Zamanda yolculuk mümkün..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

goodtornado

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu konuyu gordukce gravity filmi geliyor aklima ve tabi ki gelecege donus filminde buluyorum kendimi. Ustat Fox ve Lloyd'a saygilar. :)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
[MENTION=409346]hasan356[/MENTION] Kardeşim Tübitak'taki fizikçi dostumla görüştüm.Bu konunun linkinide gönderdim.Bütük sayfaları okumuş.Bana dönüş yaptı kısa süre sonra.Fizikçi dostumun söylediği şu oldu; "Bu adam ülkemiz ve insanlık için bir nimet.Ancak bahsettiği şeyler çok tehlikeli ve yabancı güçler tarafından önüne çok engel koyulacak şeyler.Eğer bu projeyi hayata geçirmeye kalkarsa kendi hayatı tehlikeye girebilir.Ben her türlü yardımı vermeye hazırım." dedi.

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Boyut isini en iyi STV bilir. Adamlar yillardir 5.boyutta.

Hârp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Zamanda yolculuk yapmak mümkün olabilir. Çünkü insanoğlunun düşündüğü herşey gerçek, yapılabilir ve geliştirilebilir.
[MENTION=409346]hasan356[/MENTION]
Bende şöyle bir tez ortaya atayım. Zaman ilerledikçe maddenin kütlesi ve hacmi azalır ve bu azalmanın önüne geçemessen yok olabilirsin. Maddenin birim/zaman da ne kadar kütle ve hacim kaybettiğini hesaplayıp ona göre projeni geliştirmeni öneririm.

FX_PRO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
konunun başından beri cevaplamadığın bi soru var tekrar tekrar sorulmasına rağmen hasan 356 .bence forumdakilerin en merak ettiği soru ve konuyu çözüme ulaştıracak soru bu.EĞİTİMİN NE KARDEŞ?.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
konunun başından beri cevaplamadığın bi soru var tekrar tekrar sorulmasına rağmen hasan 356 .bence forumdakilerin en merak ettiği soru ve konuyu çözüme ulaştıracak soru bu.EĞİTİMİN NE KARDEŞ?.

2 .bu konuyu açmadaki amaç ne.diyelim teori olarak zamanda yolculuğa inandırdı bizi.gerekli yatırımlar sağlanırsa.şu an yapabilecek mi.

Oturup -1600 km geçerse.şu olur bu olur demek basit.

FX_PRO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
millet çok ilgi gösterince kendi kendini yüceltip triplere girmişsin haso aracın teknik aksamıyla ilgili bilgi istersen avucunu yala demişsin bunlar boş tripler.madem elindekiler gizli bilgi niye herkeze açık bi forumda kendince çağın ötesindeki bilgilerini paylaşıyosun hasan.hadi biiz halktan insanız bunun nasasoı var cıa yi var fbı yi var bak seni ele geçiriler hasan etme eyleme star wars izleyenler bilir filmde geçer bu cümle you are only hope hasan 356 kenobi.kenddimi gülmekten alamıyorum şimdi buna cevabın önemli bilgi vermiyorum sadece genel anlatıyorum olucak.ama amerika seni şimdi ıp adresinden takip edip ele geçirirse ne olucak bu ülkenin hali haso kurban.neyse millet bundan sonra bu konuyu üstüü kapalı konuşalım ne olur ne olmaz dış güçlerden korumalıyız hasanın dehasını. şşimdilik bu kadar yeter daha fazla gizli bilgi vermeyin millet.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence susup 2 yıl konuşmamalarının nedeni seni ciddiye bile almamalarındandır.
Başta hepsi benle hem fikirlerdi sonradan bazı gerçekleri ortaya dökünce herkez sustu 1-0 öne geçtim skoru 1-1 yapmak için herhangibir geri dönüş olmadı şuan hepsi yenik durumdalar konuştuğumuz şeylerde gizlidir konuşulan mesajları paylaşamam...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bi de aracı Güneş'e park etme kısmı vardı :D Otopark'a araba mı park ediyorsun :D O sıcaklığa dayanabilicek bir madde yok Dünya'da. İtfaiyecilerin kıyafetlerinde kullanılan maddeden yapmayı düşünüyorsan unut bu işi o sıcaklığa dayanmaz :D
Hani kütlen artınca seni koruyan zırh var demiştimya aynı zırh güneşin içinde seyahat güvenliği sağlıyo...

Kendi agzinla kendini ele veriyorsun evrende hersey ileri gidiyor. Evet bizde bunu diyoruz ileri dogru ama sabit bir sekilde

Neyse huylu huyundan vazgecmezmis. Ne soylesem faydasiz.
Daha önceden ufo demiştim ufo bu sorun için çok iyi bir örnek fakat tasasrlanacak araç bir otobüs f16 veya nasa uzay aracı şeklinde bile olabilir ama senin sonun cevabı için ufo çok güzel bir örnek ufo ların şeklini bilirsiniz disk biçimindedir diskden ziyade yuvarlaktır fakat dünya gibi alt tan üstten basık halldedir ve ufo dünyaya derki sen dünya güneşin karşısında saatde 1607km hızla 24 saat dönerken 1 gün oluşturuyorsun o zaman ben dünyanın karşısında saniyede 300000km hızla 24 saat dönerim ve zamanda 1849yıl ileri giderim 1849 yıl oluştururum der.
Buda zaman yolculu ile ilgili 41. örneğim.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
-

