Htc One M8 vs İphone 5

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Twin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Twin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar dün not3, z1c ve 5s diye bir konu açmıştım ama paranın bir kısmını başka bir yere harcamak gibi bir durumda kaldım. Şimdi durumlar değişti tabi.

Telefonu 2.el alacağım ama sizce Htc One M8 mi?
Yoksa İphone 5 mi?

Ya da max 1200 liraya alabileceğim ve uzun süre kullanabileceğim en iyi telefon hangisi olur?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Merhaba,

1200 tlye paralel ithalat 0 G2 alabilirsiniz.

Cok uzun ömürlü olsun diyorsanız 2ci el iphone 5 alabilirsiniz.

HTC M8 ve İp 5'i 1200TL ye 2ci el satan bulacağınızı sanmıyorum.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Arkadaşlar dün not3, z1c ve 5s diye bir konu açmıştım ama paranın bir kısmını başka bir yere harcamak gibi bir durumda kaldım. Şimdi durumlar değişti tabi.

Telefonu 2.el alacağım ama sizce Htc One M8 mi?
Yoksa İphone 5 mi?

Ya da max 1200 liraya alabileceğim ve uzun süre kullanabileceğim en iyi telefon hangisi olur?
LG G2 al derim fakat kamerası kötü forumdaki kullanıcılarınkine baktığımda buna alternatif olarak discovery eliteyi öneririm ben de kullanıyorum Kamerası gayet iyi tek sıkıntısı yazılım desteği

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Xperia Z1 Compact bulabilirsin o fiyat aralığında paralel ithalattan

12kfy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence m8. git eline al. fotoğraf çektikten sonra düzenleye tıkla, düzeltmeler yap, zoe ye bak, stabiliteleri zaten yakın. hopörler ve kulaklık ortada. metallik ortada. iphone alınca 6 sından sonra... iphone 6 2.6 ghz olacak deniliyor. apple iki katı demeyi sevdi-ğine göre olabir. yani iphone 5in havasal bir değeri kalmayacak. ayrıca 1200 imkiansız.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
bence m8. git eline al. fotoğraf çektikten sonra düzenleye tıkla, düzeltmeler yap, zoe ye bak, stabiliteleri zaten yakın. hopörler ve kulaklık ortada. metallik ortada. iphone alınca 6 sından sonra... iphone 6 2.6 ghz olacak deniliyor. apple iki katı demeyi sevdi-ğine göre olabir. yani iphone 5in havasal bir değeri kalmayacak. ayrıca 1200 imkiansız.

Apple hiç bir zaman yeni telefon çıkarttığında eski telefonunu unutturmaz, telefon daha açıklanmadı ve şu anki bilgilerin çoğu uydurma olabilir.

2.6 GHz olması demek canavar gibi Şarj tüketimi demek, ekranı büyük olması demek şarj tüketimi demek. Zaten iphone şarj konusunda sabıkalı.

Tasarım olarak benim açımdan İphone 5s 6'ya göre çok daha şekil duruyor, o kare'm si havasını hiç verememiş 6'ya, bildiğin ipad mini ve ipod touch 5 gibi olmuş.

Kısaca tasarım olarak 5s önde ve asla unutmamak gerekir Apple yeni telefon çıkarttığında bir önce veya 2 3 model altını unutturmaz kolay kolay, kullanıcıları unutsa bile güncelleme desteği ile ayakta tutar yıllarca :)

Bilgilendirmek istedim :P

mtcapan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kardeşim 1200 liraya kadar dersen parelel ithalat nexus 5 veya lg g2 alabilirsin ama 2.el alıcaksan iphone 5s al çünkü iphone un piyasası var daha sonra satmak istersen yine iyi bi fiyata satabilirsin. :D

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
kardeşim 1200 liraya kadar dersen parelel ithalat nexus 5 veya lg g2 alabilirsin ama 2.el alıcaksan iphone 5s al çünkü iphone un piyasası var daha sonra satmak istersen yine iyi bi fiyata satabilirsin. :D

1200'e ekranı olmayan 5s alabilir anca 2ci el :)

12kfy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Apple hiç bir zaman yeni telefon çıkarttığında eski telefonunu unutturmaz, telefon daha açıklanmadı ve şu anki bilgilerin çoğu uydurma olabilir.

2.6 GHz olması demek canavar gibi Şarj tüketimi demek, ekranı büyük olması demek şarj tüketimi demek. Zaten iphone şarj konusunda sabıkalı.

Tasarım olarak benim açımdan İphone 5s 6'ya göre çok daha şekil duruyor, o kare'm si havasını hiç verememiş 6'ya, bildiğin ipad mini ve ipod touch 5 gibi olmuş.

