Modifiye suç değildir !

milano93

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar Arkadaşlar,
Bu yazımızda modifiye yasağı hakkında düşüncelerimizi belirtmek ve biz modifiyecilere destek çıkmak istiyoruz..
KAYNAK ; Araba Manyakları Bloğu
10547678_514813108651842_5558299317972844332_n.jpg

Modifiye tutukunluğu küçük yaşlardan gelen bir tutkudur , ani bir karar ile bu yasağın çıkması biz modifiyecilerin canını sıkmaktadır.Ancak biz demiyoruz ki araba markamız ne olursa olsun,caddelerde çevreyi rahatsız edecek şeyler yasak olmasın.

İllaki yasak olucak ama yeri ve zamanı ve sınırı olsun.Pistler olsun her hafta buluşmaların olucağı ve kaynaşmanın sağlanacağı.Ve hünerlerimizi gösterelim.Caddelerde egzoz , müzik sesi açmayalım şehirden uzak pistimizde tanışıp kaynaşıp muhabbet edelim.Modifiye bizim zevkmimiz tutkumuzdur.

Modifiyeden tad alalım. Emeğimizden mutluluk duyalım kesinlikle şehir içinde hız,makas,ses kirliliğini desteklemiyoruz.

Biz vatan haini değiliz.VATANINI MİLLETİNİ SEVEN MODİFİYE TUTKUNU GENÇLERİZ.LÜTFEN OLAYLARI SAPTIRMAYALIM.ÇEVREYİ RAHATSIZ EDENLERİ ASLA DESTEKLEMİYORUZ KINIYORUZ!!!

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
modifiye değil ayılık suçtur bir çogunuz ayarsız işler yaptığı için böyle yasaklar çıkıyor

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Ben de o zaman stoktan modifiyeli araç alır, işimi garantiye alırım kardeşim, polisler de avucunu yalasın. Şahin ile göbekte drift yapmaya çalışan hırbolar yüzünden bizim gibiler de yanıyor. Subaru Impreza, Honda S2000 veya Honda Civic Vtec şimdiden Seçtiklerim.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
ben en çok şu motosikletlerin eksozunu açanlara ayarım şunlara da sağlam bir ayar şart...

Oekry

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Modifiye güzel bir şeydir lakin dozunda. Bizim ülkemizdeki gençler bu denli cahil oldukları sürece açıkcası pek sıcak bakmıyorum.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Egzostan ses çıkarmayı marifet sayan şaklabanlar oldukça az bile ceza bunlara.Benim 2 yaşındaki bebeğim öğleyin uyuyor, kıronun biri egzosu bağırta bağırta mahallede dolanıyo, buna da modifiye deniyo.Alacan o egzosu tıkayacan münasip bir yerine, tövbe tövbe.

tolga9009

Doçent
Reaksiyon puanı
0
onlara göre "modifiye suç deyildir yaşam tarzıdır" :laugh:

okanr

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Daha bugün bir tane şahin göbekte egzoz açıp drift yapmaya çalışırken içinde aile olan bir arabaya çarpıyordu. Bütün trafik kilitlendi onun yüzünden.

paradoks61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bizimkiler uçan tenekelere binip gezmeyi modifiye sanıyor. modfiye Türkiyede yasaklansın arkadaş. gece bilmezler gündüz bilmezler bağırta bağırta gezerler. ezik sünepeler. adam gibi modifiye yap sür. driftini bağırtmanı boş alanda yap gerzek. usandırdılar. Ankara daki şahin-doğan-serçe aşkını bilen bilir. sanki bişeye benziyor arabalar ne mal insanlar var ya.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Modifiye'ye suç diyen zihniyet bayrak indirmeyi suç olarak görmüyorsa bunda bir sıkıntı var demektir.