Daha önceden ufo demiştim ufo bu sorun için çok iyi bir örnek fakat tasasrlanacak araç bir otobüs f16 veya nasa uzay aracı şeklinde bile olabilir ama senin sonun cevabı için ufo çok güzel bir örnek ufo ların şeklini bilirsiniz disk biçimindedir diskden ziyade yuvarlaktır fakat dünya gibi alt tan üstten basık halldedir ve ufo dünyaya derki sen dünya güneşin karşısında saatde 1607km hızla 24 saat dönerken 1 gün oluşturuyorsun o zaman ben dünyanın karşısında saniyede 300000km hızla 24 saat dönerim ve zamanda 1849yıl ileri giderim 1849 yıl oluştururum der.

sanki yeni bir şey diyorsun.dünya çapında bazı bilim adamları da mümkün olabileceğini söylüyor.bur da sorun söylemek değil.o dediğin hızlara ulaşacak bir araç yapmak.lafla peynir gemisi yürümez.kendi tasarladığın 1 tane kiprit çöpü koy şuraya da.diğerlerinden farkın olsun.

Astofizikçi Stephen Hawking 'zamanda yolculuk'la ilgili yeni bir teori öne sürdü: Işık hızının yüzde 99.9'una ulaşmak! Sonrası bir adıma kalıyor...

İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking İngiliz gazetesi The Daily Mail’e yolladığı bir makalede ‘zaman makinasının mümkün olduğunu’ açıkladı. Bugüne kadar ‘zamanda yolculuk’ ile ilgili Albert Einstein tarafından öne sürülen iki öneri ‘solucan deliği’ ve ‘kara delik’ teorileriydi. Hawking üçüncü bir ihtimal olarak, ışık hızının yüzde 99.9’una ulaşacak bir uzay gemisinin dünyanın etrafında dönmesini sunuyor.

“Işık hızına ulaşacak bir uzay gemisi inşa etmek imkânsız değil; bugün CERN’de yapılan deneyle dünya üzerinde ışık hızına ulaşılmış oldu. Fizik kurallarına göre hiçbir madde ışık hızına ulaşamaz. Ancak, ışık hızıyla giden bir geminin içindeki bir çocuğun bile basitçe yürüyerek bu hızı geçme ihtimali var; çünkü yürüyüş hızı geminin ışık hızına eklenecek” diyen Hawking, fiziğin bu durumu engellemek için uzay mekiği içindeki zamanı yavaşlattığını anlatıyor.

Bu sayede, gemi içinde geçen bir hafta dünyada 100 yıla tekabül ediyor. Yani 2050’de böyle bir geminin uzaya yollanması ve bir hafta yörüngede dönmesi durumunda, dünyaya döndüğü zaman tarih 2150 olacak. Bu da geleceğe doğru zaman yolculuğunun mümkün olduğunu gösteriyor. Hawking geleceğe yolculuğun ‘mümkün olabileceğini’ söylerken sözlerine şunu da ekliyor: Maalesef geçmişe zaman yolculuğu henüz teoride bile mümkün değil.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Farkında olmadan zamanda yolculuk zaten yapıyoruz yer çekiminden uzaklaştıkça zaman saniyenin bilmem kaç milyarda biri daha yavaş akıyordu bu örneği baz alırsak aydan gelen astronot zamanda yolculuk yapmış olur yanlışsam düzeltin brolar ?

rawkid

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,317
Başta hepsi benle hem fikirlerdi sonradan bazı gerçekleri ortaya dökünce herkez sustu 1-0 öne geçtim skoru 1-1 yapmak için herhangibir geri dönüş olmadı şuan hepsi yenik durumdalar konuştuğumuz şeylerde gizlidir konuşulan mesajları paylaşamam...

Hani kütlen artınca seni koruyan zırh var demiştimya aynı zırh güneşin içinde seyahat güvenliği sağlıyo...

şimdi eline bir top al bu dünya olsun. diğer eline de ufoyu temsil edecek bşey al. ve dünyanın etrafında hızlıca döndür. şu an ufo bir kaç yıl ileri gitti(senin mantığınla) ama aslında hiçbşey değişmedi. şuan dünyanın etrafında dolaşan bir uydu var. ytaklaşık 28000 km hızla dünyanın etrafında dönüyor. peki neden bu uydu zamanda ileriye gidip kaybolmadı. hep cevap yazmıcam diyorum ama yazıyuorum. konu bağımlılık yapıyor heralde

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Tüm sayfaları okudum.

Attığım videoyu izledin mi?

İzlediysen 11.40 ile 13.20 arasındaki Basit deney hakkında ne düşünüyorsun ? Sence senin M.Ö. 200 örneğin ile çelişmiyor mu sonuçta aynı mantık ?

Işık hızı şuan insanlık için bir hayal.Olsa da dünyada bu hıza ulaşmak mümkün değil çünkü sürtünme belli bir hızdan sonra tıpkı gök taşında olduğu gibi araç ateşler içinde yanar.

Uzayda sürtünme yok mümkün olabilir.Ama o hıza ulaşmak? Gideceğin rota da asteroit'lerle karşılaşmamak? O hızda giden aracın senin deyiminle güneş kadar sıcak ve bir o kadarda soğuk yerlerde sağlam kalması ?

