Lumia 630 mu? HTC 8x mi? veya diğer tavsiyeleriniz?

Hangi telefonu almalıyım?

• Kullanılan toplam oy
    12
  • Anket kapatılmış .

ReDxxLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şirket elemanlarımdan bir tanesi için telefon alacağım çok pahalı bir şey olmasını istemiyorum. Sağlamlık, Ekran, kamera iyi seviyede olan, mail vs işlemleri ve word excel tabloları görüntülerken başarılı olan bir şey istiyorum. Sanırım android cephesinde de GM discovery ve Moto G bu fiyatlar seviyesinde... Hangisini tavsiye edersiniz?

ReDxxLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hic mi yorumunuz yok arkadaşlar? vay beeee :closedeyes:....

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
MErhaba! Öncelikle bir android kullanıcısı ve WP'a da ilgi duyan biri olarak WP'nin temel hatlarından birine değinmek istiyorum. Öncelikle WP telefonlarda işlemci hızı ram gibi miktarlardaki değişim o kadar önemli değildir. Çünkü IOS gibi stabil bir işletim sistemi. Hâlâ neden 925 gibi cihazlarda o kadar güçlü işlemci kullanıp fiyatı tavana vurduklarını anlamış değilim. Bakınız 630 820 920 gibi modeller Android'lerdeki o Snapdragonlu 3GB ram'l cihazların performansını aratmıyor. S3'ler S4'ler Z'ler ve daha daha androidler bir müddet sonra kassa da WP'da bu durum çok daha az. Dolayısıyla işlemci ram yerine kamera gibi donanımlara dikkat edin. Daha sonra lumia'ları wp'nin iPhone'ları olarak düşünebilirsiniz. Bence lumia'lar wp pazarının tartışmasız lideridir. Neden mi? Kendi markasının işletim sistemlerini kullandıklarından güncellemeleri alma konusunda liderler. Öte yandan lumia'lara nokia'nın dağıtmış olduğu ayrı güncellemeler mevcut. (Black güncellemesi gibi). Ve son bir madde olarak markette daha fazla alabileceği uygulama bulunmaktadır. Örneğin Nokia Camera uygulaması ile Profesyonel kameralardaki ayarlamaları yapabilirsiniz. Bu dediklerim sadece lumia'lara has özellikler. Bence alacaksanız kesinlikle lumia alın başka da wp telefon düşünmeyin. ;)

