Z2 Kullananlar Bi Bakabilr mi?

bmw m3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar z2 almaya niyetliyim paralel alıcam delta garantili 1850 ye dock nc kulaklık lı buldum şimdi sorularım
1-Isınma problemi diye okudum bazıları hiç ısınmıyor bazılarıda çok ısınıyor diyor
2-Kasa açıklığı yeni serilerde yok diyebiliyorm olsada su geçirmezliğe etkisi yokmuş diye okudum
3-lens kayması bununda fotograf çekimende etkisi yokmuş
nediyonuz alınırmı bu fiyata başka bişey onermeyin sadece soruları yanıtlayın ona gore ben değiştiririm kararımı şimdiden teşekkürler

baY_SnaKe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende bir kaç gün içinde almayı düşünüyorum da o fiyata kulaklıklı olanı nereden buldun? Adres falan verebilir misin?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Merhaba,

Isınma her telefonda var 4K video çekmediğin sürece ısısı normal olucaktır, 4K video çekiminde aşırı ısınıp kapanma sorunu 2 fix güncelleme ile giderildi.

Yeni üretimlerde kasa açıklığı Lens kayması gibi sorunlar düzeltilmiş.

O fiyata alabileceğiniz en iyi telefonlardan birisi z2, düşünmeden alın bence eğer istiyorsanız.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Benim anlamadığım niye 4k vidyo çekiyor millet, neyde izliyorlar acaba. Denemelik bir kaç kere çekilir de uzun süreli çekim tamamen batarya düşmanı olur.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Benim anlamadığım niye 4k vidyo çekiyor millet, neyde izliyorlar acaba. Denemelik bir kaç kere çekilir de uzun süreli çekim tamamen batarya düşmanı olur.

4K televizyonların fiyatı 1080P Full hd televizyonlar kadar olduğunda veya iki katı olduğunda 4K tv alıp 4K videonu çekip izleyebiliriz.

Şu anda 4K lgnin televizyonuna baktığımızda bir araba parası yapıyor :)

1080P Video çekimi ile gayet mutlu ve memnunum 4K gereksiz ve şarj düşmanı telefonada donanım olarak zararı olabilir ısınmadan dolayı.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
4K televizyonların fiyatı 1080P Full hd televizyonlar kadar olduğunda veya iki katı olduğunda 4K tv alıp 4K videonu çekip izleyebiliriz.

Şu anda 4K lgnin televizyonuna baktığımızda bir araba parası yapıyor :)

1080P Video çekimi ile gayet mutlu ve memnunum 4K gereksiz ve şarj düşmanı telefonada donanım olarak zararı olabilir ısınmadan dolayı.
Ben de onu diyorum sırf özellik olsun diye koyulmuş sanki. En azından bizim millet için gereksiz özellik. Biz öyle geriden gidiyoruz ki telefonlar 8kye geçtiğinde bile biz 4k tvlere 1080de olduğu gibi sahip olamayacağız.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
4K neden gereksiz olsun ki? sizde 4K tv olmayabilir ama olan insanlar elbet vardır. ayrıca 4K yı sadece çözünürlük olarak düşünmeyin. daha kaliteli videolar elde ediyorsunuz :)

baY_SnaKe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4K neden gereksiz olsun ki? sizde 4K tv olmayabilir ama olan insanlar elbet vardır. ayrıca 4K yı sadece çözünürlük olarak düşünmeyin. daha kaliteli videolar elde ediyorsunuz :)

Saniye de 40mb çeken bir kaliteden bahsediyoruz. Bence de günümüz için ileri bir teknoloji. O kadar kaliteye henüz diğer teknojiler hazır değil. Full HD ler gayet yeterli. Hatta olmadı 2K olsun ama bir anda 4K'ya atlamak fazla.

bmw m3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sağolun arkadaşlar incehesaptan alıcam yalnız delta garantilimi ordaki ordan alan varsa cevpalayabilirmi

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Saniye de 40mb çeken bir kaliteden bahsediyoruz. Bence de günümüz için ileri bir teknoloji. O kadar kaliteye henüz diğer teknojiler hazır değil. Full HD ler gayet yeterli. Hatta olmadı 2K olsun ama bir anda 4K'ya atlamak fazla.

telefonların depolama alanlarının 64gb olarak çıktığını düşündüğümüzde saniyede 40mb göze büyük gelmiyor. kaldı ki hafıza kartı ile de depolama alanı bi sorun olmaz :)

düşündüğünüzün aksine bence böyle gelişmeler olsun ki teknoloji daha hızlı ilerlesin :)

baY_SnaKe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
telefonların depolama alanlarının 64gb olarak çıktığını düşündüğümüzde saniyede 40mb göze büyük gelmiyor. kaldı ki hafıza kartı ile de depolama alanı bi sorun olmaz :)

düşündüğünüzün aksine bence böyle gelişmeler olsun ki teknoloji daha hızlı ilerlesin :)

Daha iyi anlaşılması için rakamları bir kademe daha büyüteyim. 15dk'lık 4K kalitesinde çekilmiş bir video yaklaşık olarak 35gb :). Hadi telefonların işlemcisi müsaade etse, ısınma sorunu çözülse yani kısacası donanımsal olarak kesintisiz olarak 4K video çekebilsek bile yine de tüm telefonun hafızasının boş olduğunu da unutmadan 45dk ile tüm hafıza dolacaktır. Hadi bunu da geçtim 3tb'lık bir harddiskimizin içinde anca 20 saat bile belki olmayacak 4K video saklayabileceğiz (harddiskin boş olduğunu ve sadece 4K video saklamak için aldığımızı varsayıyorum).

