Bidaha Samsung mu? ASLA!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
birde iphone dene farklarını görün.

evet birde iphone alın farkları görün yada farkları göremeyin. adamlar yıllarca aynı arayüzü kullandı. son arayüz değişikliğindede kimseye yaranamadı.
bir 3g yi aç kapa bakalım kaç tıklama yapman gerekiyor standartta. iphone kullanıcısı eski nokia kullanıcı gibidir. değişimden korkar.

biz android alırken launcher klavye rom hatta dialer özgürüğüne kişileştirmeye bakarız. touch wiz i beğenmiyorsan değiştir işte.

zaten optimum değişilikleri yapıyorlar. çoluk çocuk işi değil bu işler. bir kişi istedi diye samsung arayüz değiştiricek değil. hadi yatın uyuyun.

wan khong seulden bildirdi.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
rehbere geç girmesi yılların sorunu zaten bunu alırken biliyor olmanız gerekirdi.
kaldıki samsung yeni arayüz vereceğim diye garantide vermiyor ama can sıkıcı bir durum

3 yıldır samsung kullanan birisi olarak bende daha almam heralde yeni tasarım ve politikalarını değiştirmediği sürece.
artık gına geldi samsung görmekten

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım hala samsung u tanıyamadıysanız kimseyi suçlamayın. Ben Galaxy spice modelinden sonra samsung dan soğudum. lakin bir seyahatim sırasında galaxy s2 nin çıkışına denk geldim. zaten donanım olarak zamanının çok ötesinde olan bir cihaz olduğu biliniyordu, ayrıca yazılım olarak bile iphone e denk olabilecek ilk telefon olduğunu bizzat test ettim.

Lakin galaxy s2 son samsung telefonum oldu. gerçi hala samsung galaxy s2 kullanıyorum. çıktığından bu yana da değiştirmedim.

Şimdi sorun nedir?

Samsung s2 donanımının yanında rezalet denebilecek yeni telefonlar üretip en son android versiyonuyla piyasaya oldukça yüksek fiyattan sürmesi. çok daha ucuz fiyata s2 almak mümkün. lakin s2 nin performansı bu yeni telefonlardan daha iyi.

açıkcası samsung un yaptığı piyasayı telefon mezarlığına çevirmek. zaten bu kadar çok modele yazılım desteği vermesi mümkün değil.

şimdi s5 çıktı, s6 çıkınca bırakın s5 i, s3 bile yeterli donanıma sahipken s5 i olanlar eskimiş hissine kapılacak. halbuki biraz bu işten anlayanlar öncelikle şunu bir düşünür. bir üst modele geçmek için sebebim ne olabilir?

Ama yok en son model bende olsun diyen arkadaşlar zırlamayı bıraksın. bir telefona 2000tl üstü para veriyorsanız yine ağlamayın. siz para verdiniz diye firmalar politikalarını değiştirmezler. siz vermediğiniz zaman değiştirirler.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Arkadaşlar Note 3 biliyorsunuz, S5'ten bile fazla rame sahip olan benim gözümde S5'ten daha kaliteli olan bir cihaz.
Samsung'un canlı desteğinden müşteri hizmetleriyle konuştum. Note 3 serisine yeni bir arayüz/yeni TouchWiz vs. gelmeyecekmiş. Bu arayüzle kalıcakmış. İsterseniz sizde bunu kendi sitesinden, canlı destek bölümünden tekrar sorarak teyit edebilirsiniz. S4 için sormadım, fakat Note 3'e vermeyen S4'e verir mi gerçekten bilmiyorum.

HTC, Sense 6 arayüzünü eski telefonu One'a veriyor. Xperialar zaten arayüzünü her telefonuna dağıtıyor diyebiliriz. iPhonelardaki durum zaten, 5s'te de aynı arayüz, 4'te de aynı arayüz. Fakat Samsung, 2013'ün telefonu olan ve şuan en güçlü telefonlarından biri olan Note 3'e yeni arayüz vermiyor!

Benim şahsi yorumum bidaha ASLA Samsung almam. En iyi telefonuna böyle yapıyorsa, ohoo.. Rootlayarak yeni arayüze kavuşabiliyorsunuz XDA'daki portlar sayesinde, bu seferde root yüzünden garantinizden oluyorsunuz.