Ahmetgungor

Asistan
Reaksiyon puanı
0
iOS kullanıcısı , Eski Bir Android Kullanıcısı Ve Şuan da WP8.1(Geliştirici Sürümü) Kullanan Birisi olarak Wp'den yana sıkıntınız olmasın , eskiden arayüzü özelleştiremiyorsunuz diye ben de takılırsım lumiacı arkadaşlara , şimdi ben lumia kullanıyorum 8.1 ile görsel açıdan hoş değişiklikler geldi wp platformuna örneğin arka plana bi' fotoğraf koyabiliyoruz , duvar kağıdı yani , bildirim çubuğu geldi vs. ama sistem daha da stabilleşti cihazımda . Sadece benim cihazım(Lumia925) te de değil , lumia 630 ve 820 kullanan arkadaşlarım da var , onlar da gayet memnunlar yani WP Üst düzey telefonlarını farklı kefeye koymuyor . Uygulamalara gelecek olursak , yavaş yavaş herşey gelecektir mağazaya alay konusu , ben bile yuh diyorum , bir youtubeumuz , candycrushımız yok ancak dediğim gibi yavaş yavaş . WP 8.1 Güncellemesi ile Pazar oranı dünya genelinde (tam emin değilim avrupa da olabilir hayırlayamadım) %10 a yakın rakamlarda arttı , TEK bir güncelleme ile :) Bence WP kalkışa geçti , önü durdurulamaz artık .Tabi şimdi birde nokia microsoftu arkasına aldı 36 ay güncel kalacağı belirtiliyor lumia cihazların .. , Htc bu piyasadan çekilirse yani WP pazarından 8x aldığın zaman ortada kalabilirsin Android deki gibi rom olayları falan da yapamazsın . Bu açıdan ve kamera açısından nokia lumia bi model seçmeni tavsiye ederim , kamerada sarartma problemi var evet ama cyan güncellemesi ( yazılım güncellemesi ancak sistem değil yani firmaya has değişiklikler iyileştirmeler vs) ile bunların üstesinden gelinir gelinmez ise başka bir güncellemeyle gelinir tamam eyvallah fotoğrafı sarartıyor ama nokia yaratıcı stüdyoda çok güzel hale getirebiliyorum o fotoğrafı :) diğer seçimlere gelecek olursak ; GM Discovery , Blu Life Play'in GM Edition hali , F/P ürünü , ancak çevremdeki GMD kullanan 10 arkadaşımın 10unun da şarj soketi problemi var içlerind ikisininde kasma problemleri var , model S3 vs gibi uluslararası bi model olmadığı için rom geliştiricileri az sayıdadır diye düşünüyorum bu bakıma da lumia derim . Moto G de Discovery ile aynı şekilde , zaten motorola gelgitli bir dönem yaşıyor google aldı , nexus misali stock ui yani arayüzle pazarladı sonra lenovo aldı ve satışlarda düşüşler muhakkak olmuştur , telefon alırken firmanın geleceğini düşünmek de oldukça önemli bir durum , Yine lumia .. Ben , elimden gelse , yurt dışından Lumia 2520 Tablet getirtecem bu ne diyorlar şimdi fanboyluk değil , gözümde nokia ve apple dışında firma yok , kendi düşüncem , sonuçta forumlar fikirleri-Düşünceleri ortaya sürmek içindir ama ben lumiadan yana pişman olmayacağından eminim hocam :) seçimin şimdiden hayırlı olsun :) Herhangi bir sorunuz olursa mesajlaşırız hocam :)

kayahan03

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence Windows Phone alınacaksa bu Microsoft diğer adıyla NOKIA diğer adıyla Lumia dan başkası olmamalı sadece sadece NOKIA CAMERA HEre Maps Mixradio Zeiss Dolby pureView ne bileyim yeter de artar.Ben 925 kullanıcısıyım gerçekten şahane tasarım kamera ekran ses bir telefondan ne istersiniz ki tarayıcı performansı note 3 den daha diyebilrim abartmıyorum uygulamalar da geliyor mesela bugün pool live tour geldi.8.1 ile daha da coşacak.630 fiyatına göre çok üst bir cihaz 1800 maH batarya corning gorilla glass3 clearblack bunlar bu fiyata kaçmaz.NOKIA glam me ile arka kameradan da selfie yaparsın

ReDxxLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar tşkler yorumlarınız için. Yalnız şöyle bir durum söz konusu WP alacağım diye bir şart yok 600-650 TL caivarında bir telefon almak istiyorum. Benim aklıma bu fiyata alınabilecek adam akıllı 4 tane telefon geldi. Eğer sizin tavsiyeniz başka bir tel olursa onu da değerlendirmeye alırım tabii ki.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Arkadaşlar tşkler yorumlarınız için. Yalnız şöyle bir durum söz konusu WP alacağım diye bir şart yok 600-650 TL caivarında bir telefon almak istiyorum. Benim aklıma bu fiyata alınabilecek adam akıllı 4 tane telefon geldi. Eğer sizin tavsiyeniz başka bir tel olursa onu da değerlendirmeye alırım tabii ki.

Android istiyosan moto g öneririm tipini beğenmezsen discovery de güzel

Asteriks

Profesör
Reaksiyon puanı
3
HTC 8X eski bir telefon Lumia 630 daha yeni ama HTC 8X'de hala iş var. Bence Windows Phone 8X by HTC al.[emoji4]

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Dün itibari ile safımı değiştirmiş, Android'e kaydırmış bulunmaktayım. Nedeni ise Microsoft'un beceriksiz güncelleme politikası. WP Android'den stabil ve iOS'tan ucuzdu. Fakat eksiklerini gidermediği için şu an ki hali ile iOS ve Android'in çok gerisinde. En temel özellikler eksik.

