IPhone 5S

AneztesiPardusu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Almak İçin Nedenler
Almamak İçin Nedenler ?

Not : Küçük ekran diyeceksiniz sıkıntı yok zaten 4inç yeter bana
İOS - Android kapışmasınada dönüşmese konu iyi olur :D

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
1.Stabil ve uzun süre desteği olan bir işletim sistemi
2.Malzeme kalitesi ve tasarımı
3.Ülkemize açılan Apple Store sonrası satış sonrası desteğin daha iyi hale gelmesi

Almak için bu 3 madde yeter...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Almaman için nedenler:
-32GB zor bulursun, bulsan da çok pahalı.
-Dosya yöneticisi bile yok.
-Kişiselleştirme zaten yok.
-Bluetooth, nfc, kablosuz depolama, OSP vs yok.
-Widget yok, custom rom yok, jb yok (varsa da ya sorunlu ya da aylarca bekliyorsun)
-Sürüm düşürme yok haliyle. Hatalı güncelleme geldiyse elin mahkum yeni güncelleme yayınlanana kadar kullanmak zorundasın.

Ben sanki bunları daha önce de yazmıştım ya :p

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Sözüm biraz klişe gelebilir ama iphone 6 yı bekle almışken amiral gemisi al.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Almaman için nedenler:
-Widget yok, custom rom yok, jb yok (varsa da ya sorunlu ya da aylarca bekliyorsun)
-Sürüm düşürme yok haliyle. Hatalı güncelleme geldiyse elin mahkum yeni güncelleme yayınlanana kadar kullanmak zorundasın.

Taramalı gibi saydırmışsın mübarek helal :P :D

eairmak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bence alman için en geçerli sebep 2 arkadaşım var biri 5S biri 4S sahibi garantiye gönderdiler ve 2 sinide sıfır gönderdiler çizikler ve göçükler olmasına rağmen 6 çıksın ilk fırsatta alacağım inş. S3 kullanıyorum bu arada

emrhyldrm

Doçent
Reaksiyon puanı
89
Garantiye gönderip beklemene bile gerek yok. Randevu al zorlu center'daki apple store'a git 5 dk içinde yenisini veriyorlar. Apple farkı bu işte. Diğer firmalarda ben böyle birşey görmedim ve duymadım. Kardeş sana tavsiyem Apple'dan şaşma. Bütçen 4'e yetiyorsa git 4'ü al 5s'e yetiyorsa 5s al.

AneztesiPardusu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bütçem HTC M8ede yetiyor ama iPhone'da istiyorum
ben androidden gecicem iosa zatende ben customla vs işim yok bana stabilete yazım oda tek iPhoneda var

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Almaman için nedenler:

Hocam hepsini geç o boşluk ve çerçevelerden yeni bir telefon çıkar nerde g2deki işçilik nerde iphone g2 gibi çerçeve yapsalardı aynı boyuta daha fazla ekran sığardı 2 parmak kadar ekran ve fiyat 2000 lira gibi komik bir sayı :) Bildiğim kadarıyla bildirim ışığı da yok :D

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Almaman için nedenler:

CEVAPLAR:
-32GB zor bulursun, bulsan da çok pahalı. (Gayet rahat bulursun)
-Dosya yöneticisi bile yok. (JailBreak ile var.)
-Kişiselleştirme zaten yok. (JailBreak ile alası var.)
-Bluetooth, nfc, kablosuz depolama, OSP vs yok. (NFC hariç JailBreak ile var.)
-Widget yok, custom rom yok, jb yok (varsa da ya sorunlu ya da aylarca bekliyorsun) (JailBreak ile alaları var.)
-Sürüm düşürme yok haliyle. Hatalı güncelleme geldiyse elin mahkum yeni güncelleme yayınlanana kadar kullanmak zorundasın. (Bu doğru.)

Senin sorunun cevabına gelirsek:
Almak İçin Nedenler: Güncelleme desteği sıklığı, kalite, destek kalitesi, hız, stabilite, JailBreak ile her bir şeyi yapma özgürlüğü, uygulama ve oyunların ilk önce iOS için çıkması, Yine uygulama ve oyunların bazılarının yalnızca iOS'a özel olması, parmak izi.
Almamak İçin Nedenler: Finansal durumun. Parasızlık

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
CEVAPLAR:
-32GB zor bulursun, bulsan da çok pahalı. (Gayet rahat bulursun)
-Dosya yöneticisi bile yok. (JailBreak ile var.)
-Kişiselleştirme zaten yok. (JailBreak ile alası var.)
-Bluetooth, nfc, kablosuz depolama, OSP vs yok. (NFC hariç JailBreak ile var.)
-Widget yok, custom rom yok, jb yok (varsa da ya sorunlu ya da aylarca bekliyorsun) (JailBreak ile alaları var.)
-Sürüm düşürme yok haliyle. Hatalı güncelleme geldiyse elin mahkum yeni güncelleme yayınlanana kadar kullanmak zorundasın. (Bu doğru.)