Note 3'e yeni arayüz gelmemesi konusunda sizin yorumlarınız neler?
kardeş o canlı destek bölündeki insanların afedersin bi *ok bildikleri yok onların lafıyla kuyuya inilmez s4 ve note 3 yeni arayüzü alacak ama ne zaman gelir belli olmaz geç gelir yani s3 bile s4 ün arayüzünü aldı note 2 de note 3 ün arayüzünü aldı 4.3 güncellemesiyle sen kafanı yorma bende s4 kullanıyorum yeni s5 deki arayüz hem s4 hemde note 3 e gelecek ama geç gelir s5in satılması için geç veriyorlar bi bur satış taktiği yani.....

protestan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben samsung kullanıyorum s4 mini çok memnunum.

ss1984

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arayüz değiştirmek için root a gerek yok. Markette pek çok launcher var . Örneğin nova veya apex launcher gibi. Ayrıca o rehber gecikme olayı benim n9005 model note 3 ümün hiç başına gelmedi. Bu olayın s3 - s4 te olduğunu biliyorum. Belkide N9000 serisi note 3 lerde bu sorun vardır ama Snapdragon işlemcili note 3 te böyle bir sorun yok. Son olarak samsung firmasını sevmesemde ( sadece note serisini severim ) yeni touchwiz arayüzü note 3 modeline gelir.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Ne rehbermis arkadas! Telefonlara ne yapiyorsunuz da rehber on saniye de aciliyor?

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arayüz değiştirmek için root a gerek yok. Markette pek çok launcher var . Örneğin nova veya apex launcher gibi. Ayrıca o rehber gecikme olayı benim n9005 model note 3 ümün hiç başına gelmedi. Bu olayın s3 - s4 te olduğunu biliyorum. Belkide N9000 serisi note 3 lerde bu sorun vardır ama Snapdragon işlemcili note 3 te böyle bir sorun yok. Son olarak samsung firmasını sevmesemde ( sadece note serisini severim ) yeni touchwiz arayüzü note 3 modeline gelir.

yok arkadaş rehber sıkıntısı filan. bunlar yüklüyorlar on tane program telefon rehberide ekleniyor otomatikman. sonra rehber açtıklarında her birinin inteernetten kontrolü yapılıyor. buda zaman alıyor tabiki. yani sorun internetten rehber loglarını alırken çıkıyor internet yoksada tek tek kontrol ediyor program. seçeneklerden sadece bir rehberi seçseler mesela google rehber (sim rehber what's up facebook daha bilimum programlar) takılmı filan kalmıyor. kaldıkı sadace ilk yüklenişte oluyor gecikme.

daha da memnun kalmadılar ex-dialer yüklesinler. daha nasıl yardımcı olalım bilemedimki.

exdialer android rehberi sürekli ram'da ve uzun süreli olarak hafızada tutarak hızlı açılmasını sağlayan uygulama. android yazılımcıları isteselerdi bir dokunuşta açılacak rehberi cihazlara optimize ederlerdi. ios ve wp8 de böyledir. bunu rehberi sürekli ram'da tutarak yapıyorlar. fakat böyle olunca telefon daha fazla şarj götürüyor. android mantığı pil tasarrufu üzerine kurulu olduğu için standart olarak geç açılıyor. ama bu uygulamayla rehberi sürekli ram da tutarak daha hızlı açılmasını sağlıyorsunuz. acil arama yapanlar ücretli sürümünü yüklesinler. çok pratik bir uygulama.

Vin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Hocam S4 için bugün konuştum, geleceğini fakat net bilgileri olmadığını söylediler. Kesinlikle Snapdragon almak lazım, bana Turkcellden geldiği için seçme şansım pek olmadı.

yok arkadaş rehber sıkıntısı filan. bunlar yüklüyorlar on tane program telefon rehberide ekleniyor otomatikman. sonra rehber açtıklarında her birinin inteernetten kontrolü yapılıyor. buda zaman alıyor tabiki. yani sorun internetten rehber loglarını alırken çıkıyor internet yoksada tek tek kontrol ediyor program. seçeneklerden sadece bir rehberi seçseler mesela google rehber (sim rehber what's up facebook daha bilimum programlar) takılmı filan kalmıyor. kaldıkı sadace ilk yüklenişte oluyor gecikme.

daha da memnun kalmadılar ex-dialer yüklesinler. daha nasıl yardımcı olalım bilemedimki.

exdialer android rehberi sürekli ram'da ve uzun süreli olarak hafızada tutarak hızlı açılmasını sağlayan uygulama. android yazılımcıları isteselerdi bir dokunuşta açılacak rehberi cihazlara optimize ederlerdi. ios ve wp8 de böyledir. bunu rehberi sürekli ram'da tutarak yapıyorlar. fakat böyle olunca telefon daha fazla şarj götürüyor. android mantığı pil tasarrufu üzerine kurulu olduğu için standart olarak geç açılıyor. ama bu uygulamayla rehberi sürekli ram da tutarak daha hızlı açılmasını sağlıyorsunuz. acil arama yapanlar ücretli sürümünü yüklesinler. çok pratik bir uygulama.

