Zamanda yolculuk mümkün..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Gecmise gitmek istiyorum butun herseyi geriye cevirin herkes kuculsun. Dogmamis olsun. Olenler dirilsin.

Dusunmesi bile dinden cikarir adami.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Boyle bir alet yapmak mumkun olsa bile eminim ki bir forum sayfasinda anlatabilecekten daha karmasik olurdu. Yani size bilimsel bir kurulustan bir telefon gelmediyse sizin burada yaptiginiz is kurdanla hazine aramaktan farksizdir
Karmaşık olduğu doğru günümüz araçlarıyla uzaktan yakından benzerliği yok bu aracın uyuşan taraf ne diye sorsanız lambaları var gaz pedalı bile yok elle kilitli gaz kontrol sistemi var, ayrıca daha önceki yazılarda El Padrino tübitakda arkadaşı olduğunu yardımcı olabileceğini söylemiş ti randevu almaya çalışıyoruz bakalım

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Seninde sonun dunyanin duz oldugunu iddia eden adam gibi olcak. Millet gulup gecicek :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
milyar milyar dolarlar ve destek istiyorsun ortada daha matematiksel olarak ifade edilmiş bir formül ve bilimsel olarak yazılmış bi kuram bile yok ... bilimsel hiç bir kurul hiç bir devlet hiç bir bilim adamı seni ciddiye almaz . plan proje , gerekli döküman ve özellikler olmadan tek katlı ev bile yapmana onay yada oturma izni vermezler ... millete başka sorunuz demeyi bırakıp eski meski bi " delorean " bulmaya almaya çalışman daha mantıklı dostum.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Seninde sonun dunyanin duz oldugunu iddia eden adam gibi olcak. Millet gulup gecicek :D
Gülenler şimdi gülsün sebebinide söylesin boş boş gülmesin, iddaa ettiğim araç yer yer kameralara yaklanıyo herkez biliyo...

FX_PRO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
millet guinness i çağıırın adam en uzun saçmalama rekorunu kırıyor bari boşa gitmesin.:clap:bu arada hasanın verdiği milliyetçilik gazıyla kendimi milli mehdi ilan ediyorum tek ihtiyacım anti madde.desteklerinizi bekliyorum.:devil2:

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bu arada siz ışık hızına çıkın fren sistemi benden.küçükken mahalled benim gibi bilyalı araba yapan arkadaşlar bilir aynı sistemi bu taşıtta kullanırız.aracın yanına bi tahta çakarız frenliyeccegimiz zaman tahtayı çekeriz asfaltla sürtünce dahta durur.olmadı bi kaç arkadaş ayağını yere sürtüp gerekli fren yardımını sağlar.BU ARADA TAHTA 5 E 10 KALAS OLMALI YOKSA DAYANMAZ.SONUÇ OLARAK IŞIK HIZINDAN BAHSEDİYORUZ BURDA.:lol:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Zıt istikamette 850 km/saat hızla giden iki aracın birbirine göre hızı yaklaşık 1700 km/h olur. 1601 km/saat'e gerek kalmayabilir :)

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
geçen yine geçmişe gidiyoz arkadaşlarla felan shiftdeletenin ilk kurulduğu yıllara foruma ilk üyeliği ben açıyorum işte yönetici yapıyorlar beni daha sonra ayıkıp siliyorlar üyeliğimi işte sitenin tasarımını da herkesten önce ben gördüm ayrıca

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Yigidi öldür, ama hakkini yeme demisler. O kadar alay etmemize ragmen üslubundan taviz vermedigin icin helal olsun. Herkes bu kadar sabirli olamaz.

Konuya gelirsek: Ben ne gecmise ne de gelecege zaman makinesiyle gidebilecegimize inaniyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Işık hızının yarısı hızla seyehat etmek teorik olarak mümkün:

1) Doğu istikametine ışık hızının yarısı hızla güvendiğiniz bir arkadaşınız seyehat ettiğinizi varsayın
2) Sizde batı istikametine ışık hızının yarısı hızla seyehat etseniz

Arkadaşınıza sorduğunuzda sizin ışık hızı ile gittiğinizi söyleyecekmidir acaba?