Edit : Kimse kusura bakmasın ama şahin gibi ölüm makinesi olan köpükten yapılma dandik bir araca yapılan şey modifiye değil fakir eğlencesidir. Modifiye pahalıdır ve nikelajlı jant takmakla olmaz.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Bizimkiler uçan tenekelere binip gezmeyi modifiye sanıyor. modfiye Türkiyede yasaklansın arkadaş. gece bilmezler gündüz bilmezler bağırta bağırta gezerler. ezik sünepeler. adam gibi modifiye yap sür. driftini bağırtmanı boş alanda yap gerzek. usandırdılar. Ankara daki şahin-doğan-serçe aşkını bilen bilir. sanki bişeye benziyor arabalar ne mal insanlar var ya.
ankaradaki gece yarıları arabaları 360 derece döndürme olaylarına şahit oldum gece uyuyamıyorduk sesten.

Tkare

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gecenin bilmem kaçımda modifiyeli aracının sesiyle cocugumu uyandırıyorsa beni rahatsız ediyorsa suçtur. Modifiye yaptıranlarında buyuk bir çogunlugu bu tiplerden olduğuna göre modifiye suçtur benim için...

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Biraz uzun olacak ama;

Hocam iyi güzel yasalar şahinciler vs. vs. de, şimdi adam basık Subaru'suyla sakin sakin geziyorsa, veya gençler "rahatsızlık vermeden" alaşım jantlı Şahin'leriyle gidiyorlarsa bunun kime zararı var? Tamam, anlıyorum üç beş ipini koparan, vanalı egzozuyla kavşakta yanlayan, senin benim canımı hiçe sayan serserilere verilebilecek en ağır ceza verilmeli, apartmanların, sokağın ortasında son ses müzik dinleyen & egzoz vanasını açanlara da şikayet üstüne hemen gereği yapılmalı ama diğer modifiye severlere ne olacak? Arabamda seninkinden 3-4 inç büyük jant, arkada topluluk yerlerinde kullanmadığım woofer var diye, biraz daha yere yakınım diye ceza mı alacağız? Ben başta yasayı anlamadım insanlar neyi protesto ediyor, ceza kime kesiliyor? Basık Şahin görüldüğü yerde trafikten mi alınıyor yoksa uygunsuz hareketinden mi ceza alıyor? Bence araba üstündeki modifikasyonlar insanlara zarar/rahatsızlık vermediği sürece yasal kalmalıdır ama kronun altındaki döküntüsüyle veya zenginin 300bg arabasıyla insanların canını riske atmaya, çevreye rahatsızlık vermeye asla hakkı yoktur bence bu yasa düzenlemeleri de bu şekilde olmalıdır, en ağır cezayı hak ediyorlar çünkü. Saygılar.

Tkare

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Üstat,

Çok güzel yazmışsın. Dediklerinde haklısın diyecek birşey yok ama ben hayatım boyunca modifiye aracı olupta etrafa rahatsızlık vermeyenini görmedim. Tüm modifiye yapanları genellemek tabiki yanlış olur ama büyük çoğunluğu böyle tipler maalesef.

woofer ı olup topluluk yerinde kullanmayanını
vanalı egzozu olupta ses çıkarmayanını görmedim.

Ayrıca "basık araç" ların yaya ya çarpma anında veya araçların karıştığı bir kazada ekstra tehlike yaratması mümkünmü? Filmli camlar riskmi? Bunlarıda düşünmek lazım... Eğer bunlar tehlike yaratıyorsa kullanıcının efendi olması birşey değiştirmez.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Trafikte ne kadar modifiyeli veya üzerine isim yazılmış, çeşitli şeyler yapıştırılmış araç gördüysem hepsinin de hayvanlıklarını gördüm. Makas atmalar, kırmızı ışıkta sola dönüş şeridi veya emniyet şeridinden araç geçmeler, egzoz patlatmalar, seçim otobüsü gidip müzik açmalar. Bu itler akıllanmadıkça modifiyeye kesinlikle hayır diyorum.

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
İnsanların canlarını hiçe saydıkları sürece suçtur ! Tabi ADAM gibi olan modifiyecilerde var :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
teknik kurallara uyduktan sonra modifiye suç olmamalı.
beni en çok rahatsız eden modifiyeler şunlar
1- merceksiz zenon veya led farlar. direkt gözü alıyor sürekli uzunlar açıkmış gibi oluyor.
2- direkt görünen yerlerde led şeritler. o ledlerin önüne buzlu cam koyulmayınca yine göz alıyor
3- yüksek sesli egzoz
4- aşırı yüksek ses veren ses sistemleri