Kısaca tasarım olarak 5s önde ve asla unutmamak gerekir Apple yeni telefon çıkarttığında bir önce veya 2 3 model altını unutturmaz kolay kolay, kullanıcıları unutsa bile güncelleme desteği ile ayakta tutar yıllarca :)

Bilgilendirmek istedim :P
teşekkürler:)
ama ben hiç bir zaman apple ı sevmedim. bi ara sevcekmiş gibi oldum ama sonra vazgeçtim. 2000 liralk telefon yapıyorsun, pil 1500 mah, belki 3000 liralık telefon yapacaksın, duyduğuma göre 1810 mah, 2000 liralık telefon yapıyosun, resim gönderme alma işleri problem, kullanıcın apk indiremiyor. apple kötülemek istemem o elmayı ısırmak isteyen(ramazan ramazan:biggrin:), o kaliteye dokunmak isteyen kaç kişi var, ayrıca 8 mplik kamera, 1.3 ghz. çift çekirdek (ki insanlara megapiksel ve ghz değerini söylesen yaklaşmazlar bile ben kendimden biliyorum öyleydim) bu kadar mı performanslı olur ama apple ı biraz fazla havalı buluyorum.bir detek model çıkarıyor, güncelleme olsun bi zahmet.
ama tabiki bana g2 yerine iphone verseler hiç düşünmeden kabul ederdim.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
teşekkürler:)
ama ben hiç bir zaman apple ı sevmedim. bi ara sevcekmiş gibi oldum ama sonra vazgeçtim. 2000 liralk telefon yapıyorsun, pil 1500 mah, belki 3000 liralık telefon yapacaksın, duyduğuma göre 1810 mah, 2000 liralık telefon yapıyosun, resim gönderme alma işleri problem, kullanıcın apk indiremiyor. apple kötülemek istemem o elmayı ısırmak isteyen(ramazan ramazan:biggrin:), o kaliteye dokunmak isteyen kaç kişi var, ayrıca 8 mplik kamera, 1.3 ghz. çift çekirdek (ki insanlara megapiksel ve ghz değerini söylesen yaklaşmazlar bile ben kendimden biliyorum öyleydim) bu kadar mı performanslı olur ama apple ı biraz fazla havalı buluyorum.bir detek model çıkarıyor, güncelleme olsun bi zahmet.
ama tabiki bana g2 yerine iphone verseler hiç düşünmeden kabul ederdim.

Bazı kısıtlamaları var fakat bunların amacı Güvenlik.

İos'un en büyük silahı zaten uzun ömürlü olması güncelleme desteğinin iyi olması ve en stabil telefon olmasıdır.

Kameraya gelirsek, 7-8 bin TL'lik pro makinaların 13Mp kamerası var ama G2'nin 13Mp kamerası o pro kameraların tırnağı olamaz neden? çünkü önemli olan lens.

İphone 5s ile çektiğim fotorafların ve videoların verdiği kaliteyi inan G2 veremiyor, zaten g2 ile video ve foto çekmek '' gece '' işkence.

Kısaca kamera olarak en kaliteli görüntüyü sunan cihazlarda ilk 3 'e girebiliyor iphone '' benim açımdan '' Sony, Lumia, İphone.

İphone 5s asla oyunda kasmaz, ipad mini var 512mb ramı var biraz yetersiz gelebiliyor ve a5 işlemciside yetersiz olabiliyor bazı oyunlar da ufak tefek fps düşmesi olabiliyor ama, 64bit mimariye sahip a7 işlemci ve 1gb ram ile oho oho diyorum :) GHz falan bakmayın, bana göre android telefonların hepsinden cok daha performanslı.

Övüyorum övüyorum aa fan boy'a bak demeyin ben övmüyorum sadece kullanıcısı olarak kalitesini anladım ve paylaşıyorum :)

Şarj olayına gelirsek herkesin kullanımına göre gidiyor, günde 2 kez şarj edende var 2 günde bir edende var '' ben 2 günde bir edenler '' listesine giriyorum.

Yarında Şarjlı kılıf alıcam bir sıkıntım olucağını sanmıyorum şu saaten sonra :).

bytekno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HTC One M8: düşük sar değeri, büyük ekran, Corning Gorilla Glass 3, 2GB ram, dört çekirdekli daha güçlü işlemci
Apple iPhone 5: daha ince ve hafif, 8 MP kamera, daha stabil ios yazılım

Her ikisininde birbirlerine göre üstün yönlerini yazdım.
Daha ayrıntılı bilgi için: http://hadikiyasla.com/komper/1/163,3/