Cevap için arama ipuçları: Lorentz denklemleri, Michelson & Morley deneyi

Reaksiyon puanı
16,128
kalastan bu kadar anlıyorsanız ahşap gulet yapın bir işe yarasın bari.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
milyar milyar dolarlar ve destek istiyorsun ortada daha matematiksel olarak ifade edilmiş bir formül ve bilimsel olarak yazılmış bi kuram bile yok ... bilimsel hiç bir kurul hiç bir devlet hiç bir bilim adamı seni ciddiye almaz . plan proje , gerekli döküman ve özellikler olmadan tek katlı ev bile yapmana onay yada oturma izni vermezler ... millete başka sorunuz demeyi bırakıp eski meski bi " delorean " bulmaya almaya çalışman daha mantıklı dostum.
Araçlar arasında en kaliteli bulduğum araç mercedes dir son model bir mercedesin nasıl çalıştığını anlatan bir kitap yok ortada aracın teknik aksamıyla ilgili hiçbir paylaşım ortamına bilgi veremem o bilgiyide verdikden sonra bana ne gerek var zaten gider yapar adam beni ciddiye alan fizikçiler oldu. milyar dolarlık desteği vereceklerini ıspatlasınlar bende makineyi ıspatlayım, ciddiye almazlarsa rusyaya çuvalla elektrik faturası ödemeyi devam edersin arkadaşım

Işık hızının yarısı hızla seyehat etmek teorik olarak mümkün:

1) Doğu istikametine ışık hızının yarısı hızla güvendiğiniz bir arkadaşınız seyehat ettiğinizi varsayın
2) Sizde batı istikametine ışık hızının yarısı hızla seyehat etseniz

Arkadaşınıza sorduğunuzda sizin ışık hızı ile gittiğinizi söyleyecekmidir acaba?

Cevap için arama ipuçları: Lorentz denklemleri, Michelson & Morley deneyi
Evet doğrudur hatta yapmayı planladığım ufoda üst disk kısmı sağa dönerken alt kısım sola dönecek bu hareket sizce araca ne kadar hız kazandırır

kalastan bu kadar anlıyorsanız ahşap gulet yapın bir işe yarasın bari.
Babam maragozdu bende kalasdan iyi anlarım

Winter Nights

Asistan
Reaksiyon puanı
13
1 buçuk saatimi vererek tüm konuyu baştan sonra okudum ve forumda ne kadar az "insan"ın olduğunu fark ettim. Cidden şu yazdıklarınıza bir bakınız arkadaşın hayali ya da planları size ne kadar saçma gelirse gelsin "ehh bence bu olmaz" demek yerine " işte bonzai kafası, dalga mı geçiyorsun, yok gemi sola mı çekiyor" demeyi tercih eden insanlar(!) var aramızda. İlk sayfayı okuyup dalga geçilen mesajları gördüğümde aklıma direk kablosuz elektrik aktarımı geldi. Yanlış bilmiyorsam Tesla'nın baya ilerleme katettiği bu projenin ilk zamanlarını düşünün bir. Daha yeni ampul var be biri gelip ben bunu kablosuz yakabilirim diyor bence düşünce farklı ama konu bu konuyla aynı. Bu da geçenlerde izlediğim kablosuz elektrik aktarım videosu : http://www.youtube.com/watch?v=fumAYZuORck

Eee ne oldu? bu yapıldı üstünden seneler geçti, milletin çoğu güldü ama bazıları başardı. İngiltere de bile kablosuz enerji için yasa tasarıları var. Kablosuz telefon şarjları var.

Bence bu tür yorum yapan arkadaşlar kendinden utanmalı, arkadaşın fikri ne kadar uçuk olursa olsun dalga geçmek yerine düzgün sorularla karşısına çıkabilirdi bu mükemmel(!) yorumları yapan arkadaşlar.

Not: Fark ettiyseniz projeyle ilgili bir yorum yapmadım, bence zamanda yolculuk mümkündür ve şu ana kadar da insanoğlunun neler yaptığı ortadadır. Elbet bir gün bu olayın gerçekleşeceğine inanmaktayım. İyi günler dilerim..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence mercedes yada ucan ufo yerine " delorean " daha mantıklı . ışığın itme gücünden faydalanmak üzere tekerlere gerekli modifikasyonları yaparsan hem karada hem havada gidebilen bi araç elde edersin ve daha güzeli tamamen çelikten yapılan bir araç olduğu için yüksek kütlesinden ötürü olusacak kütle çekimi diğer araçlardan daha fazla olacağı için düşük hızlarda dahi ışık hızına çıkmanın etkilerini elde edebileceğini düşünüyorum . bu kütle sayesinde muhtemelen 100 mil altı bi hızda zamanda yolculuk mümkün olabilir

