Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ekrem3428

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet denedim sorun devam ediyor,güncellemeyle düzeldiğini söylüyorlar ama facebooku düzelteyim derken başka sorunlar eklensin istemiyorum,zira yeni güncellemeden pek memnun değil kullanıcılar.

Ben gayet memnunum şuan hiç bir problem yaşamıyorum bide benim telefonun serisi 14w19. 14 dakika üzeride 4k video cekiyorum

kmlzkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben gayet memnunum şuan hiç bir problem yaşamıyorum bide benim telefonun serisi 14w19. 14 dakika üzeride 4k video cekiyorum
4k videoda 3-4 dakikayı geçince "soğuması için kapatılacak" uyarısı alıyorum.serisine nerden bakıyosun?

bmw m3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şu telefonun sorunsuzunu getiremedilermi herkesde bi hata bu seneki favorimdi z2 ama bu sorunlar geçmeyecek gibi gorunuyor

tolg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4k vidyo çekmenize gerek yok arkadaşlar.Çok yer kaplar gereksiz birşey.
Nasıl yani diyenler olacak benim görüşüm şu;

Kısa vidyolar çekin zaten üreticileri de bu şekilde söylüyor. Teknoloji yeni ve daha tam oturmadı. 1080p ile çekilen vidyolar yeterli . İlerde düzelecektir. Isınma daha az ve uzun süreli kayıtlar yapılabilecektir.

Mobil cihaz pazarında geçen yıldan bu yana son kullanıcıya 4K video kayıt imkanı sunuluyor. Ancak o dönemden beri mobil cihazların uzun süreli 4K video kaydını kaldıramayacağına dair haberler gündeme geliyor. Sony ise bunu resmiyete dökmüş durumda.

Hali hazırda Galaxy S5, Galaxy Note 3, LG G3, Xperia Z2 gibi pek çok amiral gemi modeli 4K video kaydı yeteneğine sahip. Tabi bu sadece Snapdragon 8xx yongaseti kullanan versiyonlarda geçerli.

Sony yaptığı açıklamada 4K video kaydının gelişmiş bir tecrübe olduğunu ve kayıt esnasında cihazın işlemci, depolama ve batarya ömrüne büyük etkileri olabileceğini bildirdi. Bu bakımdan yavaş bir hafıza kartı kullanılması ve 4K ile birkaç dakikadan uzun çekim yapılması istenmiyor.

Galaxy Note 3 ve Galaxy S5 modellerinde 5 dakikayı geçen 4K video kaydı için kamera yazılımının otomatik olarak kaydı sona erdirdiği biliniyor. Xperia Z2 modelinde ise sistem belirli bir sıcaklığa ulaşınca 4K video kaydının kapatılmasını istiyor.

Günümüzdeki süper telefonlar halen verimli bir soğutma sistemine sahip değil ve bu bakımdan ısınma sorunu mevcut. Xperia Z2 ile yapılan deneylerde 4K video çekerken arka kapaktaki ısının 44 dereceye kadar çıktığı tespit edilmiş. Bu aşamadan sonra da sistemin kapatma uyarısı gelmiş. Ancak deneylerde klima desteği ile 10 dakika uzunluğunda 4K video kaydı yapılabilmiş. Tabi bu kaydın büyüklüğünün 4GB olması da ayrı bir dikkat çekici nokta.

Her yeni teknolojinin beraberinde bir dezavantaj da getirdiği bilinen bir gerçek. 4K video kaydı teknolojisinde şimdilik mobil cihazlarımız ile uzun süreli videolar kaydedemeyeceğiz. Ancak bu konu video kayıt sistemlerinde geçerli değil.

Kaynak
http://www.phonearena.com/news/Sony...-video-and-neither-will-Note-3-and-S5_id56633

Alıntıdır.

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
314 güncellemesini almayan var mı yoksa rootlu olduğu için mi görünmüyor bende. Bir cevap verin ama..

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
314 güncellemesini almayan var mı yoksa rootlu olduğu için mi görünmüyor bende. Bir cevap verin ama..
Root bulunan telefonlara OTA üzerinden güncelleme gelmez. Ya kendin yükleyeceksin ya da root'u kaldıracaksın.

tolg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Telefonun servise 2. gidişi hala çözüm bulunamadı arıza yokmuş.2200 lira para verince böyle rezil oluyorsunuz :)

tolg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hakem heyetine gitmek istemiyorum admlar zorla git diyor. Gelsin bir telefon bir deneyim olmadı kullanacağım baktım aynı arıza devam ediyor işleri var benle.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yazılım onarım işlemini az önce tamamladım fakat softkeylerde iz kalıyor geç tepki veriyor napmalıyım.?

Güncelleme sonrası kamera bile dokunduktan çok sonra açılıyor, açık hiçbir uygulama yok, bildirimler devre dışı 4s de ios 7 sonrası oluşan sıkıntıyı şansıma android de yaşamaya başladım.