Özetle bu teknolojinin ilerlemesi için paralel olarak bir çok teknolojinin de ilerlemesi gerekiyor. Daha 4K TV'ler yeni yeni ben buradayım demeye başlamışken, umarım firmaların sırf sidik yarıştırmak için bu tür saçmalıkları bırakırlar da asıl gelişmesi gereken şeylere odaklanırlar (batarya gibi büyük bir sorun başta olmak üzere). Umarım yakın bir gelecekte daha gelişmiş video sıkıştırma formatları çıkar da en azından yaygınlaşması kolaylaşır.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
full hd hayatımızda yıllardır var telefonlarda full hd video çekiyorlar yıllarıdır ama kaç defa full hd video çekip tvde izlediniz? ben kendi adıma söyleyeyim hiç.
Ayrıca snapdragon 800 teknik olarak 4k desteği versede bence tam anlamıyla altından kalkamıyor ısınıyor.

baY_SnaKe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
full hd hayatımızda yıllardır var telefonlarda full hd video çekiyorlar yıllarıdır ama kaç defa full hd video çekip tvde izlediniz? ben kendi adıma söyleyeyim hiç.
Ayrıca snapdragon 800 teknik olarak 4k desteği versede bence tam anlamıyla altından kalkamıyor ısınıyor.

801ab kullanıyor z2 durum ortada. s5'te 801ac kullanıyor ama en fazla 5dk çekilebiliyor. Bu sorun muhtemelen 805'le bir nebze de olsa aşılacaktır. Bakalım telefonlar prime versiyonlarını çıkarsınlar da incelemelerine bakalım :).

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ab ac bunlar hikaye hepsi s800'ün overclock edilmiş varyasyonları. Daha fazla hız daha fazla ısınma demekü yani 4k iyi bişey tabi ama telefonda çokta önemli değil sanki. Tamamen firmaların sidik yarışı yüzünden bugün bu duruma geldi.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Daha iyi anlaşılması için rakamları bir kademe daha büyüteyim. 15dk'lık 4K kalitesinde çekilmiş bir video yaklaşık olarak 35gb :). Hadi telefonların işlemcisi müsaade etse, ısınma sorunu çözülse yani kısacası donanımsal olarak kesintisiz olarak 4K video çekebilsek bile yine de tüm telefonun hafızasının boş olduğunu da unutmadan 45dk ile tüm hafıza dolacaktır. Hadi bunu da geçtim 3tb'lık bir harddiskimizin içinde anca 20 saat bile belki olmayacak 4K video saklayabileceğiz (harddiskin boş olduğunu ve sadece 4K video saklamak için aldığımızı varsayıyorum).

Özetle bu teknolojinin ilerlemesi için paralel olarak bir çok teknolojinin de ilerlemesi gerekiyor. Daha 4K TV'ler yeni yeni ben buradayım demeye başlamışken, umarım firmaların sırf sidik yarıştırmak için bu tür saçmalıkları bırakırlar da asıl gelişmesi gereken şeylere odaklanırlar (batarya gibi büyük bir sorun başta olmak üzere). Umarım yakın bir gelecekte daha gelişmiş video sıkıştırma formatları çıkar da en azından yaygınlaşması kolaylaşır.

15 dk yı bırak 1 dk bile video çektiğimi hatırlamıyorum :D
ben kendimi bildim bileli batarya sorunu var ve her sene batarya sorunu çözüldü diye haberler çıkar ama bi sonuç göremedik daha :)

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Oradan bakınca teknolojinin gelişmesine karşı mı duruyoruz bilmiyorum, ama kapitalist sistem 4k çıkardım al bunu al bunu deyip cebimizden binlerce lira çıkaracaksa karşı dururum, almam:)
Z2 tahminim 2000
lg-49ub850v-4k-uhd 4000
128 gb hafıza kartı 350 lira
4k izleme keyfi?
-Cepten çıkan onca paradan sonra mı?:)
Telefonlarda artık üst sınıra gelindiğinin farkına varmak için şu son telefonların arasındaki farklara bakmak yeterli.
Donanımlar uçtu gitti ama batarya donanımların az tükettiği iddiasıyla genelde aynı seviyelerde tutuluyor. Ya da ekran biraz büyüyor 200 mah de batarya koyuluyor, al sana fazla batarya. Yer mi? Yemez...

4k şu an için gerçekten gereksiz, ben çektiğim vidyoları 4k tv'mde izliyorum diyen kaç kişi çıkar ki burdan?
Ha izlese izlese kaç sn vidyo izler onu da sormak lazım.

sinan0

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4K bence de gereksiz ama full hd geliştirilebilir Mesela slow motion mod(60,120,240 fps), video her ortamda ses kalitesi, düşük ışıkta foto video kalitesi, hdr mod, oto odak ve oto titreşim engelleme gibi özellikler