Üniversite Tercihleri Yardım

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Üniversite tercihlerinde Gazi Kamu Yönetimi, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği, Odtü Maden Mühendisliği ve Gazi Enerji Sistemleri Mühendisliği arasında kararsız kaldım.
Ayrıca Enerji Sistemleri Mühendisliği'ni bilmiyorum hatta ilk defa duydum; iş olanağı nasıldır, maaşı nasıldır... Pek bilgim yok
Kamu Yönetiminde de işsiz kalma durumu olur mu bu tür şeylerde de kararsızım..

Lütfen işi bilenler veya işin içinde olanlar cevap versin. Gereksiz cevaplar vermeyelim

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Kamu yönetiminden uzak dur, sadece bunu söylemiş olayım. Diğerleri hakkında fikrim yok çünkü.

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kamu yönetiminden uzak dur, sadece bunu söylemiş olayım. Diğerleri hakkında fikrim yok çünkü.
Neye göre uzak dur ? Niye uzak dur ? Kamu yönetiminde işsizlik mi var ? İşletme mezunları bile iş bulabilirken,kamu yönetimi neden bulamasın ?
O işsiz gezenler,üniversiteyi doğru düzgün bitirememiş,puanı yetmediğinden rast gele tercihe yazanlar olmasın..

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Neye göre uzak dur ? Niye uzak dur ? Kamu yönetiminde işsizlik mi var ? İşletme mezunları bile iş bulabilirken,kamu yönetimi neden bulamasın ?
O işsiz gezenler,üniversiteyi doğru düzgün bitirememiş,puanı yetmediğinden rast gele tercihe yazanlar olmasın..
Kamu yönetimi okuyup alanı dışında başka bir işte çalışan çok tanıdığım var. Rahat iş bulacağı kesin değil. Ha sen kamu yönetimi okuyorsan ve bunu kendine hakaret kabul ediyorsan özür dilerim o ayrı mesele.

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sakin dostlar kamu yönetimi için savaş çıkmasın :D

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Kamu yönetimi okuyup alanı dışında başka bir işte çalışan çok tanıdığım var. Rahat iş bulacağı kesin değil. Ha sen kamu yönetimi okuyorsan ve bunu kendine hakaret kabul ediyorsan özür dilerim o ayrı mesele.
Ben sayısalcıyım,kamu yönetimini okuma ihtimâlim de %0..Rahat iş bulacağı kesin olan bir meslek var mı ?
Tıp okuyanlar adam akıllı maaşla çalışmak için 10 sene okuyor..Adam 30'unda yeni yeni meslek hayatına atılıyor..
Başka bir örnek bilg.mühendisliği veya bilg.programcılığı,bu forumdaki programlama konusuna bir göz at..Ödevini yaptırmaya çalışandan tut,en basit soruları soranlara kadar her şeyi görürsün..Sonra da,bilgisayar mühendisliğinde iş yok,bilgisayar programcıları başka işlerde çalışıyor..

Hangi meslek olursa olsun,öğrenci derslerine adam akıllı çalışmazsa,staj imkânı varsa ve staj yapmamışsa,ardından 4.sene bittiğinde aklı başına yeni yeni gelip iş aramışsa,tabii iş bulamaz..

Böyle tembel öğrenciler yüzünden mesleklerin adı batıyor,yok şunda iş yokmuş yok bunda iş yokmuş..Şu bankalarda duran veznedarlar var ya,onların bir çoğu iktisat,işletme mezunu..Ama iş bulmuş,klima altında hem de..
Oysa Türkiye geneline bakarsak,her sene binlerce işletme,iktisat mezunu çıkıyor..Açıktan bitirenleri de eklesek ohoo..
Sonra ortalıkta laf gezinir,işletmede iş yok,mezunlar bambaşka işlerde çalışıyor diye..
Biraz kafasını çalıştırsın okuyanlar,görürüm ben iş var mıymış yok muymuş..

