Zamanda yolculuk mümkün..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
böyle bir adam vardı avrupayı aynı hikaye ile dolandırmış hocam yok peygamber efendimizi göreceksiniz diye diye paraları indirmiş cebe bu arkadaşta bana öyle geliyor aynı şeyi türkiyede yapacak.
O söylediğn kişi bir sefer kandırmış ikinci sefer de paraya ihtiyacı olduğu zaman avcunu yalar, benim projemde kandırmalık bir mevzu yok toplıcam etrafıma mühendisleri bilim insanlarını yapıcam makina şudur şöyle çalışıyo dicem onlarda sizin gibi olmaz öyle şey diyecekler belki bende nasıl olabiliceğini kanıtlıcam ortada kimse birbirini kandırmıyo üniversite mezunu profesörlere mühendisleredemi güveniniz yok...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Herkes gençleşmeye çalışırken o kadar para harcarken neden ileri gidiyorsun ? Dünyanın dönüş yönünün tersinde git ölümsüz ol.
Bunlar hep alkol, uyuşturucu veya klorlu suyun zararları :(
Dünyanın dönüş yönünün tersine giderekde zamanda ileri gidersin aslında, alkol uyuşturucu kullanmam klorlu suyu herkez içiyo...

Madem istedin al sana ! :D

1-) Adolf Hitler neden Danzing'e saldırı düzenledi.
2-) Stalingard Cephesine kadar hızlı bir şekilde ilerleyen Almanlar neden Stalingard'da ağır yenilgiler verdi.
3-) Bu cephenin adı neden Stalingard ? Şaka, Adolf Hitler Türkiye'ye saldırsa Dünya Harbi'nin rotası nasıl değişirdi ?
4-) Horst Wessel Lied'ın yazarı kimdir ? (Başka soru gelmedi)

İstediğiniz şıktan başlayınız. :D
Almansın galiba sorduğun soruların cevabı google arama motorunda vardır...

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
İlginç yaklaşım mantıklı geldi... belkide dünya dönmüyordur etrafında çekim yapan kameralar dönüyordur! ayrıca varsayalım dönmüyor...peki neden dönüyor gibi gösteriyorlar,amaç ne olabilir? gece gece neler düşündüm yaw :) ne konuymuş arkadaş :)

Eğer dünya dönmüyor olsaydı rüzgarlar fırtınalar oksijenin eşit şekilde atmosfere dağılması olmazdı hatta atmosfer olmazdı.
Dünya dönüyor.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kafa mi buluyorsun bizimle anlamadim gitti.

Dedigin her sey birbiriyle celisiyor vesselam.

Bu uzay meselesi böyle bir sey degil ya.

Anlatabiliyor muyum :)
Çelişen şey nedir yazıyı birinci sayfadan itibaren okursan anlarsın demek istediklerimi...

Arkadaşlar alınmayın ama fazla Discovery Channel izliyorsunuz herhalde :D:D

Söylediğim şeyler discovery de yok discovery nin tek dediği hızlanınca zamanda ileri gideriz

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Çelişen şey nedir yazıyı birinci sayfadan itibaren okursan anlarsın demek istediklerimi...

Söylediğim şeyler discovery de yok discovery nin tek dediği hızlanınca zamanda ileri gideriz

Zamansa yolculuk vardı eskiden e e ee bu hem geçmişi hem geleceği kapsıyordu.

Ayrıca o işin şakası.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bu cihazı yapabilirim diyo ama versen bi flip flop devresi yapamaz okulunu belirtmiyo bişey yapmıyo atıp tutuyo aah ah bide 12 tane bilim adamına sormuş isimleri ne acaba bunların
Arkadaşım bu 8. söyleyişim heralde 1. sayfadan itibaren okursanhangi bilim adamına sormuşum hangisi ne demiş herşey yazıyo lise ve üniversitede fizik gördüm fiziği çok severim en başarılı olduğum dersler Fizik, matematik, Tarih vb.. 12 bilin adamından fazlasına sordum hepsi cevap vermedi bazıları cevap verdi..

Adama ışıktan hızlı bişey olamaz demişsin bana ışık demekki okadar yavaş diyosun. 2. Kural bilimde çelişki olmaz

Yeminle bilimi severdim birgün bende böyle olurum diye soğudum.
Işıkdan hızlı birşey olamaz dişyen kişi albert eistein dır ben ışık hızının üstüne çıkılabilşir diyorum

Bir kütle ışık hızına gelince ağırlığı artar diyorsunuz da bu olay foton (ışığı oluşturan tanecikler yada dalgalar) sonuçta fotonlar sadece ışık taşımazlar Içinde ısı da var .Maden konu bilim sıcaklik sürekli yükselme eğiliminde iken nasıl oluyorda güneş ışığı dünyayı bu kadar ısıtabiliyor yada diğer gezegenleri.
Güneşin doğal nükleer reaktörü var çeklirdekde sürekli çarpışan atomlar parçalanıp nükkleer patlamaya neden oluyo bu patlama bir yönden diğer yönew sürekli olduğu için güneş sürekli dönüyo orda sıcaklık o kadar fazlaki çarpışmadan bile atomlar parçalanabiliyo merkezde demir su olup akıyo...

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşım bu 8. söyleyişim heralde 1. sayfadan itibaren okursanhangi bilim adamına sormuşum hangisi ne demiş herşey yazıyo lise ve üniversitede fizik gördüm fiziği çok severim en başarılı olduğum dersler Fizik, matematik, Tarih vb.. 12 bilin adamından fazlasına sordum hepsi cevap vermedi bazıları cevap verdi..

