hsnklc
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Geçmişe giden çıksın beyler kasıyor
Şu konuda ilk senin yorumun güldürdü

Geçmişe giden çıksın beyler kasıyor
Karmaşık olduğu doğru günümüz araçlarıyla uzaktan yakından benzerliği yok bu aracın uyuşan taraf ne diye sorsanız lambaları var gaz pedalı bile yok elle kilitli gaz kontrol sistemi var, ayrıca daha önceki yazılarda El Padrino tübitakda arkadaşı olduğunu yardımcı olabileceğini söylemiş ti randevu almaya çalışıyoruz bakalımBoyle bir alet yapmak mumkun olsa bile eminim ki bir forum sayfasinda anlatabilecekten daha karmasik olurdu. Yani size bilimsel bir kurulustan bir telefon gelmediyse sizin burada yaptiginiz is kurdanla hazine aramaktan farksizdir
Gülenler şimdi gülsün sebebinide söylesin boş boş gülmesin, iddaa ettiğim araç yer yer kameralara yaklanıyo herkez biliyo...Seninde sonun dunyanin duz oldugunu iddia eden adam gibi olcak. Millet gulup gecicek![]()
Araçlar arasında en kaliteli bulduğum araç mercedes dir son model bir mercedesin nasıl çalıştığını anlatan bir kitap yok ortada aracın teknik aksamıyla ilgili hiçbir paylaşım ortamına bilgi veremem o bilgiyide verdikden sonra bana ne gerek var zaten gider yapar adam beni ciddiye alan fizikçiler oldu. milyar dolarlık desteği vereceklerini ıspatlasınlar bende makineyi ıspatlayım, ciddiye almazlarsa rusyaya çuvalla elektrik faturası ödemeyi devam edersin arkadaşımmilyar milyar dolarlar ve destek istiyorsun ortada daha matematiksel olarak ifade edilmiş bir formül ve bilimsel olarak yazılmış bi kuram bile yok ... bilimsel hiç bir kurul hiç bir devlet hiç bir bilim adamı seni ciddiye almaz . plan proje , gerekli döküman ve özellikler olmadan tek katlı ev bile yapmana onay yada oturma izni vermezler ... millete başka sorunuz demeyi bırakıp eski meski bi " delorean " bulmaya almaya çalışman daha mantıklı dostum.
Evet doğrudur hatta yapmayı planladığım ufoda üst disk kısmı sağa dönerken alt kısım sola dönecek bu hareket sizce araca ne kadar hız kazandırırIşık hızının yarısı hızla seyehat etmek teorik olarak mümkün:
1) Doğu istikametine ışık hızının yarısı hızla güvendiğiniz bir arkadaşınız seyehat ettiğinizi varsayın
2) Sizde batı istikametine ışık hızının yarısı hızla seyehat etseniz
Arkadaşınıza sorduğunuzda sizin ışık hızı ile gittiğinizi söyleyecekmidir acaba?
Cevap için arama ipuçları: Lorentz denklemleri, Michelson & Morley deneyi
Babam maragozdu bende kalasdan iyi anlarımkalastan bu kadar anlıyorsanız ahşap gulet yapın bir işe yarasın bari.
Benim teorim en çok burada ilgi gördü, buradan bir arkadaş Tübitak la görüştü arkadaşı varmış her türlü yardımı verebileceğini söyledi, burası bu konunun yeri olmasa 294. mesajı yazmam 12 sayfa oldu konu...Konuyu başından beri merakla takip etmeye başladım. Ve yapılan yorumlar neticesinde de bu merak yerini, hayret ve eğlence ile takip etmeye bıraktı . "Bunlar hep bonzai kafası." yorumum kesinlikle hasan356 şahsına söylenen bir cümle değildir. Yapılan yorumlaradır.
hasan356'yı eleştirebileceğim nokta iste; bu olay için gerekli destek yeri/bilimsel otorite vs. vs. burası mı? Ki değil.
uluslararası uzay istasyonu bizden kaç yüzyıl ileride bana bunun hesabını yaparmısın ? Saatteki hızı 27,743 km Dünyanın etrafını yaklaşık olarak 94 dakikada dönüyor senin dediğine göre burada yaşayan adamların durumunu ne olacak artık saçmalamayı bıraksan iyi olurBenim teorim en çok burada ilgi gördü, buradan bir arkadaş Tübitak la görüştü arkadaşı varmış her türlü yardımı verebileceğini söyledi, burası bu konunun yeri olmasa 294. mesajı yazmam 12 sayfa oldu konu...
F16 saatde 2000km hızla ilerliyo o hız yeterli gelmiyo sen tutmuş traktör hızı olan saatde 27,743 km hızından söz ediyosun o dediğin hız dünyanın dönüş hızına ilave 1627,743 (1600+27,743) olmasın.uluslararası uzay istasyonu bizden kaç yüzyıl ileride bana bunun hesabını yaparmısın ? Saatteki hızı 27,743 km Dünyanın etrafını yaklaşık olarak 94 dakikada dönüyor senin dediğine göre burada yaşayan adamların durumunu ne olacak artık saçmalamayı bıraksan iyi olurBilmemek ayıp değil yanlışta ısrar etmek ayıp
F16 saatde 2000km hızla ilerliyo o hız yeterli gelmiyo sen tutmuş traktör hızı olan saatde 27,743 km hızından söz ediyosun o dediğin hız dünyanın dönüş hızına ilave 1627,743 (1600+27,743) olmasın.