Gerekli sermaye ve bilim adamlarını topladığı var sayarsak.Şuan Nükleer bir motorun gücünü itiş gücü olarak kullanmak için çalışmalar var fakat ne derecede yol katedildi bilmiyorum ve en önemlisi o motorun çıkardığı yüksek düzeydeki radyasyonu nasıl engelleyeceksiniz ? Bununla ilgili bir kalkan olmadığını biliyorum.Ne kadar paran olsa ne kadar bilim adamı toplasan da çözüm zor.

Şunu demişsin

Dünyayı durdurmak mümkün değil durursa yokolur dünyadan çıktın karanlık uzayda süzülüyorsun vücüdundaki enerji uzaydaki enerjiden az olduğu için(E=mc2) donarsın 40 yaşında dondun diyelim sana göre o zaman zamanda donar hiçbir zarar görmedin hiçbir meteor taşı çarpmadan 100yıl orada kaldın sonra seni gelip kurtardılar buzun çözüldü yaşın 140 oldu dünyada tarih 2154(2014+140=2154) senin görüntün hala 40 yaşındaki gibi olur. Başka sorusu olan...

Bu önemli! İnsan bir makine değildir.Kalp durursa belli bir süre sonra ruh bedenden ayrılıyor.Yani vücudun hayati fonksiyonları çalışsa bile sadece bir et parçası olacaktır...

Kusura bakma ama yazdıkların bilimsel gerçeklikten ayrı sadece hayal ürünü.Olabilir mi zannetmiyorum sürüsüne bilim adamı çalışıyor bu gibi şeyler üzerine.

Senin yaptığın sadece bir hayali sunmak ve bunu gerçekleştirmek istemek.Bunu yapabilecek teknik alt yapı ne sende ne de dünyanın herhangi bir yerinde yok şuanda.Bilimsel olarak zaten araştıranlar mevcut ve bir arpa boyu yol katedilmiş değil.

Daha çok var açıkta cevaplanması gereken yazdıkların.Konu hakkında daha yazmayacağım

Benden tavsiye araştır öğren ama çok kafa yorma.Sonu imkansızlıklar nedeniyle koca bir hiç olacak.

video bu: [video=youtube;Sp5wf7J-lqo]http://www.youtube.com/watch?v=Sp5wf7J-lqo[/video]
Attığın videoyu geçen sene izlemiştim şimdi internete cepden bağlanıyorum izleyemem.
Yapıcağım araç gök taşından daha kaliteli biraz alman malı biraz türk zekası birazda amerikan ruhu ekleyince toprak altında bile gider merak etme..
Güneş yüzeyinde yanmamasını açıkladım bu sayfada.
Ufak tefek astroitler için zırh seni korur büyükler için gözünü açık tutman gerek.
Nükleere motorun çalışma prensibini burda sizlere paylaşamam.
Uzayda dondun gözünün görmediği astroitler mermiden 20 kat hızla vücudundan geçer gider yani anlına girer kafanın arkasından çıkar gider ruh bedenden gider tabii, amerikadaki uyku kapsülleri bu mantıkla çalışıyor demiştim önceden..
Bu aracı yapmak için gerkli herşey türkiyede mevcut anti madde bile var istnabul cern labratuvarı ama bu parçaları birleştirecek beyin yok..
Kimse bana neyi öğrenip neyi öğrenmicemi söylemesin sen sadece bana tavsiye ver.

FX_PRO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
forum adına soruyorum eğitimin ne ? herhangi bir uzmanlığın varmı.araştırma süren ne.ayrıca hangi bilim adamını susturdun.mahallede i bakkkal amca vardı her konuda uzman onu susturdum desen belki inanırız.ayrıca -273 mutlak donma noktası.cantigrad cinsindedir önce sıcaklık birimi olarak cantigradın degeri hesaplanmış atomun farklı sıcaklıklarda hareket hızı farklılıkları hesaplanmışş bunun sonucundada mutlak olarak donup duracağı sıcasklık -273 olarak hesaplanmış basit lise fizik bilgisidir bu adamlar senin gibi oturup bence -1000 dememiş.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
forum adına soruyorum eğitimin ne ? herhangi bir uzmanlığın varmı.araştırma süren ne.ayrıca hangi bilim adamını susturdun.mahallede i bakkkal amca vardı her konuda uzman onu susturdum desen belki inanırız.ayrıca -273 mutlak donma

[video=youtube;wBkykbPNY_4]http://www.youtube.com/watch?v=wBkykbPNY_4[/video]

Sen bu adamı çok ciddiye almışsın.mistik konuşuyor bir de.türk zekası+amerikan ruhu eklicekmiş araca.

tasarladığın bir kibrit çöpü var mı diyoruz.güneş kalkanından bahsediyor.:D

bence sen ölü toprağı serpiştir.bırak uzaya gitmeyi.yapacağın araç.koyacağın platformdan düşüp.kafanı yere çarpma sonucu.o bir dünya yı boylarsın.