Işıkdan hızlı birşey olamaz dişyen kişi albert eistein dır ben ışık hızının üstüne çıkılabilşir diyorum

Güneşin doğal nükleer reaktörü var çeklirdekde sürekli çarpışan atomlar parçalanıp nükkleer patlamaya neden oluyo bu patlama bir yönden diğer yönew sürekli olduğu için güneş sürekli dönüyo orda sıcaklık o kadar fazlaki çarpışmadan bile atomlar parçalanabiliyo merkezde demir su olup akıyo...

Bilgilerini tekrar gözden geçir.
ışık hızından daha hızlı gittiğini düşün hiç birşey göremezsin hiçbirşey.
2- Güneşin çekirdeğinde diğer gezegenlerde olduğu gibi demir yoktur sadece hidrojen vardı hidrojen atomları bölünerek (patlayarak) enerji üretiyor konvensiyon(tam yazılışını bilmiyorum) hareketi ile güneş etrafında dönmeye başlıyor.((-Ufak bi bilgi daha hidrojen atomu azaldıkça güneşin kütlesinde büyüme olur (ağırlığında düşüş)-))

Tekrar söylüyorum zamanda ileri gidebilmek veya geri gidebilmek imkansızdır. ZAMAN kavramına ters bi düşüncedir.
Zamanda ileri gidebilmek heleki dahada imkansız olup verilmemiş o milyarlarca kararı düşünmen gerek.

Zamanda geri gitmek başlı başına bir muhammadır sen zaman makinesimi 2014 te icat ettiğini düşün zamanda sadece 1 yıl yani 2013 gitmeye çalış gidemezsin çünkü o zamanda makine icat edilmemiş ve çalışmayacaktır.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru

images

Bak hala da üsenmiyorsun ya.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Zaman görecelidir.Zamanda ileri gitmek zamanin kanunudur.Her gecen an zamanda ileri gidiyoruz zaten.Bu mesaji yazarken 2-3 dakika ileri gittim bile.Sizde bu mesajimi okurken 30 saniye 1 dakika zamanda ileri gidiceksiniz.Onemli olan soru zamanin akisini yavaslatabilir veya hizlandirabilirmiyiz !? Zamani yavaslatmak ? Evet bu mumkun! Hareket eden hersey istemsiz bir sekilde zamani yavaslatiyor zaten.Ne kadar hizli hareket edersiniz zaman size göreceli olarak yavaslar.Bu kanitlanmis bilimsel bir veridir.Zamani ne kadar yavaslatabilecegimize gelirsek.Hareket hizimiza bagli olarak zamanda saniyenin milyarda biri oranlarinda yavaslamalar olur.Bunu farketmemiz mumkun degildir.100 yil boyunca Dunyanin cevresinde 1000 km hizla donun ve tekrar Dunya ya inin.Dunyada yasayan kardesinize oranla belki zamaniniz saniyenin binde biri kadar yavaslamis olabilir.Yani kardesinizden saniyenin binde biri kadar genc olarak donmus olabilirsiniz.Tabi kardesiniz hala yasiyor ise :) Isik hizina ulasmak bilimin elindeki mevcut verilere gore imkansiz ve mumkun degildir.Isik hizi sınırdir.Isik hizini hicbirsey gecemez.Ve isik fotonlari herseyden bagimsiz bir sekilde hareket ederler.Fiziksek olarak 300 bin km/saniye hizla giden bir arabada olsaniz ve arkanizdan biri size isik tutsa isik tipki siz hareketsiz duruyormuscasina yaninizdan 300 bin km/saniye hizla gecip gider.Isik hizina ulasmak bile isigi gecmek anlamina gelmez.Isik fotonlarinin hareket edis prensibi hicbir maddeye atoma benzemez.Isik hizi her zaman herseyden daha hizlidir ve hicbirsekilde gecilemez.Evrenin sınır kanunudur.Zamanda geriye gitmek ise fanteziden baska birsey degildir.Tekrar soyluyorum zaman görecelidir.Bizim galaksimizde bizim gunes sistemimizdeki zaman ile baska bir galaksideki gunes sistemindeki zaman cok farkli akiyor olabilir.Zaman ve mekan görecelidir.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Zamanda yolculuk gerçekten mümkünse aramızda gelecekten gelmiş insanlar olmalı öyle değilmi? @hasan356 eğer öyleyse şu sayısalı ve onun gibi oyunları bilenleri incelemek gerekir :) Açtığınız konuya saygım sonsuz...
Sizde diğer arkadaşlar gibi 1. sayfadan itibaren okursanız gelecekten gelen kişi size 2250 yılından geldim dese ne dersiniz..

İlginç yaklaşım mantıklı geldi... belkide dünya dönmüyordur etrafında çekim yapan kameralar dönüyordur! ayrıca varsayalım dönmüyor...peki neden dönüyor gibi gösteriyorlar,amaç ne olabilir? gece gece neler düşündüm yaw :) ne konuymuş arkadaş :)
Dünya dönmezse gece gündüz oluşmaz dünya güneşin etrafında dönmezse mevsimler oluşmaz, ay dünyanın etrafını tam 1 ayda dolaşır 1 ay oldu deriz..

zamanda yolculuk mümkün olsa bile tek yönlü olabilir tek gidiş...
Gidişde gelişte zmanı durdurmakda hepsi mümkün...

