Milliler kötü bitirdi: ABD 2-1 Türkiye

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
2016 Avrupa Şampiyonası elemelerine hazırlanan Türkiye, 4. hazırlık maçında ABD'ye 2-1 mağlup oldu.

abd-turkiye0.jpg

Milliler kötü bitirdi

A Milli Takımımız, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleştirdiği hazırlık kampı kapsamındaki dördüncü ve son hazırlık maçında Amerika Birleşik Devletleri ile karşılaştı.

İki takımın da çok hızlı girdiği mücadelenin ilk dakikalarında bir çok net pozisyon yaşandı. Maçta dengeyi bozan isim ise 26. dakikada Fabian Johnson oldu ve ABD bu golle 1-0 öne geçti. Golden sonra millilerimiz beraberlik için yüklense de devre ABD'nin üstünlüğü ile sona erdi.

İki yarıda da tempo düşmezken bir büyük hata ABD'ye ikinci golü getirdi. 52. dakikada soldan yapılan ortada Hakan Balta topu ıskalayınca arka direkte bekleyen Dempsey, skoru 2-0'a getirdi.

89. dakikada Mustafa Pektemek'in vuruşunu Geoff Cameron eliyle çizgiden çıkarınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışın başına geçen Selçuk İnan da farkı bire indirdi.

Ancak kalan dakikalar beraberlik golü için yeterli olmayınca karşılaşma ABD'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerine hazırlanan Türkiye, yaz kampının Avrupa ayağında Kosova’yı 6-1, İrlanda Cumhuriyeti’ni 2-1 mağlup etti. ABD’de Honduras’ı da 2-0 yenen milliler, son maçında ABD'ye yenililince kampı 4 maçta 3 galibiyetle noktaladı.

ABD: 2 - 1 :TÜRKİYE

STAT:
RedBull Arena
HAKEMLER: Slim Jedidi, Anouar Hmila, Yamen Melloulchi, Nasrallah Jaouadi.

ABD: Howard, Johnson, Cameron, Besler, Chandler, Zusi, Jones, Bradley, Davis, Altidore, Dempsey
TEKNİK DİREKTÖR: Jürgen Klinsmann

TÜRKİYE: Onur, Ozan, Hakan Balta, İshak, Tarık, Selçuk, Nuri Şahin, Gökhan Gönül, Caner, Oğuzhan, Mevlüt Erdinç
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

GOLLER: Dk. Fabian Johnson, Dk. 52 Clint Dempsey, Dk. 90 Selçuk İnan (Pen)

LİG TV

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Ben bekliyordum kısacası. Hatta bundan önceki maçı nasıl kazandı hayret ettim. Ülkemizde yabancı oyuncu modası devam ettikçe milli oyuncularımızın kalitesi yerlerde gezecektir.

ennix12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bekliyordum kısacası. Hatta bundan önceki maçı nasıl kazandı hayret ettim. Ülkemizde yabancı oyuncu modası devam ettikçe milli oyuncularımızın kalitesi yerlerde gezecektir.

Bence bunun yabancı oyuncu sevdasıyla pek bir ilgisi yok bizim liglerin dısındaki ligleri incelersek bizden fazla yabancı sayısı mevcut ve milli takımlarının durumu ortada tabi siz yerlilerle ilgilenmek yerine yabancılara daha çok itibar ediyorlar diyorsanız sonuna kadar haklısınız kesinlike
en alttan başlanmalı yerli oyuncu çalışmalarına bence kronik bir sorun tepeden düzenleme bakınız yabancı sınırlaması her sene yabancı sınırlaması tartışması var ama fedarasyonun yada klüp yöneticelerinin altyapı yetenek yetiştirme konusunda herhangi bir çalışma söylemi yok!

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Alt yapı geliştirilmeli. Yetenekli futbolcularımız var, ama kendilerini yeteri kadar geliştiremiyorlar. Madem ki futbolda dönen paranın haddi hesabı yok, o paranın bir kısmını da bir zahmet alt yapıdaki oyunculara harcasınlar. O zaman milli oyuncularımız da oldukça kaliteli seviyelere çıkacaktır.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Alt yapı geliştirilmeli. Yetenekli futbolcularımız var, ama kendilerini yeteri kadar geliştiremiyorlar. Madem ki futbolda dönen paranın haddi hesabı yok, o paranın bir kısmını da bir zahmet alt yapıdaki oyunculara harcasınlar. O zaman milli oyuncularımız da oldukça kaliteli seviyelere çıkacaktır.

30 yıldan beri bu hikayeleri dinliyoruz.tamam anlaşıldı.2018 dünya kupasında da yokuz.

Berk9405

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Yabancı oyuncu modasi?

5 yabancı var kanki. ;)