hasan35 6benden sana tavsiye.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@hasan356 Kardeşim Tübitak'taki fizikçi dostumla görüştüm.Bu konunun linkinide gönderdim.Bütük sayfaları okumuş.Bana dönüş yaptı kısa süre sonra.Fizikçi dostumun söylediği şu oldu; "Bu adam ülkemiz ve insanlık için bir nimet.Ancak bahsettiği şeyler çok tehlikeli ve yabancı güçler tarafından önüne çok engel koyulacak şeyler.Eğer bu projeyi hayata geçirmeye kalkarsa kendi hayatı tehlikeye girebilir.Ben her türlü yardımı vermeye hazırım." dedi.
http://www.youtube.com/watch?v=Dn81Fyype7Q
Şimdi türkiyenin en iyi profersörleri yukardaki verdiğim video linkinde toplanmışlar zamanda yolculuğu konuşuyolar açıkçası bana yeterli gözükmediler belki yabancı güçler engel olmakda haklılar belkide. örnekle açıkllamak gerekirse 8 yaşında çocuğa arabayı kullan diye anahtar teslim edilirmi edilmez ama ben 9mu 12 yaşındamı ne araba kullanmaya başladım belkide olur fakat kaza yapsam sadece kendime zarar veririm ama nükleer bir patlama demek dünya güvenliğini tehlkikeye sokar çünkü patlamadan sonra zehirli maddeler rüzgar yoluyla heryere ulaşır ben kanserin çıkış sebebinin zehirli maddelerden olduğunu zannediyorum. Bilmiyorum tübitak ın yaratıcılığına kalmış gerekirse avrupaya gideriz gerekirse en iyileri türkiyeye çağırırız veya avrupaya gider türkiyeyi temsil ederiz orda planladığımız şeylerei hayata geçiririz o teknolojiyi türkiyeye getirip halkımızın daha refah içerisinde yaşamasını sağlarız bilmiyorum Tübitakla bir randevu ayarlamak mümkünmü yüz yüze görüşelim görüşmekden zarar gelmez, 150 ülkeye söyledim demiştimya söylediğim zamanlarda cevap yazan sadece özbekistan olmuştu tamam getir yapalım dedi ama parayıda getir ben yer sağlayım dedi yani patron dedim bara olsa ben bu işi hiçkimseye söylemeden inerim yer altına kendim halledrim dedim. Demem oki bu raç yapılırken en az bir sefer patlıcak düşüncesiyle yapılacak ve maliyet ikiye katlıcak ve bu araç patlamasa dahi alacam ben bu makineyi meteor taşıyla kafa kafaya çarpıştırıcam ve olacakları izlicem yavaşlatılmış kamerada hani araba yaparlar onuda duvara çarparlarya test ederler hani tıpkı o şekil test edilecek belki aracım mars gibi ölü bir gezegende yapılacak belkide yerin metrelerce altında yapılacak bilmiyorum ne derler..

The Virus

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Vay be. Peki cisim nasıl ışık hızına ulaşacak? Ayrıca bizim devletimiz böyle şeylere kafa yormaz, yalnızsın büyük ihtimalle bu konuda. Yani devletten medyadan vs. bir katkı bekleme.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Boyut isini en iyi STV bilir. Adamlar yillardir 5.boyutta.
Aslına bakarsanız bana göre evrende 2 boyut vardır bazı fizikçiler bu boyutları borsada oynayarak 10-11e kadar çıkarmışlardır.
1. Boyut bildiğimiz bizim evrenimiz dir var oluş boyutudur
2. Boyut ise kara deliğin içindeki yok oluş boyutudur
Hani 3d 3 boyulu oyunlar mimari çizimler derler alakası yok onun ismi enden boydan önden üstten arkadan görünümdür onada 3 boyutlu görünüm demişler yanlış isim takmışlardır bence onun adı cismin heryönden gözükmesidir ismide heryönden görünüm olabilirdi. Ama ocak kelimesinin hem ay isimi hemde odun ateşinde yanan ocak ismi gibi 3boyut ismide 2 yerde kullanılmak istendiyse bilemem tabi. ama 3d görünüme 3 boyutlu görünüm demek saçmadır. Ha adı eğer bilgisayar yaılımcıları bilgisayar oyun yapımcılarına çok havalı geldiyse oyun yapmalarını teşvik ediyorsa 3d oyunlar ismi çok güzel bir isimdir...

Zamanda yolculuk yapmak mümkün olabilir. Çünkü insanoğlunun düşündüğü herşey gerçek, yapılabilir ve geliştirilebilir.
@hasan356
Bende şöyle bir tez ortaya atayım. Zaman ilerledikçe maddenin kütlesi ve hacmi azalır ve bu azalmanın önüne geçemessen yok olabilirsin. Maddenin birim/zaman da ne kadar kütle ve hacim kaybettiğini hesaplayıp ona göre projeni geliştirmeni öneririm.
O yönde gelişmiş durumda önceki yazıları okursanız gerekli cevaplar mevcut hız artıkça kütleniz de artar

FX_PRO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
hasan 356 eğitimini gene bizimle paylaşmamışın inattla paylaşmıyosun sanırım buda gizli bilgi.neyse bu forumdan peki nasıl bi destek bekliyorsun sen zaten konuyu çözmüşsün kendince kimsenin fikrine ihtiyacın yk e forumdanda sana istediğin ON YÜZ Bİ MİLYONU verecek bi insanda yoktur.finaly its a dead end çıkmaz sokak.Gerçi senin gibi bir çağın ünlü düşünürü dahisinin bunu zaten anlamalı.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1. ilk sayfada hangi okulu okuduğumu sölemiştim papağan gibi aynı soruları sormayalaım
2. okuduğum okul fizkle alakalı değil fakat okuldayken en başarılı olduğum dersler fizik matematik demiştim fizik dersi sanki benim için yapılmış sınıfta kızlar fiziğin çok iyi derlerdi
3. bu ülkede veya başka ülkede kim okuduğu okulun bölümün işini normal hayatta icra ediyoki halamın oğlu motor okudu elektronikde çalışıyo başka halamın kızı halkla ilişkiler okudu resim galerisi açtı resim yapıyo ve resimler çok güzel şimdi ben pazarlamaokudum ne efendim iso 9000 belgesi yokmuş al bu diş macunu kapı kapı gezdir sat insanları dolandır hatta sağlıklarıyla oyna diyo adam bana ya bu ülke için faydalı şeyler yapmak varken neden para verip birbimizi zehirliyoruz anlamıyorum en basit örnek sıgara geçen sene mart ayında bıraktım arkadaş ben araba egsozu değilimki duman üfleyim birde ona para verip alıyoruz