Delorean denilen araç geleceğe dönüşteki araç zannedersem o araç da olabilir fakat gördüğü ilk duvar veya dağa çarpıp durur, onun yerine daha güvenli olan yüksek hızlı tren tavsiye ediyorum, deloreanı havalandırp uçurmak mümkün o zaman oda olur tabi.bence mercedes yada ucan ufo yerine " delorean " daha mantıklı . ışığın itme gücünden faydalanmak üzere tekerlere gerekli modifikasyonları yaparsan hem karada hem havada gidebilen bi araç elde edersin ve daha güzeli tamamen çelikten yapılan bir araç olduğu için yüksek kütlesinden ötürü olusacak kütle çekimi diğer araçlardan daha fazla olacağı için düşük hızlarda dahi ışık hızına çıkmanın etkilerini elde edebileceğini düşünüyorum . bu kütle sayesinde muhtemelen 100 mil altı bi hızda zamanda yolculuk mümkün olabilir
Matematik katili arkadaşlar o demek istediğiniz şu olsa gerek 27.743km/s. virgül yerine nokta yazması gerekirki belki adam o hızla dünyayı 94 dakkada dolaşıyo neyse ben onun demek istediğini o dakka anladım zaten maksat senin gibi bir mühendis yakalamakdı.şimdi sen 27,743 km ye yani daha açık yazarsak 27 bin 743 km/saat e kaplumbağa hızı mı diyorsun?
Hadi virgülden dolayı bir anlık 27 nokta 7 km anladın diyelim ama be adam ,saatte 27 km ile dünyanın etrafını nasıl dolaşsın. O cümleden de mi jeton düşmedi . ,anlama seviyen belliki düşü o cümleyi bir hatırlayalım
" 27,743 km Dünyanın etrafını yaklaşık olarak 94 dakikada dönüyor "
Şimdi de bu bilginin doğruluğu ile ilgili bir kaynak ekleyelim;
Kaynak;
Hadi okuduğunu yanlış anladında, hiç mi kendi kendine demedin eğer 27 km olsaydı 94 dk ile çarpınca yaklaşık 40 km çıkıyor, bu kadar hatayı kimse yapmaz,en iiyisi ben bir daha okuyum demedin mi?
Gerçi ben kime söylüyorum ,bunları düşünmek için insanın içinde zerre kadarda olsa düşünme kabiliyeti gerekir.
Sonuç olarak verdiğin son cevapla resmen çuvalladın ,yani kapasiteni belli ettin. O yüzden rica ediyorum artık cevap yazıp daha fazla komik duruma düşme. Sıktın artık.
Modlarda bu konuyu bir an önce kilitlese iyi olur. Bir mühendis olarak daha fazla katlanamıyorum matematiğin ,fiziğin katletilmesine.
Bizim evi siyah giyen adamlar basar diye ne kağıt üzerinde nede bilgisayarda araçın planları mevcut hem aracın planlarını göstermek gerekirse iskeletini gözü kapalı oracıkdta çizerim. Aslında çizimlerdende pek birşey anlaşılmaz hem çizip hemde anlatmak gerek geçmişteki kendine ne mesajın var merak ettim sayısal loto sonuçumuCidden hayallerinin olması güzel bir şey belki belki zaman yolculuğunu yapamayabilirsin ama farklı buluşlara kapı aralayabilirsin zaten dahi olan bir çok insan toplum tarafından hor görülür .Tavsiyem yapacağın makine nin modelemesinden formüllerine motor tasarımına kadar Herşeyi kağıda döküp o şekilde Insanlarin karşısına cikman.Insanlar hayaller değil elle tutulur şeyler isterler .Hatta yapacağın makinanın sanal simülasyonlarıni yapıp projeye ekleyebilirsin.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Olurda gerçekleştirirsen zaten biz bilmeyecegiz bulan buldum dermi.
Bulan derken siz değil sızın projenize destek veren insanlar saklı tutmak isterler
Geçmişe giden biri olsa idi ondan geçmişteki ben e sadece bir not iletmesini isterdim.
Buraya kadar tek bir yerde yanlış bilgi verdim onuda sizin yanlış bilmeniz gerekiyo sana göre nerde ne yanlış var zannedersem gizli kalmasını istiyosun şuan ben ankaradayım eğer istanbulda ki cern labaratuvarından bir cevap gelirse onun için istanbula gelebilirim ayrıca bendeki bilgilerin eskiliğine gelince tasarlamayı düşündüğüm aracın bazı yerlerindeAnam dediklerinin yarısı doğru ama sen o doğruları kafana göre gelişigüzel yanlış yerlere çook güzel oturtmuşsun. İstanbul'daydan bi ara çay kahve içelim de bilgileri nasıl çarpıttığını anla. Hee öyle şeyler öğren ki benden bilgini güncelle. Biraz eskimiş, paslanmış sendekiler. @hasan356
başka şekildeki hayatlara inanır dediniz ben böyle birşey demedim kim bu başka şekillerdeki hayata inanan ölümden sonra yaşam varmıdır?Biri zamanda yolculuğa inanır, diğeri ölümden sonra başka şekildeki hayatlara, bir başkası da başka şeylere, bunun sonu yoktur...
Bu tartışma ve fikir alışverişi ortamında, kişilerin duygu ve düşüncelerini karşılıklı saygı çerçevesinde söylemesi esastır.
Lütfen bunu unutmayarak mesajlara devam edelim...
Matematik katili arkadaşlar o demek istediğiniz şu olsa gerek 27.743km/s. virgül yerine nokta yazması gerekirki ...