Başka ne yapmamı tavsiye edersiniz. Hangi proğram sorunumu tesbit eder ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
314 güncelleme sonrası ayarlarda geliştirici seçenekleri çıktı cihazım bundan dolayı kasıyor olabilirmi nasıl iptal edebilirim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
14w24 üretim numaralı Sony Xperia Z2 kullanıcısıyım. Bugün telefonumla üçüncü günüm. Lens kayması, kasa açıklığı veya ölü piksel sorunuyla karşılaşmadım. 4 dk 4K video kaydı gerçekleştirebildim. Cihazın sorunlarına gelince; kamera uygulaması çok gelişmiş olduğu için aşırı derecede ısınmaya sebep oluyor. Oyun oynarken bazen takılmalar olabiliyor ve yine telefon çok ısınıyor. Görüşme yaparken ekran kilidi devreye girmiyor. Batarya yoğun kullanımda 8 - 10 saat gidiyor. Birgünü tamamen çıkarmak için ara sıra mola vermeniz gerekebilir...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
gönderdeğiniz resimdeki hata bilgilerindeki kusurlu olan şeyler neyin nesi ben onu anlayamadım. o yerlerde sorunmu var onlar pek kafanıza takılmamış gibi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
14w24 üretim numaralı Sony Xperia Z2 kullanıcısıyım. Bugün telefonumla üçüncü günüm. Lens kayması, kasa açıklığı veya ölü piksel sorunuyla karşılaşmadım. 4 dk 4K video kaydı gerçekleştirebildim. Cihazın sorunlarına gelince; kamera uygulaması çok gelişmiş olduğu için aşırı derecede ısınmaya sebep oluyor. Oyun oynarken bazen takılmalar olabiliyor ve yine telefon çok ısınıyor. Görüşme yaparken ekran kilidi devreye girmiyor. Batarya yoğun kullanımda 8 - 10 saat gidiyor. Birgünü tamamen çıkarmak için ara sıra mola vermeniz gerekebilir...

314 e güncelledinizmi soft key tuşlarında dokunduktan sonra iz bırakıyormu ? kamera açılırken bekleme süresi uzadımı ?

bmw m3

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sanırım bu z2nin sorunları bitmeyecek bu telefonu cok begendim ama sorunlu olduğu için buyuk ihtimalle almayacagım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar Z2 alalı 3 hafta oldu ama bir çok soruna çözüm buldum. Ancak telefon konuşurken çat diye kapanıyor. Yanağım ekrana mı dokunuyor dedim ama sonrasında dikkat etmeme rağmen sorun devam ediyor. Yaklaşık 20-30 saniye sonra kesiliyor. Bu sorunun çözümünü bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hocam ben hem manyetik şarjı hemde usb kabloyu aynı anda takınca telefon kısa devre yaptı sigotralar attı cihaz açılmadı ısınmaya başladı be 3 saat sonra şarj bitince soğudu. Servise yolladım tam 30 gün sürdü ve yenisiyle kutulu değişim yaptılar. Ankara teleservise gönderin bence.

mehmetozyer27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
314 güncellemesin benim telefon aldı. Cihazda hiçbir sorun yok , daha önce sadecce ingilizcede çalışan akıllı çağrı türkçe dilinde dehi çalışıyor.

mehmetozyer27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş o parça sim tepsisiydi , servisten veya eski arızalı tlefonlardan bulabilirsin sadece , internette ara istersen

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ses konusunda biraz sıvı geçirmeme özelliğinden dolayı kötü. Zaten kendileri sitede bile paylaşmamış hoparlör ile ilgili bişey bildiğim kadarıyla.

arkadaşlar bir ay önce ilk seri z2 aldım ses ve kenar açıklığı vardı daha sonra cihaz arılazanınca servise yolladım yenisiyle değişim yapıldı 1 ayda. Şimdiki cihazda ses kalitesi süper. üstelik stereo ses mükemmel. sizin cihaz ilk seri olabilir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ses konusunda biraz sıvı geçirmeme özelliğinden dolayı kötü. Zaten kendileri sitede bile paylaşmamış hoparlör ile ilgili bişey bildiğim kadarıyla.

Zaten garip bir şekilde kapakları olan cihaz su geçirmez sayılıyor. Su geçirse servis sana kullanıcı hatası diyor.. Açıkken suya sokamıyosunuz. Şarj etmek için Hayvan gibi herşeyin sıkıştırıldığı bir kapağı açıyorsunuz.

ARKADAŞLAR MANYETİK ŞARJ KABLOSU KULLANIN BEN ULLANIYORUM HERGÜN KAPARLARI AÇMAKTAN KURTULUYORUZ. ÇOK KULLANIŞLI Bİ KABLO. DİKKAT ETMENİZ GEREKEN NOKTA HEM MANYETİK KABLO TAKILI İKEN USB KABLOSUNU SAKIN TAKMAYIN BEN TAKTIM CİHAM VE BİLGİSAYARIN ANAKARTI GÜME GİTTİ. NEYSEKİ İLK BİR AY İÇİNDE ARIZXA YAPTIĞI İÇİN SONY CİHAZI YENİSİYLE DEĞİŞTİRDİ.

Xperia s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Benim cihaz 14w21 cihaz 314 güncellemesini aldı. Hoparlörler sağlam ses veriyor. Suya sokmadım riske gerek yok. E şimdi gidip yenisi mi isteyeym cihazın?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Benim cihaz 14w21 cihaz 314 güncellemesini aldı. Hoparlörler sağlam ses veriyor. Suya sokmadım riske gerek yok. E şimdi gidip yenisi mi isteyeym cihazın?
Cihazla ilgi yaşadığınız problem nedir niye değişim istiyorsunuz anlamadım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Beyler bazılarına bakıyorumda Z2 çıkıyor Z3 beklicem abi bunun sonu yok ki delimisiniz adamda sony xperia z var adam z2 m2 dert etmiyo ama diğer bi kişi z2 nin işlemcisi kötü 801 snopdragon z3 ki 805 olcakmış işte bunu düşünüyor bu kadar telefon israfı oldukça bu adamlar cebine parayı atarlar.Z3 ÇIKTI ALALIM Z4 ÇIKTI ALALIM SONU YOKKKKK