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
1. ilk sayfada hangi okulu okuduğumu sölemiştim papağan gibi aynı soruları sormayalaım
2. okuduğum okul fizkle alakalı değil fakat okuldayken en başarılı olduğum dersler fizik matematik demiştim fizik dersi sanki benim için yapılmış sınıfta kızlar fiziğin çok iyi derlerdi
3. bu ülkede veya başka ülkede kim okuduğu okulun bölümün işini normal hayatta icra ediyoki halamın oğlu motor okudu elektronikde çalışıyo başka halamın kızı halkla ilişkiler okudu resim galerisi açtı resim yapıyo ve resimler çok güzel şimdi ben pazarlamaokudum ne efendim iso 9000 belgesi yokmuş al bu diş macunu kapı kapı gezdir sat insanları dolandır hatta sağlıklarıyla oyna diyo adam bana ya bu ülke için faydalı şeyler yapmak varken neden para verip birbimizi zehirliyoruz anlamıyorum en basit örnek sıgara geçen sene mart ayında bıraktım arkadaş ben araba egsozu değilimki duman üfleyim birde ona para verip alıyoruz
Pazarlama okumussun ama kapi kapi gezip ürün satmanin satis oldugunu ögrenememissin. Pazarlama okumamama, sadece dersini almama ragmen bu farki biliyorum. Öncelikle okudugun bölüme odaklan. Bosver zaman yolculugunu.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
2 .bu konuyu açmadaki amaç ne.diyelim teori olarak zamanda yolculuğa inandırdı bizi.gerekli yatırımlar sağlanırsa.şu an yapabilecek mi.

Oturup -1600 km geçerse.şu olur bu olur demek basit.
Hiçbirşey yapamasam hidroelektrik santrali yapar türk halkına daha rahat bir yaşam sunarım fakat bu araçı yapabileceğime inanıyorum çünkü mevzu neye benzetsem hani siz lastiği değiştiremezsiniz veya bir lastiği 2 saatde 40 tane alet edevatla değiştirirsinizya lastikçide onu 10 dakkada 2 levyeyle halleder ta o kadar basit..

kenji

Asistan
Reaksiyon puanı
1
zaman da yolculuk mevcut ama bir tardis olması lazım onuda kullanmak için doctor who veya onu kullanmasını bilen biri lazım,ama hiçbiri yok bu yüzden biz zaman yolculuğu yapamıyoruz. size vereceğim en mantıklı çözüm önerisi bu,bundan ötesi şam'da kayısı.
yok ışık hızına ulaşırsak yok geçersek zamanda yolculuk edermişiz halen bu palavralara inanan var mı? tamam filmlerde ,çizgi filmlerde bol bol işlenir bu konu ama bu gerçek olduğunu veya gerçekleşeceğini göstermez bu yalnızca bizim hayal gücümüz. radyasyona maruz kaldığımız da süper güçlerimiz olamayacağı gibi

FX_PRO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sınıftaki kızlar fiziğin iyi demişse bu iş tamam hasan sen zaman makinası yaparsın :) biz kimizki sınıftaki kızlardan daha iyi bilelim.anti maddeyede baktım bi kaç forumda gramı 62.5 milyar dolara satılıyor diye bir rivayette bulunmuş birileri onla üretilen eneji de zaten maliyetinden dolayı sudan ucuz olur.neyse millet hasanın bahsettiği şeyleri burda çoğumuz biliyor anti madde bulalım o da zaten gramı 62.5 milyar dolar e bilim adamı çağırınca yapıcak adamda geliyor o zaman tek sorun tasarım renk modifiye pc de araba yarışı oynuyan arkadaşlar tasarım modifiyeyede hakimdir ozaman yapalım zaman makinelerini kapıştııralım millet.yarışın ismide 1. geleneksel sdn zaman makinası cup olur hadi bakalım hodri meydan bu arada BİLENLER BİLİR BİZİM KÖY DAHA BÜYÜK.ama baştan söyliyeyim alırım anahtarınızı neyse bu kadar yyeter bi dizi izleyeyim dönücem millet ADMİNE SELAM YOLA DEVAM.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
millet çok ilgi gösterince kendi kendini yüceltip triplere girmişsin haso aracın teknik aksamıyla ilgili bilgi istersen avucunu yala demişsin bunlar boş tripler.madem elindekiler gizli bilgi niye herkeze açık bi forumda kendince çağın ötesindeki bilgilerini paylaşıyosun hasan.hadi biiz halktan insanız bunun nasasoı var cıa yi var fbı yi var bak seni ele geçiriler hasan etme eyleme star wars izleyenler bilir filmde geçer bu cümle you are only hope hasan 356 kenobi.kenddimi gülmekten alamıyorum şimdi buna cevabın önemli bilgi vermiyorum sadece genel anlatıyorum olucak.ama amerika seni şimdi ıp adresinden takip edip ele geçirirse ne olucak bu ülkenin hali haso kurban.neyse millet bundan sonra bu konuyu üstüü kapalı konuşalım ne olur ne olmaz dış güçlerden korumalıyız hasanın dehasını. şşimdilik bu kadar yeter daha fazla gizli bilgi vermeyin millet.
Bu durum tripe değil oradan sonra ticarete giriyo mercedes araç taasrlıyo satışa çıkana kadar hiçkimse aracın fotoğrafını bile çekemiyo çekseler dahi araçın üstüne siyah beyaz üçgenler yapmışlar fatoda araçın şekli belli olmuyo demem oki şimdi sana araç böle çalışır desem sen bilecen o bilecek haliyle araçı yaptırabilmek için gerekli kozlarımı elimden kaptırırsam ne olur bu proje suya düşer hiçbirşey yapılmaz başka değişle projede 40 tane beyin olur 40 beyinde birbirine girer hiçbirşey yapılmaz daha başka deyişle bir arabada 2 şöför 2 direksiyon olsun ne olur o der ben sağa dönecem öteki sola hiçbiryere ulaşamazlar, ama araç yapılsın sende satın al veya alma ben gelecem açaçam kabutu bak bu bu işe yarıyo buda bu işe yarıyo diye herşeyi anlatıcam, Fbi ya cia e gelince ben onlara dedimki durum böle size anlattığım şeyleri onlarada anlattım posta eposta attım hiçbir cevap gelmedi yani sizin şuan ğrendiğiniz şeyleri ben geçen sene avrupaya söylemiştim zaten posta ellerinemi gfeçmedi dedim aradım evet posta elimizde size geri dönüş yapılacak dediler
İP adresinden bulmalarına gerek yok telefon numaram var 2 tane ilk sayfada epostada atabiliriler, projenin geleceği için araç ilgili fazla birşey sormayarak benim dehamı korumuş olursunuz, ayrıca bu bilgi herkezin elindeyken her ülkenin bu aracı yaptığını düşünün ne olur her biri en az bir seferde patlacak...