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Ben sayısalcıyım,kamu yönetimini okuma ihtimâlim de %0..Rahat iş bulacağı kesin olan bir meslek var mı ?
Tıp okuyanlar adam akıllı maaşla çalışmak için 10 sene okuyor..Adam 30'unda yeni yeni meslek hayatına atılıyor..
Başka bir örnek bilg.mühendisliği veya bilg.programcılığı,bu forumdaki programlama konusuna bir göz at..Ödevini yaptırmaya çalışandan tut,en basit soruları soranlara kadar her şeyi görürsün..Sonra da,bilgisayar mühendisliğinde iş yok,bilgisayar programcıları başka işlerde çalışıyor..

Hangi meslek olursa olsun,öğrenci derslerine adam akıllı çalışmazsa,staj imkânı varsa ve staj yapmamışsa,ardından 4.sene bittiğinde aklı başına yeni yeni gelip iş aramışsa,tabii iş bulamaz..

Böyle tembel öğrenciler yüzünden mesleklerin adı batıyor,yok şunda iş yokmuş yok bunda iş yokmuş..Şu bankalarda duran veznedarlar var ya,onların bir çoğu iktisat,işletme mezunu..Ama iş bulmuş,klima altında hem de..
Oysa Türkiye geneline bakarsak,her sene binlerce işletme,iktisat mezunu çıkıyor..Açıktan bitirenleri de eklesek ohoo..
Sonra ortalıkta laf gezinir,işletmede iş yok,mezunlar bambaşka işlerde çalışıyor diye..
Biraz kafasını çalıştırsın okuyanlar,görürüm ben iş var mıymış yok muymuş..
Niye bu kadar açıklama peşindesin anlamadım açıkçası. Belli ki bu arkadaş da sayısalcı. Mühendislik okuyacakken gidip neden kamu yönetimi okusun ki? Ben onu anlatmanın derdindeyim.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Arkadaşlar sakin olun. Diğer arkadaşın dediğini özetlersem kendini kanıtlarsa iş bulur diyor. Buğra sen de genel düzeyde önermedin. Teşekkür ederim, kamu yönetimi tercihini atalım o zaman bir kenara. Evet sayısalcıyım
Peki ya Ankara Ün. Gıda Mühendisliği, Odtü Maden Mühendisliği ve Gazi Enerji Sistemleri Mühendisliği hakkında bilginiz var mıdır?

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Arkadaşlar sakin olun. Diğer arkadaşın dediğini özetlersem kendini kanıtlarsa iş bulur diyor. Buğra sen de genel düzeyde önermedin. Teşekkür ederim, kamu yönetimi tercihini atalım o zaman bir kenara. Evet sayısalcıyım
Peki ya Ankara Ün. Gıda Mühendisliği, Odtü Maden Mühendisliği ve Gazi Enerji Sistemleri Mühendisliği hakkında bilginiz var mıdır?
Sıralaman kaç MF4'de?

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Niye bu kadar açıklama peşindesin anlamadım açıkçası. Belli ki bu arkadaş da sayısalcı. Mühendislik okuyacakken gidip neden kamu yönetimi okusun ki? Ben onu anlatmanın derdindeyim.

sayısal mezunuyum ve işletme okuyorum. Bölüm arkadaşlarımın yarısı olmasa da hatırı sayılır sayıda sayısal mezunu var :)

Buğra Y.

Profesör
Reaksiyon puanı
36
sayısal mezunuyum ve işletme okuyorum. Bölüm arkadaşlarımın yarısı olmasa da hatırı sayılır sayıda sayısal mezunu var :)
Tabi ki tercihlere karışılmaz hocam ama arkadaşın sorduğu Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliğinin taban puanı 341, sıralaması 70bin. Yani böyle bi sıralaması varken kamu yönetimine gitmesi saçma bence.

ScoutNews

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ODTÜ Maden Mühendisliğini de düşünebilirsiniz . ODTÜ göz önüne alındığında iş bulmada sorun yaşamazsınız . Özelde de önemli firmalardan talep alabilirsiniz .

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Benim kuzen Bilkentte okuyo baya puan yapmıştı %100 burslu 450 tl falan ayda burs alıyo , yurt ücretsiz , ulaşım ücretsiz yemek ücretsiz , net ücretsiz (son hız net bu arada ankara net dağıtım olayı yakınmış adam 10 gb dosyayı 5 dk indiriyo :D )

Sınıfta kalsa dahi burs kesilmiyo .