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
yönetici kardeşler nerdesiniz adamlar birbirine girmiş müdahale edinsenize

eddie dean

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Konuyu başından beri merakla takip etmeye başladım. Ve yapılan yorumlar neticesinde de bu merak yerini, hayret ve eğlence ile takip etmeye bıraktı . "Bunlar hep bonzai kafası." yorumum kesinlikle hasan356 şahsına söylenen bir cümle değildir. Yapılan yorumlaradır.

hasan356'yı eleştirebileceğim nokta iste; bu olay için gerekli destek yeri/bilimsel otorite vs. vs. burası mı? Ki değil.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
burası amacı olmayan yer :D sat diskavri al kafası

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Konuyu başından beri merakla takip etmeye başladım. Ve yapılan yorumlar neticesinde de bu merak yerini, hayret ve eğlence ile takip etmeye bıraktı . "Bunlar hep bonzai kafası." yorumum kesinlikle hasan356 şahsına söylenen bir cümle değildir. Yapılan yorumlaradır.

hasan356'yı eleştirebileceğim nokta iste; bu olay için gerekli destek yeri/bilimsel otorite vs. vs. burası mı? Ki değil.
Benim teorim en çok burada ilgi gördü, buradan bir arkadaş Tübitak la görüştü arkadaşı varmış her türlü yardımı verebileceğini söyledi, burası bu konunun yeri olmasa 294. mesajı yazmam 12 sayfa oldu konu...

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Benim teorim en çok burada ilgi gördü, buradan bir arkadaş Tübitak la görüştü arkadaşı varmış her türlü yardımı verebileceğini söyledi, burası bu konunun yeri olmasa 294. mesajı yazmam 12 sayfa oldu konu...
uluslararası uzay istasyonu bizden kaç yüzyıl ileride bana bunun hesabını yaparmısın ? Saatteki hızı 27,743 km Dünyanın etrafını yaklaşık olarak 94 dakikada dönüyor senin dediğine göre burada yaşayan adamların durumunu ne olacak artık saçmalamayı bıraksan iyi olur :) Bilmemek ayıp değil yanlışta ısrar etmek ayıp

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
uluslararası uzay istasyonu bizden kaç yüzyıl ileride bana bunun hesabını yaparmısın ? Saatteki hızı 27,743 km Dünyanın etrafını yaklaşık olarak 94 dakikada dönüyor senin dediğine göre burada yaşayan adamların durumunu ne olacak artık saçmalamayı bıraksan iyi olur :) Bilmemek ayıp değil yanlışta ısrar etmek ayıp
F16 saatde 2000km hızla ilerliyo o hız yeterli gelmiyo sen tutmuş traktör hızı olan saatde 27,743 km hızından söz ediyosun o dediğin hız dünyanın dönüş hızına ilave 1627,743 (1600+27,743) olmasın.

Arkadaşlar daha evvelden japonyada türk bir bilim adamı benim yazıma benzer bir yazı yazdı demiştim o yazıda saatde 1600km hızla doğuya gidersen zamanda ileriye batıya gidersen zamanda geriye gittiğini söylüyo demiştim ve benim yazıma benzediği ortada demiştim şimdi o yazıyı tekrar buldum artı o bilim adamıyla ilgili araştırma yaptım adam dolandırıcıymış tezinin yüzde 40 çalıntıymış sağdan soldan toplamış çaldığı için doktorasını elinden almışlar işte o bilim adamının yazısı benim ilk sayfadaki projeme ne kadar benzediğini artık siz karar verin: Warp dediği şey daha hızlı gitmeye yarayan bir teknoloji