Senin sorunun cevabına gelirsek:
Almak İçin Nedenler: Güncelleme desteği sıklığı, kalite, destek kalitesi, hız, stabilite, JailBreak ile her bir şeyi yapma özgürlüğü, uygulama ve oyunların ilk önce iOS için çıkması, Yine uygulama ve oyunların bazılarının yalnızca iOS'a özel olması, parmak izi.
Almamak İçin Nedenler: Finansal durumun. Parasızlık

Jailbreak ile alasını ben de yaptım evet. Jailbreak bilmediğimden sıralamadım onları.
Ayrıca custom rom yok. iOS'da custom rom dediğin şey baseband yükseltmeyen rom. Onu da sim kilidi kıracak olanlar yapıyordu en son. Artık o da yok. Artık jb de yok zaten. En son cydia markette uygulama avına çıkmışlardı jb 7.0.1'de hangi uygulamalar destekliyor diye. Tabi şimdiye kadar çoğu uyarlanmıştır ama bekle ki ios 7.1.1 için jb çıksın şimdi. Bir de üstüne cydia uygulamaları ios 7.1.1'e uyarlansın falan. Cydia'da bile çoğu uygulama paralı, beleşe de bulursun ama çoğu sorunlu. Yukarıda saydıklarımın hepsini bir arada sorunsuz kullanamazsın. Siz iPhone'u gözünüzde fazla büyütmüşsünüz. Ben de jailbreakli iphone kullandım. Neyse uzatmayacağım öyle jailbreakle hepsi olur demek kolay.
Ayrıca jailbreakli kullandığın sürece sürüm de düşürebilirsin.

Ancak herkes jb yapmaz, çekinir, korkar ya da yapamaz. Yapsa da kişiselleştiremez. Uygulama kuramaz, cydia'dan uygulama satın alamaz vs vs.. Yukarıda senin jb ile yarım yamalak yapabildiğin şeylerden çok daha fazlasını android ile rootsuz yapıyorsun. Bir de rootlayınca ios onun yanında 3310 gibi kalıyor. :)

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Android bir süre sonra kasmaya başlıyor. Kuzenimin S4'ü kağnı gibi oldu. iPhone alın.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Androidde kasma falan yok arkadaş. Bi anlatamadık yahu şunu. Samsung kafasından bi çıkın abi çıkın!

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Android, kullanmayı bilmeyene kasar. Kullanmayı bilen her türlü androidi uçurur. çünkü imkan var.. :)

iPhone almaman için bir neden de bataryası bu arada.

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca Android'de uygulama da yok. Fikir almak için App Store'a bakıp uygulama seçiyorum, Google Play'de olmuyor.

emirgorur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Android, kullanmayı bilmeyene kasar. Kullanmayı bilen her türlü androidi uçurur. çünkü imkan var.. :)

iPhone almaman için bir neden de bataryası bu arada.

Herkesin Android kullanması için root yapması ya da rom yapması mı lazım?

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Ayrıca Android'de uygulama da yok. Fikir almak için App Store'a bakıp uygulama seçiyorum, Google Play'de olmuyor.
ben sakinim genç. ama bi türlü anlatamadık şunu. ya da siz anlamak istemiyorsunuz ki bu kuvvetli ihtimal.
önce app storeye çıkması vs normal bi olay googlenin suçu değil geliştiricilerle alakalı.

Ardahrsnl

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Almaman için nedenler:

Sende ne telefon var abi ?

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Şu Android'de kasma yok diyen tiplere itibar etmeyiniz,gülüp geçiniz.

5S şuan yeni çıkan amiral gemilerine performans olarak sollar,bunun hezeyanından sıralamışlar bi ton şey. :lol:

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
iphone 6nın kanatları varmış uçuyormuş
Killer gelmiş dağılın :lol:

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim telefonum android uygulamalar hızlı açılıyor kasma da yok oyunlarda da akıcı hatta ben radyo açıp real racing 3 oynuyorum banamısın demiyor ve iphonelar kadar da ısınmıyor daha stabil nasıl oluyor merak ettim doğrusu göz açıp kapama süresinden daha kısa sürede 1gblık oyun mu iniyor şak diye uygulama mı açılıyor saniyenin 10da birinde kopayalamı mı yapıyor nedir anlamadım ki 8 aydır kullanıyorum yüklemediğim şey telefonu sokmadığım durum kalmadı gene de taş gibi çalışıyor.Tutturmuşlar android kasıyor hala gio kullanan insanlar var ne kasmasından bahsediyosunuz anlamış değilim doğrusu.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Garantiye gönderip beklemene bile gerek yok. Randevu al zorlu center'daki apple store'a git 5 dk içinde yenisini veriyorlar. Apple farkı bu işte. Diğer firmalarda ben böyle birşey görmedim ve duymadım. Kardeş sana tavsiyem Apple'dan şaşma. Bütçen 4'e yetiyorsa git 4'ü al 5s'e yetiyorsa 5s al.
onlar da değişim yapabiliyor ama şöyle örneğin c75 verdin başarıya o tutuyor cf61 veriyor neymiş bu üst versiyon bunu bana ve çok kişiye yapmışlar iphone daha iyi bu konuda.