İnanılmaz kararsızlık.

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Arkadaşlar merhaba...
Detaylı araştırmalarıma rağmen sizlere de danışmak istedim.
Öncelikle telefondan beklentimi yazayım; malzeme kalitesi, dayanıklılık, pil ömrü, ön ve arka kamera önemli.
Yanımda şarj taşımayı sevmediğim için pil ömrü yüksek, sakar olduğum için dayanıklı, işim gereği iyi bir kameraya ihtiyaç duyuyorum aynı zamanda uzun bir süre kullanmalıyım habire telefona para yatırmak istemem. 1-2 yıl sonra rehberi açarken ağaç olmayayım uzun süre kullanacağım çünkü.
Bütçe sınırı yok.
Galaxy s5, htc one m8, iphone 5 arasında kaldım. (ios ve android takıntım, sıkıntım yoktur.)
Sebepleriyle açıklarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

AneztesiPardusu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
3-4 Yıl götürür ve pilde kullanıma göre değişir , kamera 8 MP ama genede iyi kısaca İphone 5S

alibaran43

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba...
Öncelikle telefondan beklentimi yazayım; malzeme kalitesi, dayanıklılık, pil ömrü, ön ve arka kamera önemli.
Yanımda şarj taşımayı sevmediğim için pil ömrü yüksek, sakar olduğum için dayanıklı, işim gereği iyi bir kameraya ihtiyaç duyuyorum aynı zamanda uzun bir süre kullanmalıyım habire telefona para yatırmak istemem. 1-2 yıl sonra rehberi açarken ağaç olmayayım uzun süre kullanacağım çünkü.
Bütçe sınırı yok.
Galaxy s5, htc one m8, iphone 5 arasında kaldım. (ios ve android takıntım, sıkıntım yoktur.)
uzun sure kullanmak istiyorsan tabiki iPhone ama sakarsan cabuk kırılır.. Hem rahat hem sağlam hem de güçlü işlemci için xperia z2 öneririm :)

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba...
Bütçe sınırı yok.

Bak öncelikle samsung alma pişman olursun sebebini yazmama gerek yok heralde artık herkes biliyor.YÇok yavaş stabil değil.Htc m8 konusunda ise malzeme kalitesi ve donanımı iyi ama arka kamera biraz sıkıntılı bilemiyorum yani sen bilisin.Benim tavsiyem madem bütçe sınırı yok 1 ay daha bekle lg g3 al.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Xperia Z2 al,hızlı,dayanıklı,3200 mah pili var,kamerası da çok iyi.

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Kamerası dışında genel anlamda isteklerine cevap verecek telefon burada Htc One gibi görünüyor ip5s de olabilir ama sana o ekran bir yerden sonra küçük gelecek daha büyük istersin bu yüzden Htc One derim. He birde kamerası dışında dediğime bakma kamerası da gayet iyi çok güzel çekiyor ama zoom yapınca netlik düşüyor resimler genel anlamda gerçekten net ön kamera zaten iyi olduğu belli.

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
İphone'u tercih listesine eklememin sebebi şuan bile iphone3gs kullananların olması haliyle iphone'un daha uzun süre kullanacağımı düşünüyorum. Ama htc tasarımıyla, sağlamlık hissiyle beni cezbediyor. Ama android işletim sistemli bir cihaz ne kadar uzun ömürlü olur bilmiyorum.

mustafaysu

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar merhaba...
Bütçe sınırı yok.

Listenizde Xperia Z2 ve LG G3 yok ama bence kriterlerinize en yakın 2 telefon. HTC One M8'in kamera tarafında öyle etkileyici bir özellik bulunmuyor. Duo Lens Camera özelliği beni açıkçası hiç etkilemedi, zaten Nokia ve Samsung bunu tek kamerayla çok başarılı bir şekilde yapıyorlardı, HTC bunu biraz daha geliştirmiş, çekim süresini azaltmış, animasyonlar, efektler filan eklemiş ama ben fotoğraf kalitesini geliştirmesini beklerdim.

Kamerası iyi olan telefonlar şöyle hocam; Xperia Z2, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy K Zoom, GeneralMobile Discovery Elite.

Hem ön hem arka kamera istemişseniz Elite iyi olur, ama ne kadar idare eder bilmiyorum.
Xperia Z2; Ön kamerası iyi kalitede, yani bir Elite kadar olmasa da diğer özellikleri bence almaya yeter. Tamamen güncel bir telefon, 20MP kamera 3GB RAM ... teknik özellikleri zaten biliyorsunuz. LG G3 nasıl bir kamerayla gelecek bilmiyorum ama bence 28 Mayıs'a kadar beklenmeye değer bir reklam yaptı.

Kamera konusunda, optik zoom filan isterseniz Galaxy K Zoom en iyi seçenek gibi duruyor.