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Gelecekten geldiyse bunu bana söylüyorsa çalışarak geldiğini düşünürüm ve ispatla derim :)

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Biraz mantıklı düşünürsek bütüün bu konuşmalara hiç gerek yok . @<span class="highlight"><b><a rel="nofollow" href="http://forum.shiftdelete.net/member.php?u=70340" target="_blank">bayadres</a></b></span> in de dediği gibi eger zamanlar arası yolculuk mümkünse gelecekten birinin böyle bişey var demek için bile olsa burada olması gerekirdi.

Bana göre zamanda ilieriye veya geriye gidiş diye birşey olamaz.Belki çok basit düşünüyorum ama geriye gidebilmek için aynı oyunlardaki "save " mantığı gibi geçmişimizin bir şekilde kayıt edilmesi gerekirdi .

İleriye gitmek ise şöyle imkansız geliyor;hayatta yaptığımız herşey bir seçim.Seçtiğin yolda hayatın defalarca bölünür.
Örnek olsun diye söylüyorum aklınızın basında oldugu hatırlayabildiğiniz en eski yol ayrımınızı düşünün.Seçmek zorunda olduğunuz iki belkide üç seçenek vardı ve birini seçtiniz .Sonucunda bişey oldu ve yine iki seçenek ve yine birini seçtiniz .Bu böyle sürüp gider ve şimdiye geldiğimizde seçmediğimiz seçeneklerde ne olduğunu hiçbir insan bilemez.
Bu sebeple anı yaşa :yes:

Bir örnek : [video]http://www.startv.com.tr/dizi/kardespayi/video-galeri/sayfa/1/paralel-evrenin-sebep-olduklari[/video]
bayadres kullanıcısının sorularını cevapladım sende ilk sayfadan başlayarak okursan soruların cevabını öğrenirsin... Zaman yolculuğu paradoxlara neden olur diyosan paradox diye birşey yoktur zaman yolcusu yeni zaman çizgileri oluşturur örnek verirsek büyükbaba paradoxu geçmişe gidip büyükbabanı öldürdün diyelim sen de o zaman doğmamış olursun haliyle büyükbabanıda öldürememiş olursun derler bu konyuda çok büyük yanılgıya düşülmektedir zaman yolcusu büyükbabasını öldürmek için geçmişe giderse yeni bir zaman çizgisi oluşur zman çizgisinde geçmişe gitti büyükbabasını öldürdü diye kaydedilir, gönderdiğin videoyu izleyemiyorum cepden bağlanıyorum internete zannedersem anlatığım konuyla alakalıdır...

yaradan nasıl istediyse öyle olur pek kafanızı takmayın bu tür şeylere işin içinden çıkılmaz.
dünyanın düz olduğunu savunan bir amca vardı (açın youtuba bakın)
bunu onun yanına gönderecen bu yazdıklarını o adama anlatacak varya ne diyaloglar çıkar ortaya tahmin edemiyorum
Ben burda size anlatamıyom durumu aman o amcayla görüşmeyim...

Uzay bükme motorunu bekleyin beyler, eğer gerekli enerji sağlanırsa bu motor gerçekleşir. Fakat bu öyle böyle bir enerji değil dev yarasa bir enerji söz konusu, öyle ki işler ters giderse aracın yok olmasına bile neden olur. Bu enerji aracı hem koruyacak hem de hareket ettirecek, ama bugünkkü şartlarda yapılan labaratuvar deneylerinde işlem mümkün fakat gerekli enerji bulunamıyor.
Söylediklerinin hepsini bugün yapmak mümkün...

herşeyi okudum.
arkadaş bir kaç teorik fizikçi ve kuramları üzerine belgesel izlemiş...
profesyonel görüşüm;
ya dalga geçiyor yada şizofrenite başlangıcı açısından inceleme...

İzlediğim belgesellerde sadece zamanda ileri gidilir diyo sende diğer arkadaşlar gibi 1. safdan okursan sorularının cevaplarına ulaşırsın, Ben şimdi size 5024 yılından geldim desem ne dersiniz ve şuan uzaydayım zamana makinası aracımla yukardan size bağlanıyorum uydunuz Türksat 4A gözümün önünde cevapları alayım...Gelecekden gelen kanıt istediniz buyrun kanıt..

Pek bu tip konulara yorum yazmam ama dayanamadım olay ciddi olduğu için ;)

- "Komutan Logar" kapağını kapat :P hava yapmasın :)

Zaman yaşadığın "an"dır ;)
Uzayda hava yok üzülme hava yapmaz her tarafı açabilirsin... Böyle laf ebeliklerine cevap yazmıcam haberiniz olsun..

Bilgilerini tekrar gözden geçir.
ışık hızından daha hızlı gittiğini düşün hiç birşey göremezsin hiçbirşey.
2- Güneşin çekirdeğinde diğer gezegenlerde olduğu gibi demir yoktur sadece hidrojen vardı hidrojen atomları bölünerek (patlayarak) enerji üretiyor konvensiyon(tam yazılışını bilmiyorum) hareketi ile güneş etrafında dönmeye başlıyor.((-Ufak bi bilgi daha hidrojen atomu azaldıkça güneşin kütlesinde büyüme olur (ağırlığında düşüş)-))

Tekrar söylüyorum zamanda ileri gidebilmek veya geri gidebilmek imkansızdır. ZAMAN kavramına ters bi düşüncedir.
Zamanda ileri gidebilmek heleki dahada imkansız olup verilmemiş o milyarlarca kararı düşünmen gerek.

