Sony Xperia Z2 Kullananlar Kulübü | Xperia Z2 Teknik Detay Sorun ve Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BIuE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar z2 lerde sıvı soğutma varmı? bir ara böyle bir haber çıkmıştı ama özlliklerinden bahsedilirken bu konu geçmiyor.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Oha deli fotoğraf çekio 40 mp 50 mp hikaye sony lensin dibine vermiş iso 100 le gece çekimine bi bakın derim sonra lumia 1020 yle 1520 yle çekin farkı görün muhteşem gerçekten
Beğendiniz mi beğenmediniz ben pek anlamadım :D
Fakat ben sondan bir önceki fotoğrafı pek beğenmedim açıkçası biraz az detay yakalamış gibi geldi bana özellikle sonraki 800 ISO verilen fotoğrafta belli oluyor.
Kamera daha çok manuel modla iyi işler çıkarıyor gibi gözüküyor özellikle fotoğraflarda.
Otomatik moduda görmek lazım gerçi ama Z serisinde genelde manuel modlar başarılıdır

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Beğendiniz mi beğenmediniz ben pek anlamadım :D
Fakat ben sondan bir önceki fotoğrafı pek beğenmedim açıkçası biraz az detay yakalamış gibi geldi bana özellikle sonraki 800 ISO verilen fotoğrafta belli oluyor.
Kamera daha çok manuel modla iyi işler çıkarıyor gibi gözüküyor özellikle fotoğraflarda.
Otomatik moduda görmek lazım gerçi ama Z serisinde genelde manuel modlar başarılıdır

Bayıldım ya otomatikte bile süper çekmiş

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Dock kesin değil bildiğim kadarıyla ama Noise Cancellation (NC) özellikli kulaklığı kutu içeriği dahilinde veriyorlar
Zaten cihaz tanıtımınıda bu kulaklıkla birlikte yaptılar

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Z2 de iyi fotograflar superior auto modunda cekiliyor. yalniz sadece 8 mp e kadar bu mod kullanilabiliniyor. manuel modda ise maalesef istenilen kalite yakalanamiyor. gozle gorulur karincalanma(noise) hemen farkediliyor. yani anlayacaginiz gercekten kaliteli resim istiyorsaniz manuel kullanmayacaksiniz ve maksimum 8mp e kadar cikabileceksiniz. yalniz bunun yazilimdan gelen bir sikinti oldugunu dusunuluyor ve bir guncelleme ile sony firmasinin ileride perfomansta iyilestirme yapabilecegi soyleniyor.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Z2 - M8 otomatik modda üstteki z2 alttaki m8 ikiside manuel ayar yapılmadan otomatik modda çekilmiş m8 de dikkat ederseniz hem renklere müdahale var hemde gökyüzündeki bulutlar dahi gözükmüyor.
Bariz ışık patlaması bulunmakta. Ve m8 in çektiği fotoğrafta yakınlaştırınca görüntü bozulmakta ve noice artmakta fakat z2 de bu sorun m8 e nazaran oldukça az
YPQPdD.jpg

8nanXr.jpg

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
hocam bu bilgiyi nerden aldınız acaba??

dock ve nc kulaklık kesin mi?

Telefoncu arkadaşım var. Geçen uğradığımda kendisi bir tane açıp kullanmaya başlamıştı D6503 nolu model de yukarı da söylediklerim çıkıyor.

İlk parti ürünleri kesinlikle almayın. Cihaz da ciddi derece de kasa açıklığı var. 4K video çekimi de sorunlu.

Bu konuda da söylemiştim.

http://forum.shiftdelete.net/sdn-haberleri-makaleleri-yeni/371468-xperia-z2-turkiye%27ye-geliyor.html#post3334625

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Telefoncu arkadaşım var. Geçen uğradığımda kendisi bir tane açıp kullanmaya başlamıştı D6503 nolu model de yukarı da söylediklerim çıkıyor.