[h=1]HTC One M8 Duo Camera vs Nokia Refocus[/h]

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
hocam ben iphone 3G'yi 5 yıl sıkıntısız kullandım... o kadar düşürdüm hiç bir şey olmadı... taki Whatsapp furyası sıkıncaya kadar... Whatsapp iphone 3G desteklemediği için ben de teli değiştirmeye karar verdim... Lumia 920 aldım pişman oldum, HTC One aldım pişman oldum. Sonunda yeter dedim iPhone 5S aldım... tıkır tıkır kullanıyorum....
Sorularının cevabına gelince:
malzeme kalitesi: Zaten bu konuda kimse Apple'ın hakkını yiyemez
dayanıklılık: Dediğim gibi 3G'yi 5 yıl kullandım... o kadar düşürmeme rağmen bir şey olmadı... Şimdi iPhone 5S kullanıyorum, yeni olmasına rağmen bunu da bir kaç kez masadan düşürdüm bir şey olmadı... tabi halının üstüne düştü o başka... Bunu da bir 5 yıl kullanmayı düşünüyorum...
pil ömrü: bu hemen hemen bütün akıllı telllerde aynı seviyde... kullanımına göre değişir ayrıca... Ben iki gün yettiriyorum ama çok tel kullanmam, oyun oynamam... arama ve sosyal uygulamalar o kadar..
ön ve arka kamera önemli: Benim bu konuda bek işim düşmüyor... sana tavsiyem git mağazalara oradaki tellerin kamerası ile çek bak kıyasla....
Dersenki iPhone 5S küçük o zaman bekle homca 2 aya iPhone 6 çıkacak büyük ekranlı... hatta bence acelen yoksa herhalükarda bekle...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Forumda gezinirken gördüm, üye değilim yazdıklarım yayınlanır mı bilmiyorum ancak; Htc One gerçekten çok iyi bir telefon çıkardı. G3ü beklemek akıllıca olabilir ama maksadın uzun süre kullanmakmış iphone bu konuda sıkıntı yaratmayacak bir telefon ekranı küçük gelebilir. Htc one'da en az iphone kadar dayanıklılık hissi veriyor. Htc One m8 mantıklı bir tercih bence. Malzeme kalitesi istiyorum sakarım demişsin o zaman listenden Galaxy S5i çıkarmalısın. İyi günler.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Saydığınız kriterlere Xperia Z2 ve Xperia Z1 Compact uyuyor. Büyük ekran isterseniz Z2, küçük ekran Z1C.

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Söyle söyliyim:
S5:Kamera iyi,şarj iyi,hız iyi dayanıklılık,malzeme kalitesi kötü.
M8:Kamera iyi(zoom yapılmadığı sürece),hız iyi,dayanıklılık ve malzeme kalitesi iyi,şarj kötü.
5s:kamera,hız,dayanıklılık ve malzeme kalitesi iyi,şarj berbat ve ekran çok küçük(bana göre).
Z2:Saydığım her şey iyi.
G2: Diğerlerinden çok az aşağı performans çok daha ucuz,kamerası orta,hız iyi,şarj çok iyi,dayanıklılık ve malzeme kalitesi kötü-orta arası.

-MÜNZEVİ-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dayanıklı diyosan bikere samsung almıcan gördüğüm samsungların %40 ının ekranı kırık diğerleri de akraana bişey olmasın diye kalın kılıflar almişlar iphoneninde ekran zaten retina oda kırılgan senin bakcağın markalar sony htc nokia diğerleri senin işini pek görmez her ne alırsan şimdiden hayırlı olsun

Dragonice

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bencede samsung o kadar kaliteli değil ama geçen gün bir olaya şahit oldum.Arkadaşımla karşıdan karşıya geçerken arkadaşım galaxy s3 ünü düşürdü . Fark etmedik. Sonra çocuk cebine baktı telefon yok . Geldiğimiz yoldan geri dönerken telefonu yolda gördük. Ama trafik vardı bekledik mecburen. S3 ün camının üstünden otobüs geçti . Daha sonra arkadaşım ben şimdi ne yapacağım filan diyerek telefona koştu . Bi baktık telefonda hiçbir şey yok sadece ekranda tekerlek izi çıkmış onu sildi ve bir de arka kapak kırılmış.

Stilex Jel

Asistan
Reaksiyon puanı
18
İyice kararsızlığa itildim sanki dostlar :D
Ne yapsam bilemedim hangisini en uzun süre kullanacağım sorusunun cevabı iphone sanırım.
Galaxy s5de şık htc one da iphone 5 kullandım çalındı tekrar aynı cihazı kullanmak kötü hissettirir bence hem bir değişiklik olduğunu hissettirecek fark yok iphone 5 ile 5s arasında...
Tavsiye beklemeye devam edeceğim...