Eylül ayına kadar WP8.1 güncellemesinin Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. 3 ay sonra WP9 çıkıyor. E ne anlamı kaldı güncellemelerin? 36 ay desteklenecekmiş... Daha halen sorunlarla dolu WP8.1 var (önizleme sürümünün). Halen önizleme sürümü hataları gidermek için güncelleme alıyor. Daha 2 gün öncesine kadar WP'yi savunurdum ama bu saçmalıklardan sonra safımı Android'e kaydırarak bekleme kararı aldım. Ne zaman ki Microsoft güncelleme politikasını rayına oturtur, o zaman işler değişebilir benim açımdan.

O yüzden verdiğiniz listeden Motorola Moto G seçimini yaptım. Alabiliyorsanız Nexus 4'ü alın. Stabil ve performanslı. Android kanadında Nexus dışı telefon demek, stabiliteden uzaklaşmak, performanstan ödün vermek demektir.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Dün itibari ile safımı değiştirmiş, Android'e kaydırmış bulunmaktayım. Nedeni ise Microsoft'un beceriksiz güncelleme politikası. WP Android'den stabil ve iOS'tan ucuzdu. Fakat eksiklerini gidermediği için şu an ki hali ile iOS ve Android'in çok gerisinde. En temel özellikler eksik.

Eylül ayına kadar WP8.1 güncellemesinin Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. 3 ay sonra WP9 çıkıyor. E ne anlamı kaldı güncellemelerin? 36 ay desteklenecekmiş... Daha halen sorunlarla dolu WP8.1 var (önizleme sürümünün). Halen önizleme sürümü hataları gidermek için güncelleme alıyor. Daha 2 gün öncesine kadar WP'yi savunurdum ama bu saçmalıklardan sonra safımı Android'e kaydırarak bekleme kararı aldım. Ne zaman ki Microsoft güncelleme politikasını rayına oturtur, o zaman işler değişebilir benim açımdan.

O yüzden verdiğiniz listeden Motorola Moto G seçimini yaptım. Alabiliyorsanız Nexus 4'ü alın. Stabil ve performanslı. Android kanadında Nexus dışı telefon demek, stabiliteden uzaklaşmak, performanstan ödün vermek demektir.

Moto g de çakma nexustur google arkasında yine şuan 4.4.3 güncellemesini de aldı yaknda 4.4.4 te alır

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Sınıfının en iyisi kuşkusuz Motorola Moto G.

Reaksiyon puanı
16,128
Screenshot-1.png

reklam lumia630 diyor...

ReDxxLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben de reklamlarından gördüm cihazı ama Moto G ve Lumia 630 ağır basıyor bakalım hangisi olacak??? "Hayıllısı" diyelim :P Ankete az kişi katılıyor ama inş daha fazla kişi katılır. Şimdiden yorumlarınız için tşkler.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu arada nexus 4'ü de düşünmelisin bence. Onu da tavsiye ederim. Hatta Discovery yerine nexus 4 düşün. ;)

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hatta derken nexus 4 zaten discovery den çok üstün karşılaştırılması bile ayıptr la :D
Doğru diyorsun üstat. Ya ne bileyim nexus 4'ü bilmeyen olabilir diye söyledim. Bir de bu aralar GM fazla övülüyor onun da etkisi olmuş bende. :D Geçen arkadaşımda gördüm çok hoşuma gitti. Gayet de hızlıydı. Malzeme de iyi. Adı üstüde nexus zaten. :D

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
bende oylamaya katılmak isterdim ama bende telefon alacam HTC 8x in dışındaki telefonlarda kararsız kaldım :)

ReDxxLiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu durumda 3 seçenek oluşuyor lumia 630 (ilk sırada ankette), moto G ve Nexus 4..
Bunlardan Lumia 630 = 599 TL, Moto G= 649 TL, Nexus 4 = 1100 TL ki bence yüksek fiyat. Hımm şimdi fark ettim ki 3 değil 2 seçenek var:)

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
630 seçenek değil bile uzak durun derim moto g yada discovery alın bence

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
En önemlisi Google desteği ile çıkan güncelleme hemen geliyor ve Snapdragon 400 kullanıyor olması.