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Sıralaman kaç MF4'de?
70lerde

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Benim kuzen Bilkentte okuyo baya puan yapmıştı %100 burslu 450 tl falan ayda burs alıyo , yurt ücretsiz , ulaşım ücretsiz yemek ücretsiz , net ücretsiz (son hız net bu arada ankara net dağıtım olayı yakınmış adam 10 gb dosyayı 5 dk indiriyo :D )

Sınıfta kalsa dahi burs kesilmiyo .
Özel de sıkıntı ama. Arkadaşların 2014 model bmw ile okula gelirken içi acır insanın.
Onu da geçtim bilkent iyi bir bölüm kazandım da ben mi gitmedim :D

Eric Cartman

Profesör
Reaksiyon puanı
2
70lerde

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Özel de sıkıntı ama. Arkadaşların 2014 model bmw ile okula gelirken içi acır insanın.
Onu da geçtim bilkent iyi bir bölüm kazandım da ben mi gitmedim :D
Milleti napıcan dostum :D Adamlar kız düşürmek için fakir rolüne bürünüyormuş bizim kuzen sormuş niye uno aldın diye aga kız düşürmek için demiş kızlar hepsi zenginci değil yani :D

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Bilkent'te burslu adam rahat edemiyo muymuş, güldürmeyin beni :D

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
O değil de millet Ankara Gıda Mühendisliği konusu iyi midir ya

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Kuzenin nereden mezun oldu

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
O zaman gıdayı eliyoruz :)
Ben yavaştan konya selçuk üniv. elektrik-elektronik iö ye kaydım. Bilgisi olan var mı?

emrekaragol6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Odtü mezunu adam kesinlikle açıkta kalmaz.Sakın diğerlerini yazma bence.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Odtü fakat maden mühendisliğinden bahsediyoruz.
Konya Selçuk mühendislikleri düşünüyorum

Kenpachi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
26
GYTE Malzeme Müh.'e puanın yetiyorsa tavsiye ederim.O yazdıkların arasından seçeceğim diyorsanda Maden Mühendisliği diyorum.

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Tutuyor fakat tercihim değildir.

Konya Selçuk Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği İÖ ile Makine Mühendisliği arasında kararsız kaldım. Öneriniz?

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Hiç mi yok Konya Selçuk mezunu koskoca SDN de

sezaigul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bir tercih döneminde yine beraberiz :) Baya tecrübeliyim ben bu konuda 2. kez üniversiteye yerleştim. Şaka yapmıyorum, 2014 yılında mezun oldum liseden ve o sene üniversiteye yerleştim. Heyecanla okula gittim derslere girdim ve bir baktım ki ben bu bölümde okumak istemiyormuşum. Çevremin etkisiyle verdiğim bir tercih olduğunun farkına vardım. Çok uzatmadım ve bırakıp geldim. Artık ipleri elime almak istedim. Okuyacağım okula, fakülteye ve bölüme kendim karar vermeliydim çünkü kimse beni benden daha iyi tanımıyor. Hazırlandım tekrar o sene. Artık ne istediğimi biliyordum, farkındaydım. Sınavlara girdim, güzel geçti ve tercih dönemi geldi. Çok kaliteli bir yerde okumak istiyordum. Boşa giden bir yılımın yerini doldurabilecek kadar kaliteli bir yer. Üniversitelerin tercih günlerine gidiyordum. Acıbadem üninin tercih dönemine gittim baya güzeldi. Eve gittikten sonra o akşam araştırdım tekrar baktım ki cidden kaliteli bir eğitimi varmış. Beklentilerimi karşılayacak gibiydi ve tekrar görüşmeye gittim her şeyi sordum onlarda cevapladı. Kafama takılan ne varsa cevap buldum ve tercihimi ondan yana kullandım. Geride kalan bir yılda ne kadar doğru bir tercih yaptığımı görüyorum. Hiçbir zaman geriye dönüp pişmanlık yaşamadım. İyi ki buraya gelmişim. Siz de tercih günlerine katılın derim. Bana hak vereceksiniz :)