Zamanda Yolculuk Mümkün! Nasıl mı?
Doç.Dr. Serkan Anılır
JAXA Japonya Uzay Havacılık Dairesi (JAXA) ve Tokyo Üniversitesi
Dünya saatte yaklaşık bin 600 km hızla dönmektedir. Eğer bir zaman yolcusu ‘warp’ ile, zamanda bir saat geriye gidecek olursa, çıkacağı nokta ilk başlangıç noktasından bin 600 km ötede olacaktır.
Tabii ki bu durumda, uzaya dışarıdan bakacak olursak, dünyanın aynı bir saat içinde güneşin etrafında da 107 bin km yol katettiğini, güneşin de Samanyolu galaksisinde 810 bin km, Samanyolu’nun da Andromeda galaksisine doğru 240 bin km, ‘Local Group’ adı verilen bizim sistemimizin de Virgo kümesine doğru 2 milyon 770 bin km ve komple olarak Virgo sisteminin de ‘Great Attractor’ adı verilen görünmeyen bir kümeye doğru 2 milyon 150 bin km ile hareket ettiğini düşünmemiz gerekir.
Zamanda yolculuk hayalleri ile yola çıkan pilotumuz, sadece ve sadece bir saat geriye dönmeye kalkışırsa, yola çıktığı noktadan yaklaşık 5 milyon kilometre uzaklıktaki farklı bir noktada ortaya çıkacaktır.
Burada önemli olan, yolculuğa başladığı noktada gene ortaya çıkmış olsa bile, bu sırada uzay bir saat içinde hareket etmeye devam etmiştir.
Bu kadar kötümser olmamak için, olaya bir de iyi tarafından bakalım. 5 milyon kilometre uzakta çıkma olasılığından bahsettiğim halde, bütün yıldız ve kümelerin aynı yöne hareket etmediği gerçeğini göz önünde bulunduracak olursak, buradan birbirlerini sıfırlama şansları olduğunu söyleyebiliriz.
Bugün bilim adamlarının ‘uzayın duvar kağıdı’ olarak da tanımladıkları arka plandaki ‘kozmik kısa dalga fon radyasyonu’ (Büyük patlama, yani Big Bang adını verdiğimiz evrenin doğuşunda meydana gelen patlamadan geriye kalan radyasyon) ölçümleri ışığında, dünyanın saatte yaklaşık 1 milyon 400 bin km hareket ettiğini biliyoruz.
Bu uzaklıkları şu ana kadar sadece bir saatlik bir zaman yolculuğu macerası olarak düşündük. Bunu günlere, aylara, yıllara vurursak ortaya çıkan mesafe farklılıklarını zannediyorum herkes hesaplayabilir.
Basit bir örnek verecek olursak, 2105 yılından zamanımıza dönmeye çalışan bir kişi, dünyadaki başladığı noktadan yaklaşık 1 trilyar kilometre uzakta çıkacaktır, bize o noktada mesaj gönderse, dünyaya ulaşması yaklaşık 47 gün alacaktır.

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
F16 saatde 2000km hızla ilerliyo o hız yeterli gelmiyo sen tutmuş traktör hızı olan saatde 27,743 km hızından söz ediyosun o dediğin hız dünyanın dönüş hızına ilave 1627,743 (1600+27,743) olmasın.

şimdi sen 27,743 km ye yani daha açık yazarsak 27 bin 743 km/saat e kaplumbağa hızı mı diyorsun?
Hadi virgülden dolayı bir anlık 27 nokta 7 km anladın diyelim ama be adam ,saatte 27 km ile dünyanın etrafını nasıl dolaşsın. O cümleden de mi jeton düşmedi . ,anlama seviyen belliki düşü o cümleyi bir hatırlayalım
" 27,743 km Dünyanın etrafını yaklaşık olarak 94 dakikada dönüyor "

Şimdi de bu bilginin doğruluğu ile ilgili bir kaynak ekleyelim;

Kaynak;

Hadi okuduğunu yanlış anladında, hiç mi kendi kendine demedin eğer 27 km olsaydı 94 dk ile çarpınca yaklaşık 40 km çıkıyor, bu kadar hatayı kimse yapmaz,en iiyisi ben bir daha okuyum demedin mi?

Gerçi ben kime söylüyorum ,bunları düşünmek için insanın içinde zerre kadarda olsa düşünme kabiliyeti gerekir.

Sonuç olarak verdiğin son cevapla resmen çuvalladın ,yani kapasiteni belli ettin. O yüzden rica ediyorum artık cevap yazıp daha fazla komik duruma düşme. Sıktın artık.

Modlarda bu konuyu bir an önce kilitlese iyi olur. Bir mühendis olarak daha fazla katlanamıyorum matematiğin ,fiziğin katletilmesine.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Cidden hayallerinin olması güzel bir şey belki belki zaman yolculuğunu yapamayabilirsin ama farklı buluşlara kapı aralayabilirsin zaten dahi olan bir çok insan toplum tarafından hor görülür .Tavsiyem yapacağın makine nin modelemesinden formüllerine motor tasarımına kadar Herşeyi kağıda döküp o şekilde Insanlarin karşısına cikman.Insanlar hayaller değil elle tutulur şeyler isterler .Hatta yapacağın makinanın sanal simülasyonlarıni yapıp projeye ekleyebilirsin.

Olurda gerçekleştirirsen zaten biz bilmeyecegiz bulan buldum dermi.