Samsung size ne kadar ücret ödüyor? Merak ettim, belki bende işe başlarım. What's up uygulamasını bilmiyorum fakat şuan telefonda Whatsapp,Instagram,Twitter,4square yüklü. Hiç biriylede kişi eşleştirmesi yaptırmıyorum. Ayrıca 3 GB ramli telefonu 4 uygulamayla niye sınırlayalım? O zaman orta model bişey alırdık.

kardeş o canlı destek bölündeki insanların afedersin bi *ok bildikleri yok onların lafıyla kuyuya inilmez s4 ve note 3 yeni arayüzü alacak ama ne zaman gelir belli olmaz geç gelir yani s3 bile s4 ün arayüzünü aldı note 2 de note 3 ün arayüzünü aldı 4.3 güncellemesiyle sen kafanı yorma bende s4 kullanıyorum yeni s5 deki arayüz hem s4 hemde note 3 e gelecek ama geç gelir s5in satılması için geç veriyorlar bi bur satış taktiği yani.....

Valla s4 için geleceğini söyledilerde, note 3 için arayüz güncellemesi gelmeyecek dediler. Bende Samsung'dan pek ümitli değilim, en azından tecrübe oldu :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Rehber sıkıntısını duymadınız mı hiç? Çok tuhaf bir yorumda bulunmuşsunuz. 2.199 TL'ye satılan telefon, neden değişmesini/güncellenmesini beklemeyelim?

Facebook direk kişilerle eşleşiyor ki ben Facebook kullanmıyorum, zaten senkr.da kapalı. İşe yaramıyor hocam.

Bir samsung kullanıcısı olarak (note 2) hiçbir sorununu görmüyorum. Rehber problemi yaşayanlar nerede yanlış yapıyor, neden bu sorunla karşılaşıyor onu da hiç anlamıyorum. HTC de sanırım sense 5.5 a kadar eşlik etmiştim, ardından touchwiz çok daha mutlu etmişti beni. Senin için asla olabilir ancak ben şimdilik oldukça memnunum.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Bir samsung kullanıcısı olarak (note 2) hiçbir sorununu görmüyorum. Rehber problemi yaşayanlar nerede yanlış yapıyor, neden bu sorunla karşılaşıyor onu da hiç anlamıyorum. HTC de sanırım sense 5.5 a kadar eşlik etmiştim, ardından touchwiz çok daha mutlu etmişti beni. Senin için asla olabilir ancak ben şimdilik oldukça memnunum.
Sense şu an ne alemde bilmiyorum ama kesinlikle remi sömürdüğünden eminim, ayrıca note 3te de rem dolduğunu gördüm.

Reaksiyon puanı
16,128
Sense şu an ne alemde bilmiyorum ama kesinlikle remi sömürdüğünden eminim, ayrıca note 3te de rem dolduğunu gördüm.

benim merak ettiğim benim takoz 775i945gz'nin rami dolunca yamuluyor bu samsung'lar da öyle yamuluyor? donuyor yani?

minstally

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yakında biri mahkemeye verir yurt dışında sonra çıkartırlar... s3'e kitkat gelmicek dedi dava açıldı geldi merak etme gelir ama arayüz iyileştirmesini güncelleme ile göndermesini bekleme derim.

Vin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yakında biri mahkemeye verir yurt dışında sonra çıkartırlar... s3'e kitkat gelmicek dedi dava açıldı geldi merak etme gelir ama arayüz iyileştirmesini güncelleme ile göndermesini bekleme derim.

Yurtdışı s3'e gelicek diye biliyorum, 1gb ram bulunan ülkemizde satılmış olanlara değil.

Valla Sense'i bende bilmiyorum ama Xperia Z kullanmıştım, o arayüzü seviyorum. Hem şık, hemde akıcı.