Zamanda geri gitmek başlı başına bir muhammadır sen zaman makinesimi 2014 te icat ettiğini düşün zamanda sadece 1 yıl yani 2013 gitmeye çalış gidemezsin çünkü o zamanda makine icat edilmemiş ve çalışmayacaktır.
Işık hızında uzaydaki yıldızlar üstüne kaplumbağa hızında gelir ve herşey gözükür birşey olmaz..
Youtobede zmanada nasıl ileri gidilir videolu anlatılıyo ama sadece ileri gidilir diyo.
Güneşin çekim gücü yüksek dış uzaydan herşeyi içine çekiyo dünyada bile olmayan şeyler güneşin içinde mevcutdur.
Dünya niye güneşin içine düşmüyo dersen dünyanında bir enerjisi var güneşin karşısında sabit kalıyo
Diğer arkadaşlar gibi 1. sayfadan itibaren okursan yaılanları tüm cevaplara ulaşırsın

Zaman görecelidir.Zamanda ileri gitmek zamanin kanunudur.Her gecen an zamanda ileri gidiyoruz zaten.Bu mesaji yazarken 2-3 dakika ileri gittim bile.Sizde bu mesajimi okurken 30 saniye 1 dakika zamanda ileri gidiceksiniz.Onemli olan soru zamanin akisini yavaslatabilir veya hizlandirabilirmiyiz !? Zamani yavaslatmak ? Evet bu mumkun! Hareket eden hersey istemsiz bir sekilde zamani yavaslatiyor zaten.Ne kadar hizli hareket edersiniz zaman size göreceli olarak yavaslar.Bu kanitlanmis bilimsel bir veridir.Zamani ne kadar yavaslatabilecegimize gelirsek.Hareket hizimiza bagli olarak zamanda saniyenin milyarda biri oranlarinda yavaslamalar olur.Bunu farketmemiz mumkun degildir.100 yil boyunca Dunyanin cevresinde 1000 km hizla donun ve tekrar Dunya ya inin.Dunyada yasayan kardesinize oranla belki zamaniniz saniyenin binde biri kadar yavaslamis olabilir.Yani kardesinizden saniyenin binde biri kadar genc olarak donmus olabilirsiniz.Tabi kardesiniz hala yasiyor ise :) Isik hizina ulasmak bilimin elindeki mevcut verilere gore imkansiz ve mumkun degildir.Isik hizi sınırdir.Isik hizini hicbirsey gecemez.Ve isik fotonlari herseyden bagimsiz bir sekilde hareket ederler.Fiziksek olarak 300 bin km/saniye hizla giden bir arabada olsaniz ve arkanizdan biri size isik tutsa isik tipki siz hareketsiz duruyormuscasina yaninizdan 300 bin km/saniye hizla gecip gider.Isik hizina ulasmak bile isigi gecmek anlamina gelmez.Isik fotonlarinin hareket edis prensibi hicbir maddeye atoma benzemez.Isik hizi her zaman herseyden daha hizlidir ve hicbirsekilde gecilemez.Evrenin sınır kanunudur.Zamanda geriye gitmek ise fanteziden baska birsey degildir.Tekrar soyluyorum zaman görecelidir.Bizim galaksimizde bizim gunes sistemimizdeki zaman ile baska bir galaksideki gunes sistemindeki zaman cok farkli akiyor olabilir.Zaman ve mekan görecelidir.
Zamanda ilerleyebilmek için saatde 1607 km hızının üztüne çıkmak gerekir onun dışında diğer bilgiler doğru...

Gelecekten geldiyse bunu bana söylüyorsa çalışarak geldiğini düşünürüm ve ispatla derim :)
Senin yanına gelip birşeyler ıspatlamak yerine milli piyango idaresine başvuracağına eminim..:)

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
[video=youtube;fGNtwpRZy-8]http://www.youtube.com/watch?v=fGNtwpRZy-8[/video]

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ya onu bunu bırakın dine imana yönelin. Ne oldu şimdi diceksiniz. Geçenlerde bilim araştırması yaparken birşey keşfettim. Evrem plack denen meletin patlamasıyla oldu bunda hemfikiriz. Ancak homojen olan ve spini sonsuz olan bu parçacık evrende patlayıpta nasıl olurda heterojen bir kıvama gelir. Bilimde bir yasa vardır bir madde homojense eğer dışarıdan yapay bir müdahale olmadığı sürece öyle kalır. Yani tüm evrenin hava balonu olması gerekirken galaksiler oluşuvermiş.

Zamanda ilerlemek için oturma odasından mutfağa gittiğiniz hız bile yeterlidir. Çünkü hız önemlidir ve alt limiti yoktur ama bunu sezemeyiz.

Size zamanda ileri-geri gitmenin yolunu söylerim. Teorik olarak 1 gr uranyum ve 1 nmlik bir mikro solucan deliği yeterlidir. Uzayda bir nm lik çok ufak bir delik açıp 1 gr uranyumu bu delikte patlatıcaksınız. Böyle bir durumda çift yırtık izometrisi denilen olay oluşur. Yani evrenin dışı ve içi karadelik sendromu yaşamadan stabil olacaktır. Ve diğer evrene stabil uzay dokusundan geçersiniz. Ancak teori olarak basittir fakat çok fazla hesaplama gereklidir. Ve o 1 nm içinden geçirebileceğiniz şeyler sınırlıdır. Ve zamanın dışına çıkıp evreni en az 12 boyutlu olarak görüp istediğiniz zaman-mekan burnunuzun ucunda olur.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Biri zamanda yolculuğa inanır, diğeri ölümden sonra başka şekildeki hayatlara, bir başkası da başka şeylere, bunun sonu yoktur...

