Hard diskim açılmıyor

seker156

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elimde WD harddisk var. Bi kaç kere yere düşürdüm biraz badsector oluşmuştu. Etkisi de harddiske girerken 3 dk bekletiyordu. Hariciyi bilgisayarıma takınca tara ve sorunları çöz butonuna bastım şu anda harici diskimi görüyor ancak herhangi bir bilgisine erişemiyorum.

lYDy4E.jpg

Şu anda harici mi farklı bir usb olarak görüyor ne yapmalıyım ?
P3VodQ.jpg

lYDy5b.jpg

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
doldur tuşuna basmadan bilgiler güncellenmez
genelde badsectorler oldukları gibi kalmaz. yani enim bildiğim sürekli çoğalırlar ve disk yüeyine zarar verirler.
yere düşünce bad sector oluşmamıştır fakat okuma yazma kafası hasar görmüş olabilir.

seker156

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
doldur tuşuna basmadan bilgiler güncellenmez
genelde badsectorler oldukları gibi kalmaz. yani enim bildiğim sürekli çoğalırlar ve disk yüeyine zarar verirler.
yere düşünce bad sector oluşmamıştır fakat okuma yazma kafası hasar görmüş olabilir.

Doldur tuşuna basınca bilgisayar harici yi çıkarana kadar takılıyor.

seker156

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hd tune ile su anda taratamiyorum. Ancak daha onceden taratmistim ( dusurdukten sonra ) yaklasik 15 farkli yerde badsector buldu bende hdd regenerator tarzinda adi olan baska bi programla tarattim oda 7-8 tane badsector 5-6 tane delay li sector buldu. Belirtmem gereken bi konu var cihazimi dun aksam bilgisayara taktigim da 3-4 dk bekledikten sonra acilabiliyordu. (Dosyayi her kapatip actigimda 3-4 dk bekliyordum) Sonradan win8 deki tara ve duzelt ozelligini kullanayim dedim. Tara ve duzelte bastiktan sonra bu hale geldi oncesinde kendi Elements ismiyle bilgisayarda gozukuyodu ve surucu E: deydi su andaysa bilgisayara taktigimda yerel disk G: diye baska bir hard diski gosteriyor. Bu konuda ne yapmaliyim harddiskin icinde aile hatiralarimiz vardi tamirciye gotursem yapabilir mi ? Su anda harddiskin icindeki dosyalari alsam yeter dosyalari almanin bir yolu varmi ?