Gigabyte anakart hakkında bir soru

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar merhaba kullandığım bilgisayarda g,gabyte anakart var geçende büyük bir virüs yedim çözümü için; güvewnli modda başlat sistem geri yükleme çözüyor deniyordu bende güvenli mod ile başlatmak için f8`e bastım olmadı biryerde başka marka bir anakartta f5 ile yapıldığını okumuştum onu denedim yine olmadı (f1f2f3f4f6f7f9f10 f11 i,le denedim olmadı (f12 başka bir menü açılıyor)

sorum şu: gigabyte anakartlarda windows 7`yi güvenli modda başlatmak için basmamız gereken tuş nedir?

(sağ olsun microsoft ne şifre ekranına nede başlat menüsüne; bir güvenli modda başlat seçeneği koymamış, birtek bios ekranında aksiyon yaparak f8`e basıp gerçekleştirilebiliyor birtek, eğer en ufak bir sorun varsa f8 işlemi yapılamıyorsa pisi pisine bilgisayar formata gidiyor ve haliyle bilgisayardaki bütün gerekli bilgilerinde çöpe!)

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hangi tuşla açıldığını bilmiyorum gigabyte da ama combofix denedinmi hiç.?? denemediysen bi dene istersen pc ni bi tarattır.. Ama uyarayım önemli dediğin belgelere de virüs bulaşmışsa onlarıda siler..

intel1111

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hangi tuşla açıldığını bilmiyorum gigabyte da ama combofix denedinmi hiç.?? denemediysen bi dene istersen pc ni bi tarattır.. Ama uyarayım önemli dediğin belgelere de virüs bulaşmışsa onlarıda siler..

combofix kuracaktım ancak güvenilir bir site bulamadığım için yükleyemedim, şu anda şu anda kaspersky deneme sürümü kurulu (virüsten bu sayede kurtuldum zaten) ancak sanırım benim bilgisayar eski olduğundan kaspersky taraması aşırı uzun sürüyor 4-5 saaten bile uzun..... (ancak guest hesabı taramaya geçtiği için benim hesabı tam olarak taramış olmalı diye biliyorum eğer doğru biliyorsam kaspersky ile tam tarama yaptım diyebilirim)

freeware download siteleri var ancak yüklemeden önce antivirüs ile taratın virüs olabilir diye uyarı koymuşlar, ben bu yüzden öyle sitelere güvenemiyorum

uyarı için teşekkürler acaba combofix virüslü dosyayı silmeden önce seçim şansı veriyormu yoksa kendi kasına göre seçim şansı vermeden siliyor mu?

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
combofix kuracaktım ancak güvenilir bir site bulamadığım için yükleyemedim, şu anda şu anda kaspersky deneme sürümü kurulu (virüsten bu sayede kurtuldum zaten) ancak sanırım benim bilgisayar eski olduğundan kaspersky taraması aşırı uzun sürüyor 4-5 saaten bile uzun..... (ancak guest hesabı taramaya geçtiği için benim hesabı tam olarak taramış olmalı diye biliyorum eğer doğru biliyorsam kaspersky ile tam tarama yaptım diyebilirim)

freeware download siteleri var ancak yüklemeden önce antivirüs ile taratın virüs olabilir diye uyarı koymuşlar, ben bu yüzden öyle sitelere güvenemiyorum

uyarı için teşekkürler acaba combofix virüslü dosyayı silmeden önce seçim şansı veriyormu yoksa kendi kasına göre seçim şansı vermeden siliyor mu?

seçme şansı vermiyor malesef hocam virüslü ise siliyor.. Aşağıdaki site resi sitesidir ordan son sürümünü indirip taratabilirsin hocam taratmak istersen..

http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/