Bu tartışma ve fikir alışverişi ortamında, kişilerin duygu ve düşüncelerini karşılıklı saygı çerçevesinde söylemesi esastır.

Lütfen bunu unutmayarak mesajlara devam edelim...

digger13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Usta senin dedigin sey hicbir sey ifade etmiyor.Sen sadece gece gunduzu daha fazla gecirmemizi sagliyorsun yani evrende degisen hicbir sey olmayacak.
Misal biz 1 gece 1 gunduz yasarken sen o dedigin seyleri yaparsan 10 gece 10 gunduz yasayacaksin e ne degisecek?

bayadres

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=409346]hasan356[/MENTION] siz bana şunu sordunuz:Sizde diğer arkadaşlar gibi 1. sayfadan itibaren okursanız gelecekten gelen kişi size 2250 yılından geldim dese ne dersiniz..
bende bu soruya cevap olarak:Gelecekten geldiyse bunu bana söylüyorsa çalışarak geldiğini düşünürüm ve ispatla derim :)
dedim.
sizde bana şöyle dediniz:Senin yanına gelip birşeyler ıspatlamak yerine milli piyango idaresine başvuracağına eminim..:)
karıştı ortalık :)
neyse dediğim gibi zamanda yolculuk mümkünse büyük ikramiyeleri tek başına bilenler incelenmeli :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Yıl Miladi 2014

Milattan önceki kayıtları da ele alalım.

Şu an nereden bakılsa İnsanoğlunun elinde 10 bin yıldan fazla kaynak var.

Ve bu binlerce yıllık kaynak içerisinde gelecek zamandan birilerinin geldiğine, gelecek zamandan gelmiş canlılara, ya da objelere dair elimizde somut hiç bir şey yok.

Yani bugüne kadar gelecekten hiç kimse geçmişe yolculuk yapmamış...
Eğer geçmişe yolculuk yapılabilecek olsaydı bugüne kadar birilerinin bizim de bildiğimiz geçmişe bir yolculuk yapmış olmaları gerekirdi.

Şunu da düşünmek gerek.

Geçmişe yolculuk yapılabilmiş olsaydı neler olurdu?

Düşünün, şu anki o son teknoloji ürünleri geçtim...

Çocuklarımızın ellerindeki basit Çin malı konuşan ışık saçan oyuncaklar var hepimizin bildiği.

Bu oyuncaklardan birini aldığınızı ve geçmişte yolculuk yaparak herhangi bir peygamberin dönemine gittiğinizi düşünün.

O Peygamberin çeşitli mucizelerle insanları inandırmaya çalıştığı sırada bu kişi yalan söylüyordur diyen bir oyuncağın ne kadar etkili olabileceğini ve belki de insanlık tarihini kökten değiştirebileceğini hayal edin.

Sizce insanlık gelecekte geçmişi manipüle ederek kendi dini dışındaki bütün dinleri yok etme fırsatını kaçırır mıydı?

Düşünün kılıç kalkanla dünya tarihinin yazıldığı bir döneme gelecekten gelmiş bir takım insanların bir suikast tüfeği ile müdahalesi tüm tarihi nasıl değiştirirdi?

Gelecekteki insanları bundan alıkoyan nedir?

Öyle değil mi?

Osman Bey'i henüz Osmanlı devleti kurulmadan ortadan kaldırsanız belki de bugün Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet olmayacaktı?

Malazgirt savaşında ordunun başındaki kumandanın gelecekten gelmiş birilerinin tek kurşunu ile yere serildiğini düşünün Anadolu coğrafyasına Türkler sadece turistik ziyaret için geliyor olurdu bugün...

Demek istediğim şu.

Eğer gelecekte birileri zamanda geçmişe gitmeyi başarmış olsalardı mutlaka tarihe müdahale ederlerdi ve bugünkü çok kutuplu dünya olmazdı.

Sadece bir zümrenin egemenliğinde, tek bir ideolojinin, tek bir dinin belki de hiç bir dinin olmadığı bir sistemin varlığının temelleri çoktan bu zamana kadar atılmış olurdu...

Bugüne kadar geçmişten günümüze ve dünümüze gelen olmadığına göre yarın da geçmişe gelecek birilerinin olmayacağı kesin.

Yıl Miladi 2014

Milattan önceki kayıtları da ele alalım.

Şu an nereden bakılsa İnsanoğlunun elinde 10 bin yıldan fazla kaynak var.

Ve bu binlerce yıllık kaynak içerisinde gelecek zamandan birilerinin geldiğine, gelecek zamandan gelmiş canlılara, ya da objelere dair elimizde somut hiç bir şey yok.

Yani bugüne kadar gelecekten hiç kimse geçmişe yolculuk yapmamış...
Eğer geçmişe yolculuk yapılabilecek olsaydı bugüne kadar birilerinin bizim de bildiğimiz geçmişe bir yolculuk yapmış olmaları gerekirdi.

Şunu da düşünmek gerek.

Geçmişe yolculuk yapılabilmiş olsaydı neler olurdu?

Düşünün, şu anki o son teknoloji ürünleri geçtim...