sanki yeni bir şey diyorsun.dünya çapında bazı bilim adamları da mümkün olabileceğini söylüyor.bur da sorun söylemek değil.o dediğin hızlara ulaşacak bir araç yapmak.lafla peynir gemisi yürümez.kendi tasarladığın 1 tane kiprit çöpü koy şuraya da.diğerlerinden farkın olsun.

Astofizikçi Stephen Hawking 'zamanda yolculuk'la ilgili yeni bir teori öne sürdü: Işık hızının yüzde 99.9'una ulaşmak! Sonrası bir adıma kalıyor...

İngiliz astrofizikçi Stephen Hawking İngiliz gazetesi The Daily Mail’e yolladığı bir makalede ‘zaman makinasının mümkün olduğunu’ açıkladı. Bugüne kadar ‘zamanda yolculuk’ ile ilgili Albert Einstein tarafından öne sürülen iki öneri ‘solucan deliği’ ve ‘kara delik’ teorileriydi. Hawking üçüncü bir ihtimal olarak, ışık hızının yüzde 99.9’una ulaşacak bir uzay gemisinin dünyanın etrafında dönmesini sunuyor.

“Işık hızına ulaşacak bir uzay gemisi inşa etmek imkânsız değil; bugün CERN’de yapılan deneyle dünya üzerinde ışık hızına ulaşılmış oldu. Fizik kurallarına göre hiçbir madde ışık hızına ulaşamaz. Ancak, ışık hızıyla giden bir geminin içindeki bir çocuğun bile basitçe yürüyerek bu hızı geçme ihtimali var; çünkü yürüyüş hızı geminin ışık hızına eklenecek” diyen Hawking, fiziğin bu durumu engellemek için uzay mekiği içindeki zamanı yavaşlattığını anlatıyor.

Bu sayede, gemi içinde geçen bir hafta dünyada 100 yıla tekabül ediyor. Yani 2050’de böyle bir geminin uzaya yollanması ve bir hafta yörüngede dönmesi durumunda, dünyaya döndüğü zaman tarih 2150 olacak. Bu da geleceğe doğru zaman yolculuğunun mümkün olduğunu gösteriyor. Hawking geleceğe yolculuğun ‘mümkün olabileceğini’ söylerken sözlerine şunu da ekliyor: Maalesef geçmişe zaman yolculuğu henüz teoride bile mümkün değil.
Daha evveldende dediğim gibi fizikçiler zamanda ileri gidersin ama paradox nedeniyle geri gelemezsin diyolar veya zamanı durduramazsın ben ışık hızını geçerim geride gelirim zamanıda durudururum diyorum.
Ayrıca herkesin isminin altında profesör dekan yazıyo benimkinin altında üyecik profile resim ekledim doğum tarihi ekledim onlar gözükmüyo adminler olaya el atabilirmi forumda problem mi var
Ayrıca dünya yörüngesindeki uzay aracını ışık hızına çıkarıp yörüngeden fırlayıp gitmesini nasıl engelleyecekmiş fakat oda yapılabilir ama masraflı iş onun yerine yeryüzünde hızlı treni ışık hızan çıkarmak daha uygun maliyetli olur veya daha önceden dediğim gibi bir ufoyu güneşin karşısında ışık hızında döndürdünüz diyelim dünya gözünüzün önünde hızlı film sarar gibi sarar.
Geçmişe gitmek teorik olarak bile mümkün değil diyor ben ona mesaj attım galaksi neden yavaş dönüyor diye hala ondan cevap bekliyorum..