Bulan derken siz değil sızın projenize destek veren insanlar saklı tutmak isterler

Geçmişe giden biri olsa idi ondan geçmişteki ben e sadece bir not iletmesini isterdim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Anam dediklerinin yarısı doğru ama sen o doğruları kafana göre gelişigüzel yanlış yerlere çook güzel oturtmuşsun. İstanbul'daydan bi ara çay kahve içelim de bilgileri nasıl çarpıttığını anla. Hee öyle şeyler öğren ki benden bilgini güncelle. Biraz eskimiş, paslanmış sendekiler. [MENTION=409346]hasan356[/MENTION]

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bence mercedes yada ucan ufo yerine " delorean " daha mantıklı . ışığın itme gücünden faydalanmak üzere tekerlere gerekli modifikasyonları yaparsan hem karada hem havada gidebilen bi araç elde edersin ve daha güzeli tamamen çelikten yapılan bir araç olduğu için yüksek kütlesinden ötürü olusacak kütle çekimi diğer araçlardan daha fazla olacağı için düşük hızlarda dahi ışık hızına çıkmanın etkilerini elde edebileceğini düşünüyorum . bu kütle sayesinde muhtemelen 100 mil altı bi hızda zamanda yolculuk mümkün olabilir
Delorean denilen araç geleceğe dönüşteki araç zannedersem o araç da olabilir fakat gördüğü ilk duvar veya dağa çarpıp durur, onun yerine daha güvenli olan yüksek hızlı tren tavsiye ediyorum, deloreanı havalandırp uçurmak mümkün o zaman oda olur tabi.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=232307]Winter Nights[/MENTION]

O kadar sacmaliga aklin eriyorda bi "gemi biraz sola mi cekiyor" a takildin?

Her yazdigimizi alinti yapacaksaniz isimiz var.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
şimdi sen 27,743 km ye yani daha açık yazarsak 27 bin 743 km/saat e kaplumbağa hızı mı diyorsun?
Hadi virgülden dolayı bir anlık 27 nokta 7 km anladın diyelim ama be adam ,saatte 27 km ile dünyanın etrafını nasıl dolaşsın. O cümleden de mi jeton düşmedi . ,anlama seviyen belliki düşü o cümleyi bir hatırlayalım
" 27,743 km Dünyanın etrafını yaklaşık olarak 94 dakikada dönüyor "

Şimdi de bu bilginin doğruluğu ile ilgili bir kaynak ekleyelim;

Kaynak;

Hadi okuduğunu yanlış anladında, hiç mi kendi kendine demedin eğer 27 km olsaydı 94 dk ile çarpınca yaklaşık 40 km çıkıyor, bu kadar hatayı kimse yapmaz,en iiyisi ben bir daha okuyum demedin mi?

Gerçi ben kime söylüyorum ,bunları düşünmek için insanın içinde zerre kadarda olsa düşünme kabiliyeti gerekir.

Sonuç olarak verdiğin son cevapla resmen çuvalladın ,yani kapasiteni belli ettin. O yüzden rica ediyorum artık cevap yazıp daha fazla komik duruma düşme. Sıktın artık.

Modlarda bu konuyu bir an önce kilitlese iyi olur. Bir mühendis olarak daha fazla katlanamıyorum matematiğin ,fiziğin katletilmesine.
Matematik katili arkadaşlar o demek istediğiniz şu olsa gerek 27.743km/s. virgül yerine nokta yazması gerekirki belki adam o hızla dünyayı 94 dakkada dolaşıyo neyse ben onun demek istediğini o dakka anladım zaten maksat senin gibi bir mühendis yakalamakdı.
Neyse bu hızı okuduğunuz yerde o astronotların bize göre daha genç olduğu yazmıyormuydu bunu la ilgili videolarda var internetde. Şimdi bu astronotların bize göre ne kadar gençleştiklerini birlikde hesaplayalım ayrıca konuyu kitlemeyelim çünkü bu konuyu şuan tüm dünya daki fizikçiler okumaya başladı onlarında soruları olabilir.
Saatde 27 743km hızla ilerliyolar önce günde yaptıkları hızı bulalım 27743X24= 665832km/d bu günlük yaptığı hızı dünyanın bir günde yaptığı hıza bölelim 665832/38400=17,339375km/d demekki bu astronot arkadaşlar bize göre hergün 17 gün gençleşiyolar peki 17 gün genç insanla bizim aramızda görünüm olarak ne fark var hiçbir fark olmaz siz 17 günde ne kadar değişebilirsinizki tıraş olmazsanız sakalınız uzar sadece o uzay istasyonundaki saat ile yeryüzündeki saat arasında çalışma olarak fark vardır uzaydaki saat yeryüzündekine göre bıraz daha hızlıdır şimdi diceksinizki 17 günde sakal farkı oluştu işte onuda uzaydaki astronotlara sormanız gerek. Şimdi siz gidip o uzay istasyonunda yaşasanız arada hiçbir fark yok dersiniz herşey aynı saat geri kalmıyo normal ilerliyo uzay ortamndaki saatler farklı tasarlanır o yüzden yeryüzündeki ile aynı yaşantı hissi verir.