Çocuklarımızın ellerindeki basit Çin malı konuşan ışık saçan oyuncaklar var hepimizin bildiği.

Bu oyuncaklardan birini aldığınızı ve geçmişte yolculuk yaparak herhangi bir peygamberin dönemine gittiğinizi düşünün.

O Peygamberin çeşitli mucizelerle insanları inandırmaya çalıştığı sırada bu kişi yalan söylüyordur diyen bir oyuncağın ne kadar etkili olabileceğini ve belki de insanlık tarihini kökten değiştirebileceğini hayal edin.

Sizce insanlık gelecekte geçmişi manipüle ederek kendi dini dışındaki bütün dinleri yok etme fırsatını kaçırır mıydı?

Düşünün kılıç kalkanla dünya tarihinin yazıldığı bir döneme gelecekten gelmiş bir takım insanların bir suikast tüfeği ile müdahalesi tüm tarihi nasıl değiştirirdi?

Gelecekteki insanları bundan alıkoyan nedir?

Öyle değil mi?

Osman Bey'i henüz Osmanlı devleti kurulmadan ortadan kaldırsanız belki de bugün Türkiye Cumhuriyeti diye bir devlet olmayacaktı?

Malazgirt savaşında ordunun başındaki kumandanın gelecekten gelmiş birilerinin tek kurşunu ile yere serildiğini düşünün Anadolu coğrafyasına Türkler sadece turistik ziyaret için geliyor olurdu bugün...

Demek istediğim şu.

Eğer gelecekte birileri zamanda geçmişe gitmeyi başarmış olsalardı mutlaka tarihe müdahale ederlerdi ve bugünkü çok kutuplu dünya olmazdı.

Sadece bir zümrenin egemenliğinde, tek bir ideolojinin, tek bir dinin belki de hiç bir dinin olmadığı bir sistemin varlığının temelleri çoktan bu zamana kadar atılmış olurdu...

Bugüne kadar geçmişten günümüze ve dünümüze gelen olmadığına göre yarın da geçmişe gelecek birilerinin olmayacağı kesin.

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Şaka maka ama ne konu oldu be bu kadar uzayacağını düşünmemiştim :D @eSa doğru söylemiş biraz daha dikkat edelim/etmeliyim) mesajlara.

Birde zaman makinesi zaman yolculuğu falan belki olur desek bile zamanda sedece zaman makinesinin icat edildiği tarihle şimdiki zaman arasında zaman yolculuğu yapılabilir. Örn; Zaman makinesi 2014 te icat edilse 2015 e gidemezsin veya 2013 e bu zaman kavramına tamamen ters bir olaydır. Farz edelim zaman makinesi oldu (2014) ve biz 2015 teyiz
zamanda sadece geiye doğru gidebiliriz ve geriye gittiğimizde aslında olduğumuz zamana tekrar dönemeyiz orada sıkışırız. Geri dönebilsek bile hayatımız baştan aşağıya olumlu veya olumsuz bir şekilde değişmiş olur.

Arkadaş ışık hızından daha hızlı gidelebileceğini söyledi olabilir ama eğer ışıktan hızlı gidersen hiçbir şey göremeyeceğini düşünememiş çünkü ışık maddeye vurmadan sen maddeyi geçiyorsun ve maddeyi göremeyeceğin anlamına geliyor.

Arkadaş hala Dünya neden güneşin içine düşmüyor sorusuna dünyanın enerjisi var onun için düşmüyor diye cevp veriyor bu yanlış.

Uzayı bir çarşaf olarak düşün gezegenleri taş olrak düşün taşı uzaya bıraktığında içine doğru gömülür ve kütlesi kadar uzayı büker elbette çekim kuvvetide etkilidir ama tek başına çekim kuvveti işe yeramaz. Dünyaların yörüngede durmasını sağlayan 3 temel unsur vardır. 1 az önce bahsettiğim 2 çekim kuvveti 3 kara madde adı verilen evrenin oluşumundan buyana her yerde olan bir madde bunu bilim adamları kanıtlamış değil ama 3. madenin bu olduğuna hepsi veya çoğu hem fikirler.

Güneş dış uzaydan herşeyi içine çekiyor ve içinde her madeden vardır diyor. Evet maddeyi çekiyor ama içinde madde olmaz madde o na yaklaştıkça yok olur içinde sadece azda olsa hidrojen elemntinden farklı birkaç element vardır bunlarda zamanla yok olur.kısaca güneş enerjisini sadece hidrojen atomuyla kazanır ve açığa çıkartır.

Dünyanın dönüş tersine beli bi hızla gidildikçe zamanda yolculuk edilebileceğini savunuyor. O zaman hani bilirsiniz bir şehirden tokyoya uçunca bir önceki günde varırsınız diye bir yazı falan vardı facede ilaki görmüşsünüzdür.Bu zaman yolculuğumdur.Değil.