şimdi eline bir top al bu dünya olsun. diğer eline de ufoyu temsil edecek bşey al. ve dünyanın etrafında hızlıca döndür. şu an ufo bir kaç yıl ileri gitti(senin mantığınla) ama aslında hiçbşey değişmedi. şuan dünyanın etrafında dolaşan bir uydu var. ytaklaşık 28000 km hızla dünyanın etrafında dönüyor. peki neden bu uydu zamanda ileriye gidip kaybolmadı. hep cevap yazmıcam diyorum ama yazıyuorum. konu bağımlılık yapıyor heralde
Dediğin şeyle ilgili youtobede bir video var diyoki uydu daha hızlı döndüğü için uyduda saat ayarlaması saat 10-15 dakka geri alınıyo diyo eğer bu saat ayarlaması yapılmazsa gps yanlış yer tespiti yapar diyolar örnek olarak şimdi saat 16:17 uyduda ise saat 16:02 dir çünkü uydu daha hızlı dönüyo daha geniş kapsamlı bilgi o videoda kolaylıkla bulabilirsin...

Eğer birşey değişmediyse dünyadada birşey değişmez zaman şimdiki zaman olan 16:20 da donar kalır

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Bu durum tripe değil oradan sonra ticarete giriyo mercedes araç taasrlıyo satışa çıkana kadar hiçkimse aracın fotoğrafını bile çekemiyo çekseler dahi araçın üstüne siyah beyaz üçgenler yapmışlar fatoda araçın şekli belli olmuyo demem oki şimdi sana araç böle çalışır desem sen bilecen o bilecek haliyle araçı yaptırabilmek için gerekli kozlarımı elimden kaptırırsam ne olur bu proje suya düşer hiçbirşey yapılmaz başka değişle projede 40 tane beyin olur 40 beyinde birbirine girer hiçbirşey yapılmaz daha başka deyişle bir arabada 2 şöför 2 direksiyon olsun ne olur o der ben sağa dönecem öteki sola hiçbiryere ulaşamazlar, ama araç yapılsın sende satın al veya alma ben gelecem açaçam kabutu bak bu bu işe yarıyo buda bu işe yarıyo diye herşeyi anlatıcam, Fbi ya cia e gelince ben onlara dedimki durum böle size anlattığım şeyleri onlarada anlattım posta eposta attım hiçbir cevap gelmedi yani sizin şuan ğrendiğiniz şeyleri ben geçen sene avrupaya söylemiştim zaten posta ellerinemi gfeçmedi dedim aradım evet posta elimizde size geri dönüş yapılacak dediler
İP adresinden bulmalarına gerek yok telefon numaram var 2 tane ilk sayfada epostada atabiliriler, projenin geleceği için araç ilgili fazla birşey sormayarak benim dehamı korumuş olursunuz, ayrıca bu bilgi herkezin elindeyken her ülkenin bu aracı yaptığını düşünün ne olur her biri en az bir seferde patlacak...

Daha evveldende dediğim gibi fizikçiler zamanda ileri gidersin ama paradox nedeniyle geri gelemezsin diyolar veya zamanı durduramazsın ben ışık hızını geçerim geride gelirim zamanıda durudururum diyorum.
Ayrıca herkesin isminin altında profesör dekan yazıyo benimkinin altında üyecik profile resim ekledim doğum tarihi ekledim onlar gözükmüyo adminler olaya el atabilirmi forumda problem mi var
Ayrıca dünya yörüngesindeki uzay aracını ışık hızına çıkarıp yörüngeden fırlayıp gitmesini nasıl engelleyecekmiş fakat oda yapılabilir ama masraflı iş onun yerine yeryüzünde hızlı treni ışık hızan çıkarmak daha uygun maliyetli olur veya daha önceden dediğim gibi bir ufoyu güneşin karşısında ışık hızında döndürdünüz diyelim dünya gözünüzün önünde hızlı film sarar gibi sarar.
Geçmişe gitmek teorik olarak bile mümkün değil diyor ben ona mesaj attım galaksi neden yavaş dönüyor diye hala ondan cevap bekliyorum..

Dediğin şeyle ilgili youtobede bir video var diyoki uydu daha hızlı döndüğü için uyduda saat ayarlaması saat 10-15 dakka geri alınıyo diyo eğer bu saat ayarlaması yapılmazsa gps yanlış yer tespiti yapar diyolar örnek olarak şimdi saat 16:17 uyduda ise saat 16:02 dir çünkü uydu daha hızlı dönüyo daha geniş kapsamlı bilgi o videoda kolaylıkla bulabilirsin...

Eğer birşey değişmediyse dünyadada birşey değişmez zaman şimdiki zaman olan 16:20 da donar kalır

[video=youtube;GOBJFe9lAcU]http://www.youtube.com/watch?v=GOBJFe9lAcU[/video]

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
forum adına soruyorum eğitimin ne ? herhangi bir uzmanlığın varmı.araştırma süren ne.ayrıca hangi bilim adamını susturdun.mahallede i bakkkal amca vardı her konuda uzman onu susturdum desen belki inanırız.ayrıca -273 mutlak donma noktası.cantigrad cinsindedir önce sıcaklık birimi olarak cantigradın degeri hesaplanmış atomun farklı sıcaklıklarda hareket hızı farklılıkları hesaplanmışş bunun sonucundada mutlak olarak donup duracağı sıcasklık -273 olarak hesaplanmış basit lise fizik bilgisidir bu adamlar senin gibi oturup bence -1000 dememiş.
Bu konuda fizikçileri susturmak kolay ama bakkal amca ile sizi susturmak zor hala dediğim dedik diyosunuz.
-1000 tahmini o an aklıma gelen rakam fakat -273 pek yeterli değil uyku kapsülleri için amerikadaki uyku kapsüllerinde uyuyan kişilerin -273 derecede uyuduklarını sanmıyorum