AsmenT

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
S3 kullanıyorum rehbet sorunundan ziyade bir çok şey geç açılıyor, Adamlar nisan ayında 4.4ün geleceğini söylediler 4.3 çok sorunluydu. Şimdi bakıyorum hiç bir güncelleme gelmeyecek diyorlar. Samsung alınmaz arkadaş telefonu şarjı çabuk bitiyor donuyor, kendi kendine açılıp kapanıyor diye veriyorum garantiye. Alıyorum 1 hafta sonra güncelleme yüklenmiş batarya değişmiş. Hiç bir değişikliğini görmedim herşey 4.3 güncellemesinden sonra oluştu zaten, aklıma takılan bana bataryayı takılı olarak verdiler acaba değiştirmeden değiştirdik diye kandırdılar mı beni şarj 1 günü zor çıkartıyor, Telefonu pek kullanan biri değilim arama yaparım sadece

eXen

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Samsung size ne kadar ücret ödüyor? Merak ettim, belki bende işe başlarım. What's up uygulamasını bilmiyorum fakat şuan telefonda Whatsapp,Instagram,Twitter,4square yüklü. Hiç biriylede kişi eşleştirmesi yaptırmıyorum. Ayrıca 3 GB ramli telefonu 4 uygulamayla niye sınırlayalım? O zaman orta model bişey alırdık.

Samsung bana 5500 dolar maaş veriyor ayda. formlarda senin gibilere laf yetiştireyim diye. programlara gelince sana kaldır demedikki.
rehber senkronizasyonunu kapat dedik. kapatmayacaksan da sürün banane. hala ram diyor yav. senkronizasyon diyoruz internet diyoruz hala ram diyor.

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Rehberde facebook tweeter gibi zımbırtıları kapatın düzelir diyorlarlar. Geçerliliğini bilmiyorum.

Durum S4de de aynı ve ben ne facebook nede twitter kullanmıyorum ancak rehbere çok geç giriyor yani yan uygulamalrla alakası yok ve samsung yazılımcıları bu sorunu bir türlü çözemedi...

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Hocam S4 için bugün konuştum, geleceğini fakat net bilgileri olmadığını söylediler. Kesinlikle Snapdragon almak lazım, bana Turkcellden geldiği için seçme şansım pek olmadı.

Valla s4 için geleceğini söyledilerde, note 3 için arayüz güncellemesi gelmeyecek dediler. Bende Samsung'dan pek ümitli değilim, en azından tecrübe oldu :)
işte saçmaladıkları burdan belli s4 note 3 den daha düşük cihaz yani note 3 den daha yavaş s4 e gelirse kein note 3 ede gelecektir takma sen kafana :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Rehbere en fazla 1-2 saniye sonra giriyorum. Telefon ilk acildiginda 4-5 sn. sürüyor. O kadar da olsun artik.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
s4 kullanıcısıyım rehber açılışı 2 saniye sürüyor. google hesabı samsung hesabı whatsapp tango aktif çalışıyor (rehberi etkiliyor derseniz) sim hafızası kullanıyorum yani tüm herşeyi sim hafızasına kaydediyorum telefon rehberini hiç kullanmadım. telefonu incehesaptan almıştım ve ithalatçı firma garantisi var. şimdi komşularımda distribütör garantisiyle alınmış s4 lere aynı Türkiye 4.4.2 rom u yüklü bende de aynı rom yüklü fakat onlarda rehber anında açılıyor. yine komşularımdan birisi doğubank gibi bi yerden telefon almış arap emirliklerinin yazıları var hakkında kısmında arabistan güncellemesi alıyor tahminen ve onların rehber 10 saniye kadar sonra açılıyor. yine bir komşumda note 3 var ve saniyesinde açılıyor rehber aynı komşum tanıdığına note 3 aldırmış onda da aynı şekilde hızla açılıyor. şunu demek istiyorum 4.4.2 güncellemesi hataları önemli ölçüde giderdi. touchwiz gelmeyecekmiş bence gelmesin zaten. s5 de durum çok değişti tuşlar değişti bi defa. ayrıca touchwiz htc nin sense arayüzüne göre kıyasla birçok şeyi barındırıyor içinde. kolaylık var ya bi kere. yavaş diyen kullanıcılar htc one ile bi duvar kağıdı değiştirmeyi denesin kaç seferde değiştiriyorlar (ben mi bulamadım yani kısayolunu?) ayrıca kolay kullanım tuşları. bildirim kısmını 2 parmakla çekince tüm kısa yollar elinin altında. ciddi anlamda kolaylık sunuyor hantal olan neresi merak ediyorum parmakla sağa çekince sağa gitmiyor 1-2 saniye mi bekliyor yani? ha "yok kardeş biz bunları kullanmak istemiyoruz fonksiyonel olmasın hızlı olsun yeter ya" diyebilirsiniz hatta "sen samsung fanısın" da diyebilirsiniz. zevk meselesi sonuçta yine de yukarıda yazdıklarımı bilin az çok fikir edinin istedim. gerçekten mağdur olan insan sayısı çok kabul ediyorum işte şans meselesi ama kulaktan duyma gözüyle görmeden yorum yapan da çok. iyi forumlar.