Eğer yanlış bir şey yazdıysam af ola :) İyi Günler. İyi Forumlar

Edit: Bütün bu sorulara sorunlara tek cevap vardı Yüce Yaratıcı Yaradana Allah'a inanmaktır. Allhu ekber :thumbup1:

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Usta senin dedigin sey hicbir sey ifade etmiyor.Sen sadece gece gunduzu daha fazla gecirmemizi sagliyorsun yani evrende degisen hicbir sey olmayacak.
Misal biz 1 gece 1 gunduz yasarken sen o dedigin seyleri yaparsan 10 gece 10 gunduz yasayacaksin e ne degisecek?
Sizin kafanızı karıştıran şeyin ne olduğunu biliyorum saatde 2000km(F16) hızla gidiyorsunuz haliyle vucudunuzda bir basınç oluşur herkez bilir oluşan bu basıncı birşeylerle engellediniz nasıl olabilir etrafınızı elmasla çevreleyerek basıçın oluşmasını engelleyebiliriz veya başka birşeyle basınç yok hızımız saatde 10 000km hızı biraz daha artırdık saniyede 500km ne olur sizce ben söliyim çok hızlı yaşlanırsınız 10dakikada 50 yıl yaşlanıp ölmüş olursunuz daha sonra kemikleriniz çürür yok olur daha sonra araç çürümeye başlar ve araç patlar işte bu yaşlanmayı engellemek için araca ekstra ayarlamak yapmak gerekir...1. sayfadan tüm yazımı okursan daha iyi olur cevapları bulursun...

@hasan356 siz bana şunu sordunuz:Sizde diğer arkadaşlar gibi 1. sayfadan itibaren okursanız gelecekten gelen kişi size 2250 yılından geldim dese ne dersiniz..
bende bu soruya cevap olarak:Gelecekten geldiyse bunu bana söylüyorsa çalışarak geldiğini düşünürüm ve ispatla derim :)
dedim.
sizde bana şöyle dediniz:Senin yanına gelip birşeyler ıspatlamak yerine milli piyango idaresine başvuracağına eminim..:)
karıştı ortalık :)
neyse dediğim gibi zamanda yolculuk mümkünse büyük ikramiyeleri tek başına bilenler incelenmeli :)
İnternette araştırırsdan bulursun borsada sürekli kazanan bir adamı polis tutuklar sorguya çekerler sen hilemi yapıyosun diye adamı baya baya terletirler adam ne der sizce ben 2250 yılından geldim ortalık karışır internette bir yerde okumuştum bulursunuz belki..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dostum dünyanın kendi etrafında döndüğü hızdan daha hızlı gidersen sadece sürekli karanlık ya da aydınlıkta kalırsın. bu yazdığım benim teorim fakat senin düşüncen zaten çok önceden ortaya atılmış. hadi eyy.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Sende buna inandin öyle mi? Birak Allah askina yahu. Ben sana 4450 yilindan geldim desem inanacak misin simdi?

Kiyamet alameti bunlar. Basimiza tas yagacak yakinda.

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Vaybe adamın konu 6 sayfaya ulaşmış bizde zamanı durdurmanın formulünü mü yazsak :P

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şaka maka ama ne konu oldu be bu kadar uzayacağını düşünmemiştim :D @eSa doğru söylemiş biraz daha dikkat edelim/etmeliyim) mesajlara.

Birde zaman makinesi zaman yolculuğu falan belki olur desek bile zamanda sedece zaman makinesinin icat edildiği tarihle şimdiki zaman arasında zaman yolculuğu yapılabilir. Örn; Zaman makinesi 2014 te icat edilse 2015 e gidemezsin veya 2013 e bu zaman kavramına tamamen ters bir olaydır. Farz edelim zaman makinesi oldu (2014) ve biz 2015 teyiz
zamanda sadece geiye doğru gidebiliriz ve geriye gittiğimizde aslında olduğumuz zamana tekrar dönemeyiz orada sıkışırız. Geri dönebilsek bile hayatımız baştan aşağıya olumlu veya olumsuz bir şekilde değişmiş olur.

Arkadaş ışık hızından daha hızlı gidelebileceğini söyledi olabilir ama eğer ışıktan hızlı gidersen hiçbir şey göremeyeceğini düşünememiş çünkü ışık maddeye vurmadan sen maddeyi geçiyorsun ve maddeyi göremeyeceğin anlamına geliyor.

Arkadaş hala Dünya neden güneşin içine düşmüyor sorusuna dünyanın enerjisi var onun için düşmüyor diye cevp veriyor bu yanlış.

Uzayı bir çarşaf olarak düşün gezegenleri taş olrak düşün taşı uzaya bıraktığında içine doğru gömülür ve kütlesi kadar uzayı büker elbette çekim kuvvetide etkilidir ama tek başına çekim kuvveti işe yeramaz. Dünyaların yörüngede durmasını sağlayan 3 temel unsur vardır. 1 az önce bahsettiğim 2 çekim kuvveti 3 kara madde adı verilen evrenin oluşumundan buyana her yerde olan bir madde bunu bilim adamları kanıtlamış değil ama 3. madenin bu olduğuna hepsi veya çoğu hem fikirler.

Güneş dış uzaydan herşeyi içine çekiyor ve içinde her madeden vardır diyor. Evet maddeyi çekiyor ama içinde madde olmaz madde o na yaklaştıkça yok olur içinde sadece azda olsa hidrojen elemntinden farklı birkaç element vardır bunlarda zamanla yok olur.kısaca güneş enerjisini sadece hidrojen atomuyla kazanır ve açığa çıkartır.

Dünyanın dönüş tersine beli bi hızla gidildikçe zamanda yolculuk edilebileceğini savunuyor. O zaman hani bilirsiniz bir şehirden tokyoya uçunca bir önceki günde varırsınız diye bir yazı falan vardı facede ilaki görmüşsünüzdür.Bu zaman yolculuğumdur.Değil.