Bu konuda fizikçileri susturmak kolay ama bakkal amca ile sizi susturmak zor hala dediğim dedik diyosunuz.
-1000 tahmini o an aklıma gelen rakam fakat -273 pek yeterli değil uyku kapsülleri için amerikadaki uyku kapsüllerinde uyuyan kişilerin -273 derecede uyuduklarını sanmıyorum

Hârp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1

O yönde gelişmiş durumda önceki yazıları okursanız gerekli cevaplar mevcut hız artıkça kütleniz de artar

hız arttıkça kütle artar. ben zaman aktıkça kütlenin azalmasından bahsediyorum. pek fazla bilimsel yönünüde bilmiyorum bu işin ama aklımda olan birkaç şey var bunlardan bahsetmek istiyorum. yanlışta olabilir doğruda olabilir bu sadece benim fikrim.

yaratılışın üzerinden milyarlarca yıl geçti. geçmişe dönüp baktığımızda çok uzun yıllar önce hayvanların, bitkilerin ve yartıldıkdan sonra insanların şuan ki zamana göre devasa boyutlarda olduklarını görüyoruz. dinazorların boyları ve hacimleri inanılmazdı. çok uzağa gitmeden 2, 3 bin yıl öncesi yapıları inceleyelim devasa taşların birleşiminden oluşan binalar. mısırda yapılan pramitlerin boyutları, eski insanlardan kalma ayak izlerine bakalım şuan ki bir insanın ayaklarına göre çok büyük. savaşlarda kullanılan kılıçların ağırlıkları ve uzunlukları şuan ki yapılanlardan kat kat büyük. Hatta hz. adem a.s'ın boyunun bulutları bile aştığı rivayet ediliyor.
ilk yazında bahsetmişsin 24 saatte 1800 küsur yıl ileri gidilebilir diye eğer sen geleceğe gitmeye kalkarsan gelecekte ki insanların, hayvanların ve bitkilerin kısaca maddenin küçüldüğünü, hacmini kaybettiğini.. eriyip gittiğini göreceksin.
başarabilirsen gitmeyi cücelerin içinde bir dev olabilir aynı şekilde eğer geçmişe gitmeye kalkarsan da devlerin için bir cüce olabilirsin. yok olup kaybolma ihtimalin %99

diyeceğim şu ki;

zaman ilerledikçe madde küçülür, hacim, kütle azalır ve hız artar.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hasan 356 eğitimini gene bizimle paylaşmamışın inattla paylaşmıyosun sanırım buda gizli bilgi.neyse bu forumdan peki nasıl bi destek bekliyorsun sen zaten konuyu çözmüşsün kendince kimsenin fikrine ihtiyacın yk e forumdanda sana istediğin ON YÜZ Bİ MİLYONU verecek bi insanda yoktur.finaly its a dead end çıkmaz sokak.Gerçi senin gibi bir çağın ünlü düşünürü dahisinin bunu zaten anlamalı.
Biraz sabredersen sorunun cevabı sen bu mesajı yazdıkdan 6 dakka sonra verilmiş, ben burda herkeze cevap veriyorum sen sadce ban soru soruyosun bira sabır lütfen...

Pazarlama okumussun ama kapi kapi gezip ürün satmanin satis oldugunu ögrenememissin. Pazarlama okumamama, sadece dersini almama ragmen bu farki biliyorum. Öncelikle okudugun bölüme odaklan. Bosver zaman yolculugunu.
Valla arkadaş pazarlamada başarılı bir şekilde alarm cihazları pazarladığım oldu fakat nasıl desem tüm ticaret hayatı böledir karşındaki insanı ister istemez kandırmak zorundasınki sana para kalsın kendimi rahatsız hissediyorum mesela 5tl lik malı %100 karla satmak zarardır yani 10tlye bunu nasıl desem 25-30 tlye falan satmalısın yani vatandaş geliyo 5 liralık malı 30 liraya mecburen alıp gidiyo bu beni rahatsız ediyo tarzım değil deyim, hem kim okuduğu okuluın işini yapıyo boşver

zaman da yolculuk mevcut ama bir tardis olması lazım onuda kullanmak için doctor who veya onu kullanmasını bilen biri lazım,ama hiçbiri yok bu yüzden biz zaman yolculuğu yapamıyoruz. size vereceğim en mantıklı çözüm önerisi bu,bundan ötesi şam'da kayısı.
yok ışık hızına ulaşırsak yok geçersek zamanda yolculuk edermişiz halen bu palavralara inanan var mı? tamam filmlerde ,çizgi filmlerde bol bol işlenir bu konu ama bu gerçek olduğunu veya gerçekleşeceğini göstermez bu yalnızca bizim hayal gücümüz. radyasyona maruz kaldığımız da süper güçlerimiz olamayacağı gibi

radyasyona maruz kaldığımız da ölürsünüz,
Tardisi yapmak mümkün ama çok daha teferruattlı ne gerek var içi dışından büyük bir araca, tardis de kuantum teknolojisi kullanılmış.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...