Cidden hayallerinin olması güzel bir şey belki belki zaman yolculuğunu yapamayabilirsin ama farklı buluşlara kapı aralayabilirsin zaten dahi olan bir çok insan toplum tarafından hor görülür .Tavsiyem yapacağın makine nin modelemesinden formüllerine motor tasarımına kadar Herşeyi kağıda döküp o şekilde Insanlarin karşısına cikman.Insanlar hayaller değil elle tutulur şeyler isterler .Hatta yapacağın makinanın sanal simülasyonlarıni yapıp projeye ekleyebilirsin.

Olurda gerçekleştirirsen zaten biz bilmeyecegiz bulan buldum dermi.

Bulan derken siz değil sızın projenize destek veren insanlar saklı tutmak isterler

Geçmişe giden biri olsa idi ondan geçmişteki ben e sadece bir not iletmesini isterdim.
Bizim evi siyah giyen adamlar basar diye ne kağıt üzerinde nede bilgisayarda araçın planları mevcut hem aracın planlarını göstermek gerekirse iskeletini gözü kapalı oracıkdta çizerim. Aslında çizimlerdende pek birşey anlaşılmaz hem çizip hemde anlatmak gerek geçmişteki kendine ne mesajın var merak ettim sayısal loto sonuçumu :)

Anam dediklerinin yarısı doğru ama sen o doğruları kafana göre gelişigüzel yanlış yerlere çook güzel oturtmuşsun. İstanbul'daydan bi ara çay kahve içelim de bilgileri nasıl çarpıttığını anla. Hee öyle şeyler öğren ki benden bilgini güncelle. Biraz eskimiş, paslanmış sendekiler. @hasan356
Buraya kadar tek bir yerde yanlış bilgi verdim onuda sizin yanlış bilmeniz gerekiyo sana göre nerde ne yanlış var zannedersem gizli kalmasını istiyosun şuan ben ankaradayım eğer istanbulda ki cern labaratuvarından bir cevap gelirse onun için istanbula gelebilirim ayrıca bendeki bilgilerin eskiliğine gelince tasarlamayı düşündüğüm aracın bazı yerlerinde
kamalar silindirler falan var eski çağ su değirmenlerine benziyo :) istersen son teknoloji araçlarda mümkün nanoteknoloji kullanarak oluşan kazlarda kendi kendini tamir etme özelliği aracın büyümesi küçülmesi şekil değiştirmeside mümkün sen paradan haber ver... Ama bana şimdilik su değirmenli zaman makinem yeterli gibi..:)

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Biri zamanda yolculuğa inanır, diğeri ölümden sonra başka şekildeki hayatlara, bir başkası da başka şeylere, bunun sonu yoktur...

Bu tartışma ve fikir alışverişi ortamında, kişilerin duygu ve düşüncelerini karşılıklı saygı çerçevesinde söylemesi esastır.

Lütfen bunu unutmayarak mesajlara devam edelim...
başka şekildeki hayatlara inanır dediniz ben böyle birşey demedim kim bu başka şekillerdeki hayata inanan ölümden sonra yaşam varmıdır?

Da Vinci's

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Matematik katili arkadaşlar o demek istediğiniz şu olsa gerek 27.743km/s. virgül yerine nokta yazması gerekirki ...

Ayraç olarak virgül de kullanılabilir, nokta da kullanılabilir. Eğer biraz yabancı kaynaklı kitap okusaydın bunu bilirdin ama bir kez daha içi boş birisi olduğunu gösterdin. Ayrıca biraz bilgisayar yazılımdan anlasaydın (c#,c++, Matlab, Basic ,vs) ,yine bazı programlama dillerinde vigul ,bazılarında nokta kullanıldığını bilirdin.

yine bir kaynak koyayımda sana bilgilen
http://en.wikipedia.org/wiki/Decimal_mark

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...