dedeoglu003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung zaten müşterilerini yıllardır sömürdü. Para gelsinde nasıl gelirse gelsin derdinde. O kadar para veriyor insanlar almasınlar mı paralarının karşılığını. İşte böyle yapıp yeni güncellemdeki özellikleri note 4 diyip 2000 tl ye satcaklar seneyede note5 diyecekler :)). Aynı kasa ucuz kalite her sürümde.

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şunu bence artık kabul edin
Touchwiz çok seçenek barındıran bir arayüz( o seçeneklerin ne kadarı pratikte kullanışlıdır orasıda tartışılır ama)
fakat bir o kadar da hantal ve görsellikten uzak.
Hantal doğru ama görsellikten uzak değil.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Konu Android ise neden arayüz değiştirilmesi bekleniyor anlamış değilim. Ben aldığım bütün Galaxy telefonlarıma (S2 ve S4) anında Nova launcher' ı yüklüyorum ve istediğim arayüze her zaman sahip oluyorum.

Bu arayüz bekleme meselesi hakikaten garip geliyor bana. Üretici firmadan görünüm değiştirme beklentisi ancak Iphone kullanıcıları gibi bir topluluğa mahsus bir duygu olmalı diye düşünüyorum. Düşünsenize; telefonumdaki simgelerin şekline, büyüklüğüne ve yerlerine dünyanın diğer ucundaki bazı vatandaşlar karar veriyor ve siz değiştiremiyorsunuz. Bu benim kabul edemeyeceğim bir şey. Bırakın şeklini yerlerini ve görünüşlerini, ben S4 ekranı büyük diye bir ekranda 6x4=24 simge kullanıyorum ve her şeyden önemlisi buna ben karar veriyorum. Çünkü bu benim telefonum.

Diğer türlü acizlik oluyor (Konuyu açan arkadaşın beklentisi gibi yani). Bu Android gibi özgür bir platforma uygun bir davranış değil ancak Iphone kullanıcıları için normal bir durum :)

Reaksiyon puanı
16,128
s3'e 4,4 room atarsan ne olur? o zaman o ara yüz olmaz bence oluşacak sorunlardan mesuliyet kabul edilmez cihaz kimin ve kim yaptıysa odur sorumlu.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ara yüzün ne sıkıntısı var da değişmesini bekliyorsunuz?

o nedemek ? yeni arayüzü kullanmayı istemek en doğal hakkımız adam sıkılmıştır arayüzden :) sıkıntı olmasımı gerekiyor htc'de sıkınıtımı varda değişiyor yoo

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
o nedemek ? yeni arayüzü kullanmayı istemek en doğal hakkımız adam sıkılmıştır arayüzden :) sıkıntı olmasımı gerekiyor htc'de sıkınıtımı varda değişiyor yoo
2000 üstü para verip sıkılıyorsa bir dahakine ucuz telefonlar alıp farklı arayüzleri deneyimlesin. Samsung mecbur mu arayüz değiştirmeye, arayüz stabil değilse güncellemeler gelir, bu arkadaşın derdi de zaten stabilite. Arayüz değil. Htc değiştirdi de herkes memnun mu kaldı sanki hayret birşey.Adam sana der yeni arayüzü note 4te kullanacaksınız, kafalarına silah dayayıp o kadar para verdik arayüz istiyoruz mu diyeceksiniz?Arayüzde sıkıntı varsa sıkıntıyı giderecek güncelleme istenir tamam mı, rehber geç açılırken rehberin simgesi değişince sıkıntısı çözülmez onun. Adamın derdi simge değil çünkü.