İlk parti ürünleri kesinlikle almayın. Cihaz da ciddi derece de kasa açıklığı var. 4K video çekimi de sorunlu.

Bu konuda da söylemiştim.

http://forum.shiftdelete.net/sdn-haberleri-makaleleri-yeni/371468-xperia-z2-turkiye%27ye-geliyor.html#post3334625
Evet ilk parti ürünlere dikkat etmek gerek cihazı alır almaz alınan mağazada kasa açıklığı ölü piksel vs kontrolü gerekli

BIuE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tam beklemekten sıkıldım note 3 almaya gittim. Vatan daki satış yapan arkadaş abi bekle z2 haziran başında satışda dedi, yine alamadık bir telefon :):):)

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bizde ne fakirmişiz hala 4.4 gelmedi Z için. Bu arada sayın modum Xperia Z Kullananlar Klubü sabitti ama bayadır yerinde yinede sabit yapma şansımız yok mu?

byleon06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar , 10 gun once aldim telefonu muthis birsey aplicasyonlar olsun falan aninda aciliyor bir suru oyun vs ettim SIKINTI yok yavas yavasda ozelliklerini kurcaliyorum telefonun ilk defa sony marka telefon aldim memnun kaldim diyebilirim oncelikle 3 tane sorum var

1.4k olayini cozemedim normal kamera ile ayni geliyor bana ne farkligi var ?
2. telefondan forumlara girerken hani 3. 4. 5. 6. sayfaya geç vs diyorya basiyorum bazen dokunmatik ekran almiyor gibi geldi bana bunun bir cozumu varmi ?
3. son olarak filecommander(dosyalarima) girince resimler kucuk kutucuklar halinde gozukmuyor arkadasda s4 var onda oyle mesela bunun bir ayari varmi resimler klasor halinde gozukuyor ben kucuk resimler halinde gormek istiyorum ?

ornek olarak resimler boyle gozukuyor , kucuk kucuk kutucuk halinde goremiyormuyum ayarlarina baktim bulamadim sanki

lOZ6ffn.png

YunusTR

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bana ozel mesajdan goruslerinizi bildirebilirmisiniz? Yazin bu telefonu almayi dusunuyorumda.

mehmatt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar bende z2 var. yurtdışından temin ettim. 64gb sd kart aldım ama move app to sd ne telefonun kendisinde ne de herhangi bir program vasıtasıyla mümkün değil. uygulamaları sd'ye taşımak için ne yapmam gerekli. bilen lütfen biraz bahsetsin. telefonun 16gb'lık hafızası doldu sayılır.

M.Schumacher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Resmi Tr ye giriş fiyatı belli oldu ; 2199 tl ..

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca teslimatlar 30 Mayıs - 2 haziran a kaydırılmış.

ALKADRASZ2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kötü bi haber veriym size... Hepsisony.com da kutu içeriği standart kulaklik yaziyo... Yani nc kulaklik vermicekler...

M.Schumacher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onu kutu açılım videosu vs olmadan bilemeyiz
Baskan kutu iceriginde dock veya nc kulaklik yok , aksesuar olarak satilacak. Resmi sony tr mailidir. Cikan kulaklik mh750 midir 700 mudur ole bisi. Vodafone ne zaman satisa basliyor belki onlar smartwatch falan verir z1 de yapmislar onu.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Baskan kutu iceriginde dock veya nc kulaklik yok , aksesuar olarak satilacak. Resmi sony tr mailidir. Cikan kulaklik mh750 midir 700 mudur ole bisi. Vodafone ne zaman satisa basliyor belki onlar smartwatch falan verir z1 de yapmislar onu.
Paralellerde docklu ve nc kulaklıklı çıkıyor özellikle büroteknikte olmazsa oradan almak daha mantıklı

BIuE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sony den böle bişi beklemezdim. kutu içeriği nasıl ülkelere göre farklı olur anlamıyorum. hem herkesden pahalı al, hemde içeriği eksik olsun. ufak kazançlar hesaplayarak bence çok kişiyi kaybedecekler.