Eğer yanlış bir şey yazdıysam af ola :) İyi Günler. İyi Forumlar

Edit: Bütün bu sorulara sorunlara tek cevap vardı Yüce Yaratıcı Yaradana Allah'a inanmaktır. Allhu ekber :thumbup1:
Samanyolu galaksisi geçmişe dair bilgilerin tutulduğu bir kütüphanedir isterseniz bigbang e bile gidilebilir,
ışık hızının üstüne çıkıldığındada ileriyi görmeni sağlayacak bir teknoloji var araçda,
dünya döndüğü sürece kütle yoğunluğu var olur buda uzay dokusuna nüfüs eder dokuyu çökertir fakat dünya durursa yavaş yavaş güneşin içine sürüklenir ve kara maddede pek yardımcı olmaz enerjin varsa yaşarsın yoksa ölürsün,
güneşin içiçnde hidrojen atromunda uranyum atomuna kadar 120(tahmini rakam) çeşit atom vardır atomu parçalamak zordur en zayıf uranyum atomu parçalamak için tahmini rakam 20ton veya 20000 ton kömür gerekir,
saatde 2000km/s (F16) hızına çıkarsak geri geldiğimizde tek fark ettiğimiz casio marka saatimizin geri kaldığıdır zaman yolculuğunu farketebilmek için saniyede 20km hız yapmak lazım,
bu soruların cevabı için lütfen yaratıcıya sığınmayalım 500-600 yıl önce çocuk annesine sorar anne kalbin içinde ne var diye annesi allah bilir oğlum der ertesi gün annesi kalp yetmezliğinden ölür o zamanki doktorlar kalbin içinde ne olduğunu bilseydi annesi hayattaydı o zamanlarda çocuk annesine kuşlar nasıl uçuyo der allah bilir oğlum der cevabı o zamanlardan bilseydi uçaklar o zaman bulunur biz de uzayda uçuyor olurduk

Sende buna inandin öyle mi? Birak Allah askina yahu. Ben sana 4450 yilindan geldim desem inanacak misin simdi?

Kiyamet alameti bunlar. Basimiza tas yagacak yakinda.
İşte gerçek zaman yolcusu burnunu getirip ağzına soksa vereceğin cevap budur hiçkimse inanmaz..

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Samanyolu galaksisi geçmişe dair bilgilerin tutulduğu bir kütüphanedir isterseniz bigbang e bile gidilebilir,
ışık hızının üstüne çıkıldığındada ileriyi görmeni sağlayacak bir teknoloji var araçda,
dünya döndüğü sürece kütle yoğunluğu var olur buda uzay dokusuna nüfüs eder dokuyu çökertir fakat dünya durursa yavaş yavaş güneşin içine sürüklenir ve kara maddede pek yardımcı olmaz enerjin varsa yaşarsın yoksa ölürsün,
güneşin içiçnde hidrojen atromunda uranyum atomuna kadar 120(tahmini rakam) çeşit atom vardır atomu parçalamak zordur en zayıf uranyum atomu parçalamak için tahmini rakam 20ton veya 20000 ton kömür gerekir,
saatde 2000km/s (F16) hızına çıkarsak geri geldiğimizde tek fark ettiğimiz casio marka saatimizin geri kaldığıdır zaman yolculuğunu farketebilmek için saniyede 20km hız yapmak lazım,
bu soruların cevabı için lütfen yaratıcıya sığınmayalım 500-600 yıl önce çocuk annesine sorar anne kalbin içinde ne var diye annesi allah bilir oğlum der ertesi gün annesi kalp yetmezliğinden ölür o zamanki doktorlar kalbin içinde ne olduğunu bilseydi annesi hayattaydı o zamanlarda çocuk annesine kuşlar nasıl uçuyo der allah bilir oğlum der cevabı o zamanlardan bilseydi uçaklar o zaman bulunur biz de uzayda uçuyor olurduk

Kardeşim ne kadar bütçeye ihtiyacın var.Ben hali vakti yerinde biriyim.Sana destek olacam.

hasan356

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Vaybe adamın konu 6 sayfaya ulaşmış bizde zamanı durdurmanın formulünü mü yazsak :P
Zamanı durdurmak mümkün yapmayı planladığım araç belli bir hıza çıkınca dünya ve üzerindeki canlılardan daha hızlı olunca dünya yavaşlar insanlarda yavaşlar...

Kardeşim ne kadar bütçeye ihtiyacın var.Ben hali vakti yerinde biriyim.Sana destek olacam.
Parasal açıdan sıkıntı yoksa eğer gerekli meblağ: 200 000 000$
O meblağ çok fazla diyorsan: 10 000 000$ (Yanlız bu araç üstekine göre yavaş hemde geçmişe gitmek için beklemen gerekiyo üstekinde öyle bir problem yok istediğin zaman yolculuğa çıkabilirsin)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Parasal açıdan sıkıntı yoksa eğer gerekli meblağ: 200 000 000$
O meblağ çok fazla diyorsan: 10 000 000$ (Yanlız bu araç üstekine göre yavaş hemde geçmişe gitmek için beklemen gerekiyo üstekinde öyle bir problem yok istediğin zaman yolculuğa çıkabilirsin)

Ne kadar sürede yapabilirsin peki bu makineyi.Ar-ge çalışmaları dahil mi bu meblağ içersine.?

Bu iki makinenin arasında neden bu kadar büyük bütçe farkı var.Aralarındaki teknik fark nedir tam olarak ?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[video=youtube;CiDsaZj7PZQ]http://www.youtube.com/watch?v=CiDsaZj7PZQ[/video]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...