İşlemcimi degistiricem, neye dikkat etmeliyim?

chazarss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar merhaba samsung r580 model i5 520m işlemcili intel hm55 chipset li laptop um var, durum şu: işlemci mi yükseltmek istiyorum, yeni alacağım işlemcinin anakartima uyup uymayacağını nasıl anlarım yada neye dikkat etmeliyim alırken, yardımcı olursanız çok sevinirim hayırlı günler

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Değiştirme... Eğer bilgisayara takılı işlemci sağlamsa değiştirme. Şu nedenlerle ötürü
1. Elinde kalan işlemciyi satamazsın, ya da çok zor satarsın.
2. Karta uygun işlemciyi bulamazsın, ya da zor bulursun. Çünkü toplama laptop gibi birşey yok.
3. Kasayı aç, ilgili işlemciyi bul, yerinden sök, çıkart, sonra yeni işlemciyi tak, mecbur kalırsan yaparsın, ama her adım özellikle laptop'ta risk içeriyor.
4. Diyelim her adımı yaptın, elde edeceğin performans kazancı bilgisayarını uçurmayacak, bunun için mi uğraştım diyeceksin...

Bunun yerine elindeki laptop'u satmanın yolunu ara, laptop'u bir bütün olarak yenile.

Bu arada laptoplarda esas darboğazı oyunlar için ekran kartı oluşturulur, evet o da değiştirilemez ya da zor değiştirilir. Özetle yapamazsın demiyorum, yapma diyorum. Lütfen dediklerimi yanlış anlayıp, mesajlar atmayın.

chazarss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Falcon cevap için teşekkürler, kasayı acma, garanti vs aştım bu konuları şu an tek hedef islemciyi değiştirmek. Bilgisayar mühendisi olduğum için performans için yeni bilgisayara 3k-4k para vermeye karşıyım, yazilimci olduğum için donanımdan pek anlamıyorum ondan burda bi sorayım dedim😊😃

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Internet'te biraz araştırınca:
1. http://forum.notebookreview.com/hp-...4179-upgrade-i5-520m-i7-920xm-successful.html
2. http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-920XM-vs-Intel-Core-i5-520M Dediğim gibi anlamı olmayan bir işlem...

Ben de bilgisayar mühendisiyim ama performans için bilgisayara 3K-4K para vermenin konuyla ilgisini anlamadım. Ne kadar ekmek o kadar köfte...

Sonuçta işlemci upgrade'i ilk PC'mi aldığım 1992 senesinden beri hiç yapmadım. Bilgisayarımı kendim toplarım, yapamadığımdan değil, yapmamın bir anlamı olmadığından... İşlemci ile birlikte mainboard'u değiştirmekle gerçek kazanç sağlanır. Yoksa mainboard'a uyan en iyi işlemciyi alıp takarsan ben bunun için mi uğraştım dersin. İşlemci upgrade'i yerine bu durumda RAM arttırmak, derdin oyun ise ve desktop bilgisayar kullanıyor isen ekran kartını yükseltmek ve son yıllarda HD'yi SSD ya da melez HD ile değiştirmek çok daha faydalı oluyor.

chazarss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Internet'te biraz araştırınca:
1. http://forum.notebookreview.com/hp-...4179-upgrade-i5-520m-i7-920xm-successful.html
2. http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-920XM-vs-Intel-Core-i5-520M Dediğim gibi anlamı olmayan bir işlem...

Ben de bilgisayar mühendisiyim ama performans için bilgisayara 3K-4K para vermenin konuyla ilgisini anlamadım. Ne kadar ekmek o kadar köfte...

Sonuçta işlemci upgrade'i ilk PC'mi aldığım 1992 senesinden beri hiç yapmadım. Bilgisayarımı kendim toplarım, yapamadığımdan değil, yapmamın bir anlamı olmadığından... İşlemci ile birlikte mainboard'u değiştirmekle gerçek kazanç sağlanır. Yoksa mainboard'a uyan en iyi işlemciyi alıp takarsan ben bunun için mi uğraştım dersin. İşlemci upgrade'i yerine bu durumda RAM arttırmak, derdin oyun ise ve desktop bilgisayar kullanıyor isen ekran kartını yükseltmek ve son yıllarda HD'yi SSD ya da melez HD ile değiştirmek çok daha faydalı oluyor.
Hocam kastettiğim şu, anakartimi biraz araştırdım 8gb ve daha yüksek mhz lerde ram destekliyormus ama ben aldığımda 4gb 800mhz ram takiliydi bunları fulledigimi düşün aynı şekilde işlemciye de bunu yaptigi mi düşün, al sana 300-400 tl ye deli gibi performans artışı, bu arada ram leri fulledim bile yeni performansı görmem lazım😊😃 şimdi sırada işlemci sonrasında hdd var

Reaksiyon puanı
16,128
hiç uğraşma haswell takamazsın mevcuttan iyisini bulup alamazsın bulursan kötü kullanılmış olur gasperdan çıkma olur oda dandik olur.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
İkinci linke baktın mı? Deli gibi bir hız artışı sözkonusu değil, hayal kırıklığına uğrayacaksın. :-(

İşlemciyi geç, RAM ve HD'yi yükselt biraz daha bilgisayar gider.

chazarss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tmm arkadaşlar hepiniz haklısınız teşekkürler ama konu amacından saptı sanırım, sorumda değiştirmeli miyim diye sormadım. Kesin değişecek ama nelere dikkat etmeliyim diye sordum. İşlemci mimarisi aynı olmalı, voltaji aynı olmalı vs bunlara dikkat etmelisin gibi cevaplar bekliyordum sizden, hala da bekliyorum😊😊

Reaksiyon puanı
16,128
http://ark.intel.com/tr/products/47341/Intel-Core-i5-520M-Processor-3M-Cache-2_40-GHz
Özellikler

-Essentials
Durum End of Interactive Support
Piyasaya Çıktığı Tarih Q1'10
İşlemci Numarası i5-520M
Çekirdek sayısı 2
İş Parçacığı Sayısı 4
Çalışma Hızı 2.4 GHz
Maks Turbo Frekansı 2.933 GHz
Intel® Akıllı Önbellek 3 MB
DMI 2.5 GT/s
Yönerge Seti 64-bit