

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
Hocam aynı sorun benim başıma da geldi. Sorun sistemin UEFI boot ile açılması (Açılış ekranında Windows logosu yerine sistem üreticisinin logosu geliyor) Her bios menüsü birbirine benzer. Legancy mode gibi bir şey olması lazım onu seçmen gerekiyor en azından ben öyle hallettim. UEFI boot sistemini korumak için Windows boot dışında başka hiçbir şeyi açmaz. Bu konuda bende biraz acemiyim. Daha iyi bilen bir arkadaş çıkacaktır.

ENFA25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni Bilgisayarlarin çogu Windows 8 ile birlikte UEFI-BIOS dedigimiz yeni bir Bios sürümü ile birlikte piyasaya sürüldüler.
Bu yeni BIOS alisik oldugumuz Biostan cok cok farkli özzelliklerinin yanisira cokda hizli olmasidir ve ne varki bu BIOS kendisine uyumlu olmiyan CD, DVD yada USB üzerinden yüklemeye izin vermiyor. Yapacagin 2 sey var:
1- Ya UEFI kompatible Windows64 DVD kullanman yada
2- Yada asagidaki ayarlar ile UEFI Modunun disina cikacaksin:

• Secure Boot: Disabled yap
  • AHCI Mode Control: Auto olarak degistir
  • Fast BIOS Mode: Disabled yap.
  • OS Mode Selection: UEFI OS ayarini EFI olarak degistir
  • Boot siralamasini CD yada DVD yi ilk siraya

- - - Mesaj Güncellendi - - -

eğer direk CD/DVD den başlatmak istiyorsan F11 tuşuna bas pc açılırken oradan bi seçmeyi dene

abdurBrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne yaptımsa cd sürüyü gördüremedim.. deli olacam walla....
usb'yi okutabilsem ona da razıyım...

abdurBrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne Fast Boot'u disabled yapınca OS Mode Selection yazısı, ne de oralarda Launch CSM yazısı var.. hiçbirşey yokkk. bir türlü gördüremedim dvdyi

abdurBrc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar.. sorunu çözdüm...
netten windows 8.1 i indirip dvdye çekip sürücüye takınca boot ekranında gözüktü şükürler olsun...
buradan yeni birşey daha öğrenmiş olduk.
yeni sistem bioslarda windows 8 kurulum dvdsini takınca ancak boot kısmında dvd sürücü gözüküyormuş :)
halbuki ne kadar da uğraşmıştım....

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
arkadaşlar.. sorunu çözdüm...
netten windows 8.1 i indirip dvdye çekip sürücüye takınca boot ekranında gözüktü şükürler olsun...
buradan yeni birşey daha öğrenmiş olduk.
yeni sistem bioslarda windows 8 kurulum dvdsini takınca ancak boot kısmında dvd sürücü gözüküyormuş :)
halbuki ne kadar da uğraşmıştım....
Ayrintili bilgi icin asagidaki linke bakabilirsin.

http://www.eightforums.com/tutorial...e-firmware-interface-install-windows-8-a.html

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,383
Bende bir zamanlar ayni sorun ile karsisiya kalmistim. Bir turlu cozememistim. Isyeri bilgisayari oldugundan fazla ugrasmadan servise vermistim onlar hallettiler. Ama nasil hallettiler bilmiyorum. Casper'in bioslari cok karisik.. 😄

Reaksiyon puanı
16,128
gasper ve 7 uyumu olmamasından 8'i 8.1'e yükselt kullanmaya çalış.

yaspek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Özellikle bu model gibi win7 ye döndürme imkanı tamamen kapatılmış modellerde secure boot u kapatsanızda cd yada usb den boot edemiyorsunuz. hatta harddiski silsenizde yine kendini kurtarark eski hakline getirecektir. Win8 de şifre unuttuğunuzda daha cok bu durum meydana gelir. yapılacak tek şey bilgisayarı tamamen kapattıktan sonra tekrar acarak ve acarken f8 e basarak kurtarma konsoluna girmek. buradan gelişmiş seceneklerden bilgisayarınızı fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. yani formatlamış olursunuz.

taludze

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yaspek hocam lütfen yanlış bilgiler vermeyiniz konuyla ilgili casper ile görüştüm ve windows 7 yüklemem gerektiğini söyledim bana bir mail attılar ve bios update dosyasını gönderdiler ve nasıl update edeceğimi anlattılar update yaptım ve sonrasında problem çözüldü artık bios ekranında win7 modu görebiliyorum ve cd-rw görebiliyorum. konuyla ilgili çözüme ulaşamayan arkadaşlar özelden bana ulaşabilirler.

dejavu1153

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ne yaptıksa yapamadık. bır cok sıtede arastırdım. senın yaptıgın tek yolu. Casper Nirvana CGU.2820-4L05A modelımız bu. yardımcı oluyr musunuz ozelden mesaj attım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yaspek hocam lütfen yanlış bilgiler vermeyiniz konuyla ilgili casper ile görüştüm ve windows 7 yüklemem gerektiğini söyledim bana bir mail attılar ve bios update dosyasını gönderdiler ve nasıl update edeceğimi anlattılar update yaptım ve sonrasında problem çözüldü artık bios ekranında win7 modu görebiliyorum ve cd-rw görebiliyorum. konuyla ilgili çözüme ulaşamayan arkadaşlar özelden bana ulaşabilirler.

ne yaptıksa yapamadık. bır cok sıtede arastırdım. senın yaptıgın tek yolu. Casper Nirvana CGU.2820-4L05A modelımız bu. yardımcı oluyr musunuz ozelden mesaj attım

dejavu1153

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet arkadaslar ben sorunumu hallettım. casper musterı hızmetlerını arayıp teknık destege baglandım. bana emaıl attılar. emaıl de bır kac soru var. cevaplarını soruların altına yazıyorsunuz. akşam saat 18:00 den sonra bıos dosyasını ve format atma yolunu anlatan ıkı dosya yolluyorlar. bıosunuzu guncellemeden wın7 kurmanız ımkansız. Bunu yapmanız gerekıyor. boşuna farklı yollar denemeyınız. urununuzun modelıne ve uzerınde kurulu olan bıos versıyonuna göre dosyanızı alıp flash bellege atıp guncelleyeceksınız bu kadar basıt.

asdsadas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abdurBRC sen nası sorunu çözdün anlatsana
--- Gönderi Güncellendi ---
cd gözükmüyor

şükrü varış

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar elimde asus a541n var win 10 var üstünde win7 ye dönmek istiyorum flas usb dvd den başlatamıyorum yardıncı olurmusunuz teşekkürler