Bu islemci olur mu ?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaslar islemcimin oyunlar icin yeterli olmadigini dusunuyorum. Bana en uygun olani hangisidir ? Ayrica asagidaki islemciyi alirsam cok buyuk bir fark olur mu yani ? İkincisi bu islemci 32 gb ram destekliyormus bende 8 var. Buna 8 daha eklesem oyunlarda gozle gorulebilir derecede artis olur mu ? Suan oyunlarda(son cikan oyunlar : far cry 3 - crysis 3 - gta 4 vs) orta dusuk - orta ayarlarda 10 saniyenin 1-2 sinde hafif kasma oluyordu.

Benim chipsetime(Intel HM65 Express) uyumlu en iyi(intelin sitesinden en yuksek ghz olan buydu) olan islemci :

Intel® Core™ i7-2860QM Processor
(8M Cache, up to 3.60 GHz)

ÇALIŞMA HIZI 2.5 GHz

MAKS TURBO FREKANSI 3.6 GHz

Suanki islemcim :

Intel® Core™ i7-2670QM Processor
(6M Cache, up to 3.10 GHz)

ÇALIŞMA HIZI 2.2 GHz

MAKS TURBO FREKANSI 3.1 GHz

Bu arada bilgisayarim(laptop) : HP dv6 6c01et

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Laptopunuzdaki işlemci gayet iyi. O iki işlemci arasında çok fazla fark yok. Yeni işlemciyle oyunlarda en fazla birkaç FPS fazla alırsınız.

8 GB ram da gayet yeterli. 8 GB daha takviye yaparsanız oyunlarda gözle görülür bir performans artışı olmaz. Sadece ileride daha fazla ram isteyen oyunlar çıktığında sisteminiz rahatlar. Render çizim yapmayacaksanız 8 GB yeterlidir.

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Laptopunuzdaki işlemci gayet iyi. O iki işlemci arasında çok fazla fark yok. Yeni işlemciyle oyunlarda en fazla birkaç FPS fazla alırsınız.

8 GB ram da gayet yeterli. 8 GB daha takviye yaparsanız oyunlarda gözle görülür bir performans artışı olmaz. Sadece ileride daha fazla ram isteyen oyunlar çıktığında sisteminiz rahatlar. Render çizim yapmayacaksanız 8 GB yeterlidir.

Peki hocam ben nasil oyunlari laptoptan yuksek ayarlarda oynayabilirim ? 4-5 bin tl ye laptop alarak mi yani herhangi bir parca degistirerek olmuyor mu ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Ekran kartını değiştirerek oynayabilirsiniz. Örneğin GTX860M-GTX770M-GTX780M, HD7970M-HD8970M gibi. Bunun için laptopunuzda mxm portu olması gerek. Sizdeki laptopun ekran kartı anakarta lehim ile gömülü olduğu için kart değişimi yapamazsınız.

Laptoplar da ekran kartı değişimini bu konu da detaylı şekil de anlatmıştım.

http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/338938-laptop-ekran-karti-degistirme.html

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ekran kartını değiştirerek oynayabilirsiniz. Örneğin GTX860M-GTX770M-GTX780M, HD7970M-HD8970M gibi. Bunun için laptopunuzda mxm portu olması gerek. Sizde laptopun ekran kartı anakarta lehim ile gömülü olduğu için değiştirmezsiniz.

Laptoplar da ekran kartı değişimini bu konu da detaylı şekil de anlatmıştım.

http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/338938-laptop-ekran-karti-degistirme.html

Bende iki ekran karti var. Onboard olan İntel Hd 3000 yada 2000 idi. Ayri olan ise AMD Radeon HD 7690M XT. Simdi iyi ekran karti alsam kasmadan oynayabilir miyim yuksek ayarlarda hocam ?

ihsngmlksz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen donanımınızı gayet iyi, iyi bir ekran kartı ve iyi bir soğutma ile üst düzeyde oynayabilirsiniz :thumbup1:

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Bende iki ekran karti var. Onboard olan İntel Hd 3000 yada 2000 idi. Ayri olan ise AMD Radeon HD 7690M XT. Simdi iyi ekran karti alsam kasmadan oynayabilir miyim yuksek ayarlarda hocam ?

işlemciye entegreli İntel HD 3000 grafik kartı var. Diğer kartınızı bilmiyorum. işlemciniz GTX860M-GTX770M kartları rahatlıkla besler ama yukarıda söylediğim gibi ekran kartı değişikliği yapamazsınız.

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
işlemciye entegreli İntel HD 3000 grafik kartı var. Diğer kartınızı bilmiyorum. işlemciniz GTX860M-GTX770M kartları rahatlıkla besler ama yukarıda söylediğim gibi ekran kartı değişikliği yapamazsınız.

Hocam verdiginiz konuyu biraz okudum. Bu mxm tam olarak ne oluyor ve sadece belirli pc lerde varmis. Peki bende var mi ? Ayrica gene o konuda ekran karti haricide olsa o sey olmadan degistirilmiyormus. Buyuk ihtimal bendede yokturda tekrardan sorayim. Var midir acaba ?

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Sizin Laptopunuzda yok. Sadece üst seviye oyuncu laptoplarında olur. Bazı üst seviye oyun ekran kartlarında dahi bu port yok.